Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

¨"Κεραμέως " όπως "Αμβρόσιος"




Ποια είναι αυτή η κοινωνική ιστορία που διδάσκετε στα σχολεία και τώρα θα την αλλάξει η Κεραμέως για να την κάνει εθνική ?
Πείτε μας για να τη δούμε και εμείς.
Δηλαδή πώς ήταν η Ιστορία στα σχολεία μέχρι τώρα?
Μιλούσε για τον αντιδραστικό ρόλο της εκκλησίας σε κάθε αγώνα του λαού ?
Μιλούσε για Άρη Βελουχιώτη,Νίκο Μπελογιάννη ΕΑΜ,ΕΛΑΣ,ΕΠΟΝ,για τους 200 στη Καισαριανή κλπ ?

Μιλούσε μήπως για τη κατοχή,τους θανάτους από πείνα του λαού στους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο,την ίδια ώρα που διάφοροι "Έλληνες" έτρωγαν με χρυσά κουτάλια,παρέα με τους Γερμανούς κατακτητές ?
Μίλησε ποτέ η ιστορία για τα μπλόκα στη Κοκκινιά, στο Βύρωνα,και σε πολλά άλλα μέρη,για τον αφανισμό ολόκληρων χωριών και πόλεων,όπως τα Καλάβρυτα,το Δίστομο,το Κούρνοβο κ.λ.π και για το βρώμικο ρόλο των ταγμάτων ασφαλείας που συμμετείχαν "Έλληνες" πατριώτες ?

Για έθνος και φυλή δεν μιλάνε τα σχολικά βιβλία, για να σου κλέβουν πιο εύκολα τη ζωή ?
Για κρέας σε κανόνια δεν σε ετοιμάζουν ?
Εθνικιστικές παρελάσεις δεν κάνουν ?
Θα τρελαθούμε εντελώς δηλαδή?


ΑΡΗΣ






5 σχόλια:

  1. Είπαμε ο ...θεός.... εφτιαξε τον άνθρωπο σε 7 ημέρες ο Δαρβίνος ήταν ...τρελός.. όπως και η επιστήμη ολόκληρη το πατριαρχείο δεν άφορισε την Επανάσταση του 21 και τους Κολοκοτρωναίους ουτε ο ...παλαιών πατρών Γερμανός είπε ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου. ...Ολα είναι ψέμματα Ηρθε η δεξιά με στρωμένο τον δρόμο απο την Αριστερά να τελειώσει το έργο. ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ. Ολος ο Ανθός του Καπιταλισμού στην πίστα ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πρακτικά αποτελέσματα της αστικοπροβοκατόρικης λειτουργίας του εσμού τΣυριζαίων, "κεντροαριστερών", εξωκοινοβουλευτικών, ψευτο"τρομοκρατών" κουφοντινορουβιτσαίων, αναρχομπαχάλων, των διαφόρων "αριστερών" σελέμπριτις και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, δηλαδή του "αριστερού" μασκαρέμματος του Γενικού ΠΑΣΟΚ της μετεμφυλιακής ελληνικής κοινωνίας:
    Το ξέπλυμα του "δεξιού" μασκαρέμματος του ίδιου Γενικού ΠΑΣΟΚ.
    Μετά τον Εμφύλιο η Αντίδραση/Ιμπεριαλισμός, η εν γένει Κεφαλαιοκρατία στην Ελλάδα, συνειδητοποίησε ότι το δίπολο Δεξιοβασιλικοί-Βενιζελικοί, σαν πολιτικό εργαλείο, δεν τράβαγε για την χειραγώγηση του Λαού. Χρειάζονταν πιο γενναίες παραχωρήσεις για να τραβήξουν με το μέρος τους τα πιο κοντινά ταξικά στρώματα.
    Κατάλαβαν δηλαδή αυτοί, πολλοί νωρίτερα από την πρωτοπορία της ε.τ., ότι έπρεπε να συστήσουν αυτοί, για τα δικά τους συμφέροντα, την δική τους κοινωνική συμμαχία, δηλαδή την ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ με τα ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ. Πλήρωσαν, αλλά η κομπίνα έπιασε και τη ζημιά τη ρεφάρισαν γρήγορα καθώς αυτή η πολιτική σταθεροποίηση, που έτσι πέτυχαν, αποτέλεσε την βάση για την εξάπλωση του ελληνικού Ιμπεριαλισμού σε αγαστή συνεργασία βέβαια με τον διεθνή.
    Χαρακτηριστικός πολιτικός μοχλός αυτής της αλλαγής (...."Αλλαγής"!!!- Χα,χα!) ήταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά, προσέχτε, την προεργασία πραγματοποίησε ήδη νωρίτερα το τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, που νωρίτερα είχε εμφανιστεί σαν σύμμαχος του ΕΑΜ "σπρώχνοντας" την ιδέα της "Προοδευτικής-Δημοκρατικής Παράταξης". Ο ΔΣΕ ανέτρεψε προσωρινά αυτά τα σχέδια(*), αλλά όλοι αυτοί φρόντισαν να ηττηθεί, ώστε να προχωρήσει το πλάνο. Η Χούντα επίσης, παρότι στήριξε αυτή την αντιδραστική συμμαχία, ήταν μια, αναγκαία για τις συγκυριακές ανάγκες του Ιμπεριαλισμού άλλά προσωρινή/μεταβατική, κίνηση, μια παρένθεση, που γρήγορα έκλεισε για να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχέδιο. Πολιτικά την "πασοκοποίηση" της παραδοσιακής αντιδραστικής-βασιλικής δεξιάς ανέλαβε ο Καραμανλής, γνωστός και σαν "Τριανταφυλλίδης", που την μορφοποίησε τελικά μεταπολιτευτικά, με την "ΝΔ", με την ανεκτίμητη βοήθεια του "ασπόνδου" συνεργάτη του, Γ. Παπανδρέου, η "Παπατζή" του 1ου, που παράλληλα συγκράτησε την βενιζελική παράταξη σαν "Ενωση Κέντρου", ώστε να αποτελέσει την μεγάλη δεξαμενή ψήφων του ΠΑΣΟΚ.
    Η πολιτική επιτυχία αυτής της αντιδραστικής συμμαχίας συνίσταται κύρια στο ότι κατάφερε να παρασύρει και την ελληνική εργατική τάξη, αποσπώντας την από την επιρροή του ΚΚΕ, με κύριο πολιτικό μοχλό ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ.
    Βέβαια, αυτή η "ΑΛΛΑΓΗ" θα αντιμετώπιζε περισσότερες δυσκολίες, δεν ξέρω τώρα αν θα ήταν αποτρεπτικές, ΑΝ η επιρροή της α.τ. δεν είχε κατά κάποιο τρόπο διαβρώσει και το ίδιο το ΚΚΕ. Η "πασοκοποίηση" διάβρωσε όλο το σώμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλού 100% αλλού έστω και λίγο.
    ---------------------------------------
    (*) Μάλλον όχι συνειδητά, αλλά περισσότερο με την φυσική του παρουσία και δράση. Ο ΔΣΕ ήταν "τάξη εναντίον τάξης" είτε το ήθελε, είτε όχι. Γι αυτό και βρήκε απέναντί του σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα δεξιούς και "αριστερούς", ενίοτε και "κομμουνιστές"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολη η πολιτικη Ιστορια των τελευταιων 70 χρονων της Ελληνικης σκηνης σε ενα τοσο μικρο πονημα ...Ηλια εχεις χαρισμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι απλά χάρισμα. Μιλάμε για διαμάντι. Τα συνυπογράφω όλα με χέρια και πόδια. ΟΒΕΡ.. ΟΥΦΦΦΦΦΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασφαλώς και θα αντιμετώπιζε η ..αλλαγή... της αστικής τάξεις περισσότερες αντιστάσεις για αυτό και χτυπήθηκε αλύπητα το ΚΚΕ απο την ίδρυση του και ιδιαίτερα απο την δικτατορία του Μεταξά για να βρεθεί σμπαραλιασμένο όπως και έγινε στην διάρκεια του πολέμου με την συνδρομή και του οπορτουνισμού και την επικράτηση του στην 3η Κ.Δ απο το 1935 και μετά. Απόλυτα σωστό και αυτό που λες Σεχτάρ και για την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή