Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Περι επιστολής Λαφαζάνη προς ΑΝΤΑΡΣΥ-ΡΙΖΑΙΟΥΣ



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο τίτλος της επιστολής είναι: «Να ‘χαμε τι να ‘χαμε, ένα ακόμη ανάχωμα να ‘χαμε».
Η είδηση βέβαια δεν είναι η επιστολή, έτσι κι αλλιώς, χρόνια τώρα, το πάνε το γράμμα μεταξύ τους, αλλά το ότι η ΛΑΕ έχει και Πολιτική Γραμματεία, που φαίνεται να υπογράφει την επιστολή. Η επιστολή επιδόθηκε αρμοδίως από το φερέφωνο των εφοπλιστών, πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ και γνωστό ναυτοπατέρα Αντώνη Νταλακογιώργο, που ως γνωστό διατηρεί σχέσεις και με τις δύο πλευρές και προσφάτως ελλιμενίζεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Από πληροφορίες που διέρρευσαν η επιστολή είναι ιδιόχειρη, δυσανάγνωστη, σε μεσσιανική γραφή με έντονο το Ναπολεόντειο ύφος και έντονο το στοιχείο της συγκίνησης. Ο επιστολογράφος παρουσιάζει τρόμο (τρέμουλο) στην δεξιά χείρα γι’ αυτό και έχει καταβληθεί προσπάθεια να γραφεί με το αριστερό χέρι. Επίσης, διακατεχόμενος από αγχώδες παραλήρημα μεγαλείου, πάσχει εμφανώς από δεξιά οπορτουνιστική παραπληγία, αριστερές μετωποκροταφικές παραισθήσεις (πιθανόν από επαναλαμβανόμενες καρπαζιές), σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, χρόνια δυσκοιλιότητα και ιδιοπαθή κνίδωση.
Ανάστατοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναμένουν την επιστροφή (παροδική) του Δελαστίκ ώστε ως γλωσσομαθής να αποφανθεί περί αυτής.
Στην εν λόγω επιστολή γίνεται ένα σύντομο φλας μπακ στην «7ετη μνημονιακή περίοδο την οποία βιώνει η χώρα» και πέφτουν κάνα δυο δάκρυα «για τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας».
Παρακάτω αναφέρεται εμφανώς με λυγμούς στην «απογοήτευση και την αμαύρωση της Αριστεράς από τις κυβερνητικές πολιτικές», στις οποίες ο Παναγιωτάκης (Λαφαζάνης) αντιτάχθηκε σθεναρώς ως υπουργός και επί 25ετία ανώτατο στέλεχος των ακατονόμαστων. Φτάνει δε μέχρι την διατύπωση πως «επιχειρείται σήμερα μια μεγάλη ιδεολογική και πολιτική στροφή προς τα δεξιά».
Ο Παναγιωτάκης ζητά, με τη βοήθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάντα, μια «επανίδρυση και επαναθεμελίωση της Αριστεράς, για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα», αφού ως γνωστό στον 20ό αιώνα τις παραπάνω έννοιες ο Λαφαζάνης τις υπερασπίστηκε αρκούντως, αλλά τι να σου κάνει μόνο ένας άνθρωπος και μάλιστα στην κατάστασή του.
Στη συνέχεια, χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι, κίνηση που την φανταζόμαστε διότι δεν ήμασταν παρόντες κατά τη συγγραφή, ο Λαφαζάνης γράφει τέρμα στον «πρακτικισμό της δύναμης της συνήθειας όλων μας, ούτε ένας αφηρημένος αναστοχασμός πέρα και έξω από την πολιτική δράση». Μα την Παναγία, έτσι ακριβώς το γράφει. Τέρμα οι αναστοχασμοί του είδους: «Πού είσαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος». Και η Αριστερά θα πρέπει να αναβαπτιστεί έτι περαιτέρω, μιας και μέχρι σήμερα δεν την αναβάθμισαν αρκούντως.
Απευθυνόμενος στους συντρόφους του της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λέει πως αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνει με κρίκους (πέντε κρίκοι ένα τάλιρο), όπου μάλλον εννοεί το αλυσοδέσιμο μεταξύ τους, ώστε να μην χάνονται και πρέπει να γίνει σεισάχθεια (μην σας τρομάζει δεν πρόκειται για αρρώστια) των χρεών των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων και τελειώνει με το ότι πρέπει να βρεθούν και να τα συζητήσουν όλα αυτά, αλλά όχι σε συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ όπως το έκαναν μέχρι τώρα, διότι περνάει το ΠΑΜΕ από μπροστά τους και κάνει φασαρία επίτηδες, αλλά κάπου αλλού πιο ιδιαίτερα. Άσε που το ΠΑΜΕ αποκλείεται να έχει τόσο κόσμο και μάλλον γυρίζουν πίσω και ξανανεβαίνουν την Πανεπιστημίου για να τους κομπλεξάρουν.
Έγκυροι κύκλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρούν θετική την κίνηση και επιφυλάσσονται να απαντήσουν μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη των 125 πολιτικών κινήσεων και ομάδων που την απαρτίζουν και την οποία συγκαλούν εκτάκτως.
Πηγές του ΝΑΡ, αντιθέτως, εκφράζουν τον έντονο σκεπτικισμό τους, σε σχέση με τον χρόνο και τον τρόπο που επιλέχθηκαν να δοθεί η επιστολή και θυμίζουν πως βρίσκονται σε ιδιαίτερη αναταραχή με τις αποχωρήσεις των «6», των «40», του «1» που τον έχουν κάτι σαν όσιο, των προηγούμενων «18» και τόσων άλλων που σιγά-σιγά την κάνουν από το «Ρεύμα», καθώς και σε έντονο προβληματισμό σχετικά με τις διεργασίες τους για το υπό κατασκευή κόμμα.
Αναμένεται η παρέμβαση του Kommon, με βαρυσήμαντο άρθρο επιφανούς στελέχους του, όπου θα χαιρετίζει την ενωτική πρωτοβουλία του σ. Λαφαζάνη.


Στελιος Κανακης απο ΑΤΕΧΝΩΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου