{Γιαννης Δραγασακης
«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση και τον κ. Ομπάμα καθώς χωρίς τη δική τους βοήθεια και την επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους ίσως να μην είχαμε πετύχει»}
Κωδωνοκρούστης: Σχόλια του LR, Σεπτέμβρης του 2014 και Φλεβάρης του 2015
Νομίζω τα πράγματα για την Ευρώπη προδιαγράφονται πάρα πολύ σκοτεινά. Ιδιαίτερα για τις πιο αδύνατες οικονομίες. Προβλέπω όλο και αμεσότερη αμερικανική εμπλοκή στην ήπειρο, και όχι πλέον απλά στην Ανατολική Ευρώπη."
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω αν θελήσουν οι Αμερικάνοι να χτυπήσουν Γερμανία μεταφέροντας επιχειρήσεις λίγο Βόρεια της Λιβύης και της Συρίας. Θα κλάψουνε μανούλες. Όλοι εναντίον όλων και μπάχαλο σε ντε τε.
Τώρα παίζει σιγά-σιγά το χαρτί των όπλων. Όταν παίζει το χαρτί των όπλων, το παιχνίδι αλλάζει μορφή. Αν καθίσει καλά η ΕΕ, όλο και κάτι θα φάει που θα περισσέψει στις ύαινες. Αν δεν καθίσει καλά...μαύρο φίδι που την έφαγε.
Τώρα το ζήτημα είναι εμάς το μικρούς αν μας χρειάζεται πια τόσο που θα είχε αντίρρηση να γίνουμε μια έτσι ωραία Λιβύη ή Συρία. Γιατί εδώ που τα λέμε, φτάνει μια Ουκρανία σε ολόκληρη ήπειρο; Κι εδώ που τα ξαναλέμε, η Γιουγκοσλαβία στο πηγάδι είχε κατουρήσει;
Αραβική Ανοιξη παλιά. Τώρα Ευρωπαϊκή Άνοιξη. Σε συντονισμένη καμπάνια στα ΜΚΔ.
Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.
Δεν μπορώ να γνωρίζω εγώ τον ακριβή σχεδιασμό των ΗΠΑ για την Ευρώπη. Καταγράφω ενδείξεις ότι κυοφορείται ένα περαιτέρω κύμα αποσταθεροποιήσεων μετά την Ουκρανία, κάτι που είχα γράψει προ καιρού ότι θεωρώ ότι θα έρθει και ότι φοβούμαι ότι θα βρει τον "αδύνατο κρίκο" στην Ελλάδα.
Είναι σαφές ότι υπάρχει συγκροτημένη καμπάνια, είναι σαφές ότι σε αυτή συμμετέχουν ΚΑΙ άτομα/φορείς που συμμετείχαν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας ή την νομιμοποίησαν ιδεολογικά.
Από κει και πέρα, δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες.
Μακάρι αυτό που βλέπω να είναι κάτι διαφορετικό απ' αυτό που νομίζω ότι βλέπω. Τι να πω.
Αντωνης8 Φεβρουαρίου 2015 - 10:57 μ.μ.
Μακάρι αυτό που βλέπω να είναι κάτι διαφορετικό απ' αυτό που νομίζω ότι βλέπω. Τι να πω.
Αντωνης8 Φεβρουαρίου 2015 - 10:57 μ.μ.
Είπα απ' την αρχή ότι το Ουκρανικό συνδέεται άμεσα με το Κυπριακό (μέτωπα ελέγχου ενέργειας), κι έτσι,αναπόφευκτα, ναι, η Ελλάδα είναι χαρτί στην συνολική σύγκρουση ενός ιμπεριαλισμού που καθορίζεται απ' την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ διάσταση και ενός ιμπεριαλισμού όπου η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ διάσταση διαμεσολαβείται από την στρατιωτική επιθετικότητα. Η Γερμανία δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να γίνει πουτάνα η γειτονιά της, η Αμερική κανένα λόγο να μην το θέλει.
Μετά και από την διεξαγωγή του democracy rising με Paul Mason, Έλληνες πανεπιστημιακούς. και φυσικά ΣΥΡΙΖαίους όλα δείχνουν ότι είμαστε σε πολύ σκοτεινό δρόμο. Και η ατάκα Χρυσόγονου περί κινδύνου πολιτεύματος σε τυχόν grexit δεν νομίζω να είναι μόνο ατάκα εκφοβισμού για το παρόν. gorf
ΑπάντησηΔιαγραφή