Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Το "ΑΤΕΧΝΩΣ" άνοιξε πανιά ,ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ !

Το είχαμε προαναγγείλει οταν οι πιτσιρικάδες άρχιζαν τα κάλαντα και τώρα το υποδεχόμαστε με χαρά και ελπίδα .Καλή δύναμη στους συντελεστές του και καλή του επιτυχία .Γιατί “Τέχνη είναι οι αγώνες του λαού”



 έργο της χαράκτριας και ζωγράφου Εύας Μελά στην 8η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Άνθρωποι - χρώμα+σίδερο 8, ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ με διοργανωτές την Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών "Περα(σ)μα¨", του συνδικάτο Μετάλλου και ναυπηγικής Βιομηχανιας Ατικής και 21 συνδικάτων και σωματείων του Ν. της Αττικής.

Για τη ζωή, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Και για τους «αγράμματους» τεχνίτες, που θεωρούν εαυτούς άτεχνους, αλλά είναι οι καλλιτέχνες της καθημερινής ζωής που αξίζουν το χειροκρότημα.
Για την τέχνη της πολιτικής και της επανάστασης. Και τους αγώνες που είναι η τέχνη του λαού.
Για ό,τι κάνει τον άνθρωπο «απαλό κι ανθρώπινο». Αλλά και για όσα τεχνηέντως (και όχι έντεχνα) τον κρατούν «τραχύ κι απάνθρωπο», στην κατάσταση του πρωτόγονου, που θέλει μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να επιβιώσει και όχι το περιττό, που (του) είναι αναγκαίο, για να ζήσει.
Χωρίς «κουλτούρα να φύγουμε», που απομακρύνει τον άπειρο πρωτάρη, αλλά με κείμενα από ερασιτέχνες γραφιάδες, που είναι τέτοιοι με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ως εραστές της τέχνης· και γράφουν για ό,τι μας απασχολεί, μας συγκινεί, μας αποπλανά και μας ορίζει.
Γραφιάδες που έχουν (το) στίγμα, αλλά δεν είναι αναιμικοί κι άχρωμοι. Και δεν τους λείπουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια…



1 σχόλιο: