Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

" ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΚΟΝΙΑ ΤΟΥΣ "




Η συζήτηση στο καφενείο έχει ανάψει .Όλοι οι συνδαιτυμόνες το έχουν ρίξει στην «ενότητα της αριστεράς» και τα «χώνουν» στο ΚΚΕ που δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε δίνοντας απλά ψήφο ανοχής .Προσπαθούν να τσιγκλήσουν τον μπάρμπα Θοδωρή (τον μοναδικό γνωστό ΚΚΕ εκεί μέσα ,έναν υπερογδονταχρονο βετεράνο του βουνού και των νησιών «αναμόρφωσης»)  και φτάνουν να χρησιμοποιούν ότι πιο χυδαίο ακούγεται από το οπλοστάσιο του Σύριζα και της πάλε ποτέ Αυριανής .Το τι ακούει ο Κουτσουμπας και η Παπαρήγα δεν περιγράφεται …Εκείνος όμως κάθεται ατάραχος και πίνει το καφεδάκι του χωρίς να λέει κουβέντα ! Τα πράγματα εκτραχύνονται ,μα όσο εκτραχύνονται τόσο πιο ήρεμο βρίσκουν το γέρο …
Στο τέλος κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία ένας «μεσάζων» -πάντα βρίσκεται ένας τέτοιος σε ανάλογες περιπτώσεις- απευθύνεται προσωπικά στον μπάρμπα Θόδωρο :

-Μπάρμπα Θοδωρή …ακούς τι λένε για το κόμμα ?





Ο  Θοδωρής ήρεμος τον κοιτά ….,κοιτά την ομήγυρη και λέει :

-Λοιπόν σας άκουγα ευλαβικά τόση ώρα …ακούστε και μένα τώρα χωρίς διακοπή ,….θα σας πω ένα «παραμυθάκι» …..Δεν θα αναφερθώ στο πόσο διαφορετικά είναι τα κόμματα σε Θέσεις και προγράμματα ,ούτε σε πραγματικές πολιτικές δοκιμασμένες ήδη. Αυτά  θα έπρεπε ΟΛΟΙ να τα γνωρίζουμε αν είμαστε υπεύθυνοι κι ενημερωμένοι πολίτες και όχι άσχετοι που ΤΩΡΑ αξαφνα μας ήρθε να ασχοληθούμε με την πολιτική . ….Ολα τα κομματα και οι πολιτικοι εχουν δωσει δειγματα γραφης

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν ξημερωνει  η  Δευτέρα μετά τις  εκλογές. Ο Συριζα εχει 142 εδρες και το ΚΚΕ είναι τριτο κομμα με 15 ας πουμε . Το ΚΚΕ ικανοποιώντας το «λαϊκό» ....αίτημα περί ενότητας ενδίδει και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είτε συμμετέχοντας στην κυβέρνηση ,είτε δίνοντας ψήφο ανοχής .Θέλετε να συμφωνούν και σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα ? ..άντε το κάνουν κι αυτό ,να πουν κατ αρχήν ,εντάξει μωρέ το κεντρικό ζήτημα της πολιτικής μας «έξοδο από όλες τις εξαρτήσεις της χώρας και τον πλουτο να παρει ο λαός στα χέρια του » ας το αφήσουμε για το απώτατο  μέλλον !  …κομμάτια να γίνει

Ας υποθεσουμε τώρα ότι πριν κλείσει ο μήνας της κυβέρνησης αυτης  ,φέρνει στην βουλή ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο (πχ πώληση ενός μεγάλου μέρους της ΕΥΔΑΠ ή πχ τις ομαδικές απολύσεις )  με την δικαιολογία ότι «μας το ζητάνε οι δανειστές για να απαλείψουν το 70% του χρέους» ….Δελεαστικο δεν ακουγεται ? Να μεινει μονο το 30% …αλλα να λεμε σε λιγο το νερο ,νερακι ?(απίθανο θα πει κάποιος αλλά τα ΣΔΙΤ μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ) ….

ΕΡΩΤΗΜΑ : τι κάνεις τότε σαν ΚΚΕ ?

Το μόνο βέβαιο …ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙΣ ! Δεν το ψηφίζεις ή αποχωρείς και ΑΡΑ ….ΠΕΦΤΕΙ η κυβέρνηση! .Είτε γιατί χάνει την δεδηλωμένη ,είτε γιατί έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι (ΜΜΕ και τύπο) να σε συντρίψει ρίχνοντας σου το φταίξιμο ΝΑΙ ή ΟΥ???

ΗΘΙΚΟ και ΤΙΜΙΟ δεν είναι αυτό που κάνεις ? ΗΘΙΚΟΤΑΤΟ και ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ γιατί ο άλλος «εταίρος» έσπασε την συμφωνία και συνεχιζει την πολιτικη του ξεπουληματος του Σαμαρα ! Ναι αλλά  τι γίνεται στη συνεχεια  ? Ποιος τρώει την «λεζα» ? Τι έχουν δείξει τα ιστορικά παραδείγματα ? ….πάντα ο 'αδυνατοτερος' κρίκος  δεν βγαίνει ο φταίχτης ?

ΗΘΙΚΟ και ΤΙΜΙΟ δεν ήταν το λαϊκό αίτημα για ΚΑΘΑΡΣΗ το 89 ? 
Δεν είχε παραγίνει το κακό με το ΠΑΣΟΚ που είχε κάνει τις μίζες επίσημη πολιτική με το ρητό «ε έκανε ένα δωράκι στον ΕΑΥΤΟ του» ? Ποιος την πλήρωσε ιστορικά τότε ?Σε ποιον έμεινε η «ρετσινιά»? Την πλήρωσαν μήπως τα δυο «ιερά τέρατα» του δικομματισμού ? Μια χαρά δεν επιβιώνουν ως σήμερα ?Ποιος την πλήρωσε τελικά ?

Ποιος έκανε την υπέρβαση τιμώντας το λαϊκό αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ? Ποιον θα έπαιρνε η μπάλα αν δεν συνεργαζόταν ? Οι μεν θα λεγανε κάνατε πλάτες στους κλέφτες οι άλλοι πήγατε με την επάρατη  ! Και στο φινάλε η 3μηνη κυβέρνηση Τζαννετακη δεν έφερε κανένα αντιλαϊκό μετρό ! 10 νομοσχέδια ψήφισε και τα μισά και παραπάνω υπέρ του λαού ήταν !(ολόκληρη η ΑΤΑ και αναδρομικά, Εθνική αντισταση,αρση συνεπειών εμφύλιου  κλπ)  

Και όμως ΕΣΥ ο αδύνατος κρίκος την πλήρωσε …η «αριστερά» του τότε !!!…Το μεν ΚΚΕ διασπάστηκε και ο δε ΣΥΝ δεν κατάφερε να μπει ούτε καν στη Βουλή μετά από λίγο ! Τσακωνονταν δυο λυκοι για το ποιος θα φαει το προβατο και το χαζο πηγε να τους …χωρισει (γελια)

Έχουμε και πρόσφατο παράδειγμα : ΗΘΙΚΟΣ και ΤΙΜΙΟΣ δεν ήταν ο λόγος αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αυτή? Δεν διέλυσαν την ΕΡΤ πραξικοπηματικά σε ένα βράδυ πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους  στο δρόμο ?Δεν άφησαν τη χώρα χωρίς Εθνικό Τηλεοπτικό σταθμό και ραδιοφωνία? Ε …ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ τελικά? …ο ερμοκουβελης …ας πρόσεχε !(γελια)
Γιατί έτσι γίνεται πάντα όταν «συμμαχείς» με λύκους  …και ΕΙΔΙΚΑ όταν αυτοί είναι μασκαρεμένοι σε πρόβατα !



Και στο φινάλε …ΕΝΑ μονο  κόμμα υπάρχει μέσα στα τόσα που λέει σταθερά και αταλάντευτα εδώ και 40 χρόνια ότι το βασικό πρόβλημα της χώρας και του λαού είναι οι εξαρτήσεις μας από τις λυκοσυμμαχιες ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ μέσες άκρες συμφωνούν  μ αυτές .Εντάξει αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ δεν την βλέπουμε ακόμα ΟΛΟΙ μέσα στο λαό …είναι ακόμα ΔΥΝΑΤΟΙ και μας παραμυθιάζουν αλλά ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ .!

 Είναι συμφέρον μας λοιπόν να καλούμε τον μοναδικό που μας λέει αλήθειες  και παλεύει γι αυτές να αυτοχειριαστεί και να αυτοκτονήσει ? Να τον καλούμε να βάλει πλάτες σε λυκονια να συνεχίσουν το σφάξιμο μας με το γάντι ? Ή μήπως συμφέρον μας είναι ΝΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ώσπου να ξυπνήσει ο λαός και να πάρει φαλάγγι και τους λύκους και τα Λυκόνια τους ??

Στο κάτω κάτω στον ευρωμονοδρομο λίγο ως πολύ , με πατερίτσες ή πλαλώντας(*)  ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ κόμματα και κομματιδια ! Ας κάνουν λοιπόν κολλεγιές και ενότητες συναμεταξύ τους ,ας χορέψουν και το ΕΥΡΩγαϊτανάκι μαζί …το ΚΚΕ τι το θέλουν παρέα ?


Δεν ξέρει «ευρωπαϊκούς» χορούς το ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ …μόνο μπάλο και τσάμικο ! 

Ο μπάρμπα Θόδωρος σταμάτησε εδώ και ήπιε ήρεμα μια γουλιά από τον καφέ του .Άκρα του τάφου σιωπή στο καφενείο …….Μετά από λίγο η κουβέντα δειλά -δειλά…γύρισε πάλι ....στο πρωτάθλημα 

(*) χοροπηδωντας 

"ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου