Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 




  1. Με την ευκαιρία, έχω τον κατάλληλο τόπο και αφορμή εδώ να καταγράψω κάποιες σκέψεις μου, που κάνω εδώ και κάμποσο καιρό, σχετικά με το "Ουκρανικό".
    Γενικά συμφωνώ με την ανάλυση των Ουκρανών συντρόφων για τις τρεις εκδοχές εξέλιξης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, που, παρενθεντικά, δεν τον θεωρώ πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά ουσιαστικά και εξαρχής πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσσίας:


  2. 1. Μακροχρόνιος πόλεμος φθοράς και των δύο πλευρών.

    2. Νίκη του ΝΑΤΟ (η «Ουκρανίας», όπως γράφουν οι Ουκρανοί σύντροφοι).
    3. Νίκη της Ρωσσίας.


  3. [ Παρενθεντικά, έχω μιαν ένσταση/απορία για την απαίτησή τους "
    για ειρήνη με κάθε τίμημα": Ποιός είναι σε θέση σήμερα να επιβάλει/συμφωνήσει μια τέτοιαν ειρήνη; Το προηγούμενο του Μπρεστ-Λιτόφσκ δεν έχει, προς το παρόν, καμιάν αντιστοιχία με την σημερινή κατάσταση. Τότε υπήρχε η μία συμβαλλόμενη πλευρά, η μπολσεβίκικη, που είχε τα κουράγια να αναλάβει το βάρος της "Ειρήνης με κάθε τίμημα", όπου βέβαια το μεγάλο "τίμημα" για την Επανάσταση ήταν η παράδοση χώρου/Λαού της Σοσιαλιστικής Πατρίδας στον Ιμπεριαλισμό, με αντάλλαγμα όμως μιαν Ειρήνη, που εξασφάλιζε πολύτιμο χρόνο επιβίωσης, και τελικά θριάμβου, όπως αποδείχτηκε, για την Επανάσταση, δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή των Μπολσεβίκων και την προσωπική συμβολή του Λένιν σε αυτήν! Σήμερα, και οι δυό "πλευρές" είναι σκυλιά λυσσασμένα, ενώ το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προβάλει σαν ο άλλος αντιπαρατιθέμενος πόλος σε αυτή την αντίθεση. Κι όσο για το πρώην «αντιϊμπεριαλιστικό» λαϊκό κίνημα … «κλάφτα Χαράλαμπε»! Εχει πάθει vertigo σχετικά με το ποιος είναι και ποιος δεν είναι ιμπεριαλιστής!
    Ισως είναι μια πρόταση, να ανδρωθεί το κομμ. κίνημα γύρω από αυτό το σύνθημα και να επιβάλει τη θέση του αυτή, παραμερίζοντας την πλαστή ενδοϊμπεριαλιστική αντίθεση με την πραγματική βασική, αναδείχνοντάς την σαν κυρίαρχη.
    Το κρατώ αυτό, προσωρινά και προχωράω παρακάτω. ]


  4. Θα συμφωνήσω, λοιπόν, με τους Ουκρανούς σ. για το μάλλον αυτονόητο γεγονός της ύπαρξης των παραπάνω τριών εκδοχών για την εξέλιξη του «Ουκρανικού Πολέμου»,. Και που δεν ξεκίνησε καν το 2014, αλλά ουσιαστικά είναι η πάλη διανομής των ιματίων της ΕΣΣΔ, (που ηττήθηκε και τυπικά, και γι αυτό διαλύθηκε, το 1989-93), και ξεκίνησε με τις «πορτοκαλί ανοίξεις» για να πάρει γρήγορα και αναμενόμενα πολεμικές μορφές, αρχικά σε Τσετσενία, Γεωργία, Ορεινή Καραμπαχία, πριν φτάσει στο 2014 και στο 2022.
    Για να μην μακρηγορώ, θεωρώ, πως και η τρείς εκδοχές θα αποβούν σε βάρος του Ιμπεριαλισμού/Καπιταλισμού γενικά, σε Δύση και Ανατολή, ακόμη και με την σημερινή εικόνα της αποδιοργάνωσης του παγκοσμίου κομμ. και εργατικού λαϊκού κινήματος. Είναι δηλαδή ένας «μοιραίος», ένας αναπόφευκτος παροξυσμός της Γενικής Κρίσης του Καπιταλισμού, που αντίστοιχα θα τον αποδιοργανώσει στον α η β βαθμό, ανάλογα και με την εξέλιξή του, και άρα θα τον κάνει πιο ευάλωτο σαν σύνολο, και ανεξάρτητα του που θα εμφανιστεί το πιο αδύνατο σημείο του, ο «αδύναμος κρίκος». Και μοιάζει, αλλά δεν είναι καθόλου, ιστορική ειρωνεία το ότι αυτός ο παροξυσμός εμφανίζεται σε συνθήκες «θριάμβου» του Καπιταλισμού επί του Σοσιαλισμού και μάλλον ακριβώς σαν συνέπεια αυτού του «θριάμβου»! Πρόκειται για έκφραση νομοτέλειας.
    Τώρα, σε σχέση με καθεαυτές τις τρεις εκδοχές, πιστεύω πως οι δυό τελευταίες, δηλαδή η τυπική νίκη της μιας η της άλλης πλευράς θα έχει σαν συνέπεια την απότομη κατάρρευση του ηττημένου,
    την δημιουργία επαναστατικής κατάστασης, που θα συμπαρασύρει και τον νικητή, όποιος κι αν είναι αυτός

  5. 1. Την περίπτωση ήττας του ΝΑΤΟ δεν τη συζητάω. Οσο κι αν μοιάζει σήμερα απίθανη, αν συμβεί θα είναι παταγώδης γιατί όλη η αλαζονία και αυτοπεποίθηση του «δυτικού» Καπιταλισμού/Ιμπεριαλισμού στηρίζεται στην βεβαιότητα της οικονομικής υπεροχής του, που όμως λίγοι υποψιάζονται πως αυτή η «οικονομική υπεροχή» είναι πλέον (και σε αντίθεση με το παρελθόν) επίπλαστη και τίποτε περισσότερο από παραμένουσα λόγω αδρανείας πολεμική λεία της κατακτημένης στρατιωτικοπολιτικής υπεροχής του. Κάποτε, η οικονομική υπεροχή του νεαρού Καπιταλισμού γέννησε την στρατιωτικοπολιτική υπεροχή του. Σήμερα, το πέρασμα και ολοκλήρου του πρώην «Τρίτου Κόσμου» μαζί με τον πρώην Σοσιαλιστικό, στο ιμπεριαλιστικό στάδιο, υπέσκαψε την οικονομική υπεροχή της «Δύσης», του παραδοσιακού Ιμπεριαλισμού δηλαδή, σε όφελος των νέων ιμπεριαλιστικών συνασπισμών η «πόλων». Γρήγορα αυτό θα εκφραστεί και στους στρατιωτικοπολιτικούς συσχετισμούς, στην ανατροπή τους. Μια ήττα του ΝΑΤΟ θα τα φανερώσει όλα αυτά και θα επιταχύνει εξελίξεις απρόβλεπτες, όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της «ακλόνητης» Δύσης. Σε τέτοια περίπτωση έχουμε να δούμε «αυτονομιστικά κινήματα» και «ανοίξεις»(!) σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και όπου αλλού, και να τρίβουμε τα ματάκια μας. Δε νομίζω, πως οι ΝΑΤΟϊκοί υποτιμούν αυτές τις πιθανότητες. Και επίσης δεν τις υποτιμούν ούτε οι νεόκοποι «ανατολικοί» ιμπεριαλιστές, όλοι τους, Ρώσσοι, Κινέζοι κλπ., που γνωρίζουν πολύ καλά, πως η όποια εσωτερική λαϊκή ανοχή προς αυτούς δεν είναι παρά απόηχος και αντανάκλαση της «δυτικής» ιμπεριαλιστικής αλαζονίας. Αμα καταρρεύσει το δυτικό «πρότυπο», που εγχωρίως λανσάρουν και οι ίδιοι, θα βγούν στην επιφάνεια οι εκρηκτικές αντιθέσεις της δικής τους «Αγριας Δύσης», χάρη στην οποίαν αναδύθηκαν. Εχω την εντύπωση, πως ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ρώσσοι επιθυμούν την ταπείνωση, πολύ λιγότερο την εκμηδένιση της «Δύσης». Ιδιαίτερα ο Πούτιν το λέει και το φωνάζει: «Μοιρασιά» ζητάει, όχι «Νίκη». Γι αυτό και αρνείται ακόμη να μιλήσει για πόλεμο στην Ουκρανία, παρά για «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Είναι ειλικρινής, όταν προτείνει στους άλλους ιμπεριαλιστές «πολυπολικό κόσμο». Εννοεί το αυτονόητο «ας κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να τα φάμε μαζί». Τους Λαούς είναι, που παραμυθιάζει με αυτά και μόνο σε αποφάγια μπορούν οι ίδιοι να ελπίζουν από ένα τέτοιο τραπέζι. Ούτε ο Πούτιν ούτε ο Σι-Πίνγκ με τους «δρόμους του μεταξιού» και τις «Ζώνες» του, απειλούν υπαρξιακά τη Δύση, κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι ιθύνοντες «δυτικοί».

  6. 2. Η περίπτωση «νίκης του ΝΑΤΟ», δηλαδή εκδίωξης της Ρωσσίας από την Ουκρανία και την Κριμαία, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, που με πείσμα και πολλές θυσίες ο Πούτιν, δηλαδή η ρωσσική ιμπεριαλιστική αστική τάξη, κρατάει από το 2008 κλεισμένο στο εσωτερικό της χώρας. Μην ξεχνάμε, πως η Ρωσσία είναι μια χώρα, όπου οι ιμπεριαλιστές αναγκάζονται να υποκρίνονται τους …αντιφασίστες(!) και να γιορτάζουν κάθε χρόνο την μεγάλη στρατιωτική τους παρέλαση με τα …σφυροδρέπανα(!!), την ώρα, που ο δημοφιλέστερος ιστορικός ηγέτης παραμένει ο …αρχικομμουνιστής και «αιμοσταγής» Στάλιν, με ανερχόμενα ποσοστά! Και βέβαια είναι νωπές και αδιαμεσολάβητες οι μνήμες του κοινωνικού σοσιαλιστικού κράτους, παρά τις καπιταλιστικές του στρεβλώσεις, μετά την τριαντάχρονη εμπειρία του «καπιταλιστικού παράδεισου», που τους είχαν τάξει, και την προϊούσα κατάρρευση των σχετικών καλλιεργημένων αυταπατών. Καθόλου καλές προδιαγραφές λαϊκής αλλοτρίωσης συνειδήσεων για ιμπεριαλιστική χώρα….
    Οι λογαριασμοί της διάλυσης της ΕΣΣΔ καθόλου δεν έχουν κλείσει στην Ρωσσία και τις πρώην σοσ. δημοκρατίες, κι αυτό το ξέρουν καλά σε Δύση και Ανατολή. Μάλλον αυτό είναι και ένας πρόσθετος λόγος πολιτικής ανασφάλειας πέρα από την κλασσική ιμπεριαλιστική κερδοσκοπική βουλιμία, που υποκινεί την ΝΑΤΟϊκή επεκτατικότητα προς ανατολάς.

  7. Μπορεί διάφοροι ανεγκέφαλοι «τζήμεροι» της Δύσης να ονειρεύονται κατάτμηση της Ρωσσίας σε 20 η 28 «δημοκρατίες-προτεκτοράτα», όπως λένε οι Ουκρανοί σύντροφοι στην ανάλυσή τους, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και οι νουνεχείς, για το δικό τους ταξικό συμφέρον, που θα καταλαβαίνουν ότι ισχύει και στην Ιστορία το «μια του κλέφτη». Και πως η για δεύτερη φορά μετατροπή της χώρας αυτής σε «αδύνατο κρίκο» μπορεί να έχει αυτή τη φορά μη αναστρέψιμες συνέπειες για τον παγκόσμιο Καπιταλισμό. Αλλωστε, όπως είπα πιο πριν, και η πολιτική σταθερότητα στις δικές τους χώρες, σε τεντωμένο σκοινί κάθεται, με επιστράτευση, εκτός των άλλων, και διαφόρων «έξωθεν κινδύνων», φανταστικών για τους Λαούς τους αλλά πραγματικών μόνο για τους ίδιους. Μια αποσταθεροποίηση της Ρωσσίας, θα απελευθερώσει το «Φάντασμα» και πάνω από τις δικές τους χώρες, πολύ πιο επίφοβο από τα άκακα κινέζικα στρατοσφαιρικά μπαλόνια, και θα ξαναρχίσει την Ιστορία, από εκεί, που την είχε «τελειώσει» ο Φουκουγιάμα….
    Κι όλα αυτά, πέρα από τον κίνδυνο πυρηνικής εκτροπής, που μπορεί να υπάρξει από τον υπαρξιακά «στριμωγμένο», που όμως έχει αυτή τη δυνατότητα. Δε νομίζω, λοιπόν, πως και οι ΝΑΤΟϊκοί θέλουν στην πραγματικότητα να τραβήξουν το σκοινί στα άκρα, όπως, κατ’ εντολή τους, «ονειρεύεται» η μαριονέτα τους, ο Ζελένσκι. Προπαγάνδες είναι όλα αυτά.

  8. 3. Τι απομένει; Το περίφημο … «Χ»!
    Είτε μια επ’ αόριστον χαίνουσα πληγή ενός ατελείωτου πολέμου, που θα υποσκάψει και τους δυό «αντιμαχόμενους», αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, που έχει πολλά άλλα και απείρως σοβαρότερα προβλήματα από τους προβαλλόμενους λόγους της ενδοϊμπεριαλιστικής διένεξης στην Ουκρανία.
    Είτε μια λήξη του τρέχοντος πολέμου με διαπραγμάτευση, που δεν μπορεί να είναι ήττα της Ρωσσίας, όπως είπαμε, άρα:
    Α. - Είτε μια «λίγο κουρεμένη» Ουκρανία, χωρίς την Κριμαία και με «ουδετερότητα», έξω από ΝΑΤΟ/ΕΕ/»Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Χωρών», αλλά με ανάκτηση κάποιων περιοχών, που πρόσφατα προσάρτησε από το Ντονμπάς. Είτε…
    Β. - «Γερά κουρεμένη» Ουκρανία, χωρίς τις προσαρτημένες στη Ρωσσία περιοχές του Ντονμπάς, αλλά με ένταξη σε ΕΕ/ΝΑΤΟ. Είτε..
    Γ. - Κάτι ανάμεσα σε αυτά.
    Και σε αυτή την περίπτωση, του «Χ», παρέα με το αναπόφευκτο «γιατί», που θα αιωρείται αγκαλιά με το περίφημο «Φάντασμα», ο μόνος χαμένος θα είναι ο Ιμπεριαλισμός γενικά, «πολυπολικός» εκ των πραγμάτων αλλά και απομυθοποιημένος στη λαϊκή συνείδηση, ακόμη και των περίφημων «μικρομεσαίων», που θα δουν ότι τις φαντασιώσεις τους δεν περιμένει το λαμπρό μέλλον, που τους έταζαν, ενώ πραγματικά κερδισμένος μπορεί να είναι ο σημερινός ηττημένος του ’89, το παγκόσμιο κομμ. κίνημα. Αρκεί να ξεπεράσει τις αυταπάτες του από την ζαλάδα μιας ιστορικής ήττας.
    «Μπορεί», γιατί υπάρχει ακέραια και η εκδοχή να μην είναι κανείς
    κερδισμένος και απλά η Ανθρωπότητα να πάει πίσω. Στο χέρι μας είναι.

Σεχτάρ ο Τρομερός 









26 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση της Ρωσσικής Νεολαίας.
    Aλλά, αναρωτιέται κανείς, από γκοντζάμ ΚΚΣΕ, που το είχαμε για φάρο του Μ/Λ, δεν απέμεινε τίποτε, ρε γαμώτο; Ολοι εξαγοραστήκανε, απογοητευτήκανε, πεθάνανε;
    Ούτε ένας, ρε;!!!
    Και περιμένουμε τώρα, σε μια χώρα ~150 εκατομ. ανθρώπων, από μια νεολαία να ξανασηκώσει τις σημαίες;
    Είναι εκφυλιστική αρρώστεια ο οπορτουνισμός, κάτι σαν τη σηψαιμία. Αμα φουντώσει, σε κάνει κουφάρι μέσα σε λίγες μέρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις «θεωρίες των παιγνίων» ήταν «καλός» ο Γιάνης Βαρουφάκης ως «καθηγητής», αλλά δεν του βγήκανε: να δούμε αν θα μπει στην επόμενη Βουλή (για να μη μιλήσει κανείς για τα «έργα» και τις «ημέρες» του επί «κινήματος των πλατειών» και υπουργικής του θητείας επί πρώτης κυβέρνησης Αλέξη. Ακόμα χειρότερος του «Γιάνη» αποδεικνύεται ο Σεχτάρ με τις δικές του «θεωρίες των παιγνίων» αφού προσπαθεί να τις ντύσει με μ-λ ρούχα (απόκριες έχουμε ακόμα, δεν έχουμε μπει στην Σαρακοστή, οπότε μασκαράδες επιτρέπονται, έστω και του τύπου του Σεχτάρ...). Μόνο που όπως έγραφε κάπου κι ο Βλαδίμηρος η πολιτική δεν είναι αριθμητική, αλλά άλγεβρα, ίσως προφητικά γιατί κι ο ίδιος αυτοδιαψεύστηκε όταν ένα χρόνο πριν την Οκτωβριανή έλεγε στους Ελβετούς νεολαίους πως η δική του γενιά δεν επρόκειτο να ζήσει την σοσιαλιστική επανάσταση... Summa summarum: Άπαντες ας ετοιμάζονται για εκπλήξεις, ακόμα κι οι Σεχτάρ...

    Ενοχλητικός Μαρξιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκδηλη η αμηχανία των διασκεδαστικών "μαρξιστών", που δε λένε ποτέ τη γνώμη τους, ούτε κάνουν τίποτε, ....για νάναι πάντα "μέσα"!

      Διαγραφή
    2. Ενώ ο «παντογνώστης» Σεχτάρ αφού σαν κένταυρος του πληκτρολογίου ξορκίσει καμιά κατοσταριά φορές τον «οπορτουνισμό» πάντα «παίρνει θέση» κατηγορώντας σε πάγια βάση το ΚΚΕ για... δεξιόστροφες «παρασπονδίες» (βλέπε τι έγραφε αλλού για την συναυλία Ξαρχάκου), καταλήγει στην γνωστή του ηττοπάθεια και μικροαστική απαισιοδοξία μη βλέποντας πουθενά διέξοδο. Όλα του ξινίζουν, όλα του βρωμάνε μόνο η σέχτα του τού γουστάρει για να βράσει στο ζουμί του και... πάει λέγοντας. Αλλά ξεχνάει πως όλοι δεν είναι χάνοι για να χάψουν τις πασπαλισμένες με «επαναστατική» φρασεολογία αντικομμουνιστικές κι αντιΚΚΕ αρλούμπες του: εν είδει θεματοφύλακα υπερακοντίζει σε μαξιμαλισμό κι είναι πάντα «μέσα» στα πράγματα (στο μυαλό του βέβαια, γιατί αν ζητάς από τον Σεχτάρ να καταλάβει επιστημονικό κομμουνισμό είναι σαν να ζητάς από αμοιβάδα να καταλάβει μοριακή βιολογία). Πάντα «μέσα» λοιπόν κι άμα κάτι πάει στραβά πάντα του φταίει ο Κουτσούμπας που είναι... πολύ κουλτουριάρης («το ’ξερα ’γω, το ’χα πει εγώ» κ.ο.κ). Αλλά όσο και να σκούζει «επαναστατικά», όλο και περισσότεροι τον παίρνουν πρέφα. Και δεν χρειάζεται να είναι ούτε διασκεδαστικοί ούτε αμήχανοι, απλά μαρξιστές-λενινιστές...

      Ενοχλητικός Μαρξιστής

      Διαγραφή
  3. Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών πολιτών ΤΩΡΑ επιθυμούν ένταξη στο ΝΑΤΟ:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Popular_support_to_NATO_integration_of_Ukraine_in_Ukraine

    Όποιος καταλαβαίνει από απλή αριθμητική αντιλαμβάνεται ότι το ποσοστό των Ουκρανών που επιθυμούν ένταξη στο ΝΑΤΟ άρχισε να αυξάνεται ακριβώς μετά το '14 και ακόμη περισσότερο τον τελευταίο χρόνο. Ακόμα και επί Γιουσένκο που ήταν και πραγματικά δυτικόφιλος τα ποσοστά ήταν πάλι συντριπτικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ένταξης:

    https://web.archive.org/web/20080604014018/http://www.interfax.com.ua/en/press-center/press-conference/106882/

    https://www.kyivpost.com/post/10444

    https://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine%E2%80%93NATO_relations#cite_note-46

    Έχετε κάποια εξήγηση γι'αυτό κύριοι...αντιϊμπεριαλιστές του..."ούτε-ούτε"; Θα πρέπει να μας δικαιολογήσετε πως επί αμερικανόφιλου Γιουσένκο ο ουκρανικός λαός δεν πείστηκε για την ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλά το κάνει τώρα. Επίσης Σουηδοί και Φιλανδοί εγκαταλείπουν πλέον την πολιτική ουδετερότητας. Εντελώς συμπτωματικά μετά την εισβολή. Ακόμα και με το σενάριο της μη ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δύο άλλοι θα μπουν. Αν πανηγυρίζετε που κόψατε το ένα κεφάλι και πετάχτηκαν άλλα δύο στη θέση του μπράβο σας η συμβολή σας στον...αντιιμπεριαλιστικό αγώνα είναι...τεράστια.

    Νίκη της Ρωσίας θα σημάνει περαιτέρω υποταγή των γειτονικών χωρών σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ άρα και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότεροι οι όροι ανάπτυξης αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Και θα δυσκολέψει γιατί το ΝΑΤΟ θα συνεχίζει να υπάρχει και θα έχουμε και άλλο ιμπεριαλιστή πάνω από το κεφάλι μας που θα αποθρασύνεται. Άντε πείσε τώρα τον Λιθουανό, τον Λετονό, τον Πολωνό εργάτη ότι πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ όταν βλέπει δίπλα του ακριβώς τον Πούτιν να τον απειλεί ανοιχτά όταν έχει κομματιάσει την Γεωργία, την Ουκρανία, την Μολδαβία (την οποία απειλεί επίσης) ή όταν ΣΦΑΓΙΑΖΕ την Τσετσενία για να την μετατρέψει σε ένα ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ προτεκτοράτο. Εάν αυτό ήταν μία φορά δύσκολο πριν τώρα είναι ΔΕΚΑ.

    Έτσι όπως το βλέπω η νίκη της Ρωσίας είναι το πιο καταστροφικό σενάριο διότι και θα ενισχύσει την αμερικανοδουλεία σε μία σειρά κράτη τα οποία είναι εξαρτημένα από την Δύση και θα φέρει έναν ΠΟΛΥ ΠΙΟ επικίνδυνο ιμπεριαλιστή σαν απειλή για τους ευρωπαϊκούς λαούς συν του ότι μία ιμπεριαλιστική υπερδύναμη υποδουλώνει λαούς και έθνη δημιουργώντας προτεκτοράτα της και σφαίρες επιρροής και αυτό πάντα προς το χειρότερο είναι για τους λαούς.

    Νίκη της Ουκρανίας θα αναπτερώσει το ηθικό ΟΛΩΝ των καταπιεσμένων λαών (και αυτών που καταπιέζονται από την Δύση), θα σημάνει νίκη για τον αγώνα όλων των λαών για ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ όπως σημαίνει κάθε αγώνας σε αυτήν την περίπτωση. Κάθε μικρός και καταπιεσμένος λαός που τσακίζει τους ιμπεριαλιστές-δυνάστες του στέλνει μήνυμα σε κάθε καταπιεσμένο λαό στον κόσμο ότι οι ιμπεριαλιστές είναι χάρτινοι τίγρεις και δεν είναι ανίκητοι. Επιπλέον ήττα της Ρωσίας θα δώσει την δυνατότητα και στον ουκρανικό λαό να καταλάβει πιο γρήγορα και πιο εύκολα ότι οι λαοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ, ότι μπορούν με την πάλη τους να λυγίζουν σίδερα άρα και να αμφισβητήσει το ρόλο του ΝΑΤΟ στην χώρα του στο μέλλον. Με την Ρωσία όμως να τον βομβαρδίζει και να του καταπίνει εδάφη αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο άρα ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και εναντίων ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ υπονομεύεται. Η πάλη εναντίον του δυτικού ιμπεριαλισμού είναι για το μετά. Σήμερα η κύρια αντίθεση είναι ουκρανικός λαός-ρωσικός ιμπεριαλισμός και το άμεσο είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

    Άρα έχουμε περαιτέρω συσπείρωση των λαών γύρω από το ΝΑΤΟ και την Δύση, έχουμε και άλλους να θέλουν να ενταχθούν, ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών δυσχεραίνει και όλα αυτά ακριβώς εξαιτίας του ρωσικού ιμπεριαλισμού. Και δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

    ΜΑΛΙΣΤΑ!!!

    Papillon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώπα ώπα Στρατάρχη, μισό λεπτό γιατί με προβλημάτισε το τελευταίο σχόλιο. Εντέλει οι λεγόμενοι τσαρο"κομμουνιστές" με τον "αντιιμπεριαλιστικό" τους αγώνα και με απώτερο σκοπό την "Σοσιαλιστική Οικοδόμηση", είναι με τον Πούτιν ή με το ΝΑΤΟ;

      Διαγραφή
    2. NATOικη αριστερα λεγονται Θοδωρη ....

      Διαγραφή
  4. Ναι καλά ό,τι πεις απαντήσεις θα πάρουμε;

    Papillon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι απαντηση θες ρε ασχετε "Η πάλη εναντίον του δυτικού ιμπεριαλισμού είναι για το μετά" .......Δηλαδη ο Λενιν να παλευε να ηττηθει ο Γερμανικος Ιμπεριαλισμος και ΜΕΤΑ να καθαρισει με τον δικο του ...ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΤΑΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ??????

      Διαγραφή
  5. Αμ εσύ είσαι που δεν καταλαβαίνεις τις πατάτες που πετάτε. Η πατάτα είναι ότι θεωρείς τον πόλεμο της Ουκρανίας ιμπεριαλιστικό βάζεις δηλαδή στην ίδια κατηγορία αυτόν που μάχεται για να αποκρούσει έναν ΕΙΣΒΟΛΕΑ-ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗ-ΣΦΑΓΕΑ και να τον πετάξει έξω από την χώρα του με έναν ιμπεριαλιστή που κάθε μέρα ΣΦΑΖΕΙ-ΒΙΑΖΕΙ και αρπάζει εδάφη από την γειτονική του χώρα. Η στάση αυτή η δήθεν "ούτε-ούτε" είναι στάση ΥΠΕΡ του ιμπεριαλιστή, υπέρ του ΣΦΑΓΕΑ και εναντίον του λαού που αγωνίζεται για την λευτεριά του.

    Ιμπεριαλιστικό πόλεμο διεξάγει ΜΟΝΟ η Ρωσία. ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ πόλεμο διεξάγει η Ουκρανία. Απλά τα πράγματα. Απλά εσύ τάσσεσαι με το μέρος του ιμπεριαλιστή, καταδικάζεις τον λαό που αντιμετωπίζει την ιμπεριαλιστική εισβολή και όλο αυτό το ντύνεις και καλά στα κόκκινα για να μας πείσεις ότι είσαι κομμουνιστής μόνο που δεν το καταφέρνεις.

    Συνεχίζεται...

    Papillon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Υπέρ ή κατά των προσαρτήσεων»

    «Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα κάποιος θα τολμούσε να αρνηθεί ότι το προσαρτημένο Βέλγιο, η Σερβία, η Γαλικία και η Αρμενία θα ονόμαζαν την “εξέγερσή” τους εναντίον εκείνων που τους προσάρτησαν “υπεράσπιση της πατρίδας” και θα το έκαναν με όλο το δίκιο. Φαίνεται ότι οι Πολωνοί σύντροφοι είναι εναντίον αυτού του είδους της εξέγερσης με το σκεπτικό ότι υπάρχει επίσης μια αστική τάξη σε αυτές τις προσαρτημένες χώρες, η οποία επίσης καταπιέζει τους ξένους λαούς ή, ακριβέστερα, θα μπορούσε να τους καταπιέσει, καθώς το ζήτημα που τίθεται είναι το "δικαίωμα στην καταπίεση". Κατά συνέπεια, ο συγκεκριμένος πόλεμος ή η εξέγερση δεν αξιολογείται με βάση τη δύναμη του πραγματικού κοινωνικού του περιεχομένου (ο αγώνας ενός καταπιεσμένου έθνους για την απελευθέρωσή του από το έθνος-καταπιεστή), αλλά η πιθανή άσκηση του "δικαιώματος στην καταπίεση" από μια αστική τάξη η οποία αυτή τη στιγμή καταπιέζεται η ίδια. Αν το Βέλγιο, ας πούμε, προσαρτηθεί από τη Γερμανία το 1917 και το 1918 εξεγερθεί για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του, οι Πολωνοί σύντροφοι θα είναι εναντίον της εξέγερσής του με το επιχείρημα ότι η βελγική αστική τάξη διατηρεί "το δικαίωμα να καταπιέζει ξένους λαούς"!

    Δεν υπάρχει τίποτα μαρξιστικό ή έστω επαναστατικό σε αυτό το επιχείρημα. Αν δεν θέλουμε να προδώσουμε το σοσιαλισμό, πρέπει να υποστηρίξουμε κάθε εξέγερση ενάντια στον κύριο εχθρό μας, την αστική τάξη των μεγάλων κρατών, με την προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται για την εξέγερση μιας αντιδραστικής τάξης. Αρνούμενοι να υποστηρίξουμε την εξέγερση των προσαρτημένων περιοχών γινόμαστε, αντικειμενικά, προσαρτητές. Ακριβώς στην “εποχή του ιμπεριαλισμού”, που είναι η εποχή της εκκολαπτόμενης κοινωνικής επανάστασης, το προλεταριάτο θα δώσει σήμερα ιδιαίτερα σθεναρή υποστήριξη σε κάθε εξέγερση των προσαρτημένων περιοχών, ώστε αύριο ή ταυτόχρονα να επιτεθεί στην αστική τάξη της “μεγάλης” δύναμης που αποδυναμώνεται από την εξέγερση».

    ΛΕΝΙΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

    Εντάξει; Ο ρωσικός τσαρισμός έκανε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ πόλεμο. Ο Λένιν όμως αναφέρεται σε περιπτώσεις ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΩΝ κρατών, κρατών δηλαδή που διεξάγουν ΔΙΚΑΙΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Αυτή είναι η περίπτωση της Ουκρανίας σήμερα. Αντιλενινιστική λοιπόν η στάση σου όπως και του κόμματός σου. Στην υπηρεσία του πουτινικού, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ καθεστώτος είστε.

    Αλήθεια θα καταδικάσετε ποτέ τις διώξεις, τις φυλακές και την φίμωση εναντίον όλων όσων μιλάνε για εγκλήματα του ρωσικού στρατού και όλων όσων καταγγέλουν τον πόλεμο αυτό; Γιατί δεν σας έχουμε ακούσει ακόμα να καταγγέλετε τίποτα από αυτά.

    ΟΕΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΤΟΥ 1916:

    "Δεν είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι καθόλου επιτρεπτό να αντιπαραβάλουμε την Ευρώπη με τις αποικίες από αυτή την άποψη; Ο αγώνας των καταπιεσμένων εθνών στην Ευρώπη, ένας αγώνας ικανός να φτάσει μέχρι την εξέγερση και τις οδομαχίες, ικανός να καταρρίψει τη σιδερένια πειθαρχία του στρατού και του στρατιωτικού νόμου, θα "οξύνει την επαναστατική κρίση στην Ευρώπη" σε απείρως μεγαλύτερο βαθμό από μια πολύ πιο ανεπτυγμένη εξέγερση σε μια απομακρυσμένη αποικία. Ένα χτύπημα που θα δοθεί ενάντια στην εξουσία της αγγλικής ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης από μια εξέγερση στην Ιρλανδία είναι εκατό φορές πιο σημαντικό πολιτικά από ένα χτύπημα ίσης ισχύος που θα δοθεί στην Ασία ή στην Αφρική".

    Και συνεχίζει:

    «Ο γαλλικός σοβινιστικός Τύπος ανέφερε πρόσφατα τη δημοσίευση στο Βέλγιο του ογδοηκοστού τεύχους ενός παράνομου περιοδικού, του Ελεύθερου Βελγίου. Φυσικά, ο σοβινιστικός Τύπος της Γαλλίας πολύ συχνά ψεύδεται, αλλά αυτή η είδηση φαίνεται να είναι αληθινή. Ενώ η σοβινιστική και καουτσκιστική γερμανική σοσιαλδημοκρατία απέτυχε να καθιερώσει έναν ελεύθερο τύπο για τον εαυτό της κατά τη διάρκεια των δύο ετών του πολέμου, και υπέμεινε ήπια το ζυγό της στρατιωτικής λογοκρισίας (μόνο τα αριστερά ριζοσπαστικά στοιχεία, προς τιμήν τους, πρέπει να πούμε ότι δημοσίευσαν φυλλάδια και διακηρύξεις, παρά τη λογοκρισία) - ένα καταπιεσμένο πολιτισμένο έθνος αντέδρασε σε μια στρατιωτική καταπίεση που δεν έχει προηγούμενο σε αγριότητα με την ίδρυση ενός οργάνου επαναστατικής διαμαρτυρίας! Η διαλεκτική της ιστορίας είναι τέτοια που τα μικρά έθνη, ανίσχυρα ως ανεξάρτητος παράγοντας στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, παίζουν ρόλο ως ένα μέρος των ζυμώσεων, ένα από τα βακτήρια, που βοηθούν την πραγματική αντιιμπεριαλιστική δύναμη, το σοσιαλιστικό προλεταριάτο, να κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή»

    Στο ίδιο του Λένιν. Θες και άλλα;

    ΥΓ: Το προηγούμενο σχόλιο δικό μου

    Papillon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μονο οτι ξεκινας την ιστορια απο οτι ειναι εισβολη της Ρωσιας σε Ουκρανια αρα και πολεμος Ρωσιας - Ουκρανιας δειχνει την οπτικη με την οποια "διαβαζεις " τον Λενιν και πως τον παραφραζεις ....Ομως εδω εχουμε πολεμο ΝΑΤΟ-Ρωσιας με πιονακι και χρησιμο ηλιθιο την Ουκρανια

      Διαγραφή
  8. Εγώ κανέναν νατοϊκό δεν βλέπω να πεθαίνει στα πεδία των μαχών. Ούτε νατοϊκά στρατεύματα βλέπω να πολεμούν το ρωσικό στρατό. Αν βλέπεις εσύ πρέπει να μας το τεκμηριώσεις. Δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός, γερμανικός, γαλλικός ή άλλος στρατός μέσα στην Ουκρανία πέραν του ρωσικού. Ο μόνος ιμπεριαλιστικός στρατός είναι ο ΡΩΣΙΚΟΣ. Αν βλέπεις εσύ κάτι άλλο αποδείξεις αγαπητέ μου.

    Δηλαδή το '40 είχαμε πόλεμο Αγγλίας-Ιταλίας; Και το ΚΚΕ υποστήριξε τον...ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Βρετανών; Ο Νίκος...πράκτορας των Άγγλων; Το ΚΚΕ στην υπηρεσία του...βρετανικού ιμπεριαλισμού;

    Για τον Πούτιν που ρίχνει στην φυλακή όποιον καταγγέλει τα εγκλήματά του θα πεις τίποτα; Είναι...αστικοδημοκράτης; Μήπως...δεξιός; Η ρωσική κυβέρνηση είναι...φιλελεύθερη; Ε ρε και να έριχνε εδώ ο Κούλης δέκα χρονάκια σε όσους τον καταγγέλουν τώρα θα φωνάζατε όλοι "Κάτω η χούντα". Και θα είχατε και δίκιο. Αλλά αν το κάνει ο Πούτιν ΚΙΧ αγαπητέ μου.

    Ε όπως και να το κάνουμε ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ!!!

    Papillon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα παρακολουθεις προσεκτικα μου φαινεται .Στους 500 που πιασαν στη Μαριουπολη οι μισοι ηταν ξενοι μισθοφοροι κι εν πασει περιπτωσει ο Ουκρανικος λαος ειπαμε ειναι οι χρησιμοι ηλιθιοι του ΝΑΤΟ ..Το 40 παλι το ιδιο λαθος κανεις ηταν πολεμος φασισμου με ολο τον κοσμο κι οχι Αγγλιας -Ιταλιας το οτι διαλεξε το ΚΚινημα συμμαχους απο το αστικοδημοκρατικο τοξο ηταν ζητημα τακτικης μαλλον λανθασμενο αλλα δικιολογημενο γιατι δεν ηταν ακομα ετοιμη η ΕΣΣΔ ...με τοπου ετοιμαστηκε επρεπε να ξεχωρισει τα τσανακια της .Κι ο Πουτιν ειναι ενας ιμπεριαλιστης παρεουλα με τα "συντροφια " απ την αλλη πλευρα του Ατλαντικου και των Ευρωπαιων

      Διαγραφή
  9. Οι Ουκρανοί διεκδικούν έδαφος άλλης χώρας; Πολεμούν έξω από τα σύνορά τους; Ανταγωνίζονται την Ρωσία για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, να να κατακτήσουν για λογαριασμό της αστικής τους τάξης ή ξένων αστικών τάξεων νέες αγορές; Η Ουκρανία είναι ιμπεριαλιστικό κράτος; Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ΟΧΙ. Οι Ουκρανοί πολεμούν ώστε να ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ένα κράτος που επιδιώκει τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της χώρας τους, μάχονται δηλαδή για την ΕΔΑΦΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Δεν έχουν στρατό που να επιχειρεί σε έδαφος ξένης χώρας, δεν προσπαθεί να κατακτήσει ξένο έδαφος τίποτα από όλα αυτά. Αυτό δεν συνιστά ιμπεριαλιστικό αλλά ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟ πόλεμο. Η Ουκρανία πολεμάει για κάτι παραπάνω εκτός από το έδαφός της; Ο Ουκρανός εργαζόμενος που πολεμάει, που σκοτώνεται το κάνει για κάτι άλλο πέρα από το να υπερασπιστεί την πατρίδα του; Τεκμηρίωσέ το αν μπορείς γιατί μόνο τότε μπορείς να μιλάς για ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Επίσης ο μόνος ξένος στρατός που επιχειρεί είναι ο ΡΩΣΙΚΟΣ και όχι ο αμερικάνικος, ο γερμανικός, ο γαλλικός ή ο νατοϊκός. Δεν σε ρώτησα ούτε για μισθοφόρους, εθελοντές αλλά για ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΩΝ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. Και μου απαντάς σε κάτι άλλο. Λογικό αφού ΔΕΝ μπορείς να υποστηρίξεις κάτι άλλο γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΗΠΑ, ούτε Γερμανία τίποτα. Το να προσλαμβάνει μία κυβέρνηση ακόμα και μισθοφόρους για να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ το έδαφός της, το να δέχεται στρατιωτική βοήθεια από άλλες χώρες για αυτό το σκοπό και όχι για να κατακτήσει έδαφος ξένης χώρας ή να διεξάγει πόλεμο ιμπεριαλιστικό έξω από τα σύνορα της για λογαριασμό άλλου κράτους δεν αλλάζει το ΔΙΚΑΙΟ χαρακτήρα του πολέμου της και είναι δικαίωμά της.

    Εσύ απλά ταυτίζεσαι με το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ αφήγημα Πούτιν το οποίο ΔΕΝ αναγνωρίζει ουκρανικό έθνος-κράτος, ούτε πατρίδα επομένως τον πόλεμο των Ουκρανών στρατιωτών (εργάτες δηλαδή και εργαζόμενοι γιατί αυτοί πεθαίνουν στα πεδία των μαχών και όχι οι...καπιταλιστές ή ο Ζελένσκι) τον θεωρείς ιμπεριαλιστικό. Γι'αυτό και επιτίθεστε με τέτοια μανία στον ουκρανικό λαό και έχετε όλοι λυσσάξει εναντίον του γιατί πολύ απλά ορθώνει ανάστημα στο νεοχιτλερικό αφεντικό σας. Πολύ καλά έκανε το ΚΚΕ και ο Νίκος το '40 και είχαν αυτή την στάση αυτή ήταν και η οδηγία της Κομιντέρν σε περίπτωση πολέμου με τους Ιταλούς αν σας απειλήσουν την εδαφική-εθνική κυριαρχία τότε ο πόλεμος θα είναι ΔΙΚΑΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ.

    Απλώς ταυτίζεστε με τους ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ που έλεγαν ακριβώς τα ίδια με σένα σήμερα.

    Papillon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοσο ασχετος ?? Απο τα χρονια του "ΙΜΠΕΡΙΑΣΜΟΣ ανωτατο σταδιο" ο Λενιν απεδειξε οτι μεχρι κι η Ελβετια ηταν Ιμπεριαλιστικη χωρα ,με βαση τις 5 προυποθεσεις που εβαζε .Ενας πολεμος δεν κρινετε μονο απο ποιοι στρατοι πολεμουν αλλα κυριως απο τα οπλικα συστηματα ..Κι εκει ΟΛΑ των Ουκρανων ειναι ΝΑΤΟικα .Και ποιος μιλησε για μισθοφορους ? Ο Ρωσος ιμπεριαλιστης χρησιμοποιει τετοιους ....ο Ζελενσκι κανονικους ΝΑΤΟικους .Ολοι που πιαστηκαν στη Μαριουπολη ηταν ΝΑΤΟικοι στρατιωτικοι και στελεχη του ΝΑΤΟ .Το αφηγημα σας χωλαινει μαλλον λογω αγνοιας

      Διαγραφή
    2. "Είναι ιμπεριαλιστικό κράτος" ....μαράζι τώχω βάλει, ν' ακούσω έναν απολογητή του Ιμπεριαλισμού να παραδέχεται ότι τα αφεντικά του είναι ιμπεριαλιστές!
      Εχει μονοπωλιακή αστική τάξη η Ουκρανία, με ανεπτυγμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα;
      Α, μπα.... μιλάμε για ..."λαϊκό καπιταλισμό"!
      Κάνει εξαγωγή κεφαλαίων;
      Α, μπα, όχι .... Για λόγους αρχής(!) οι ουκρανοί κεφαλαιοκράτες εκμεταλλεύονται μόνο τον ουκρανικό Λαό!
      Κάνει η κυρίαρχη αυτή τη στιγμή ουκρανική κεφαλαιοκρατία, ο φιλονατοϊκός της κλάδος, συμφωνίες για την εξαγωγή σιτηρών με την ..."εχθρική" της ρωσσική;
      Α, μπα...ποτέ με τους ...."εχθρούς" μας!
      Συμμετέχει στο παγκόσμιο μοίρασμα των αγορών και της Γής κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ;
      Α, μπα... μόνο "προστασία"(!) από την κακιά αρκούδα γυρεύει με την ένταξη σε ΝΑΤΟ/ΕΕ! Το άκακο προβατάκι...
      Αθώες περιστερές οι ιμπεριαληστές και τα λιβανιστήρια τους.
      Δεν πολεμάει κανένας "ουκρανός εργαζόμενος" στις ΝΑΤΟϊκές γραμμές. Ναζιστές πολεμάνε, όλοι μισθοφόροι και ποινικοί είναι, όπως και οι αντίπαλοί τους. Και όχι για την πατρίδα του αλλά για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και τα σκυλοφαγώματά τους με τους ομοδόξους τους ρώσους "ολιγάρχες" (δεν τους λέμε κεφαλαιοκράτες για να μη δυσφημούμε το καλό όνομα του κεφαλαιοκράτη!).
      Και η κουτσή Μαρία (εκτός από την Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα) ξέρει ότι ΟΛΟΙ οι ιμπεριαλιστές, ενθεν κακείθεν, έχουν πρόβλημα λαϊκής αποδοχής και γι αυτό επιστρατεύουν μισθοφόρους, ποινικούς και ό,τι κατακάθι βρεθεί να τους εξυπηρετήσει.
      "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ" ...ούτε οι αμερικανοί είχαν στον ελληνικό Εμφύλιο. Οι εκατοντάδες "σύμβουλοι" και οι Ναπάλμ ήταν ....διεθνιστική αλληλεγγύη και ...προσκοπάκια!. Αρα οι μοναρχοφασίστες ...πολέμαγαν για την Πατρίδα τους(!) ενάντια στους "συμμορίτες" εαμοβούλγαρους!
      Ρε ξύλο, που θέλουν τα παπαγαλάκια του ΝΑΤΟ κι εδώ μέσα.
      Αλλά, που θα πάει, θα αναστηθεί ένας πραγματικός ..."τσάρος" να τα περιποιηθεί!

      Διαγραφή
  10. Εάν αυτοί που αιχμαλωτίστηκαν ήταν...νατοϊκοί όπως αυτoί τότε έχετε πάει την πλύση εγκεφάλου σε άλλα επίπεδα εκεί στην ψευτοαριστερά:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Cloutier

    https://voxukraine.org/en/fake-russia-s-armed-forces-captured-u-s-lieutenant-general-roger-cloutier-jr/

    https://www.techarp.com/military/general-cadieu-russia-otw-back/

    https://www.news247.gr/kosmos/fact-check-lene-alitheia-oi-rosoi-poy-ischyrizontai-oti-natoikes-dynameis-polemoyn-stin-oykrania.9767569.html

    Χειρότεροι και από τον πιο φανατισμένο Ρεπουμπλικανό υποστηρικτή του Τραμπ καταντήσατε στο πως καταπίνετε την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα του Κρεμλίνου. Ξαναρωτάω σε ποια περίπτωση στρατός των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας πήρε μέρος σε μάχες με τον ρωσικό; Επενέβησαν νατοϊκά στρατεύματα από την Πολωνία, τις Βαλτικές; Η δραστηριοποίηση εθελοντών πχ απόστρατων ή πρώην στρατιωτικών, αξιωματικών κλπ δεν αρκεί για να μιλήσουμε για...πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας αυτά είναι γελοία να λέγονται και η ρωσική πλευρά πρέπει να μιλάει με αποδείξεις. Μέχρι τώρα λέει ΨΕΜΑΤΑ.

    Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις για να κρύψεις την ρωσόδουλη στάση του κόμματός σου αλλά δεν σου βγαίνει δυστυχώς. Ο Λένιν είναι ξεκάθαρος. Ακόμα και για ιμπεριαλιστικά κράτη όπως το Βέλγιο μιλάει για ΕΘΝΙΚΟ-ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ σε περίπτωση προσάρτησής τους εν μέσω ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις σου ξαναλέω το ιμπεριαλιστικό αφήγημα του Περισσού ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ όσο και αν προσπαθείς με λύσσα να το υπερασπιστείς. Αποφεύγεις να απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα ακριβώς γιατί ξεσκεπάζεται η ρωσόδουλη γραμμή του ψευτοκκε. Τι πόλεμο διεξάγει η Ουκρανία ξαναρωτάω. Επιδιώκει να προσαρτήσει ξένα εδάφη; Πολεμάει την Ρωσία για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής; Επιδιώκει να υποδουλώσει άλλα κράτη έστω σαν "χρήσιμος ηλίθιος" των δυτικών; Συμμετέχει σε καμιά εισβολή σε άλλο κράτος για λογαριασμό των δυτικών συμφερόντων;

    Το μόνο που γίνεται είναι ένας πόλεμος ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ και για την αποκατάσταση της ΕΔΑΦΙΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ενάντια σε ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙΣ. Αυτό συνιστά ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ανεξάρτητα αν υποστηρίζεται από άλλους ιμπεριαλιστές, αν παίρνει όπλα από την Δύση ή αν πολεμάνε εθελοντές δυτικών κρατών στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων.

    Papillon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ" ...ούτε οι αμερικανοί είχαν στον ελληνικό Εμφύλιο. Οι εκατοντάδες "σύμβουλοι" και οι Ναπάλμ ήταν ....διεθνιστική αλληλεγγύη και ...προσκοπάκια!. Αρα οι μοναρχοφασίστες ...πολέμαγαν για την Πατρίδα τους(!) ενάντια στους "συμμορίτες" εαμοβούλγαρους!
      ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑ

      Διαγραφή
  11. Η συνέχεια από εκείνα, που λέγαμε:
    Το Πεντάγωνο έχει χεσμένη τη φωλιά του σχετικά με το drone, που του κατέρριψαν οι ρώσσοι πιλότοι. Δεν ήταν σε "διεθνή ύδατα" αλλά δίπλα στη μεγαλύτερη ναυτική βάση της Ρωσσίας στην Κριμαία. Και προφανώς έκανε αναγνώριση στόχου για τον πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσσίας, δηλαδή ΗΠΑ-Ρωσσίας για να μην παίζουμε με τις λέξεις, που διεξάγεται στην καμπούρα των Λαών της Ουκρανίας και των τριγύρω Λαών, και βέβαια πολύ μακρυά ακόμη (αλλά για πόσο;) απο το New York και το L.A.
    Πιαστήκανε με την γίδα στην πλάτη, από τις ίδιες τις φωτογραφίες τους, γι αυτό και κάνανε μώκο και υποβαθμίσανε το περιστατικό.
    Αλλά φάνηκε πως παίζουμε όλοι, κι αυτοί οι τυχοδιώκτες κι εμείς, που τους ανεχόμαστε, στην κόψη του ξυραφιού, με τις ζωές τις δικές μας, των παιδιών μας και του Πλανήτη.
    Γιατί πολλές φορές πάει το σταμνί στη βρύση, αλλά μόνο μια φορά δε θα γυρίσει..... και δεύτερη δεν έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...κι άλλη συνέχεια:
    Τώρα, παρά τις θριαμβολογίες, το σκέφτονται δυό φορές οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί, κι αρχίζουν να ρίχνουν κρύο νερό στο κεφάλι των ζελένσκιδων:
    https://www.in.gr/2023/04/13/world/analysi-fotia-earini-epithesi-tis-oukranias-pithani-pagida-thanatou-gia-ipa-kai-nato/
    Η εαρινή επίθεση της Ουκρανίας πιθανή παγίδα θανάτου για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

    Καθένας καταλαβαίνει, πως ο πόνος του συμβιβασμού είναι μικρότερος από τον πόνο της ήττας.
    Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για συμβιβασμό μεταξύ συνεταίρων, που απλά τσακώθηκαν στη μοιρασιά, και δεν τίθεται υπαρξιακό ζήτημα για καμιά από τις δύο πλευρές:
    "Κι αυτοί δικά μας παιδιά είναι".
    Ισον ...."Σασμός"!!!!!
    Τώρα, αν τους βγούν (ουλουνώνε...) οι λογαριασμοί, είναι άλλο κεφάλαιο.
    Αλλά φαίνεται πως στο Ουκρανικό η κατάσταση θα πάει εκεί, που φαινόταν από την αρχή:
    Το Ντονμπάς στη Ρωσσία.
    Το ΝΑΤΟ "πήρε" Σουηδία, Φινλανδία, δεν έχει και παράπονο.
    Η "διαπραγμάτευση" (=το γύφτικο παζάρι) μπορεί, μάλλον θα βγάλει και το υπόλοιπο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
    Το όνειρο των μπαντερικών, έστω και κουτσουρεμένο. Ολα δεν μπορούμε να τάχουμε σ' αυτή τη ζωή.
    Οι Αμερικανοί λευτερώνουν τα χέρια τους για να ασχοληθούν με το μεγάλο αγγούρι, που λέγεται "Τσάϊνα".
    Δε φαίνεται κακή λύση. Γι όλο αυτό το σκυλολόϊ.
    Βέβαια και οι δυό πλευρές των ιμπεριαλιστών θα φορτωθούν τα καμώματα τους: Τις τεράστιες καταστροφές - πάνω από ένα εκατομμύριο οβίδες (βόμβες δηλαδή) των 155mm έχουν ρίξει μόνο οι Ουκρανοί, φανταστείτε τι έχουν ρίξει συνολικά και οι δύο πλευρές πάνω στην Ουκρανία!
    Ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά;
    Προφανώς εμείς, οι ...χρηματοδότες (!-τρομάρα μας) Λαοί!
    Η εχθρότητα, που φυτεύτηκε στις όχθες του Δνείπερου, η έξαρση του εθνικισμού θα ανθίσει με τα τρυφερά της ...αγκάθια.
    Οπως κι εδώ, που οι "Πρέσπες" κάθε άλλο παρά σβήσανε τις εθνικιστικές αντιθέσεις για τις "μειονότητες".
    Οπως και ο επόμενος "σασμός", που σιγοψήνεται για τη "Γαλάζια Πατρίδα" και περιμένει τις εκλογές στις δυο ακτές της...
    Και η γενικότερη ξευτίλα και των δύο, και περισσότερο των "δυτικών", που τον είχαν εξαπανέκαθεν πιο ψηλά τον αμανέ της "υπεροχής" και του μονοπωλίου των "ελευθεριών".
    Οι Λαοί και το εργατικό κίνημα θα πάρουν ακόμη ένα πικρό μάθημα, κόντρα στην προπαγάνδα, που τους λούζει.
    Κι έχει ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.facebook.com/ernesto.leones1/posts/pfbid02fRtsHtNr5xsXAMyNjqBBL3M3QWSNzfdAaJwVDheqHMokfNB2WcyrerzVXuimZNA5l

      Διαγραφή
  13. Καλά, κι αυτό με τους όψιμους "αντιϊμπεριαλιστές", που ανακάλυψαν το 2023(!) ότι η Ρωσσία και η Κίνα είναι ...απλά "κράτη", που ....μάχονται τον Ιμπεριαλισμό, ενώ η ΕΣΣΔ ήταν "σοσιαλιμπεριαλιστική" ειλικρινά με ξεπερνάει!
    Iδρυτική εκδήλωση για την συγκρότηση Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την ήττα του ΝΑΤΟ
    Τόσα χρόνια, από το ~'50, δε συζητάγαν την ...."ήττα του ΝΑΤΟ" αλλά το παίζαν "αντιϋπερδυναμικοί". "Ισορροπίες" πασόκων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή