Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"......παντού

 


Δικαιοσύνη παντού και τα δείγματα γραφής του ΣΥΡΙΖΑ
Ενδεικτικά:

Δικαιοσύνη ως λειτουργία:

1) Δίκη Novartis: Επί τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε απολύτως τίποτε για την επιτάχυνση και τελεσιδίκηση της υπόθεσης, στην οποία να θυμηθούμε ότι υπήρξαν και "αυτοκτονίες". Αντιθέτως, αφέθηκε να παραγραφεί.
2) Δίκη Χρυσής Αυγής: Αφέθηκε να τραινάρει, ενώ και στις τελευταίες ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, αναθεωρήθηκε ο ΠΚ, προκειμένου να πέσουν οι κύριοι κατηγορούμενοί της, στα μαλακά.
3) Δίκη Noor 1: Αφέθηκε να λιμνάζει, μετά από πολλές παραιτήσεις, ενώ παράλληλα διάφοροι μάρτυρες κατηγορίας δολοφονούνταν ανά τον κόσμο.
4) Υποκλοπές: Καταγγελία του ΚΚΕ, για διαρκή περιστατικά συνακροάσεων και υποκλοπών, στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, γράφτηκαν στις καλένδες.
5) Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Με νόμο βγαίνουν στο σφυρί τα κόκκινα δάνεια, ακόμα και για πρώτες κατοικίες, ενώ ψηφίζεται και ιδιώνυμος νόμος ποινικοποίησης κάθε συμμετοχής, σε διαδηλώσεις.

Φορολογική & Οικονομική Δικαιοσύνη

1) Δια νόμου αποφασίζεται η εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών, επ' αορίστω,
2) 20 και πάνω μειώσεις στις συντάξεις, κατά 40 ακόμα και 50%, μεγάλες περικοπές μισθών, κατάργηση ΣΣΕ, περικοπές επιδομάτων ανεργίας και πρόνοιας, δραματική υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών. Κατάργηση ΕΚΑΣ.
3) Εισαγωγή χρηματιστηρίου ενέργειας (με βάση αυτό πληρώνουμε τώρα τα υπερκέρδη των ενεργειακών ομίλων).
4) Αύξηση ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή 13% στο 24%.
5) Αυξήθηκαν οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενους με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 42% στο 45%.
6) Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγησης του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα 26% έως 33% και πλέον το εισόδημα αυτό φορολογείται με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και το 45%.
7) Νοίκια: Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια. Ο συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 35% και για εισόδημα πάνω από 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 45%.
8 ) Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%.
9) Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση και επιβλήθηκε φόρος 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ.
10) Αυξήθηκε κατά 3 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
11) Αυξήθηκαν οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα.
12) Εγκρίθηκε η "ληστρική σύμβαση" για το Ελληνικό

Εργασιακά

1) Αφέθηκε παντελώς ανεξέλεγκτη η εργασιακή κατάσταση στην COSCO, με συμβάσεις δουλείας, αρκετά εργατικά ατυχήματα, και σοβαρές παραβιάσεις του εργασιακού νόμου.
2) Ο αρμόδιος τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, είχε μπλοκάρει την υπογραφή νέας ΣΣΕ που είχε συμφωνηθεί από τα σωματεία και τη διοίκηση της εταιρείας, για να μη «δεσμεύσει» μελλοντικούς επενδυτές.
3) Διατήρηση της αισχρής νομολογίας της Νέας Δημοκρατίας, για διά νόμου καθορισμό του κατώτατου μισθού.
4) Νόμος Αχτσιόγλου: Περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, και επιβολή ρητρών για την τέλεση εκλογών στα σωματεία.
5) Εργασιακό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει 56 από τα 129 (2 στα 3) του αισχρού νομοσχεδίου "ταφόπλακα" για τα εργασιακά δικαιώματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου