Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

"Και Λαοκρατίαν θα κάμνομεν".....

 


«Μια ''σούπα'' ξαναζεσταμένων αυταπατών, στοχευμένων κυρίως στους αγρότες, ''σέρβιρε'' ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στη Λάρισα», όπως τονίζουν οι Τομεακές Επιτροπές Λάρισας του ΚΚΕ οι οποίες προσθέτουν τα εξής: 

«Το παραμύθι της προοδευτικής διακυβέρνησης και των "δημοκρατικών μετώπων" που σέρβιρε  έχει δράκο... και ο δράκος αυτός λέγεται υποταγή στα θέλω των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στο βωμό των οποίων θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες. 

Έχει αποδείξει άλλωστε και ως κυβέρνηση πριν και ως αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια  ότι  υπηρετεί  την ίδια στρατηγική με αυτή της ΝΔ. 

Για το λόγου του αληθές έχουμε και λέμε:

Την ίδια ώρα που μας έλεγε για την στήριξη των αγροτών την ίδια στιγμή στο κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε - κάνοντας την πάπια - τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των αγροτών! Γιατί; Γιατί αυτά τα μέτρα δεν "χωράνε" στη πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και της ΕΕ. 

Εχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2013, όταν ο Αλ. Τσίπρας, ανεβασμένος σε τρακτέρ, πουλούσε ''φύκια για μεταξωτές κορδέλες'' στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει  την κυβερνητική του θητεία που μεσολάβησε, κατά την οποία γνώρισαν από πρώτο χέρι την πολιτική του, υλοποιώντας όπως και οι άλλες κυβερνήσεις τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, ψηφίζοντας μια σειρά από μέτρα που τις συνέπειές τους ζουν στο πετσί τους οι σημερινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ποιος δεν θυμάται άραγε την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, που ανέβασε στα ύψη το κόστος παραγωγής, την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει το κεφάλαιο με απαλλαγές δισεκατομμυρίων; 

Οι αγρότες έχουν και σήμερα να λένε για τη σύνταξη - πείνας των 94 ευρώ, συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων, που καταδικάζει την πλειοψηφία όσων βγαίνουν στη σύνταξη να ζήσουν με περίπου 340 ευρώ το μήνα. 

Ποιος ξεχνάει τα μέτρα που επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Φορολογικό το 2016, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις; Δίπλα σ' αυτά, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν και οξύνθηκαν οι ανεπάρκειες και οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις, ''πάγωσε'' η εκτροπή του Αχελώου, που θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα στους παραγωγούς, συνεχίστηκαν η ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, η παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας για τους αγρότες και τις οικογένειές τους.

Για αυτά και άλλα προβλήματα, οι αγρότες του Τυρνάβου, της Αγιάς και άλλων περιοχών βρίσκονται αυτές τις μέρες σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα επιβίωσης τους.

Ετσι και σήμερα, οι προτάσεις του, όπως και αυτές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ δουλεύουν ψιλό γαζί τους μικρότερους παραγωγούς,  ότι υπάρχει διέξοδος και σωτηρία στο πλαίσιο της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής, που δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε καταστροφική για τους αυτοαπασχολούμενους αγροτοκτηνοτρόφους.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους, όμως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα το δημόσιο σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία της Λάρισας, έχει και την δική του σφραγίδα γιατί υπηρέτησε και υπηρετεί την πολιτική που θεωρεί τη λαϊκή υγεία "κόστος" και ταυτόχρονα ευκαιρία επιχειρηματικής δράσης. Για αυτό άλλωστε προτείνει στη κυβέρνηση της ΝΔ να τοποθετηθεί υπουργός Υγείας "κοινής αποδοχής". Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι οι εκατοντάδες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που παραμένουν μέχρι και σήμερα, ακόμα και σε σχέση με τα μειωμένα και ανεπαρκή οργανογράμματα των νοσοκομείων της πόλης, οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές αφού η μείωση των προϋπολογισμών των δύο νοσοκομείων από το 2015 μέχρι σήμερα έφτασε το 50%, η εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο όπου τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις στοιχειώδεις εξετάσεις. Αυτή η κατάσταση οδήγησε την πόλη της Λάρισας να είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένη από μεγάλες ιδιωτικές δομές Υγείας, με 2.000 κλίνες, πολύ περισσότερες από αυτές των δημόσιων νοσοκομείων.

Και από τα προηγούμενα επιβεβαιώνεται οτι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου, είναι γραμμένο με βάση τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, το νέο υπερμνημόνιο σε βάρος των λαώνΜέσα σε αυτό το πρόγραμμα, δεν χωράνε τα σύγχρονα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοπασχολούμενων.




Γι' αυτό άλλωστε:

Οι "υποσχέσεις" για αύξηση του κατώτατου μισθού συνυπάρχουν με την διατήρηση του αντεργατικού οπλοστασίου που έχτισαν κομμάτι κομμάτι όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τσακίζουν τις ΣΣΕ και δίνουν το δικαιώματα μεταξύ άλλων στη κυβέρνηση να καθορίζει τους μισθούς.

Η "μείωση της φορολογίας" γίνεται με αναστολή κάποιων φόρων, ενώ την ίδια στιγμή δεν αμφισβητείται στο ελάχιστο η φορολογική ελάφρυνση του κεφαλαίου, γεγονός που θα οδηγήσει από άλλο δρόμο στην επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Τα μέτρα για την Υγεία συνυπάρχουν με τη δήλωση προσήλωσης στις συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, τη στιγμή που η πανδημία απέδειξε ότι ο ιδιωτικός - επιχειρηματικός τομέας λειτουργεί σε βάρος της υγείας του λαού.

Και φυσικά δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την παράδοση της 110 ΠΜ στη Λάρισα και άλλων λιμανιών, στρατοπέδων στη Μαγνησία στη διάθεση του ΝΑΤΟ, με στόχο την  αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Εμπλοκή όμως που μετατρέπει την περιοχή  σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εις βάρος άλλων λαών και χωρών και ταυτόχρονα βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας, καθιστώντας και την περιοχή μας μαγνήτη αντιποίνων.

Η πείρα που υπάρχει πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά, λύση διέξοδος για το λαό δεν είναι οι "προοδευτικές κυβερνήσεις" που έχουν χρεωκοπήσει παντού.

Η διέξοδος δεν βρίσκεται στην αναμονή λύσεων "απ' τα πάνω" ή σε κάποια κυβερνητική εναλλαγή, αλλά στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βάλει ο ίδιος ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να ακυρώσει αντεργατικούς νόμους και σχεδιασμούς, να ανοίξει τον δρόμο για την προοπτική που υπηρετεί πραγματικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες του».  


Απο 902 portal


31 σχόλια:

  1. ....Η σχετική θετική ιστορική εμπειρία στη χώρα μας και διεθνώς (π.χ. ΕΑΜ), αλλά και οι αντίστοιχες αρνητικές εμπειρίες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κυρίως αυτές – ως πιο σχετικές – της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ, έχουν δείξει ότι η ισχυρή, αυτοτελής, πολιτική και οργανωτική παρουσία των κομμουνιστών είναι όρος για την ανάπτυξη, και για την πρωτοπόρα και ριζοσπαστική πολιτική κατεύθυνση των όποιων μετωπικών ή συμμαχικών σχημάτων αυτοί συμμετέχουν.https://www.kordatos.org/anaksi-kordatou-kommounistikos-syntonismos-aristeri-protovoulia/....... Εχει ζόρια και δεν τους βγαίνει το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα που έχει απόλυτη ανάγκη ο καπιταλισμός. Το πόσο ...θετική... εμπειρία ήταν το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το γνώρισε στο πετσί του ο λαός όταν με το όπλο στο χέρι βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα στον καπιταλισμό και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό και οδηγήθηκε σε φυλακές εξορίες εκτελέσεις. Ας αλλάξουν πλευρό οι Μανιαδάκηδες γιατί πιάστηκαν.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Η αποτελεσματική παρέμβαση των κομμουνιστών και της Αριστεράς, εντελώς αναγκαία, δεν πρόκειται να προκύψει από μοναχικούς δρόμους, από συσπείρωση γύρω από το κόμμα. Η τακτική αυτή απλώς συμβάλλει στο να καταγραφεί στις εκλογές το κομματικό ποσοστό χωρίς απώλειες όχι όμως να διαμορφώσει ένα ισχυρό ταξικά προσανατολισμένο κίνημα που θα υπερασπίσει τα λαϊκά στρώματα και θα αμφισβητήσει την αντίπαλη τάξη και το κράτος της. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2834-oi-ekselikseis-oi-sxediasmoi-kai-i-anadiataksi-tou-politikoy-skinikoy..... Εχει ζόρια ο καπιταλισμός και εμφανίστηκε ο Μανιαδάκης Αραβανής να τους προσφέρει χέρι βοήθειας για το απαραίτητο ...σκαλάκι... που χρειάζονται. Η Λύση για τον λαό δεν βρίσκεται στις οπορτουνιστικές παπάτζες του Αραβανή Η Λύση βρίσκεται στην συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην Κοινωνική συμμαχία που μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Παλεύουμε για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και βάζουμε στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση την πρόταση εξουσίας για ανατροπή του καπιταλισμού με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Η Επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό που επιδιώκει ο Αραβανής εξυπηρετεί τμήματα της αστικής τάξης και τους ιμπεριαλιστές ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ κ.α μαζί με εθνικιστές και φασίστες. Προχωράμε μπροστά απομονώνοντας παντού όλους τους φορείς των Σοσιαλφασιστικών απόψεων. Ταξική ενότητα και αγώνας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 28/11/1959

    Ξεκινά τις εργασίες του το Α’ Πανελλαδικό Συνέδριο της ΕΔΑ (28/11-2/12/1959). Το συνέδριο συζήτησε και ενέκρινε το πρόγραμμα της ΕΔΑ που έθετε ως πολιτικό στόχο το «δρόμο προς την αλλαγή», ο οποίος «μόνο με μια αγωνιστική πολιτική πατριωτικής συνεργασίας είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί». Το «περιεχόμενο της αλλαγής» προσδιορίζονταν ως «αντιιμπεριαλιστικό, εθνικό δημοκρατικό», ενώ οι δυνάμεις που θα συγκροτούσαν τη λεγόμενη «πατριωτική κυβέρνηση» απαρτίζονταν από την ΕΔΑ, τις δυνάμεις του «Κέντρου», καθώς και της πατριωτικής «Δεξιάς»........ Οπορτουνιστικός αχταρμάς για την σωτηρία του καπιταλισμού. ....ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2835-freno-stin-akriveia-tora Οι Μανιαδάκηδες του Αντικομουνιστικού αγώνα θα τετραγωνίσουν τον κύκλο και θα κάνουν τον καπιταλισμό ...ανθρώπινο....στην 2α παρουσία. Πιο οπορτουνιστής πεθαίνεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://prin.gr/2021/11/%ce%bd%ce%ba%ce%b1-5%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf/ Η Πρόσκληση του ΚΚΕ για συμπόρευση ισχύει για όλους και η πόρτα της κοινωνικής συμμαχίας είναι πάντα ανοιχτή χωρίς να χρειάζεται να είναι κάποιος Κομμουνιστής με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Παλεύουμε για μέτρα σωτηρίας και ανακούφισης που πάντα στον Καπιταλισμό είναι προσωρινά και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε την πρόταση εξουσίας για έξοδο απο την Ε.Ε κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α είναι καταστροφή για το λαό ίδια με την σημερινή. Εξυπηρετεί τμήματα της αστικής τάξης εθνικιστές και φασίστες. Οι Κομμουνιστές δίνουμε πάντα το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Ταξική ενότητα και αγώνας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.kordatos.org/friktos-thanatos-mikris-olgas-teras-manou-xatzidaki/ Αυτός είναι ο Καπιταλισμός κύριε Λιόση που στηρίζεται με νύχια και με δόντια άρα δεν χρειάζονται τα ψεύτικα δάκρυα σας για το παιδάκι που δολοφονήθηκε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .... αποκλειστικά στο δημόσιο οι υπηρεσίες ρεύματος και νερού, με πλήρη εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, για ρεύμα, νερό, θέρμανση, τηλεπικοινωνίες, προσιτά για όλους. https://prin.gr/2021/11/akriveia-revma/.....Οπορτουνιστικά κουραφέξαλα απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ. Ελεύθερη αγορά και καπιταλισμό έχουμε και όταν τον έλεγχο έχει το αστικό κράτος που είναι ο συλλογικός καπιταλιστής. Το πρόβλημα είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που πρέπει να κοινωνικοποιηθούν με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου με όχημα την κοινωνική συμμαχία. Οτι μέτρα ανακούφισης απσπάσουμε είναι προσωρινά μέσα στον καπιταλισμό. Ολοι στην κοινωνική συμμαχία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.imerodromos.gr/pano-apo-18-chiliades-oi-nekroi-apo-tin-pandimia-stin-ellada-ayxanontai-diarkos-oi-diasolinomenoi-657-kai-ta-nea-kroysmata-einai-6677-kai-i-kyvernisi-anoigei-giati-tora-syzitisi-gia-ti-methodologia-ka/ Τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες με αριστερές και ...δεξιές κυβερνήσεις. ...Δεν το βλέπουν μόνο όσοι συνειδητά ξεπλένουν την ...πασοκάρα...https://gkagkarin.blogspot.com/2021/11/blog-post_873.html ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.imerodromos.gr/pleyris-den-yparchei-kati-dorean-stin-ygeia/ Δεν πιάνει η προσπάθεια τσουβαλιάσματος των θέσεων του ΚΚΕ με την ...πασοκάρα... όλων των αποχρώσεων για να ξεπλυθεί απο τα εγκλήματα της επειδή δήθεν για όλα φταίει η κακιά...δεξιά... Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες για την τραγωδία που ζούμε φταίει ο Καπιταλισμός με αριστερές και ..δεξιές κυβερνήσεις και έτσι θα είναι όσο υπάρχει καπιταλισμός. Οι Σοσιαλιστικές χώρες δεν υπάρχουν γιατί ανατράπηκαν απο μέσα και πάνω.. προσφορά της οπορτουνιστικής 5ης φάλαγγας στον καπιταλισμό την περίοδο 1956 1991. Οσο είχε Σοσιαλισμό με τους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ στην εξουσία η προσφορά στον λαό ήταν τεράστια παντού. Καμία σχέση με την καπιταλιστική ζούγκλα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 30/11/1939

    Ξεσπά ο σοβιετοφινλανδικός πόλεμος. Με τον Β’ παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο να έχει ήδη ξεκινήσει (1 Σεπτεμβρίου 1939) και τη φασιστική στρατιωτική μηχανή να προελαύνει συνεχώς ανατολικά, η Σοβιετική κυβέρνηση πρότεινε τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου στην Φινλανδία τη σύναψη Συμφώνου Αμοιβαίας Βοήθειας.

    Η φινλανδική κυβέρνηση (ένας συνασπισμός μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού και του Εθνικού Προοδευτικού Κόμματος) απέρριψε την πρόταση αυτή. Κατόπιν η σοβιετική κυβέρνηση πρότεινε στη Φινλανδία να μετατοπιστούν βορειότερα τα σοβιετοφινλανδικά σύνορα στον ισθμό της Καρελίας, επειδή απείχαν μόλις 32 χιλιόμετρα από το Λένινγκραντ, αφήνοντάς το έτσι εκτεθειμένο σε περίπτωση επίθεσης. Σε αντάλλαγμα η Σοβιετική Ένωση ήταν διατεθειμένη να παραχωρήσει στη Φινλανδία έκταση διπλάσιου μεγέθους στην περιοχή της Καρέλιας. Ταυτόχρονα ζητούσε με μίσθωση μια μικρή έκταση στην είσοδο του Φιννικού Κόλπου, για να οργανώσει εκεί ναυτική βάση. Ωστόσο, η κατά βάση σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Φινλανδίας, που υπολόγιζε στην στήριξη τόσο των «δημοκρατιών» (Βρετανίας, Γαλλίας και ΗΠΑ) όσο και των δυνάμεων του Άξονα, οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε ναυάγιο. Οι προθέσεις της ήταν φανερές.

    Πράγματι, όταν στις 30 Νοέμβρη 1939 άρχισαν οι πολεμικές συγκρούσεις, στο πλευρό της Φινλανδίας έσπευσαν όλοι: Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ και φασιστική Ιταλία συνέδραμαν με στρατιωτικό υλικό. Παράλληλα προετοιμαζόταν και η αποστολή εκστρατευτικού σώματος δύναμης 150.000 ανδρών, το οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ αφού επήλθε η νίκη του Κόκκινου Στρατού. Η Συνθήκη Ειρήνης με την Φινλανδία υπογράφτηκε στις 12 Μαρτίου 1940 και ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα της ΕΣΣΔ....... Γαλλία και Φιλανδία με Σοσιαλφασιστικές κυβερνήσεις ενάντια στην ΕΣΣΔ. ...ΑΞΙΟΙ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 30/11/1944

    Με απόφαση-τελεσίγραφό τους οι Παπανδρέου και Σκόμπυ απαιτούν τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ και τη διάλυση της Εθνικής Πολιτοφυλακής.

    Οι υπουργοί του ΚΚΕ και του ΕΑΜ παραιτούνται από την κυβέρνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά της διαταγής πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα...... Ο Λαός με τα όπλα στα χέρια δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό εγκλωβισμένος στον καπιταλισμό λόγω ...λαοκρατίας ευρωκομουνισμός... και οδηγήθηκε στην σφαγή σε φυλακές εξορίες εκτελέσεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ideologia/2836-o-rolos-ton-trapezon Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες στην μάταιη προσπάθεια να διαστρεβλώσουν το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ για τον Ιμπεριαλισμό. Σύμφωνα λοιπόν με τον Ιμπεριαλισμό του ΛΕΝΙΝ που ...δεν πάγωσε στο χρόνο.... ο καπιταλισμός βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. ΛΕΝΙΝ που σε άρθρο του αρχές του 1917 εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ... https://laikhexousia.blogspot.com/2015/10/blog-post_2.html Στη χώρα μας έχουμε καπιταλισμό απο το 1830https://www.902.gr/eidisi/politiki/235055/1821-i-epanastasi-kai-oi-aparhes-toy-ellinikoy-astikoy-kratoys που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882https://cognoscoteam.gr/1882-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2/ Με αυτές τις οπορτουνιστικές παπάτζες ο λαός εγκλωβίστηκε στον Καπιταλισμό και οδηγήθηκε στην καταστροφή χωρίς να διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. 77 χρόνια μετά οι Μανιαδάκηδες σερβίρουν την ίδια σαπισμένη σούπα που βρωμάει ακριβώς για τους ίδιους λόγους στην περίπτωση που υπάρχει επαναστατική κατάσταση όπως τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Ας αλλάξουν πλευρό και χέρι γιατί πιάστηκαν... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ....https://www.imerodromos.gr/apofasizomen-kai-ypochreonomen/Ο λαός έχει δυο επιλογές: Η θα το ανεχτεί ή θα αντιδράσει διεκδικώντας μέτρα προστασίας και της υγείας και της δημοκρατίας. Μόνο αυτός, ο λαός, μπορεί να σώσει τον λαό....... Ασφαλώς και έχει δύο επιλογές ο λαός. Η Θα συνεχίσουμε να έχουμε καπιταλισμό με αριστερές και ...δεξιές κυβερνήσεις η ο λαός με τον αγώνα του μέσα στην κοινωνική συμμαχία θα ανατρέψει τον καπιταλισμό με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Ετσι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό και όχι με εναλλαγή κυβερνήσεων στο έδαφος του Καπιταλισμού. Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...Μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, της τράπεζας VTB capital- «Η Ρωσία καλεί!», ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι την δεκαετία του 1990 οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης «ήταν ειδυλλιακές», ωστόσο παρά της παρακλήσεις και τις προειδοποιήσεις της Μόσχας, οι υποδομές του ΝΑΤΟ έφθασαν στα ρωσικά σύνορα. «Ως απάντηση ήμασταν αναγκασμένοι να αρχίσουμε την κατασκευή ενός υπερηχητικού όπλου. Αυτή είναι η απάντησή μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.https://www.902.gr/eidisi/kosmos/279166/kokkini-grammi-i-epektasi-ton-stratiotikon-ypodomon-toy-nato-stin-oykrania..........Είναι λογικό να ήταν καλές οι σχέσεις με τους Καπιταλιστές της δύσης. Βοήθησαν την οπορτουνιστική αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ να ανατρέψει τον Σοσιαλισμό την περίοδο 1956 1991 και όλα ήταν καλά. Στην συνέχεια η Καπιταλιστική Ρωσία παίρνοντας την θέση της στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα διεκδικεί και αυτή την συνεχή βελτίωση της θέσης της με μεγαλύτερο μερίδιο απο την λεία που είναι βουτηγμένη στο αίμα των λαών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://iskra.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%86%cf%84%cf%89%cf%87%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9/ Οπορτουνιστικές τρίχες για μεταξωτές κορδέλες και σανίδα σωτηρίας στον καπιταλισμό ότι και καλά μπορεί να γίνει ...ανθρώπινος.... Οι πατέντες είναι αναπόσπαστο τμήμα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και η λύση βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Απλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://www.kordatos.org/8-logoi-anagennisi-dimokratias/ Ο Καλτσώνης και όλος ο οπορτουνιστικός συρφετός θα τετραγωνίσουν τον κύκλο και θα κάνουν τον καπιταλισμό ...ανθρώπινο... στην 2α παρουσία. Οι καλύτεροι υπηρέτες του καπιταλισμού όπως πάντα. ...ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...Ωστόσο, η περίπτωση του Κάντιθ είναι διδακτική και από άλλη μια πλευρά. Πρώτον, είναι ένας μεγάλος εργατικός αγώνας που ξεσπά την ώρα που κυβερνά η φερόμενη ως προοδευτικότερη κυβέρνηση της Ισπανίας όλων των εποχών. Έχει σημασία να θυμίσουμε ότι εκτός από το Σοσιαλιστικό Κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό συμμετέχουν με υπουργικές θέσεις τόσο το οι Ποδέμος, όσο και το ΚΚ Ισπανίας. Το τελευταίο μάλιστα διοικεί και το Υπουργείο Εργασίας. Όταν η κατάσταση στο Κάντιθ οξύνθηκε και οι εργάτες μαζί με τους αλληλέγγυους κατοίκους της πόλης ξεπέρασαν τα όρια των εθιμοτυπικών απεργιών διαρκείας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚ Ισπανίας, Ενρίκε Σαντιάγκο από το πόστο του γραμματέα του υπουργείου «Ατζέντα 2030» προσπάθησε να παρέμβει πυροσβεστικά. Έτσι, με δήλωσή του κάλεσε τους εργάτες του Κάντιθ να δείξουν εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό έργο. Σημειώνοντας πως είναι προφανές ότι η οικονομία της χώρας δε βασίζεται στις κρατικές παρεμβάσεις αλλά στις αποφάσεις του ιδιωτικού τομέα υπογράμμισε πως γίνεται ο,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Σε ελεύθερη απόδοση αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Σοσιαλιστών-Αριστερών-Κομμουνιστών καλεί σε εργασιακή ειρήνη ώσπου να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εργοδοσίας προκειμένου η τελευταία να μην κλείσει ή μεταφέρει τις βιομηχανικές της επιχειρήσεις. Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε αλγεινή εντύπωση τους απεργούς και τα μαχητικά, ταξικά σωματεία και ο Σαντιάγκο προσπάθησε να δείξει ταυτόχρονα την ευαισθησία του καταδικάζοντας την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία. Έδρασε άραγε χωρίς εντολή η αστυνομία στο Κάντιθ;https://prin.gr/2021/12/cadiz/................................ Καλές οι απατεωνιές των Τροτσκιστών του ΝΑΡ αλλά δεν πιάνουν γελιοποιούν τους ίδιους και δικαιώνουν απόλυτα το ΚΚΕ για την στάση αρχών που κράτησε το 2912 15. Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να μπορεί να κάνει το παραμικρό υπέρ του λαού όσο οι καπιταλιστές έχουν τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην Ισπανία με την ΑΕΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που την στηρίζει το ...Κ.Κ που είναι σαν τα μούτρα των Τροτσκιστών του ΝΑΡ. Δεν τσιμπάμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλές οι απατεωνιές των Τροτσκιστών του ΝΑΡ αλλά δεν πιάνουν γελιοποιούν τους ίδιους και δικαιώνουν απόλυτα το ΚΚΕ για την στάση αρχών που κράτησε το 2012 15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρά τις προσπάθειες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να γίνει στα «βουβά» και να μην το πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έγινε τελικά «διά ζώσης» το περασμένο Σαββατοκύριακο, με καθοριστική συμβολή των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

    Στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε και επίσημα η σύμπραξη των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να νομιμοποιηθεί η συμμετοχή στο συνέδριο ενός εργοδοτικού μηχανισμού που μόνο κατ' όνομα φέρει τον τίτλο «Σωματείο Τροφίμων» και με νόθες διαδικασίες, χρόνια τώρα, συντηρεί τους συσχετισμούς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία.

    Η συμμετοχή του κρίθηκε σε απανωτές ψηφοφορίες, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα μέλος του να πάρει τον λόγο και να υπερασπιστεί τη διαδικασία, να αναλάβει την ευθύνη της εκπροσώπησης. Αυτοί που το έκαναν για λογαριασμό του «σωματείου» ήταν τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που συγκροτούσαν το προεδρείο του συνεδρίου. Τελικά, αφού κατάφεραν να το νομιμοποιήσουν, κατέβασαν και κοινό ψηφοδέλτιο, επιβεβαιώνοντας ότι η εργοδοσία επιστράτευσε κάθε μηχανισμό που διαθέτει για να κρατήσει μια μεγάλη Ομοσπονδία στο «άρμα» της, να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί.

    Το ίδιο το αποτέλεσμα ήρθε να δείξει τι φοβούνταν η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της: Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πήραν 10 έδρες, ενώ το κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 11 έδρες. Και μαζί με το αποτέλεσμα φάνηκε όλη η γύμνια του εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν, αν οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν, να δώσουν γροθιά στον αρνητικό συσχετισμό, κάνοντας στην πάντα τους εργοδότες, τα κόμματα και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους.https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/279244/na-ti-fovoyntan ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 02/12/1944

    Οι λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά του αφοπλισμού του ΕΛΑΣ συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερη μαζικότητα και μαχητικότητα.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο -δίχως πλέον τους ΕΑΜικούς αντιπροσώπους- υπέγραψε το Διάταγμα για τη διάλυση του ΕΛΑΣ, του ΕΛΑΝ, του ΕΔΕΣ «και πάσης άλλης τυχόν υφιστάμενης οργανώσεως», κηρύσσοντας ταυτόχρονα την «επιστράτευσιν απάντων των εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών.»

    Η ΚΕ του ΕΑΜ αποφάσισε: α) Να απευθύνει έκκληση προς τις συμμαχικές κυβερνήσεις της Βρετανίας, της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ, β) Να πραγματοποιηθεί παλλαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, γ) Να κηρυχθεί παλλαϊκή απεργία τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη και δ) Να ανασυγκροτηθεί η ΚΕ του ΕΛΑΣ.

    Η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά έδωσε την άδεια για τη συγκέντρωση της Κυριακής. Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, την ανακάλεσε, δίνοντας εντολή να κατασταλεί ακόμα και με τη χρήση όπλων. Στο Φάληρο αποβιβάστηκαν 6.000 Βρετανοί στρατιώτες και 2 ελληνικά τάγματα από την Αίγυπτο.

    Οι δυνάμεις του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, από τη μεριά τους, είχαν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου. Θα αψηφούσαν την απαγόρευση. Ο ΕΛΑΣ θα έπαιρνε μέρος, αλλά άοπλος, «πρωτοπορία και περιφρούρηση της εκδήλωσης», ενώ όλες οι κομματικές, ΕΑΜικές και ΕΛΑΣίτικες δυνάμεις θέτονταν σε επιφυλακή. Η Διοίκηση του Α ΣΣ του ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε στην Κυψέλη, δίπλα στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, για παν ενδεχόμενο............ Είχε φτάσει η τραγική ώρα που ο λαός θα πλήρωνε με το αίμα του την εγκληματική θεωρία ...πολιτικών μετώπων και σταδίων.... της λαοκρατίας ευρωκομουνισμός που κατέστρεψε τα πάντα σώζοντας τον Καπιταλισμό. ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...Αρχικά η εξουσία πέρασε στα χέρια της Προσωρινής κυβέρνησης, στην οποία μετείχαν και δεξιοί αστοί ηγέτες, που είχαν προσχωρήσει στην επανάσταση, αλλά ήταν αντίθετοι προς μια προοδευτικότερη εξέλιξη. Στην ύπαιθρο, ωστόσο, η εξουσία βρισκόταν ουσιαστικά στα χέρια του Επαναστατικού Στρατού και των επαναστατών ηγετών του, με επικεφαλής τον Φ. Κάστρο. Μετά την απομάκρυνση των αντεπαναστατικών στοιχείων από την κυβέρνηση, το Φλεβάρη, αρχηγός της Επαναστατικής Κυβέρνησης έγινε ο Φ. Κάστρο.

    Η Κουβανική Επανάσταση στα πρώτα στάδιά της ήταν λαϊκή αντιιμπεριαλιστική και στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε σοσιαλιστική.

    Σπάζοντας τις αλυσίδες του ιμπεριαλιστικού ζυγού στη Λατινική Αμερική, οδήγησε στην εγκαθίδρυση του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στο δυτικό ημισφαίριο. Ήταν μια ιστορική καμπή, που άνοιγε νέο στάδιο για το επαναστατικό κίνημα σε αυτή την περιοχή του κόσμου.https://www.imerodromos.gr/2-dekemvriou-1956-kastro-ke-gkevara-apovivazonte-stin-kouva-me-to-gkranma/......Οι απατεωνιές δεν περνάνε. Η Επανάσταση νίκησε κάνοντας όσους ελιγμούς χρειαζόταν με γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός. Δεν ξεπλένεται η εγκληματική θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων με διαστρέβλωση. Τα κόλπα δεν πιάνουν... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ....Και τι θα κάνετε, ρε, μου λέει, θα ρίξετε τη χούντα; Εδώ δεν τα καταφέραμε το Δεκέμβρη του ’44. Καλά, του απάντησα, ποιο Δεκέμβρη μου λες τώρα; Εσύ δεν είσαι κεντρώος; Όλο για τον Παπανδρέου σού διάβαζα στο ραφείο. Ποιος είναι, ρε μαλάκα, κεντρώος, αυτός που ψήφισε την ΕΔΑ ακόμα και όταν μάς είπανε με “γραμμή” να ψηφίσουμε τον Γέρο στις δεύτερες εκλογές του ’63 για να βγει με άνετη πλειοψηφία; Δηλαδή, ρε πατέρα, είσαι αριστερός, αυτό μου λες τώρα; Ε, τι να ‘μαι, ρε βλάκα, που πέρα απ’ τη μύτη σου δεν βλέπεις τίποτα…https://prin.gr/2021/12/kokkinos-dekemvris/........... Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό δίνοντας 50 μέρες χρόνο στην Αστική τάξη και τους Αγγλους συμμάχους της να αλλάξουν τον συσχετισμό και να τσακίσουν τον λαό σε ΑΘΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.... Οι Οπορτουνιστές δεν το απαντάνε με τίποτα..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. https://www.imerodromos.gr/dekemvris-44-epeidi-chasame-emeis-ki-epeidi-nikisane-aytoi-toy-nikoy-mpogiopoyloy/ Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό οδηγώντας τον λαό στην σφαγή... Οι Κομμουνιστές το απαντήσαμε Κύριε Μπογιόπουλε... ΕΣΕΙΣ... https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664 Καλό διάβασμα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2837-otan-o-agglikos-imperialismos-aimatokylise-tin-athina Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες μας σερβίρουν 77 χρόνια μετά την ίδια συνταγή που κατέστρεψε τα πάντα τα ...πολιτικά μέτωπα και στάδια.... το καλύτερο εργαλείο του καπιταλισμού. Τους ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Σάπισε και βρωμάει.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ...Δεν πρέπει, λοιπόν, να διστάζουμε να λέμε πως η Ελλάδα είναι μία εξαρτημένη, πολιτικά και οικονομικά, χώρα, όχι για να ευθυγραμμιστούμε με το λαϊκό αίσθημα αλλά γιατί η διαπίστωση αυτή καθορίζει και την πολιτική ενός πολιτικού σχήματος.Επίσης, το άνοιγμα στις άλλες δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Χωρίς συντονισμούς και συνενώσεις δυνάμεων δεν πάμε πουθενά. Σήμερα, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ο διαρκής συντονισμός των αγώνων. Οι συσσωματώσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι κοινές πορείες. Οι συνεννοήσεις στη βάση και στην κορυφή. Πρέπει, λοιπόν, να συνταχθεί ένα συγκεκριμένο συνεκτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης και να απευθυνθεί στους πάντες: στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο ΜΕΡΑ 25, σε δυνάμεις του εξωκοινοβουλίου, στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτού του είδους τα καλέσματα για συμπόρευση πρέπει να «ανοίγουν» και άλλο π.χ. στα ζητήματα υπεράσπισης της δημοκρατίας.https://www.kordatos.org/paremvash-aristeri-prwtovoulia/..... Εχουμε καπιταλισμό απο το 1830 που πέρασε στο ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882. Η Πρόσκληση των Κομμουνιστών για συμπόρευση ισχύει για όλους. Η Κοινωνική συμμαχία είναι εδώ και χωράμε όλοι με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Η Ιδεολογική πάλη και ζύμωση ξεκαθαρίζει τα πάντα. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ. Καλορίζικοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...Συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από τον Δεκέμβρη του 1944, τότε που ο αγγλικός ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι τοποτηρητές του αιματοκύλησαν το λαό της Αθήνας θέλοντας να συντρίψουν το ΕΑΜ για να ξανακάνουν τη χώρα προτεκτοράτο τους.

    Η παλλαϊκή αντίσταση ενάντια στους ναζί κατακτητές είχαν χειραφετήσει τον ελληνικό λαό που με τους αγώνες και το αίμα του έβλεπε ότι μπορούσε για πρώτη φορά να είναι νοικοκύρης στον τόπο του. Αυτή την εξέλιξη προσπάθησαν να ανακόψουν οι Άγγλοι και οι υποτακτικοί τους κηρύσσοντας ουσιαστικά τον πόλεμο στο λαό τούτης της χώρας. Τα γεγονότα που ματωμένου Δεκέμβρη ήταν το πρελούδιο της σύρραξης που ακολούθησε και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1949https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2837-otan-o-agglikos-imperialismos-aimatokylise-tin-athina....... Τα γνωστά παραμύθια των Μανιαδάκηδων για ...προτεκτοράτο...εξάρτηση... και άλλες τέτοιες παπάτζες. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ Κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα την χρωστάμε στον ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΝΤΑΧΑΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Χωρίς αυτόν όλα θα είχαν τελειώσει ...όμορφα ευρωκομουνιστικά.. τον Φλεβάρη του 1945 με το ΕΓΚΛΗΜΑ της Βάρκιζας. Η Ανταμοιβή του... ήταν η οπορτουνιστική θηριωδία που αντιμετώπισε σε Μποροβίτσι Σοργκούτ 1956 1973 απο την οπορτουνιστική 5η φάλαγγα που σε μία πορεία κατέστρεψε την ΕΣΣΔ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 04/12/1973

    Ξεκινά τις εργασίες του στη Λ.Δ. Γερμανίας το 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ (4-10/12/1973), το οποίο έθεσε ως ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα την οικοδόμηση ισχυρού Κόμματος με γερές παράνομες οργανώσεις, ριζωμένες στην εργατική τάξη, δεμένες με τις μάζες, ικανό να μπει επικεφαλής της πάλης του ελληνικού λαού. ........https://www.kke.gr/article/Didagmata-diaxronikis-simasias-gia-ti-stratigiki-toy-KKE/https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/2/2021&id=18161&pageNo=24https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/2/2021&id=18166&pageNo=20 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 04/12/1944

    Η επιτυχία της απεργίας που είχε κηρύξει η ΚΕ του ΕΑΜ για τις 4 Δεκεμβρίου άγγιξε το 100%. Κανένα εργοστάσιο δεν κινήθηκε, κανένα μαγαζί δεν άνοιξε.

    Ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά, σε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα πένθους και μαχητικότητας, συνόδευσε τους ηρωικούς νεκρούς του της προηγούμενης μέρας στο Α’ νεκροταφείο όπου έγινε η κηδεία τους. Όταν ο όγκος της πένθιμης πομπής έφτασε στο Σύνταγμα, οι διαδηλωτές γονάτισαν, ορκίστηκαν στη μνήμη των νεκρών και έψαλαν το «Πένθιμο Εμβατήριο». Το πανό που κρατούσαν μαυροφορεμένες κοπέλες στην κεφαλή της πορείας έγραφε: «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα. ΕΑΜ.» Στην επιστροφή από το νεκροταφείο, όμως, πραγματοποιήθηκε νέα δολοφονική επίθεση κατά του πλήθους από το ξενοδοχείο «Μητρόπολις» (κέντρο του ΕΔΕΣ) και την Γενική Ασφάλεια, με αποτέλεσμα το θάνατο 40 και των τραυματισμό 70 ακόμη αγωνιστών.

    Την ίδια μέρα ο ΕΛΑΣ εκμηδένισε τη σφηκοφωλιά των Χιτών στο Θησείο (παρά την επέμβαση των Βρετανών), ενώ έως το απόγευμα είχε καταφέρει να αφοπλίσει το 60% των αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας. Ο αφοπλισμός των αστυνομικών τμημάτων ήταν καθολικός στον Πειραιά, όπου μοναδικές εστίες αντίδρασης απέμειναν το οχυρωμένο μέγαρο Βάτη και η Σχολή Δοκίμων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η πείρα διδάσκει

    Η συμμετοχή του ΚΚΕ και του ΕΑΜ στην αστική κυβέρνηση του 1944 αποτελεί απτό παράδειγμα για το πόσο ουτοπικός είναι ο ισχυρισμός ότι χάρη στη μαχητικότητα και τη συνέπεια του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι δυνατό μία τέτοια κυβέρνηση να ακολουθήσει φιλολαϊκό δρόμο ή - σε κάθε περίπτωση - να πάρει τουλάχιστον κάποια μέτρα υπέρ του λαού και ν' ανοίξει σιγά - σιγά τον δρόμο για έναν ευνοϊκότερο συσχετισμό στην πάλη για το σοσιαλισμό. Αντίθετα με αυτήν την ανεδαφική προσμονή, η πείρα και εκείνης της περιόδου διδάσκει ότι η συμμετοχή στις αστικές κυβερνήσεις - σε πείσμα των πιο καλών προθέσεων - γίνεται φραγμός στη λαϊκή πάλη και οδηγεί σε πισωγύρισμα με αρνητικές επιπτώσεις και για πολλά χρόνια.

    Στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αστική κυβέρνηση, δεν είναι δυνατό να υπάρξουν επωφελείς για το λαό συμβιβασμοί, από τη στιγμή που το ΚΚ έχει κάνει ήδη την πρώτη και θεμελιώδη υποχώρηση, προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν την κυβέρνηση: Εχει παραιτηθεί από την πάλη για την εργατική εξουσία και συνεπώς από τον στόχο της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής.

    Το ΚΚΕ και το ΕΑΜ χρεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μη φιλολαϊκά μέτρα που πάρθηκαν αυτήν την περίοδο, χάριν των αναγκών της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, όπως επίσης και την αποτυχία άλλων μέτρων, για παράδειγμα στο μέτωπο της καταπολέμησης της ανεργίας, του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα, εφόσον οι ΕΑΜικοί υπουργοί αντιμετώπιζαν τα ζητήματα «από τα πάνω», ο λαϊκός παράγοντας υποτιμήθηκε ή ακόμα και τέθηκε στο περιθώριο.

    Στις 15 Οκτώβρη 1944, η ΚΕ του Εργατικού ΕΑΜ ανέλαβε καθήκοντα προσωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ, με σκοπό την αποκατάσταση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη διενέργεια αρχαιρεσιών στα συνδικάτα και τη σύγκληση ενός πραγματικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Σημειώνεται ότι στις 18 Αυγούστου 1944 η ΚΕ του ΕΕΑΜ αποφάσισε το ΕΕΑΜ να χρησιμοποιεί «από δω και στο εξής τον τίτλο Γενική Συνομοσπονδία των Εργατών της Ελλάδας» με 16μελή Διοίκηση («Κείμενα της Εθνικής Αντίστασης», τόμ. Α', εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα, 1981, σελ. 200).

    Αυτήν την περίοδο η ΓΣΕΕ διακήρυττε πως «η εργατοϋπαλληλική τάξη θα υποστηρίξει την Κυβέρνηση στην πραγματοποίηση των σκοπών της» («Ριζοσπάστης», 5-11-1944 ).

    Από τη μεριά του, ο Παπανδρέου διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους των εργαζομένων «ότι η κυβέρνηση πιστεύει σταθερά στη λαοκρατία και αποβλέπει στη δημιουργία του λαϊκού σοσιαλιστικού κράτους» («Ριζοσπάστης», 7-11-1944).

    Οπως ήταν επόμενο, το γενικότερο πρόβλημα της στρατηγικής του ΚΚΕ είχε άμεσο αντίκτυπο στην κατεύθυνση της πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, των βιομηχάνων και των αρμόδιων υπουργών, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου (7 Νοέμβρη 1944), με αντικείμενο τη λειτουργία των εργοστασίων, ο Κ. Θέος, μιλώντας εξ ονόματος της ΓΣΕΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

    «Ο αγώνας των εργατών που έφερε εθνική ένωση δεν είχε σαν επιδίωξη να κάμει προνομιούχο τάξη την εργατική. Ο εργατικός κόσμος είναι έτοιμος με αυταπάρνηση να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια της ανασυγκρότησης».

    Διαβεβαίωσε ακόμη «ότι και οι εργάτες αναγνωρίζουν ότι και μεγάλο μέρος των βιομηχάνων έδειξε κατά το διάστημα της σκλαβιάς πατριωτική στάση». Ο υπουργός Εργασίας Μ. Πορφυρογένης, με τη σειρά του, τόνισε ότι «πρέπει να μην έχουμε προκαταλήψεις (...) και πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλοι αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπούμε από την ανωμαλία στην ομαλότητα» («Ριζοσπάστης», 8-11-1944).

    Το συμπέρασμα είναι ότι ο λαός, ακόμα και ένοπλος, θα παραμένει εγκλωβισμένος στο αστικό πλαίσιο, από τη στιγμή που το Κομμουνιστικό Κόμμα συμμετέχει σε αστική κυβέρνηση και δεν οργανώνει την αυτοτελή δράση της εργατικής τάξης για την ανατροπή της αστικής εξουσίας.
    Με πληροφορίες απο "Ρ" Θ. Λ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. https://www.imerodromos.gr/istoriko-dokoymedo-to-egcheiridio-toy-machiti-tis-athinas/... Αλλα λόγια να ...αγαπιόμαστε... και το ερώτημα πάντα αναπάντητο.. Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό οδηγώντας τον λαό δεμένο χειροπόδαρα στην σφαγή σε φυλακές εξορίες εκτελέσεις.... Δεν βγάζουν άχνα οι οπορτουνιστές του ...ημερόδρομου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. https://www.imerodromos.gr/oi-dosilogoi-to-dekemvri/ Τίποτα απο όλα αυτά δεν θα είχαν καταφέρει οι Καπιταλιστές αν το ΚΚΕ είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και εργαλείο του αγώνα το ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Θα έκαναν όσους ελιγμούς χρειαζόταν θα αντιμετώπιζαν τάγματα και οργανώσεις γέφυρα ΕΔΕΣ ΕΚΚΑ κ.α ενιαία με στόχο το τσάκισμα τους και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα είχαν διεκδικήσει την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Σίγουρα δεν θα είχαμε ηττηθεί σε όλη την χώρα και θα οικοδομούσαμε Σοσιαλισμό. Η λαοκρατία ευρωκομουνισμός με την εγκληματική θεωρία των σταδίων κατέστρεψε τα πάντα σώζοντας τον καπιταλισμό. Το 1ο δοκίμιο ιστορίας 1918 1949 του 2018 τα λέει πολύ καλύτερα απο εμένα. Συμπεράσματα πολύτιμα για το σήμερα και το αύριο. Καλό ξεστράβωμα στους οπορτουνιστές του ...ημερόδρομου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή