Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Ωραίο παράδειγμα ρε Μπογδάνε ...

 



Ο ρόλος του Γρίβα στο Κυπριακό

Για το ρόλο που έπαιξε ο Γρίβας , ως αρχηγός της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, τον καιρό των αγώνων για την ανεξαρτησία του νησιού από τους Αγγλους κατακτητές, μας αναφέρει στο γράμμα του ο υπερήλικας συνταξιούχος ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,από τη Λαμία. Γράφει: "Ο Γρίβας στην Κατοχή, ήταν συνεργάτης των Γερμανών οργανωμένος στη διαβόητη προδοτική οργάνωση "Χ" και λυμαινόταν την περιοχή του Θησείου, συνάμα ήταν και πράκτορας των Αγγλων. Μετά την επέμβαση των Αγγλοαμερικανών, το Δεκέμβρη του 1944, οι Χίτες, αυτά τα αποβράσματα της κοινωνίας που συνεργάζονταν με τον εχθρό, βασάνιζαν τους πατριώτες αγωνιστές και τους κατέδιναν στον εχθρό. Ενα άγριο κυνηγητό όλων των αγωνιστών εξαπολύθηκε. Μετά δε την - προδοτική για μένα - Συμφωνία της Βάρκιζας, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο τόσο, που ανάγκασε όλους τους αγωνιστές να βγουν στο Βουνό και ν' αρχίσει έτσι ο Εμφύλιος Πόλεμος.

Στη δεκαετία του 50, όταν οι Αγγλοι κατακτητές της Κύπρου είδαν ν' ανεβαίνει το κίνημα εναντίον τους, με επικεφαλής το ΑΚΕΛ, κόμμα της Αριστεράς που είχε επηρεάσει το 80% του κυπριακού λαού, έστειλαν τον Γρίβα να τορπιλίσει το κίνημα, που το καθοδηγούσε μέχρι τότε το ΑΚΕΛ.

Οι αγριότητες των Αγγλων είναι γνωστές. Εξαπέλυσαν φοβερή τρομοκρατία και άρχισαν τις κρεμάλες με θύματα τους Κύπριους αγωνιστές. Ο δε Γρίβας , διασκέδαζε κάθε βράδυ με τους Αγγλους.

Τελικά ο αγώνας του Κυπριακού λαού, με βαριές απώλειες και θυσίες, εξανάγκασε τους Αγγλους να φύγουν από το νησί, διατηρώντας πάντα μια βάση εκεί.

Και ενώ η θέση του λαοπρόβλητου αρχιεπισκόπου Μακαρίου ήταν ότι η Κύπρος έπρεπε να μείνει ανεξάρτητη και μέλος του ΟΗΕ, ο Γρίβας , εκτελώντας πάντα ξένες εντολές, έλεγε ότι πρέπει να γίνει η Ενωση με την Ελλάδα. Από την άλλη μεριά οι Τούρκοι απειλούσαν συνέχεια ότι, αν η Κύπρος ενωθεί με την Ελλάδα, τότε αυτοί θα επέμβουν.

Πάντα έχω τη φωτογραφία του Μακάριου στο δωμάτιό μου - παρ' όλο που δεν τα χω καλά με τους δεσποτάδες - γιατί η σθεναρή πατριωτική στάση του παρ' ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή, από τον φασίστα Σαμψών.

Το λυπηρό και εξοργιστικό είναι, που ο σημερινός δεξιός Πρόεδρος της Κύπρου, μόλις ανέλαβε την Προεδρία αποφυλάκισε τον Σαμψών, κατάδικο για το πραξικόπημα που είχε κάνει, κατά την εντολή της χούντας και των Αμερικανών. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Τούρκοι κατέχουν σήμερα το 40% της Κύπρου, ενώ η απόφαση που πήρε ο ΟΗΕ να φύγουν οι Τούρκοι από το νησί εντός ολίγων ημερών, παραμένει ανεκτέλεστη 22 χρόνια τώρα, με τις πλάτες πάντα και την ανοχή των Αμερικανών".


ΑΡΧΕΙΑ ΦΟΡΕΪΝ ΟΦΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1972
Υποχείριο της ελληνικής χούντας Γρίβας και ΕΟΚΑ Β΄
  • Αδιαφορούσαν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα οι Βρετανοί
  • Μοναδικό ενδιαφέρον τους οι... πωλήσεις όπλων

Η πρεσβεία της χούντας στην Αθήνα, κατά την περίοδο του 1972, είχε κάτω από τον πλήρη έλεγχό της τον στρατηγό Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β΄ και καθοδηγούσε τη συνωμοσία των Μητροπολιτών στη Λευκωσία εναντίον του Προέδρου Μακαρίου. Αυτό αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα - όχι στο σύνολό τους - το Φόρεϊν Οφις και αναφέρονται στη χρονιά του 1972. Ενα έτος ιδιαίτερα καθοριστικό για τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν και είχαν αποκορύφωμα αρχικά το πραξικόπημα και στη συνέχεια την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Από τα συγκεκριμένα έγγραφα φαίνονται οι ξεκάθαρες σχέσεις των χουντικών με τον Γρίβα , οι οποίοι εξυπηρετώντας τις στρατηγικές επιδιώξεις Αμερικανών και Βρετανών - για λόγους ευνόητους αυτές δεν εμφανίζονται στα σχετικά έγγραφα!! - οδήγησαν στην κυπριακή τραγωδία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποδεσμεύτηκαν στις 31/12/2002 μετά την πάροδο 30 χρόνων, ο τότε πρεσβευτής της χούντας Κωνσταντίνος Παναγιωτάκος ζήτησε με... οδηγίες της χούντας την απομάκρυνση του Μακαρίου από την Προεδρία, ύστερα από την εισαγωγή φορτίου όπλων από την Τσεχοσλοβακία. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι εκείνη την περίοδο το συγκεκριμένο φορτίο όπλων προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας, που απείλησε με αντίμετρα και το θέμα έληξε με την παράδοση των όπλων στους «κυανόκρανους» του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά έγγραφα το Φλεβάρη του ιδίου χρόνου, ο τότε πρόεδρος της Βουλής Γλαύκος Κληρίδης είχε αναφέρει στον Βρετανό Υπατο Αρμοστή Ρίτσαρντ Ετμοντς ότι πίστευε πως η Εθνική Φρουρά ή η ΕΛΔΥΚ ή και οι δύο δυνάμεις μαζί θα αναλάμβαναν δράση εναντίον της Αρχιεπισκοπής. Σχετικό διάβημα, προστίθεται στα έγγραφα, είχε γίνει και προς τον Αμερικανό πρεσβευτή και αυτό ίσως είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η ενέργεια που είχε καταγγείλει ο Γλαύκος Κληρίδης.

Διαβήματα στους Βρετανούς

Σε ένα άλλο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι ο Πρόεδρος Μακάριος απέστειλε στο Λονδίνο τον τότε αναπληρωτή γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Γεώργιο Πελαγίας, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό Εντουαρντ Χιθ. Ο Γεώργιος Πελαγίας ανέφερε στον Βρετανό πρωθυπουργό ότι ο στρατηγός Γρίβας ήταν εκτός ελέγχου και ότι ο Αρχιεπίσκοπος πίστευε πως η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να πάρει μια σταθερή στάση.

Σε ερώτηση του Βρετανού πρωθυπουργού για τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ο Γεώργιος Πελαγίας απάντησε ότι η Αθήνα έπρεπε να δηλώσει πως η Εθνική Φρουρά θα αναλάβει ενεργό ρόλο για να καταστείλει οποιεσδήποτε ταραχές. Σε άλλη ερώτηση του Βρετανού πρωθυπουργού αν οι Ελληνες αξιωματικοί θα υπάκουαν σε τέτοιες εντολές, ο Γεώργιος Πελαγίας απάντησε καταφατικά, αν και μερικοί, όπως είπε, δυνατό να συμπαθούσαν τον Γρίβα .

Τα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αποκαλύπτουν επίσης και δυο προσωπικές επιστολές που είχε στείλει ο Ανδρέας Παπανδρέου προς το Βρετανό πρωθυπουργό Εντουαρτ Χιθ. Η μια αποστέλλεται στις αρχές Γενάρη του 1972 και η άλλη στις 16 Δεκέμβρη 1970 και στις οποίες ο Αν. Παπανδρέου, ως αρχηγός του ΠΑΚ, ζητούσε από τους Βρετανούς ανάληψη δράσης κατά των Συνταγματαρχών.

Ποιες ήταν οι επιδιώξεις Βρετανών και Αμερικανών;

Τη στιγμή που ο Μακάριος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στους Βρετανούς, αξίζει να αναφέρουμε τι έγραφε στην τελική ετήσια αναφορά του ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα, σερ Ρόμπιν Χούπερ, στις 18 Γενάρη του 1972: «Πρέπει να γίνει σαφές για εμάς ότι δεν είναι υπόθεση της βασίλισσάς μας να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Για τη Βρετανία βασικός στόχος είναι η προώθηση πωλήσεων όπλων, ώστε οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να εκπληρώσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το ρόλο τους στο ΝΑΤΟ»... Ο ίδιος μάλιστα σημείωνε και προέβλεπε: «Το καθεστώς του Παπαδόπουλου κλείνει σχεδόν πέντε χρόνια στην εξουσία και οι προοπτικές για την αποκατάσταση της δημοκρατίας φαίνονται μακρινές, το καθεστώς έχει τουλάχιστον ακόμη 15 χρόνια ζωής»!

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και τις εκτιμήσεις των Αμερικανών για εκείνη την περίοδο, όπως αυτές καταγράφονται από τους Βρετανούς διπλωμάτες. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε μια συγκεκριμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Γενάρη του 1972 στην Αθήνα, της ειδικής υποεπιτροπής για στρατιωτικά θέματα του ΝΑΤΟ. Την επιτροπή ενημέρωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Χένρι Τάσκα, ο οποίος τότε υποστήριζε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολιτική αστάθεια χρόνων. Είχε χρόνια δημοκρατία, που όμως γενικά δε δούλεψε καλά. Ευτυχώς δούλεψε καλά στον αγώνα των Ελλήνων εναντίον των κομμουνιστών (!!!). Η Ελληνική Δημοκρατία κατέρρεε ήδη από το 1963, όπως άλλωστε είχε προβλέψει και ο Καραμανλής. Είναι εξαιρετικός πολιτικός, υπηρέτησε καλά τη χώρα του και ελπίζω να μπορέσει ξανά να διαδραματίσει σημαντικό πολιτικό ρόλο»...


Μιας και ο Μπογδάνος ανέφερε τον Γρίβα που έλεγε ότι έχει εχθρούς τους Άγγλους, Τούρκους και κομμουνιστές να θυμηθούμε λίγο τον Γρίβα.
Ο Γρίβας ήταν ένας τύπος τόσο ακροδεξιός που ούτε οι ναζί δεν τον προμήθευαν με όπλα διότι η οργάνωση Χ που είχε εκτελούσε όποιον έβρισκε μπροστά της και δημιουργούσε ταραχές (δηλαδή φαντάσου να σε θεωρούν ακραίο...οι ναζί).
Ο Γρίβας επίσης είναι από τους κύριους υπευθύνους για την τραγωδία της Κύπρου πριν τον Αττίλα, όταν οι ομαδούλες είχαν φτάσει σε ένα κρεσέντο βίας ενάντια στους Τουρκοκυπρίους.(διευκολυνοντας και δινοντας αλλοθι ετσι στην Εισβολη)
Επίσης ήταν αυτός που ουσιαστικά έριξε τον Μακάριο σε συνεννόηση με τους εδώ συνταγματάρχες και πιθανότατα υπό τις οδηγίες των Αμερικανών.
Εξαιρετική επιλογή ατόμου από τον Μπογδάνο.

<<Στα πρόσφατα ποστ μου εκφράστηκαν απόψεις σε σχόλια σαν αυτήν.
''Όσο υπάρχει το ΚΚΕ δεν θα ωριμάσουν οι συνθήκες''
Επειδή έκανα την αφελή ερώτηση...
'' Δηλαδή για να ωριμάσουν οι συνθήκες πρέπει να καταργήσουμε το ΚΚΕ; ''
Φυσικά δεν πήρα απάντηση.
*** Οι συνθήκες που δεν ωριμάζουν είστε εσείς που κάνετε αυτές τις ερωτήσεις.
Κρατήστε το αυτό για το τέλος...
Μία δεύτερη άποψη που επικρατεί από προοδευτικούς, αριστερούς γενικά και δημοκράτες...
Είναι πως ο κομμουνισμός και η ορθή μαρξιστική θεωρία και οι κομμουνιστές βρίσκονται έξω από το ΚΚΕ.
Ας πούμε το κλασικό...
Ο Άρης ήταν κομμουνιστής και το ΚΚΕ όχι, που τον διέγραψε.
Μία καραμέλα που την έχουν γλείψει στόματα από τον Τζήμερο, τους αναρχικούς, τους Πασόκους, τους αριστερούς, τους πάντες.
Γιατί αναφέρεται ο Μπογδάνος στο ΚΚΕ τότε;
Γιατί δεν αναφέρεται σε όλους εσάς που λέτε πως δεν ωρίμασαν οι συνθήκες;
Γιατί στοχοποιείται η ΚΝΕ και το ΚΚΕ;
Αφού εσείς είστε οι κομμουνιστές.
Γιατί με βάση αυτά που λέτε , οι κομμουνιστές είναι ''οι έξω από το ΚΚΕ.''
Όλοι οι άλλοι δηλαδή.
Εσείς δηλαδή που λέτε πως δεν ωρίμασαν οι συνθήκες.
Πως όσο υπάρχει ΚΚΕ δεν θα ωριμάσουν οι συνθήκες.
Εσείς δηλαδή.
Ναι, αλλά δεν ασχολήθηκε μαζί σας ο Γρίβας.
Σας έχει απαντήσει και ο Τζήμερος.
Σας έχουν ήδη αποστομώσει χρόνια τώρα.
Να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ είπε.
Γιατί αφού δεν είναι κομμουνιστές το ΚΚΕ πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, και δεν είπαν για τον Σύριζα;
Εγώ τις προάλλες σας ΄΄κάλεσα΄΄ γενικώς να δείτε τον διαχωρισμό αντιφασίστας και αντιδεξιός.
Και να πάρετε θέση.
Δεν μίλησα για τους καλούς κομμουνιστές του ΚΚΕ και όλους τους άλλους τους κακούς.
Δεν έβαλα αριστερόμετρο.
Σας κάλεσα να συνταχθείτε.
Τώρα που είναι νωρίς ακόμα.
Γιατί στο τέλος θα σας εξαναγκάσει ο Μπογδάνος.
Ο Τζήμερος, ο Σκαλούμπακας, ο Βορίδης και όλος αυτός ο συρφετός.
Θα σας πει...
Ή θα πάτε εξορία ή θα απαρνηθείτε τον κομμουνισμό.
Ή θα σας βασανίσουμε ή θα απαρνηθείτε τους κομμουνιστές.
Εντάξει, το ΚΚΕ μπορείτε να το απαρνηθείτε.
Στην τελική αντιΚΚΕ είστε.
Αλλά τον κομμουνισμό;
Εγώ σας είπα πως ανάμεσα στην δεξιά και στον φασισμό και εμάς...
Δεν υπάρχει ανάμεσα.
Εγώ δεν έγραψα πουθενά στο ποστ ΚΚΕ.
Εγώ δεν σας εκβίασα να συνταχθείτε με το ΚΚΕ.
Ούτε σας είπα ΚΚΕ ή εκτελεστικό απόσπασμα.
ΚΚΕ ή Άουσβιτς.
Ο φασίστας όμως θα σας το πει.
Και θα κοιτάτε και την κάνη του όπλου του τότε κατάματα.
Ο μόνος τρόπος να παλέψετε τον καπιταλισμό είναι να τον δείτε σαν φασισμό.
Υπό την προϋπόθεση πως παλεύετε όντως ενάντια στον φασισμό.
Εγώ δεν σας ζητάω να δείτε τον φασισμό και να τον παλέψετε ως καπιταλισμό.
Γιατί αυτό είναι δύσκολο να το κατανοήσετε.
Για την ακρίβεια ίσως να μην θέλετε έτσι.
Τι λέτε;
Θα κάνουμε τώρα που είναι ακόμα νωρίς το ξεκαθάρισμα δεξιός και αντιδεξιός;
Φασίστας και αντιφασίστας;
Γιατί χθες ο Μπογδάνος το ξεκαθάρισε.
Αντικομμουνιστής είπε.
Ευθαρσώς.
Αυτός έχει ταμπουρωθεί.
Διάλεξε όχθη.
Δεν είπε, ανήκω στην δεξιά, στην χούντα, στους βασιλικούς, ή στους χίτες και στους χρυσαυγίτες.
Ενάντια στους κομμουνιστές είπε.
Για αυτό ρωτάω.
Θα συνταχθείτε τώρα ή θα περιμένετε να συνταχθείτε όταν θα σας παίρνουν και σας στοιβάζουν στα τρένα για το Μαουτχάουζεν;
Δεν είναι προτιμότερο να ωριμάσουν οι συνθήκες σας τώρα αντί για τότε;
Ε; τι λέτε;>>

Kounoumallo


34 σχόλια:

  1. Ο ρόλος του Γρίβα στο Κυπριακό

    Για το ρόλο που έπαιξε ο Γρίβας , ως αρχηγός της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, τον καιρό των αγώνων για την ανεξαρτησία του νησιού από τους Αγγλους κατακτητές, μας αναφέρει στο γράμμα του ο υπερήλικας συνταξιούχος ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,από τη Λαμία. Γράφει: "Ο Γρίβας στην Κατοχή, ήταν συνεργάτης των Γερμανών οργανωμένος στη διαβόητη προδοτική οργάνωση "Χ" και λυμαινόταν την περιοχή του Θησείου, συνάμα ήταν και πράκτορας των Αγγλων. Μετά την επέμβαση των Αγγλοαμερικανών, το Δεκέμβρη του 1944, οι Χίτες, αυτά τα αποβράσματα της κοινωνίας που συνεργάζονταν με τον εχθρό, βασάνιζαν τους πατριώτες αγωνιστές και τους κατέδιναν στον εχθρό. Ενα άγριο κυνηγητό όλων των αγωνιστών εξαπολύθηκε. Μετά δε την - προδοτική για μένα - Συμφωνία της Βάρκιζας, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο τόσο, που ανάγκασε όλους τους αγωνιστές να βγουν στο Βουνό και ν' αρχίσει έτσι ο Εμφύλιος Πόλεμος........Για όλη αυτή την τραγωδία φταίει το ότι το ΚΚΕ δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και εργαλείο του αγώνα το ΕΑΜ Κοινωνική Συμμαχία που θα έκανε όσους ελιγμούς χρειαζόταν με την αστική τάξη και τους Αγγλους συμμάχους της και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα διεκδικούσε την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Αυτό ήταν το πρόβλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που λέμε είναι να αφήσετε τα παραμύθια ...δεξιός αντιδεξιός που διασπάνε τον λαό και ενισχύουν τον φασισμό και να συμπορευθείτε με τους Κομμουνιστές στην Κοινωνική συμμαχία που γίνεται και ο Αντιφασιστικός αγώνας. Δεν ζητάμε απο κανένα να γίνει Κομμουνιστής. Μοναδικό κριτήριο το Ταξικό. Ετσι θα γίνει ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν θα εγκλωβιστούμε σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού και μέσα στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση θα δούνε όλοι καθαρά την ιδεολογική μήτρα που γεννάει τον Φασισμό και είναι ο Καπιταλισμός. Επίσης θα δούνε όλοι και το αδελφάκι του φασισμού τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων που είναι και αυτοί Αντικομουνιστές και μάλιστα πιο ύπουλοι. Αυτή είναι η λύση και καμία άλλη. Δεν τσιμπάμε..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πάντα έχω τη φωτογραφία του Μακάριου στο δωμάτιό μου - παρ' όλο που δεν τα χω καλά με τους δεσποτάδες - γιατί η σθεναρή πατριωτική στάση του παρ' ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή, από τον φασίστα Σαμψών."
    Oύτε "σθεναρή" και κυρίως ούτε "πατριωτική" ήταν η στάση του πωρωμένου αντικομμουνιστή Μιχάλη Μούσκου, με το ιερατικό ψευδώνυμο "Μακάριος"!
    Για τα συμφέροντα της τάξης, και όχι της πατρίδας, του πάλευε και όχι πολύ σθεναρά, γιατί κι αυτός κοίταζε να τάχει καλά και με τους εγγλέζους, που υποτίθεται "αντιπάλευε", αλλά και να εκμεταλλεύεται τα αγνά αντιϊμπεριαλιστικά αισθήματα του Σοβιετικού Λαού και τις αντιφάσεις της ηγεσίας του. Η ΕΣΣΔ του προσέφερε αμέριστη συμπαράσταση και εγγυήσεις της ακεραιότητας της Κυπριακής αστικής Δημοκρατίας, αλλά ο "πατριώτης" δε ρισκάριζε την απαγκίστρωση από το ΝΑΤΟ, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να ωφελούσε μονοσήμαντα τον κυπριακό Λαό αλλά θα αδυνάτιζε τη θέση της κυπριακής κεφαλαιοκρατίας στο εσωτερικό. Χρησιμοποιούσε την ΕΣΣΔ απλά για να βελτιώσει τη θέση της κυπριακής α/τ στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.
    Κι αν θέλει ο συμπαθής κατά τα άλλα Β.Σ. να έχει μια φωτό του Μούσκου στο δωμάτιό του, θα του πρότεινα εκείνη, από την επίσκεψή του στη Μακρόνησο το 1948, και τις ευλογίες, που έδωσε στον "Παρθενώνα" του ελληνικού Μοναρχοφασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και, μια που τώφερε η κουβέντα για παπατζήδες, η Κούβα έχει εναποθέσει τις ελπίδες του Λαού της στον ιδιωτικοποιημένο Τουρισμό. Η με άλλα λόγια, στους μικροαστούς της, που το εκεί κόμμα παλινόρθωσε, προφανώς προσβλέποντας σε μιαν "ομαλή" (=χωρίς διώξεις των πρώην "κομμουνιστών" ηγετών...) επιστροφή στον Καπιταλισμό και στην άρση του Αποκλεισμού του Μπάρμπα-Σαμ και των κυρώσεων της ΕΕ, του ΤσιπροΚούλη. Μήπως είναι καιρός να επανιδρυθεί το ΚΚΚ; Γιατί όσοι προσβλέπουν αφελώς σε "ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις" (σας θυμίζει κάτι αυτό;) πλανώνται πλάνην οικτράν. Εκείνοι, που θα τιμωρηθούν παραδειγματικά στην Κούβα, θα είναι ακριβώς εκείνοι, που θα παραμείνουν πιστοί στον σοσιαλισμό και στην παρένθεση των ~48 χρόνων του, μέχρι το 2008. καθώς και οι επιζώντες πρωτεργάτες εκείνης της εποποιίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΕΙΝ ΡΕΥΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ

      Διαγραφή
    2. Ο Σέχταρ πάντα εύστοχος... Στρατάρχη μακάρι να έχεις δίκιο και να είναι ακόμα ρευστά 13 χρόνια μετά... Το εύχομαι σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. https://www.902.gr/eidisi/politiki/273765/allileggyi-ston-ergazomeno-lao-kai-kk-venezoyelas-enantia-stin-epithesi-kata Διώξεις σε βάρος των συντρόφων μας στην Βενεζουέλα όχι απο ...δεξιά.... κυβέρνηση απο την Σοσιαλφασιστική Τσάβες Μαδούρο που έχει εγκλωβίσει το λαό κάτω απο την σημαία Ρώσικου Κινέζικου Ιμπεριαλισμού και τον οδηγεί στην εξαθλίωση. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.imerodromos.gr/megali-sygkentrosi-kai-antifasistiki-synaylia-sto-syntagma/https://prin.gr/2021/10/diadiloseis-7-oktobri-2021/ Ολος ο Οπορτουνιστικός συρφετός στην πίστα για να ξεπλύνει τα εγκλήματα της ...πασοκάρας..... και του Καπιταλισμού με στόχο τον εγκλωβισμό των Κομμουνιστών. Οχι μόνο δεν θα τους περάσει αλλά θα τους τσακίσουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://prin.gr/2021/10/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-2/ Οι Διασπαστικές ενέργειες σε βάρος της εργατικής τάξης συνεχίζονται απο τον Οπορτουνιστικό συρφετό. Τροτσκιστές ...αντιτζανεττακιστές... του ΝΑΡ μαζί με τον εγκάθετο των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ Τζανεττακιστή Νταλακογεώργο και τα Κεντρίστικα οπορτουνιστικά Βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες Πετρόπουλο Αραβανή Καλαματιανό και σία .... που τρέχουν να ξεπλύνουν τα εγκλήματα της ....πασοκάρας.... Οι Κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις στο ΠΑΜΕ είμαστε εδώ και να είναι σίγουροι πως θα τους τσακίσουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.kordatos.org/che-kratos-epanastasi-54-xronia-thanatos/ Σιγά μη σεβαστούνε πεθαμένους μέσα στην απόγνωση τους να στηρίξουν τον καπιταλισμό. Πάνε να σερβίρουν τον Μπολσεβίκο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ για μεταβατικό σταδιολόγο σαν τα μούτρα του Κάουτσκι και τα δικά τους την στιγμή που διαφωνεί κάθετα μαζί τους. Αυτή είναι η ΑΛΗΤΕΙΑ των Σοσιαλφασιστών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/60-antipolemiko-kinima/2793-kampania-syrigges-gia-tin-koyva Οι Κομμουνιστές είμαστε στο πλευρό του λαού της Κούβας που απο την 1η Γενάρη του 1959 ανέτρεψε την Φεουδαρχία Καπιταλισμό και οικοδόμησε Σοσιαλισμό με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής χωρίς καπιταλιστικό κέρδος με δικτατορία του προλεταριάτου. Πρόσφερε απλόχερα την διεθνιστική της βοήθεια με το όπλο το μολύβι το νυστέρι σε λαούς που πάλευαν για τον Σοσιαλισμό. Σε μία τέτοια διεθνιστική αποστολή δολοφονήθηκε ο σ.ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ σαν αύριο το 1967 στην Βολιβία. Απο την 1η μέρα αντιμετώπισαν το εμπάργκο όλου του Καπιταλιστικού κόσμου με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Αντεξε γιατί δεν υπήρχε ταξικός διαχωρισμός στην κοινωνία και οι συνέπειες ήταν για όλους ίδιες. Αυτά μέχρι το 2008 και την επικράτηση της οπορτουνιστικής αντεπανάστασης που ξεκίνησε την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού. Ηδη έχει παρουσιαστεί ταξική ανισότητα πλουτισμός φτώχεια και εξαθλίωση. Το εμπάργκο που συνεχίζεται πλέον μόνο απο τις ΗΠΑ στην αντιπαράθεση τους με ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α δεν έχει τις ίδιες συνέπειες για όλους στην Κούβα. Το που θα καταλήξουν το δείχνει η εμπειρία της ΕΣΣΔ της περιόδου 1953 1991. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλληλεγγύη, ο πραγματικός διεθνισμός δε μπορεί να μην πατούν στην πραγματικότητα. Αν μέναμε στην αλληλεγγύη στη βάση των διακηρύξεων, δεν θα βγάζαμε συμπεράσματα από την πορεία της αντεπανάστασης και την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ. Αντίστοιχα, θα έπρεπε να υπερασπιζόμαστε και τα όσα υποστηρίζει η Κίνα περί της σοσιαλιστικής ταυτότητάς της, ενώ τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι: Η καπιταλιστικοποιημένη σήμερα Κίνα καταλαμβάνει καίρια θέση σε παγκόσμιο οικονομικό, αλλά και στρατιωτικό επίπεδο και στο εσωτερικό της καταγράφονται κοινωνικές διαφορές, δεδομένου ότι μια χούφτα Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι έχουν τόσο πλούτο στα χέρια τους όσο εκατοντάδες εκατομμύρια άλλοι που ζουν στην ανέχεια.

    Χρειάζεται επομένως ακριβής εκτίμηση της κατάστασης και αυτό που ισχύει σήμερα στην Κούβα είναι η ύπαρξη μισού εκατομμυρίου επιχειρηματιών9, πράγμα που επιστεγάστηκε από την πρόσφατη αδειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως και το γεγονός ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων (1,5 εκατομμύριο) απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, επομένως υπάρχει εκμετάλλευση εργατικής δύναμης10. Ομοίως ισχύει ότι πάνω από 400 επιχειρήσεις (με στοιχεία στα τέλη του 2015) έχουν επενδύσει ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ειδικού καθεστώτος και τελωνειακά απαλλαγμένη Ειδική Ζώνη Ανάπτυξης του Μαριέλ, ενώ ήδη βρίσκονται εγκατεστημένα εκεί μονοπώλια από το Μεξικό, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία. Ολα αυτά βρίσκονται στον παρονομαστή της απόφασης περί «αξιοποίησης μη κρατικών πόρων (...) για την αποκατάσταση της παραγωγής και των υπηρεσιών και για τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού ιστού, που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη», της αναγνώρισης «μη κρατικών μορφών ιδιοκτησίας και διαχείρισης [η οποία] συμβάλλει στην απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων» , των δηλώσεων περί «επιτυχίας των διαδικασιών μεταρρύθμισης στην Κίνα», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ραούλ Κάστρο στην εισήγηση του 7ου Συνεδρίου του ΚΚ Κούβας, πέρσι.

    Το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα έχει σκληρή πείρα από τις αντεπαναστατικές ανατροπές. Το Κόμμα μας έχει κάνει σχετικές αναλύσεις στα Συνέδριά του 18ο και 19ο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «στη σοσιαλιστική πορεία εμπεριέχεται η δυνατότητα αντιστροφής και οπισθοδρόμησης προς τον καπιταλισμό, όπως ανέδειξε η πείρα της αντεπαναστατικής ανατροπής στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες». Σήμερα, στην Κούβα υπάρχουν τμήματα που επιθυμούν τη στροφή στον καπιταλισμό. Το ίδιο συμφέρον έχουν και ξένα μονοπώλια αναμένοντας ένα νέο και προσοδοφόρο πεδίο επενδύσεων. Κατά συνέπεια, αλληλεγγύη προς την Κουβανική Επανάσταση, υπεράσπιση των κατακτήσεων του σοσιαλισμού πάει να πει και επαγρύπνηση, καλή γνώση και ανάλυση της πραγματικής κατάστασης, ενημέρωση των μελών και φίλων του Κόμματος για τις εξελίξεις στην Κούβα και τη θέση μας γι' αυτές.

    Παραπομπές:

    1. «Επικαιροποίηση των πολιτικών και οικονομικών κατευθύνσεων του Κόμματος και της Επανάστασης για την περίοδο 2016 - 2021, που εγκρίθηκαν από το 7ο Συνέδριο του Κόμματος τον Απρίλη του 2016 και από την Εθνοσυνέλευση Λαϊκής Εξουσίας τον Ιούλη του 2016» (Actualizaciοn de los lineamientos de la politica economica y social del partido y la revolucion para el periodo 2016 - 2021 aprobados por el 7o congreso del Partido en abril de 2016 y por la asamblea nacional del poder popular en julio de 2016)

    2. Απόφαση για την «Επικαιροποίηση των πολιτικών και οικονομικών κατευθύνσεων του Κόμματος και της Επανάστασης για την περίοδο 2016-2021», σελ 6. παρ. 1

    3. Ο.π., σελ. 6 παρ. 2

    4. Ο.π. σελ. 18 παρ. 78

    5. Ο.π. σελ 18 παρ. 81

    6. Ο.π. σελ 31 παρ. 141

    7. Ο.π. σελ. 44 παρ. 210

    8. http://inter.kke.gr/en/articles/The-president-of-GUE-NGL-attends-the-awarding-of-the-anticommunist-Sakharov-Prize/

    9. http://internacional.elpais.com/internacional/2016/05/24/america/1464111886_266193.html, https://www.theguardian.com/world/2014/jan/19/welcome-mariel-port-cuba-economic-liberalisation

    10. Wall Street Journal, 10/1/2017

    Δανάη Χέλμη
    ΚΟΒ/ΟΒ Εξαρχείων, Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9215999 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλληλεγγύη στον εργαζόμενο λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στην επίθεση κατά των πολιτικών και εκλογικών του δικαιωμάτων
    Από την Αμερική υπογράφουν μόνο τα ΚΚ τεσσάρων χωρών:
    Βραζιλία
    Μεξικό
    Παραγουάη
    Περού.
    Τα άλλα, και ιδίως τα ακόλουθα
    Κούβα,
    Βολιβία,
    Ισημερινός,
    Αργεντινή,
    Χιλή
    ...σιγή ασυρμάτου; Για να μην "τα χαλάσουμε" με την αστική τάξη της Βενεζουέλας και τον σοσιαλφασίστα Μαδούρο;
    Παρακμή, που μοιραία οδηγεί σε σχίσματα και επανεκκινήσεις!
    Οσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν οι συνεπείς αγωνιστές/κομμουνιστές παντού, που πάει το πράμα, τόσο το καλύτερο.
    Πόρτα στους "Μπολιβαριανούς" σκαντζόχοιρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2794-tesseris-episimanseis-sxetika-me-tin-ellinogalliki-symfonia Εμφανίστηκε το Ταξικό ναυάγιο Αραβανής να σερβίρει ξανά τις οπορτουνιστικές του παπάτζες που σαπισμένες πλέον βρωμάνε απο μακριά. Ο Καπιταλισμός βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και η κάθε αστική τάξη έχει διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα σύμφωνα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που ...δεν πάγωσε στο χρόνο.... και αρχές του 1917 εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ... Στην χώρα μας έχουμε Καπιταλισμό απο το 1830https://www.902.gr/eidisi/politiki/235055/1821-i-epanastasi-kai-oi-aparhes-toy-ellinikoy-astikoy-kratoys που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882https://cognoscoteam.gr/1882-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2/ Συμμετέχει στις Ιμπεριαλιστικές συμμαχίες για συνεχή αναβάθμιση της θέσεις της. Ανθρακες ο θησαυρός του ταξικού ναυαγίου που προσπαθεί να μας σερβίρει την εγκληματική θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων που κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ και την ΕΣΣΔ και παρέδωσε τον λαό δεμένο στον Καπιταλισμό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 την στιγμή που ήταν ένοπλος και οδηγήθηκε στην σφαγή. Ο Δολοφόνος στο τόπο του εγκλήματος αλλά δεν τσιμπάμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 09/10/1964

    Δριμύ «κατηγορώ» του Μακάριου, στη Διάσκεψη των Αδεσμεύτων, κατά των «ιμπεριαλιστικών δυνάμεων», για το Κυπριακό. Ο Μακάριος ζητάει την άμεση απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων και διακηρύσσει αδέσμευτη πολιτική....... Το Τσίρκο των ...αδεσμεύτων με τον ...κάστρο της Μεσογείου..... ΟΥΥΥΥΦΦΦΦΦ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 09/10/1967

    Εκτελείται ο κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ο Ερνέστο Γκεβάρα γεννήθηκε στο Ροσάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1928 και σπούδασε Ιατρική. Μετά την αποφοίτησή του θα επισκεφτεί μια σειρά χώρες της Λατινικής Αμερικής, ερχόμενος σε επαφή με τους κοινωνικούς αγώνες και τις επαναστατικές ιδέες, ενώ το 1953 πηγαίνοντας στη Γουατεμάλα, θα γνωριστεί με Κουβανούς εξόριστους, συντρόφους του Φιντέλ Κάστρο που είχε φυλακιστεί μετά το κίνημα της 26ης Ιουλίου 1953.

    Η γνωριμία του με τον Φιντέλ, το 1955, στάθηκε καθοριστική γι' αυτόν. Ο Τσε εντάχθηκε στις κουβανικές επαναστατικές ομάδες και το 1956 ξεκίνησε με 82 συντρόφους του για την Κούβα, όπου τελικά μετά από μάχες κατάφεραν να ανέβουν στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα μόνο 12. Ωστόσο, η επανάσταση εξαπλώθηκε στο γόνιμο έδαφος της συνείδησης του κουβανέζικου λαού και την 1η Γενάρη 1959 οι επαναστάτες μπήκαν νικητές στην Αβάνα.

    Ο Τσε υπηρέτησε την κουβανέζικη επανάσταση με όλες του τις δυνάμεις από όποια θέση κι αν βρέθηκε. Εχοντας συμφωνήσει με τον Φιντέλ Κάστρο από το 1955 κιόλας, ότι θα μπορούσε να φύγει από την Κούβα μετά την επανάσταση, ο Τσε κατευθύνθηκε στη Βολιβία αποσκοπώντας να φουντώσει το επαναστατικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική.

    Μετά την τελευταία μάχη στις 8 Οκτώβρη 1967, ο Τσε, πληγωμένος στο ένα πόδι και με το όπλο του κατεστραμμένο, πιάστηκε και κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ δολοφονήθηκε την επομένη. Το σώμα του θάφτηκε σε μυστικό τόπο, ο οποίος αποκαλύφθηκε μόλις στις 28 Ιουνίου 1997. Η μυστική ταφή αποκάλυπτε τον τρόμο των εχθρών του λαού μπροστά στην προσωπικότητα του μεγάλου επαναστάτη. Για τους εργάτες, όμως, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, τους αγωνιζόμενους λαούς απανταχού της γης, ο Τσε δεν είχε «εξαφανιστεί» γιατί σε κάθε τους μάχη, ο Κομαντάντε ήταν πάντα παρών.
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 09/10/1949

    ...Η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, που συνήλθε στην Αλβανία, κηρύσσει τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα και τη μεταφορά του κέντρου βάρους της δουλειάς του Κόμματος «στην οργάνωση και καθοδήγηση των οικονομικών και πολιτικών αγώνων όλων των στρωμάτων του εργαζόμενου Λαού». «Το μέλλον», κατέληγε, «ανήκει σε κείνους που μένουν πιστοί στο μαρξισμό-λενινισμό»... Στην 5η ολομέλεια τον Γενάρη του 1949 ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μίλησε για Σοσιαλιστική επανάσταση με δικτατορία του προλεταριάτου. Ξεκίνησε η επίπονη προσπάθεια διόρθωσης του προγράμματος που ψηφίστηκε το 1953.. Το 1955 τους υποχρέωσαν απο το ...ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΌΦ... να το αποσύρουν. Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες φτιάχτηκε η ...ΕΔΑ.... που κατέστρεψε το ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://www.imerodromos.gr/tse-gkevara-3/ Ενας πραγματικός Μπολσεβίκος ηγέτης μαζί με ΦΙΝΤΕΛ ΡΑΟΥΛ κ.α που πολέμησαν για την ανατροπή του Καπιταλισμού και οικοδόμησαν Σοσιαλισμό με δικτατορία του προλεταριάτου με γραμμή Κοινωνική Συμμαχία Σοσιαλφασισμός. Τα πολιτικά μέτωπα και στάδια δεν δικαιώθηκαν ποτέ και πουθενά έπνιξαν τους λαούς στο αίμα σαν το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Το παράδειγμα στην χώρα μας με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 τα λέει όλα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 09/10/1943

    Οι πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ γενικεύονται........ Είχε προηγηθεί η συντριβή των Γερμανών σε Στάλινγκραντ και Κούρσκ που άλλαξε την πορεία του πολέμου. Οι Γερμανοί δέχτηκαν την πρόταση του Ράλλη για την δημιουργία Ταγμάτων που του είχαν αρνηθεί το 1942 με το οποίο συμφωνούσαν και οι Αγγλοι. Τα δύο τμήματα της αστικής τάξης παραμέρισαν προσωρινά τις διαφορές τους ξεκινώντας καθαρά Ταξικό πόλεμο. Απο την άλλη μεριά το ΚΚΕ χωρίς στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό απο το 1935 ήταν εγκλωβισμένο σε πολιτικό μέτωπο με την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό στον Καπιταλισμό κάτω απο την Σημαία του ΣΜΑ. Ετσι αντι η απάντηση να είναι γενίκευση με αντιμετώπιση ενιαία ταγμάτων και οργανώσεων γέφυρα ΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑ με στόχο στην πορεία το τσάκισμα τους αντιμετωπίζαμε τον φασισμό σαν κάτι ξεχωριστό απο τον καπιταλισμό με αποτέλεσμα την κρίσιμη στιγμή τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 δεν διεκδικήσαμε την εξουσία δώσαμε δύο μήνες χρόνο στην ενωμένη αστική τάξη και τους Αγγλους συμμάχους της να αλλάξει τον συσχετισμό να διαλέξει αυτή τον χρόνο της σύγκρουσης να τσακίσει τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ τον Δεκέμβρη του 1944 και κατόπιν το ΕΓΚΛΗΜΑ στην Βάρκιζα χωρίς να έχουμε χάσει στην υπόλοιπη χώρα και όσοι συνέχιζαν στα βουνά μαζί με τον ΑΡΗ χαρακτηρίστηκαν ...ληστές.... Η Λαοκρατία Ευρωκομουνισμός κατέστρεψαν τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://www.kordatos.org/aristeri-protovoulia-mazikos-enotikos-agonas-fasistiki-apeili/ Οποιος θέλει Αντιφασιστικό αγώνα τον καλωσορίζουμε η κοινωνική συμμαχία είναι εδώ και χωράμε όλοι με μοναδικό κριτήριο το ταξικό χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς δεξιός αριστερός που ξεπλένουν τον Καπιταλισμό και εγκλωβίζουν τον λαό. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Κόμμα, η ακατανίκητη δύναμη που δίνει αντοχή στους αγωνιστές

    Ο Δ. Γόντικας ανέφερε πώς η «Γιούρα, η Μακρόνησος, οι δεκάδες φυλακές και τόποι εξορίας, οι τόποι εκτελέσεων είναι μια από τις πιο βαθιές ρίζες του ΚΚΕ μέσα στο λαό. Ρίζες που το κράτησαν όρθιο στις θύελλες που πέρασε. Τα μνημεία που ορθώνουμε στη μνήμη τους είναι μόνο ένας ελάχιστος φόρος τιμής.

    Είναι πολύτιμα τα διδάγματα και τα συμπεράσματα που βγαίνουν απ' όλη αυτή την περίοδο.

    Η περίοδος αυτή καταδείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το μεγάλης ιστορικής, πολιτικής και θεωρητικής αξίας διαχρονικό συμπέρασμα. Ότι ανάμεσα στην αστική τάξη, την εργατική τάξη και την πλειοψηφία του λαού, δεν υπάρχει κανένα κοινό συμφέρον και σε καμία χρονική στιγμή.https://www.902.gr/eidisi/politiki/273843/d-gontikas-vgikate-nikites-sta-hnaria-sas-synehizoyn-hiliades-os-tin-oristiki ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. https://www.imerodromos.gr/o-zontanos-tse-gkevara/ Ο Κύριος Χολέβας ήρθε τάχα μου να τιμήσει τον Μπολσεβίκο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ προσπαθώντας να τον ντύσει κεντριστή οπορτουνιστή του Κάουτσκι όπως είναι ο ίδιος για να τον σπιλώσει. Δεν παραξενεύει αυτή η αθλιότητα τι άλλο να κάνουν τα καρακόλια του Καπιταλισμού μόνο που η λάσπη τους γυρνάει στο πρόσωπο. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7353108 Καλή χώνεψη Κύριε Χολέβα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. https://www.kordatos.org/anadiatassetai-xartis-aktoploias/ Ο Εγκάθετος των Εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ Τζανεττακιστής Νταλακογεώργος μαζί με όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 10/10/1941

    Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) απευθύνει το πρώτο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο τον καλεί να ενώσει τις δυνάμεις του και να αγωνιστεί για την εθνική απελευθέρωση, για την επιβίωσή του και την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας μετά τον πόλεμο.......... Ο Πόλεμος ήταν Απελευθερωτικός Ταξικός και έπρεπε να υπάρχει ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα διεκδικούσε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 10/10/1941

    Με πρωτοβουλία των κομμουνιστών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή ιδρύεται η Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση (ΑΣΟ)........ Το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στον Λίβανο τους καταδίκασε σαν ...τυχοδιώκτες..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 10/10/1923

    Στη Σαξονία και τη Θουριγγία της Γερμανίας συγκροτούνται εργατικές κυβερνήσεις από τους κομμουνιστές και τμήματα της σοσιαλδημοκρατίας (10-16/10/1923). Ο Σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος της Γερμανίας Φρ. Έμπερτ διατάσσει την κινητοποίηση του στρατού εναντίον τους και έπειτα από σκληρές μάχες οι εργατικές κυβερνήσεις καταλύονται. Το ΚΚ Γερμανίας τίθεται εκτός νόμου.
    Ο Γνωστός προδοτικός ρόλος της Σοσιαλδημοκρατίας και του Οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων σαν 5η Φάλαγγα για τον εγκλωβισμό του λαού και των Κομμουνιστών στον καπιταλισμό. Χωρίς την συντριβή τους δεν μπορεί να γίνει Σοσιαλισμός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. https://www.imerodromos.gr/arkei-na-einai-antikommoynistis/ Οπορτουνιστικές παπάτζες με το κιλό. Διαβάστε και θαυμάστε το ξέπλυμα των Αστικών τάξεων της Ευρώπης πίσω απο τις κακές ΗΠΑ που δήθεν είναι ...αυτοκρατορία... και οι άλλοι ...αποικίες... και τον διαχωρισμό φασισμού καπιταλισμού. Και κατα την γνώμη του στο πόλεμο δεν νίκησε μόνο η ΕΣΣΔ αλλά και οι δυτικοί καπιταλιστές. Μέχρι που μας σερβίρει οτι ο Χόρτι της Ουγγαρίας προσπάθησε να συνθηκολογήσει με την ΕΣΣΔ ενώ αυτό ισχύει μόνο για τους δυτικούς. Πιο οπορτουνιστής πεθαίνεις.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. https://prin.gr/2021/10/antifasistiki/ Επιασε ο πόνος του Αντικομουνιστές του ΝΑΡ και όλου του οπορτουνιστικού συρφετού για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και τις επιθέσεις των φασιστών εναντίον μας. Νομίζουν οι αφελής ότι θα αποπροσανατολίσουν του Κομμουνιστές με αταξικό ...αντιφασισμό.... για να μας εγκλωβίσουν σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού. Είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι. Ο Αντιφασιστικός αγώνας περνάει μέσα απο την κοινωνική συμμαχία που χωράμε όλοι με μοναδικό κριτήριο το ταξικό και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για ανατροπή του Καπιταλισμού με δικτατορία του προλεταριάτου τσακίζοντας του φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων και το δίδυμο αδελφάκι τους τους φασίστες που και τα δύο υπηρετούν τον καπιταλισμό με λύσσα. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. https://cubaniagriega.blogspot.com/2021/10/10-o-1868-video.html Προκειμένου να πούνε την οπορτουνιστική τους παπάτζα για να στηρίξουν το καπιταλισμό δεν τους ενδιαφέρει ότι γίνονται ΤΣΙΡΚΟ. Πιο οπορτουνιστής πεθαίνεις... χαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. https://prin.gr/2021/10/aristeres-organoseis-diadilosi-14-10/ Τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας... στο πλευρό του τμήματος της αστικής τάξης που τα συμφέροντα του θίγονται στην Ε.Ρ και επιθυμούν εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ που είναι ίδια καταστροφή με την σημερινή. Οι Κομμουνιστές δεν τσιμπάμε. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού και παλεύουμε στην κοινωνική συμμαχία να ενώσουμε τον λαό σε ταξική βάση και να καταλάβει πως η λύση βρίσκεται στην ανατροπή του Καπιταλισμού με δικτατορία του προλεταριάτου σε ανοιχτή σύγκρουση με τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων που είναι η 5η φάλαγγα του καπιταλισμού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διόρθωση. Τα συμφέροντα του θίγονται στην Ε.Ε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα. Μια απέραντη λαοθάλασσα πλημμυρίζει τους δρόμους. Το νέο ότι οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν το πρωί (09:45) από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία έκανε αστραπιαία, στόμα με στόμα, το γύρο της πρωτεύουσας.

    «ΛΕΥΤΕΡΙΑ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ! Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ», γράφει ο «Ριζοσπάστης» την επόμενη μέρα.«Χάθηκε -σημειωνόταν στο ρεπορτάζ - το βρωμερό κουρέλι του Φασισμού απ' την Ακρόπολη (...). Η μπαρουτοκαπνισμένη Αθήνα, που γνώρισε την πείνα και το βόλι του κατακτητή, το στιλέτο του προδότη (...) ξεχύθηκε ζωντανή ανθρωποθάλασσα να διαλαλήσει τη Νίκη της (...) Διαδηλώσεις που πρώτη φορά βλέπει η Αθήνα ξεχύνονται από παντού. Απ' το Σύνταγμα ως την Ομόνοια (...) Και πάνω απ' όλα μια φωνή που αγκαλιάζει όλη την Αθήνα (...): Ε-Α-Μ! Ε-Α-Μ!.......Δώσανε 50 μέρες χρόνο στην ενωμένη αστική τάξη και τος Αγγλους συμμάχους της να αλλάξουν τον συσχετισμό να διαλέξουν τον χρόνο της σύγκρουσης και να τσακίσουν τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το έγκλημα στην Βάρκιζα. Η Επικράτηση του οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935 με την εγκληματική γραμμή πολιτικών μετώπων και σταδίων κατέστρεψε τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή