Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΕΛΛΑΣ- ΓΑΛΛΙΑ -πελατεία

 


Πριν καλά καλά «στεγνώσει το μελάνι» στην υπογραφή της επικίνδυνης Ελληνογαλλικής Συμφωνίας που εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην περιοχή του Σαχέλ, που φλέγεται από την όξυνση των ανταγωνισμών.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στα «Νέα», επιβεβαιώνοντας τη σημασία της εν λόγω ζώνης για τους ευρωενωσιακούς επιχειρηματικούς ομίλους και με «προβιά» τα γνωστά προσχήματα που αξιοποιούνται για τις επεμβάσεις, τόνισε ότι «η περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής και η κατάσταση εκεί αποτελεί δυνητική απειλή αστάθειας για ζωτικά γεωπολιτικά συμφέροντα της ΕΕ, λόγω γειτνίασης με τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο».

Ξεπλένοντας εξάλλου τον γαλλικό και ευρύτερα τον ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό, ισχυρίστηκε ότι «οι εκκολαπτόμενες εστίες αστάθειας με ομάδες τρομοκρατικών οργανώσεων και τζιχαντιστών που αναλαμβάνουν δράση στην περιοχή» δεν έχουν σχέση «με κάποιο αποικιοκρατικό παρελθόν, αλλά με ένα ζοφερό μέλλον αστάθειας και απειλών ασφαλείας».

Στο φόντο αυτό και φτιάχνοντας κλίμα για την αποστολή ελληνικού μάχιμου τμήματος στην περιοχή, θύμισε ότι «η Γαλλία ηγείται της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας στήριξης κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής απέναντι σε αυτή την απειλή, αναπόφευκτα και με στρατιωτικά μέσα». Οτι «συμμετέχουν ήδη 9 ευρωπαϊκές χώρες με μέσα και προσωπικό, ενώ έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής άλλες 13, ανάμεσα τους και η Ελλάδα».

Πρόσθεσε δε, κάνοντας καθαρά τα αποτελέσματα της πολυδιαφημισμένης Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας με το Παρίσι, ότι «στο πλαίσιο της - ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον - συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία» «εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας τη φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ στην πράξη και όχι στα λόγια», με σύσταση και ανάληψη δράσης από τον λεγόμενο ευρωστρατό.

Αλλωστε, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη παρουσία με αποστολές και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, με «καπέλο» ΕΕ. Χαρακτηριστικά, το Σάββατο η φρεγάτα «Κανάρης» κατέπλευσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μετά την αντικατάστασή της από τη φρεγάτα «Κουντουριώτης» στην επιχείρηση UNIFIL (απλώνεται στα ανοιχτά του Λιβάνου).

Την Κυριακή, μάλιστα, η «Κανάρης» εκτέλεσε συνεκπαίδευση με αιγυπτιακή φρεγάτα, με το ΓΕΕΘΑ να τονίζει ότι «η δραστηριότητα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο διεθνών δράσεων», συμβάλλοντας «στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ρόλο των δύο χωρών ως πυλώνων σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».

Είχε προηγηθεί η τετραμερής αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «Eunomia 2/2021», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της τετραμερούς πρωτοβουλίας (Quadripartite Initiative - QUAD) Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου. Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 7/10, με συμμετοχή από τη χώρα μας της φρεγάτας «Κουντουριώτης», ενός υποβρυχίου, μαχητικών «F-16» και άλλων αεροσκαφών.

Τέλος, από 4 έως 7 Οκτώβρη, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος δραστηριοτήτων των διαπιστευμένων ακολούθων Αμυνας (ΑΚΑΜ), 20 ακόλουθοι από 17 χώρες (Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ζάμπια, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Καναδά, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία) πραγματοποίησαν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχηματισμούς, μονάδες και εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δομών του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, που ως αβύθιστο αεροπλανοφόρο τους δεσπόζει επί των διαύλων της Ανατολικής Μεσογείου και προς τη Μαύρη Θάλασσα. Επισκέφτηκαν το ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), τον Ναύσταθμο Κρήτης, την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης και την πιο πρόσφατη ΝΑΤΟική δομή που στήθηκε στην περιοχή, το Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Αμυνας στην αεροπορική βάση της Σούδας.





Το ΝΑΤΟ μελετά «επιλογές» για την εμπλοκή του στο Σαχέλ

Την ίδια ώρα, τις «επιλογές» του για την εμπλοκή του σε μια ακόμα ιμπεριαλιστική επέμβαση μελετά και το ΝΑΤΟ, αυτήν τη φορά στην περιοχή Σαχέλ στην Αφρική, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή του γγ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο Αντ. Γκουτέρες αναφέρει πως το ΝΑΤΟ μελετά «το τρέχον διάστημα τις επιλογές του για να προσφέρει μεγαλύτερη υποστήριξη στη "G5 Σαχέλ"», δηλαδή στη στρατιωτική δύναμη που έχει συγκροτηθεί από 5 χώρες του Σαχέλ (Τσαντ, Μάλι, Μαυριτανία, Νίγηρα, Μπουρκίνα Φάσο) με πρωτοβουλία της Γαλλίας, στο πλαίσιο της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας».

Σημειώνει ότι η «υποστήριξη» αυτή θα μπορούσε να προσφερθεί «μέσω της υπηρεσίας υποστήριξης και ανεφοδιασμού» της λυκοσυμμαχίας, όπως και ότι «το NATO θα κάνει δική του αποτίμηση, που θα αποσαφηνίσει τη μελλοντική εμπλοκή του στην περιφέρεια του Σαχέλ».

Ο γγ του ΟΗΕ επιμένει επίσης ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί υπηρεσία του Οργανισμού για την υποστήριξη της «G5 Σαχέλ», χρηματοδοτούμενη με υποχρεωτικές συνεισφορές των κρατών - μελών, προοπτική που για την ώρα απορρίπτουν οι ΗΠΑ, με το πρόσχημα ότι δεν πρέπει να μπλέκεται ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας» με τις «ειρηνευτικές αποστολές» του ΟΗΕ.

Στην πραγματικότητα, γύρω από τον τρόπο εξέλιξης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Σαχέλ, περιοχή με μεγάλο ορυκτό πλούτο, δυνατότητες για σημαντικές εμπορικές οδούς, αναπτυσσόμενες αγορές κ.ο.κ., εκδηλώνονται ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και εντός του ευρωατλαντικού μπλοκ, κυρίως μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ, με τον Γκουτέρες να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ενώ όλοι οι συνομιλητές εκφράζουν την ισχυρή υποστήριξή τους στην κοινή δύναμη "G5 Σαχέλ" (...) δεν υπάρχει σύγκλιση θέσεων εντός της διεθνούς κοινότητας για το πώς μπορεί να υποστηριχτεί αυτή με τον καλύτερο τρόπο».


απο τον "Ρ"


31 σχόλια:

  1. ...Η ελληνογαλλική συμφωνία για την αγορά φρεγατών επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την εξάρτηση, την υποτέλεια και τον ραγιαδισμό της άρχουσας τάξης και όλου του πολιτικού προσωπικού της που την εκπροσωπεί με ακροδεξιό, κεντροδεξιό, ή κεντροαριστερό πρόσωπο. Έρχεται αμέσως μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν καθ’ υπόδειξη του δεύτερου, για να εξευμενιστεί η ριγμένη από τη συμφωνία AUKUS γαλλική πλευρά, χωρίς κανένα απολύτως όφελος για την ελληνική.Η ειρήνη στην περιοχή είναι υπόθεση ενός αντιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος και προγράμματος που θα παλεύει για εθνική ανεξαρτησία, θα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και θα οικοδομεί την αλληλεγγύη ανάμεσα στους δύο λαούς και όλους τους λαούς της περιοχής. Η ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος είναι αναγκαιότητα – είναι υπόθεση κάθε αριστερής δύναμης, κάθε προοδευτικού ανθρώπου.https://www.kordatos.org/agorazetai-anexartisia-diasfalizetai-eirini-mesogeio/....... Οπορτουνιστικά κουραφέξαλα την στιγμή που έχουμε καπιταλισμό απο το 1830https://www.902.gr/eidisi/politiki/235055/1821-i-epanastasi-kai-oi-aparhes-toy-ellinikoy-astikoy-kratoys που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882https://cognoscoteam.gr/1882-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2/ στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ερχονται οι Μανιαδάκηδες να σερβίρουν την ίδια σαπισμένη σούπα που βρωμάει σήμερα 12 ΟΚΤΩΒΡΗ 77 χρόνια μετά την στιγμή που για αυτές τις οπορτουνιστικές παπάτζες ο λαός με τα όπλα στα χέρια δεν διεκδίκησε την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό και δεμένος χειροπόδαρα οδηγήθηκε στην σφαγή τις φυλακές και εξορίες. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://prin.gr/2021/10/xoris-odhgous-sti-bretania/ Οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ προσπαθούν να θολώσουν τα νερά αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Στην Αγγλία επικράτησε το τμήμα της αστικής τάξης που τα συμφέροντα του θίγονταν στην Ε.Ε και επέλεξε τον εθνικό καπιταλισμό με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή ο λαός να ζει στο πετσί του τις τραγικές συνέπειες. Αυτές οι εξελίξεις κάνουν σκόνη και θρύψαλα τα μεταβατικά παραμύθια όλου του οπορτουνιστικού συρφετού που μιλάει για αλλαγή νομίσματος και επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό δικαιώνοντας την θέση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 14/10/1964

    Ο Νικήτα Χρουστσόφ καθαιρείται και στη θέση του Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΣΕ εκλέγεται ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ. ......Απέσυραν τον δεξιό οπορτουνιστή φέρνοντας τον Κεντριστή οπορτουνιστή να συνεχίσουν την πορεία προς την καταστροφή. Οπορτουνιστική 5η φάλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός θέματος, αλλά επειδή καλιεργείται σκόπιμα μια (ακόμη) παραπλανητική "κόντρα", που όπως φαίνεται έχει μέλλον:
    H Αντίδραση και τα φερέφωνά της, Κυβερνήσεις, παπαγαλάκια κλπ. μιλάνε για "ατομική ευθύνη", και βέβαια σκόπιμα, αφενός για να απαλλαγούν οι ίδιοι από τα κοινωνικά τους καθήκοντα, και αφετέρου για να χρεώσουν στα "άτομα", (ούτε κάν "πολίτες", που τσαμπουνάγανε παληότερα) τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής τους.
    Να προσέξουμε, μόνο, γιατί αυτό το "ατομική ευθύνη", είναι πολύ πονηρά διατυπωμένα, για να βολεύει και τους "αντιεμβολιαστικούς", που, μην ξεχνάμε, στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο στέκονται με την Κυβέρνηση και όλο τον οπορτουνιστικό εσμό.
    Κάλλιστα μπορούν να ισχυριστούν οι λεγόμενοι "αντιεμβολιαστές", ότι ακριβώς η συναίσθηση της "ατομικής ευθύνης" υπαγορεύει και τη δική τους στάση, που προφανώς είναι εγκληματική και αντικοινωνική.
    Kαι από την άλλη πλευρά, δε νομίζω, πως είναι για μίμηση και ο πολίτης/εργαζόμενος, που θεωρεί πως "το Κράτος φταίει για όλα, το Κράτος πρέπει να τα κάνει όλα, κι εγώ είμαι ένας παθητικός αποδέκτης της κρατικής δράσης, που δουλειά μου είναι μόνο να την επιδοκιμάζω η όχι με την ψήφο μου"! Eίναι η λογική του "αγανακτισμένου", που έγινε και ..."κίνημα"!
    Για άλλη μια φορά παίζεται ένα επικίνδυνο και πρόστυχο "δικομματικό" παιχνίδι, ασφαλώς με έμπνευση+πρωτοβουλία των αστών, αυτή τη φορά ανάμεσα σε αστική Κυβέρνηση και "αντιεμβολιαστές", που τάχατες είναι ..."αντιμέτωποι"!
    O εργαζόμενος δεν αποποιείται ποτέ την προσωπική του ευθύνη, που την βλέπει όχι ξερά-ξεκρέμαστα "ατομικά" αλλά λειτουργώντας πάντα στα πλαίσια του ενιαίου κοινωνικού συνόλου και με γνώμονα πάντα το συμφέρον του συνόλου αυτού, που συγκροτεί και αυτό, που λέμε "κοινωνική πρόοδο".
    Oχι "ατομική" λοιπόν αλλά "κοινωνική προσωπική ευθύνη", για να μην μας διαιρούν όπως τους βολεύει οι αντιδραστικοί, και να μην μας δουλεύουν οι ίδιοι, μαζί με τους, συνειδητούς η μη, συνεργάτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.imerodromos.gr/den-echoyme-akrodexioys-sti-nd-ektima-o-ypoyrgos-metaforon-tis-kyverniseos-mitsotaki/ Για την Αριστερή κυβέρνηση του σύριζα μαζί με τους Ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και τις φωτογραφίες αριστερών βουλευτών με τους φασίστες στο Καστελόριζο δεν ξέρουν τίποτα στον ...ημερόδρομο.... Τι επιλεκτική αμνησία... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....Σήμερα, 77 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας, η αστική τάξη - βαθιά εξαρτημένη στους ιμπεριαλιστές αφεντάδες της - δίνει τη χώρα ορμητήριο για τους σχεδιασμούς τους. Υπογράφουν συμφωνίες 5ετούς μάλιστα διάρκειας (!) με τους Γάλλους και τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.https://antigeitonies3.blogspot.com/2021/10/1944-2021-77.html...... Ρε την ..φουκαριάρα την αστική τάξη πως την αντέχει τέτοια ...σκλαβιά μιλάμε για μεγάλο δράμα.. Η οπορτουνιστική 5η φάλαγγα πιστή στον καπιταλισμό 77 χρόνια μετά σερβίρει την ίδια συνταγή που εμπόδισε τον λαό να διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδηγήθηκε δεμένος χειροπόδαρα στη σφαγή. Τους ευχαριστούμε αλλά οι Κομμουνιστές δεν θα πάρουμε αυτή η σούπα σάπισε και βρωμάει.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 15/10/1962

    Ξεσπά η Κρίση των Πυραύλων. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι πληροφορείται την παρουσία πυραυλικών βάσεων στην Κούβα, από φωτογραφίες αναγνωριστικών αεροπλάνων. ........ Και ενώ στην Κούβα ήταν σε κατάσταση γενικής επιστράτευσης οι Οπορτουνιστές στην Μόσχα συνθηκολόγησαν χωρίς να ενημερώσουν την Κουβανική ηγεσία με τον σ.ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ να φωνάζει προδοσία. Είχε προηγηθεί η απόσυρση των υποβρυχίων απο τον Αυλώνα της Αλβανίας το 1961 η παράδοση της Αυστρίας στον Καπιταλισμό το 1955 τα αντεπαναστατικά γεγονότα της Ουγγαρίας το 1956 που βρήκαν πρόσφορο έδαφος στο 20 αντεπαναστατικό συνέδριο του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων το 1956 και η αποκατάσταση των σχέσεων με τον Τίτο το 1955 που είχαν διακοπεί απο τον ...σεχταριστή... Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ το 1948. Η Πορεία προς τον καπιταλισμό είχε αρχίσει... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/274515/nees-dolofonies-agoniston Το ίδιο έγκλημα ξανά και ξανά στην Κολομβία και παγκόσμια. Συνθηκολόγησαν παραδίνοντας τα όπλα οι σύντροφοι στην Κολομβία και η σφαγή συνεχίζεται μέσα στους δρόμους. Οπως και στην χώρα μας πριν 77 χρόνια. Και όλα αυτά επειδή ...μεσολαβούν στάδια.... ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.imerodromos.gr/erotisi-57-voyleyton-toy-syriza-gia-tin-dioxi-tis-eaas-kata-toy-n-mpogiopoyloy-quot-tha-synechisei-i-igesia-toy-ypoyrgeioy-amynas-na-siopa-quot/ Η Αριστερή κυβέρνηση του σύριζα που έσφαξε τον λαό μαζί με τους Ακροδεξιούς ΑΝΕΛ φωτογραφήθηκε με τους Φασίστες στο Καστελόριζο τους μείωσε τις ποινές τώρα τους έπιασε ο πόνος για τον Γράμμο και το Βίτσι με την Αθανατη Εποποιια του ΔΣΕ κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα και θα κάνει δήθεν ...αντιφασιστικό.... αγώνα. Το θράσος και η Αλητεία των Σοσιαλφασιστών δεν παραξενεύει καθόλου. Ολοι οι μεταβατικοί σταδιολόγοι στην υπηρεσία του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://www.902.gr/eidisi/politiki/274583/kke-den-tha-ginei-plyntirio-kanenos-politikoy-kai-epiheirimatikoy-symferontos........ Ελεύθερη αγορά και καπιταλισμός δεν είναι μόνο όταν υπάρχουν ιδιώτες. Το ίδιο ισχύει και με τον συλλογικό καπιταλιστή που είναι το αστικό κράτος. Οι Κομμουνιστές δεν θα ξεπλύνουμε κανένα επιχειρηματικό και πολιτικό συμφέρον. Διαφωνούμε με θέσεις εργατικού λαικού κράτους που θα κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Οι ...πασοκιές του οπορτουνιστικού συρφετού δεν περνάνε. Ψόφησαν τέτοια εποχή πριν 30 χρόνια... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://www.imerodromos.gr/merten-karamanlis/ 11 Ιούλη το 1962 η κυβέρνηση της ΕΡΕ με Καραμανλή φέρνει και ψηφίζει άρση εκτάκτων μέτρων του 1946 1949. Καταψηφίζουν αντιδρώντας με λύσσα Ε.Κ και ...ΕΔΑ γιατί στρεφόταν ...εναντίον τους. Είναι ο Καπιταλισμός ΗΛΙΘΙΕ σε όλες του τις εκφάνσεις... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Χαρακτηριστική για την προβλεπτικότητα και την αξία των αναλύσεών του είναι η αναφορά του από το 2015 ακόμη, ανάμεσα σε πολλά άλλα, στον σημερινό πρωθυπουργό και την αντίστοιχη κατάσταση στη χώρα μας : «Ο εξτρεμιστικός φιλελευθερισμός του ακραίου νεοφιλελεύθερου ΄΄κοινωνικού κανίβαλου΄΄ Κυριάκου Μητσοτάκη, τον καθιστά αναμφισβήτητα ως τον πιο ακραίο αντιδραστικό από κοινωνική σκοπιά. Κυριολεκτικά ΄΄στάζει΄΄ ταξικό μίσος απέναντι στους εργαζόμενους και τα μεσαία στρώματα. Αλίμονό μας αν γινόταν ο άνθρωπος αυτός πρωθυπουργός της Ελλάδας! Θα ξεπερνούσε σε αντιδραστικότητα ακόμη και τον πατέρα του, τον ΄΄πολιτικό βρικόλακα΄΄ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τα τριάμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του οποίου ήταν τα πιο μαύρα που έζησε ο ελληνικός λαός στα τελευταία σαράντα χρόνια» (Πριν, 26-12-2015)....... Αρε ...αθάνατη πασοκάρα.... δεν κρύβεσαι με τίποτα. Για όλα φταίει η κακιά ...δεξιά... ο καπιταλισμός ποτέ.. ...ΑΞΙΟΣ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ....Ωστόσο η Κίνα βρίσκεται σε διαφορετική φάση ανάπτυξης της οικονομίας, έχει γερά θεμέλια που οικοδομήθηκαν συστηματικά τα τελευταία 70 χρόνια. Διαθέτει ένα εξαιρετικά δυναμικό παρεμβατικό κράτος, που σχεδιάζει και δεν τα αφήνει όλα ελεύθερα στους θυελλώδεις ανέμους της αγοράς.https://www.kordatos.org/odigise-tigri-makria-bouno/.... Οτι είναι οι ΗΠΑ ακριβώς το ίδιο είναι και η Κίνα όπως και η Ρωσία τρεις χώρες επικεφαλής στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα και ανταγωνίζονται όπως όλες για την συνεχή βελτίωση της θέσης τους. Το ίδιο ισχύει για κάθε χώρα όπως και την Ελλάδα. Ελευθερη αγορά και καπιταλισμός υπάρχει και στην Κίνα άσχετα με το ότι την οικονομία την ελέγχει το αστικό κράτος που είναι ο συλλογικός καπιταλιστής. Ο Κύριος Καλτσώνης σαν ..τίμιος οπορτουνιστης διαλέγει την Ιμπεριαλιστική Κίνα. Αυτός είναι πάντα ο οπορτουνισμός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://www.imerodromos.gr/quot-oi-karavanades-theloyn-na-kleisoyn-ton-niko-mpogiopoylo-sti-fylaki-quot-dim-kanellopoylos-efsyn/ Η Αυγή των ...συντακτών.... του σύριζα προσπαθεί να τσουβαλιάσει τους Κομμουνιστές με τους Σοσιαλφασίστες του σύριζα. Αυτή η αθλιότητα δεν περνάει έχουμε μνήμη και θυμόμαστε τα εγκλήματα τους στην στήριξη του Φασισμού. Στο Γράμμο και στο Βίτσι δεν έγινε κανένας ...εμφύλιος... Ηταν ένας καθαρά ταξικός πόλεμος απο το 1943 που η Ιμπεριαλιστική αστική τάξη νίκησε γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 συνθηκολόγησαν στην Βάρκιζα και στην συνέχεια δεν έριξαν όλο το βάρος στον ένοπλο τέλη 45 και πήγαμε τέλη 47 δίνοντας τον χρόνο στην αστική τάξη να ετοιμαστεί απόλυτα με την βοήθεια των συμμάχων της. Ολη η καταστροφή έγινε λόγο της ...λαοκρατίας ευρωκομουνισμός.... τα ίδια που σερβίρουν και σήμερα σύριζα και Μπογιόπουλος. Τους ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://prin.gr/2021/10/syneleysi-gia-taxiki-kinisi/ Αλλη μία διασπαστική προσπάθεια σε βάρος του λαού απο τον οπορτουνιστικό συρφετό στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να κρατήσουν τον λαό εγκλωβισμένο στο καπιταλιστικό σύστημα μακριά απο την συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία. Είναι τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας... Οι Κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις είμαστε εδώ και θα τους τσακίσουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://www.kordatos.org/kapitalistes-amerikaniki-presveia-fasistes/ Πιο Οπορτουνιστής πεθαίνεις.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. https://www.imerodromos.gr/italia-diakosies-chiliades-antifasistes-sti-chtesini-sygkentrosi-stin-romi/....... Ο ημερόδρομος... μας σερβίρει για ...αντιφασιστικό... αγώνα την σούπα της Σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού στην Ιταλία ότι θα αντιμετωπίσουν τον φασισμό ενώ αυτοί τρέφουν τον φασισμό σαν δίδυμο αδελφάκι τους γνήσια παιδιά του Καπιταλισμού όλοι τους. Αυτά ονειρεύονται για την χώρα μας τα ...παιδιά.. Τους ευχαριστούμε αλλά τέτοιο ...αντιφασισμό... δεν θα πάρουμε. Να αλλάξουν πλευρό.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://www.902.gr/eidisi/politiki/274703/i-oktovriani-epanastasi-fotizei-dromo-gia-simera-audio ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/kendrismata/2800-vadizontas-epi-ton-thranion Ολες αυτές οι τραγωδίες θα σταματήσουν όταν ο λαός με τον αγώνα του στην κοινωνική συμμαχία κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής ξηλώσει το καπιταλιστικό κέρδος με δικτατορία του προλεταριάτου χωρίς μεταβατικές σταδιακές μπούρδες και παπάτζες που σερβίρουν τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας... που υπηρετούν τον καπιταλισμό με λύσσα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. https://prin.gr/2021/10/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b1%cf%82/ Οπορτουνιστικά παραμύθια για την διάσπαση του λαού και τον εγκλωβισμό του στο καπιταλισμό απο τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... Η Συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία είναι η λύση για τον λαό τσακίζοντας τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων σαν 5η φάλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα μέλη του ΚΚΕ Κύριε Μπογιόπουλο στο δημόσιο λόγο μεταφέρουν τις συλλογικές αποφάσεις του Κόμματος και όχι τις προσωπικές τους όπως κάνετε εσείς. Που το βρήκατε γραμμένο αυτό στον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. https://www.imerodromos.gr/n-mpogiopoylos-den-strefontai-mono-enantia-ston-dimosiografo-strefontai-enantia-ston-kommoynisti-dimosiografo-toys-eycharisto-gi-ayto/........ Οι Κομμουνιστές συμμετέχουμε στο αστικό κοινοβούλιο με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης για όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και παλεύουμε να ενώσουμε το λαό σε ταξική βάση στην Κοινωνική συμμαχία για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου χωρίς μεταβατικές σταδιακές μπούρδες και παπάτζες που κατέστρεψαν τα πάντα παγκόσμια και οδήγησαν τον λαό δεμένο στην σφαγή χωρίς να διεκδικήσει την εξουσία στο τελείωμα του Ιμπεριαλιστικού πολέμου τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. https://prin.gr/2021/10/kke-kalesma/..... Ετσουξε αφάνταστα το κάλεσμα του ΚΚΕ στον λαό για συμπόρευση και πετάχτηκαν τα Τροτσκιστικά εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... και του ...ανθρώπινου.... καπιταλισμού σε ρόλο προβοκάτορα. Το κάλεσμα απευθύνεται στον λαό για συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην Κοινωνική συμμαχία με μοναδικό κριτήριο συμμετοχής το ταξικό και τίποτα άλλο. Μέσα στον αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η ιδεολογική πάλη και ζύμωση όπου βάζουμε την πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Το ΚΚΕ οπορτουνιστικό ανάχωμα δεν γίνεται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ....Και τι πρέπει να γίνει; Είμαστε βέβαια υπέρ της αμυντικής θωράκισης και της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αυτό μπορεί να γίνει μ’ ένα μαζικό αντιπολεμικό, φιλειρηνικό και ταυτόχρονα κοινωνικό-πολιτικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα επιβάλλει ξήλωμα των αμερικανικών και των άλλων ξένων βάσεων από τη χώρα, αποδέσμευση από την ΕΕ και ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει:

    Αντιμετώπιση-λύση του δημογραφικού προβλήματος. Χωρίς αυτό ούτε οικονομική ανάπτυξη θα υπάρξει ούτε επανάσταση.
    Μέτρα ουσιαστικής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων (μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές), πλήρη απασχόληση και εργασιακά δικαιώματα.
    Μέτρα οικονομικής ανάπτυξης για αποφασιστική αύξηση του ΑΕΠ. Ανάπτυξη της βιομηχανίας και της αμυντικής με δυνατότητες παραγωγής ελαφρού τύπου οπλικών συστημάτων σύμφωνα με τη μορφολογία του εδάφους και το πραγματικό αμυντικό δόγμα της χώρας. Έτσι θα υπάρξει μείωση δαπανών.
    Ανεξάρτητη, ενεργή εξωτερική πολιτική ειρήνης, φιλίας και οικονομικής συνεργασίας.
    Πλήρη κατοχύρωση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ενότητα στρατού-λαού.
    https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2801-i-diethnis-katastasi-kai-oi-symfonies-tis-elladas-me-gallia-kai-ipa...... Αυτή την σαπισμένη σούπα που βρωμάει ο λαός την πλήρωσε με το αίμα του πριν 77 χρόνια όταν δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες και με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό και οδηγήθηκε στην σφαγή. Τα ίδια μας σερβίρει και σήμερα το οπορτουνιστικό βαρίδι του Κάουτσκι Καλαματιανός.Περιγράφει επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με Ρωσία Κίνα Ιραν μαζί με τμήματα της αστικής τάξης εθνικιστές και φασίστες. Το ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. ...αποικία...υποτέλεια.... και άλλες τέτοιες παπάτζες ψόφησαν το 1991.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. https://www.kordatos.org/milisoume-pali-exartimeni-ellada/ Οι Κομμουνιστές δεν το λέμε εμμέσως Κύριε Λιόση το λέμε ευθέως. Εχουμε καπιταλισμό απο το 1830https://www.902.gr/eidisi/politiki/235055/1821-i-epanastasi-kai-oi-aparhes-toy-ellinikoy-astikoy-kratoys που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882https://cognoscoteam.gr/1882-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2/ στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Συμμετέχει συνειδητά στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και μέσα απο τις βάσεις των συμμάχων της προσπαθεί για μερίδιο απο την λεία για αναβάθμιση της θέσης της στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Η Πραγματικότητα είναι εδώ και κάνει θρύψαλα τα Κουραφέξαλα όλου του οπορτουνιστικού συρφετού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 19/10/1951

    Αρχίζει στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και των άλλων 93 του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, κατηγορούμενων με τον Α.Ν. 509/1947. Παρά τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του αστικού καθεστώτος, στη δίκη, οι όροι αντιστράφηκαν με τους κατηγορουμένους να γίνονται κατήγοροι. Ξεχωριστή στιγμή, η ώρα της απολογίας του Ν. Μπελογιάννη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ακριβώς για την ιδιότητά μου αυτή δικάζομαι, γιατί το κόμμα μου παλεύει και χαράζει το δρόμο της Ειρήνης, της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας. Στο πρόσωπό μου δικάζεται η πολιτική του ΚΚΕ».

    Η απολογία του Μπελογιάννη εξελίχθηκε σε ποταμό, που δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά του από την αντικομμουνιστική προπαγάνδα του καθεστώτος. Εντυπωσιακό, μάλιστα, ήταν το σημείο εκείνο της απολογίας, όπου ο Μπελογιάννης συνέτριψε όλο το προπαγανδιστικό οικοδόμημα περί ξενοκίνητου ΚΚΕ. «Θα έλεγα - είπε - ότι "δε μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου", γιατί ο κόσμος το 'χει τούμπανο τι ρόλο παίζουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα. Και εδώ μέσα αποδείχτηκε ο ρόλος τους, ακόμη και στις ανακρίσεις της Ασφάλειας. Οι κομμουνιστές δεν είναι όργανα των ξένων. Ο κομμουνισμός είναι πανανθρώπινο ιδανικό και παγκόσμιο κίνημα. Ξεκίνησε μια φούχτα τον καιρό του Μαρξ, έφτασε σήμερα τα 800 εκατομμύρια και αύριο θα απλωθεί σε όλον τον κόσμο. Μπορεί ποτέ όργανα των ξένων να δημιουργήσουν ένα τέτοιο μεγαλειώδες κίνημα; Ποιος ξένος πράκτορας δίνει με τέτοια απλοχεριά τη ζωή του, όπως τη δίνουν χιλιάδες κομμουνιστές; Οι θυσίες αυτές μόνο με τις θυσίες των πρώτων χριστιανών μπορεί να συγκριθούν. Αλλά και πάλι υπάρχει μια διαφορά, ότι ενώ οι χριστιανοί δέχονταν το μαρτύριο και το θάνατο, ελπίζοντας να κληρονομήσουν τη βασιλεία των ουρανών, οι κομμουνιστές δίνουν τη ζωή τους μην ελπίζοντας σε τίποτα. Τη δίνουν για ν' ανατείλει στην ανθρωπότητα ένα καλύτερο, ευτυχισμένο αύριο, που αυτοί δε θα το ζήσουν. Ποιο όργανο των ξένων μπορεί να προσφέρει τη ζωή του σ' έναν τέτοιο μεγάλο σκοπό;»........... Με πρόταση του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ το Π.Γ πρότεινε Μπελογιάννης Πλουμπίδης να είναι στα ψηφοδέλτια της ...ΕΔΑ... Τους το αρνήθηκαν με λύσσα με επικεφαλής τον Αντικομουνιστή πρόεδρο της Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ Μενσεβίκο ΥΠΕΞ ΤΟ 1921 στην Γεωργία που πολέμησε τους Μπολσεβίκους και στον Απελευθερωτικό αγώνα ήταν ...σύμμαχος με κόμμα στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αυτόν τον Αντικομουνιστή ο ...μεγάλος ιστορικός...της αυγής των ...συντακτών του σύριζα τον χαρακτηρίζει σαν Κομμουνιστή... https://www.rizospastis.gr/story.do?id=5015960 ...Αξιος Γιωργάκη.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 19/10/1956

    Συνέρχεται η 8η Ολομέλεια της ΚΕ του Πολωνικού Ενοποιημένου Εργατικού Κόμματος, η οποία χαράσσει το λεγόμενο «Πολωνικό δρόμο προς το σοσιαλισμό.» Νέος Α’ Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος εκλέγεται ο Βλάντισλαβ Γκομούλκα........ Το Κ.Κ διαλυμένο μέσα σε οπορτουνιστικό χυλό με τους Σοσιαλφασίστες με βάση της αποφάσεις της οπορτουνιστικής Κ.Δ μετά το 1935.. Δόθηκε η δυνατότητα στο λαό να ξεκινήσει την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού το 1945 λόγο του Κόκκινου Στρατού. Η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση λούφαξε σαμπόταρε την γρήγορη εδραίωση του Σοσιαλισμού και περίμενε το ...θάνατο... του σ.Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ όπως και έγινε την 5η Μάρτη του 1953 και ξεκίνησε η πορεία προς τον Καπιταλισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ....Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν αρχικά ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την αποδοχή της πρότασης από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και MέΡΑ25 ποντάροντας στη διαμόρφωση ενός αντιπολιτευτικού μετώπου απέναντι στο Μαξίμου, σε ένα τομέα που η ΝΔ έχει «λερωμένη τη φωλιά της» και που θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως πρόβα «προοδευτικής διακυβέρνησης»https://prin.gr/2021/10/extastiki/... Ονειρα θερινής νυκτός και περσινά ξινά σταφύλια. Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να μπορεί να κάνει το παραμικρό για τον λαό όσο τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία. Οι Κομμουνιστές δεν εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού. Αυτή η σαπίλα μας τελείωσε τέτοια εποχή ...πριν 30 χρόνια.... Δεν κάνουμε βήμα πίσω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. .....Από την άλλη μεριά έχουμε χώρες, με πρωτοπόρο την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Κούβας, του Βιετνάμ, του Λάος, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, οι οποίες επέδειξαν έναν ριζικά άλλο, εντελώς διαφορετικό τύπο σχέσης προς τον άνθρωπο, όπου η ζωή και υγεία δεν είναι εμπορεύματα, πέριξ των οποίων, ανταγωνίζονται κτηνώδη ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά συνιστούν υπόθεση της κοινωνίας, συνιστούν κοινωνικό αγαθό. Στον πυρήνα της άλλης προσέγγισης, με πρωτοπόρο την Κούβα, είναι ακριβώς η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και στο σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του ανθρώπου, όπου δημιουργική δύναμη υψίστης σημασίας στην υπηρεσία του ανθρώπου, είναι η επιστήμη –της ιατρικής συμπεριλαμβανομένης– άρα η σχεδιοποιημένη διαχείριση αυτών των δυνάμεων του ανθρώπινου πολιτισμού προς κοινωνικό όφελος.

    Από αυτήν ακριβώς την ουσιώδη ειδοποιό διαφορά είναι που εκπηγάζει η εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση της Κούβας, σε αντιδιαστολή με αυτό που ζούμε στις μέρες μας στις χώρες που κυριαρχεί το κεφάλαιο. Είναι αυτό το σύστημα το οποίο, αρχής γενομένης από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917, άνοιξε μίαν άλλη εναλλακτική προοπτική για την ανθρωπότητα.https://cubaniagriega.blogspot.com/2021/10/blog-post_19.html..... Μιλάμε για τρικυμία στο κρανίο του κάθε Σοσιαλφασίστα. Η Επανάσταση των Μπολσεβίκων και ο Σοσιαλισμός που εφάρμοσαν μέχρι το 1953 η Κουβανική επανάσταση και ο Σοσιαλισμός που εφάρμοσε μέχρι το 2008 στο ίδιο τσουβάλι με την Ιμπεριαλιστική Κίνα και τις άλλες χωρες που εφαρμόζουν νόμους του Καπιταλισμού όπως και η Κουβά απο το 2008. Τίποτα δεν παραξενεύει στην στάση αυτή. Επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πως οι φασίστες μπροστά στους οπορτουνιστές είναι αγγελούδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα μέλη του ΚΚΕ μεταφέρουν στον δημόσιο λόγο της συλλογικές αποφάσεις του Κόμματος και όχι τις προσωπικές τους σύμφωνα με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Το 1ο δοκίμιο της ιστορίας 1918 1949 του 2018 υπάρχει όπως και οι υπόλοιπες επεξεργασίες και τα συμπεράσματα του ΚΚΕ μετά το 1991... υπάρχουν ο καθένας μπορεί να τα συγκρίνει με τα γραπτά του κυρίου Μπογιόπουλου και θα το καταλάβει. Βεβαίως έχει κάθε δικαίωμα να λέει τις προσωπικές του απόψεις χωρίς να μπερδεύει το ΚΚΕ. Τα κόλπα δεν περνάνε... https://gkagkarin.blogspot.com/2021/10/blog-post_75.html?showComment=1634629552547#c4030544145952001749 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή