Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Απάντηση στις συκοφαντίες Μαδούρο

 

Από πρόσφατη συνέντευξη του ΚΚ Βενεζουέλας και του ΓΓ της ΚΕ, Οσκαρ Φιγκέρα, εκλεγμένου βουλευτή στις εκλογές στις 6/12/2020

ΚΚΒενεζουέλας 

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία της Βενεζουέλας εξαπέλυσε το τελευταίο διάστημα νέα επίθεση σε βάρος του ΚΚ Βενεζουέλας, προλειαίνοντας το έδαφος ακόμη και για κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των κομμουνιστών. Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για «διασπαστές, μαρξιστές - λενινιστές», υποστηρίζοντας ότι «πίσω από αυτούς κρύβεται το χέρι του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ».

Από τη μεριά του το ΚΚ Βενεζουέλας, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Ν. Μαδούρο, απαντά στις συγκεκριμένες συκοφαντικές αναφορές που έγιναν δημόσια σε συγκέντρωση του κόμματός του, του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος.


Οπως σημειώνουν οι κομμουνιστές: «Τους τελευταίους μήνες, με αυξανόμενη συχνότητα, η στάση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο τείνει να γίνει πιο επιθετική και απειλητική, καθώς το ΚΚ Βενεζουέλας και άλλα ρεύματα του επαναστατικού λαϊκού κινήματος και της επαναστατικής αριστεράς αποφάσισαν να οικοδομήσουν τη Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική (APR) και να μη συμμετάσχουν στο νέο "ολιγαρχικό - αστικό" σύμφωνο, που θα επιβάλει στον εργαζόμενο λαό της Βενεζουέλας τη νεοφιλελεύθερη προσαρμογή που είχε διαμορφωθεί στο Σάντο Ντομίνγκο, στο "τραπέζι διαλόγου" μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης».

Αναφορικά με τις συκοφαντικές αναφορές του Μαδούρο περί «μαρξιστών - λενινιστών που πίσω τους κρύβεται το χέρι του ιμπεριαλισμού», στην επιστολή τονίζεται: «Παρότι δεν είναι σαφές αν οι αναφορές αυτές απευθύνονται στο εσωτερικό του πολυταξικού του κόμματος, ώστε να συγκρατηθούν εξελίξεις στην ταξική πάλη που οξύνεται μέσα σε αυτό (σε επίπεδο ιδεολογικό, πολιτικό και μαζικό), σε καμία περίπτωση αυτό δεν τις επικυρώνει. Γιατί περιφρονεί τη μέθοδο που εμείς οι επαναστάτες έχουμε μάθει: Την ειλικρινή, συλλογική, ανοιχτή, αδελφική, δημοκρατική, κριτική και αυτοκριτική συζήτηση, που όλα δείχνουν ότι αντικαθίσταται από τον αποκλεισμό χωρίς συζήτηση και την απαίτηση για άνευ όρων υποταγή. Από τη στιγμή που αναφέρεται σε "μαρξιστές - λενινιστές", νιώθουμε άμεσα θιγμένοι, καθώς η οργάνωσή μας, το ΚΚ Βενεζουέλας, στηρίζεται σε αυτήν την επιστημονική αντίληψη του κόσμου».

Οι κομμουνιστές με την επιστολή τους ζητούν από τον Βενεζουελάνο Πρόεδρο να εξηγήσει σε τι ακριβώς αναφέρεται, όπως και να δώσει στη δημοσιότητα τις «πληροφορίες» που ισχυρίζεται ότι στοιχειοθετούν τα λεγόμενά του. Και αφού καλούν την κυβέρνηση Μαδούρο να αλλάξει πολιτική και να σταματήσει το νέο «σύμφωνο των ελίτ», όπως εξηγούν «της παλιάς ολιγαρχίας και της λεγόμενης "επαναστατικής αστικής τάξης"», τονίζουν ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι αν είστε με την εργατική τάξη ή αν είστε με τους καπιταλιστές».

Ταυτόχρονα, προειδοποιούν για την προσπάθεια φίμωσης του ΚΚ Βενεζουέλας και της «Εναλλακτικής» στο Κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας πως είναι πλαστό το δίλημμα ότι όποιος δεν είναι με τον κυβερνητικό «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο» είναι με τη δεξιά αντιπολίτευση και για να πάρει το λόγο θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα μπλοκ. Αναφέρουν δε ότι απορρίπτουν «τον ιδεολογικό και πολιτικό χειρισμό που προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους με την επίπλαστη διαίρεση και επιφανειακή πολιτική πόλωση, αποσπασμένη από την ταξική πάλη» και προσθέτουν πως «το ΚΚΒ δεν ανήκει σε κανένα από τα δύο φαινομενικά "ανταγωνιστικά" μπλοκ, επειδή πολύ απλά οι πολιτικές που προωθούν οι εκπρόσωποί τους δεν ταυτίζονται με την άσκηση μιας σταθερής πολιτικής για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των προσδοκιών της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους ελιγμούς για να περιορίσουν το νόμιμο δικαίωμα που έχουμε για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΚΚΒ / APR, για να λάβουμε τον λόγο και να καθορίσουμε την πολιτική μας θέση σε όλα τα σημεία της ημερήσιας διάταξης στις συζητήσεις των συνόδων της Βουλής».

Θα είμαστε πάντα με την εργατική τάξη και την αγροτιά

Καταλήγουν: «Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας, τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα του κόσμου, τις εθνικές και διεθνείς προοδευτικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την προώθηση των σχεδίων δίωξης και αντικομμουνιστικών επιθέσεων που μπορεί να προετοιμάζονται ενάντια στο ΚΚΒ και στα μέλη του, με χρήση συκοφαντικών κατηγοριών.

Σήμερα η κυβέρνηση εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική κατά της εργατικής τάξης και των συμφερόντων της χώρας. Η τρέχουσα οικονομική πολιτική της συνοψίζεται από τη μία σε αδιανόητες παραχωρήσεις υπέρ των ιδιωτικών κερδών του κεφαλαίου, και από την άλλη στο πάγωμα των μισθών, των συντάξεων και των συνταξιοδοτήσεων, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στην εργασιακή ευελιξία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει τρόπο να καλύψει τη στροφή της προς τα δεξιά, και γι' αυτόν το λόγο επιδεικνύει όλη την αλαζονική οργή της ενάντια σε κάθε δύναμη που αποκαλύπτει και αντιμετωπίζει την υποτακτική της οικονομική πολιτική.

Το ΚΚΒ ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Αυτό μας έκανε πάντα στρατηγικό εχθρό του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων υποτακτικών. Σύμμαχοι του ιμπεριαλισμού μπορούν να είναι μόνο εκείνοι που δείχνουν τις προθέσεις τους να παραδοθούν και να διαπραγματευτούν τα συμφέροντα της πατρίδας και των εργαζομένων με το μονοπωλιακό κεφάλαιο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτός ο δρόμος της μισαλλοδοξίας απέναντι στην ταξική κριτική και δράση θα απελευθερώσει ένα νέο κύμα αντικομμουνιστικού μένους, λογοκρισίας και διώξεων, το οποίο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε, με την οργάνωση, την ενότητα και την επαναστατική κινητοποίηση των εργαζομένων, των αγροτών, των κοινοτήτων και του λαού.

Οπως έλεγε ο σύντροφός μας Αρχιμίρο Γκαμπαλντόν:

"Ο δρόμος μας είναι σκληρός, πολύ σκληρός, αλλά δεν υπάρχει άλλος!".

Συνεχίζουμε να χτίζουμε τη Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική!

Αντίσταση, αγώνας, οργάνωση, ανασυγκρότηση, συσπείρωση δυνάμεων για τη νίκη, με τους εργαζόμενους στην εξουσία!».











5 σχόλια:

  1. "Ο δρόμος μας είναι σκληρός, πολύ σκληρός, αλλά δεν υπάρχει άλλος!".

    Συνεχίζουμε να χτίζουμε τη Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική!

    Αντίσταση, αγώνας, οργάνωση, ανασυγκρότηση, συσπείρωση δυνάμεων για τη νίκη, με τους εργαζόμενους στην εξουσία!»....... Χαιρετίζω τους συντρόφους μας στην Βενεζουέλα που έκαναν το πρώτο βήμα να σταματήσουν την ανοχή στην Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση ΤΣΑΒΕΖ ΜΑΔΟΥΡΟ που 22 χρόνια τώρα σφάζει τον λαό κάτω απο την σημαία του τμήματος της Αστικής τάξης που είναι σύμμαχος με Ρωσικό και Κινέζικο Ιμπεριαλισμό. Και τώρα είναι η ώρα που αποκαλύπτεται το αποκρουστικό δολοφονικό πρόσωπο αυτής της ΑΘΛΙΑΣ Σοσιαλφασιστικής συμμορίας του Μαδούρο που στηρίζει με νύχια και με δόντια την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής Στηρίζουμε το Κ.Κ στον δύσκολο δρόμο αποκατάστασης των επαναστατικών του χαρακτηριστικών που μόλις ξεκίνησε και έχει πολύ δρόμο μπροστά. Βήμα Βήμα πρέπει να ξηλώσουν τον Κεντρίστικο οπορτουνισμό στις γραμμές τους και να προχωρήσουν μπροστά στην αντιπαράθεση τάξη απέναντι σε τάξη και καμία άλλη. Καθήκον των Κομμουνιστών παγκόσμια να καταγγείλουμε αυτή την ΑΘΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΤΙΑ του Μαδούρο που καταστρέφει τον λαό συκοφάντησε τον Σοσιαλισμό στην Ηπειρο και έβαλε το χεράκι της στην καταστροφή της Κούβας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2595-ipa-meta-tis-ekloges-tiΦυσικά οι απόψεις και οι αντιλήψεις του γράφοντος δεν είναι να αλλάξει η Ελλάδα αφεντικό. Πιστεύουμε βαθιά ότι αυτό που πριν απ’ όλα χρειάζεται είναι η πραγματική ενημέρωση του λαού μας, η ανάπτυξη κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον αμερικάνικο πριν απ’ όλα, η έξοδός της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η ανεξάρτητη πολιτική της χώρας, πραγματικά αδέσμευτη με κατεύθυνση την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού μας...... Το ταξικό ναυάγιο Καλαματιανός σε δράση. Πρώτα μας ενημερώνει πως στην Κίνα δεν υπάρχει ...ακραία φτώχεια.....και στο τέλος μας σερβίρει το παραμύθι. Δεν θέλει δήθεν να αλλάξουμε Ιμπεριαλιστή απλά να φύγουμε απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.... Ποιός θα το κάνει αυτό δεν μας το λέει.... Ετσι λοιπόν το τμήμα της αστικής τάξης που τα συμφέροντα του θίγονται στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ θα αναλάβουν για να μας πάνε με τους Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας Ιραν. Αυτά μας σερβίρει ο Βασιλάκης μόνο που οι Κομμουνιστές δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/250139/idryetai-epilekti-dynami-toy-stratoy-me-stoho-kai-toys-proin-antartes-ton ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....Αυτό είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα. Η Αριστερά οφείλει να αναδείξει την ανάγκη και να πολεμήσει ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν κρατικά εργοστάσια της φαρμακοβιομηχανίας, στα οποία από το παρελθόν έχουν γίνει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων και δεν άνοιξαν ποτέ. Είναι εργοστάσια που οι σοσιαλδημοκρατικές ελληνικές κυβερνήσεις έχουν χρηματοδοτήσει με φόρο στα φάρμακα. Αν λειτουργούσαν, θα μπορούσαν να είχαν επιδράσει αποφασιστικά στο ζήτημα της πανδημίας και όσον αφορά τις τιμές των φαρμάκων και τον εμβολίων και σε ό,τι αφορά τις εφαρμοσμένες πολιτικές των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών, οι οποίες επεδίωξαν με θέρμη ώστε να μην υπάρξουν και να μην λειτουργήσουν τα εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα ώστε φέρνουν εισαγόμενα φάρμακα σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ygeia/2599-farmakoviomixanies-kai-dimosia-ygeia-ena-egklima-me-polla-onomateponyma..... Η Ξινισμένη σούπα που βρωμάει με τα κακά Μονοπώλια και την ...καλή... εθνική αστική τάξη που θα μας ...σώσει.... Ο Μανιαδάκης οδηγός τους. ...ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .....Με δυο λόγια νεοφιλελευθερισμός με κάποιους κανόνες ενδεχομένως. Τα κέρδη των πολυεθνικών στα ύψη, τα κεφάλαια και τα κέρδη των τραπεζών διασφαλίζονται απόλυτα και αυτό αποτελεί την πρόταση του άρθρου των έξι και την προοπτική ανάπτυξης των φτωχών χωρών. Αξίζει να σημειωθεί η απάντηση που έδωσε η Κ. Λαγκάρντ σε αίτημα διαγραφής χρέους που συσσωρεύτηκε μέσα στην πανδημία: “Είναι αδιανόητη η διαγραφή χρέους, τα χρέη είναι βιώσιμα, μακροπρόθεσμα διαχειρίσιμα και οι επενδύσεις που θα γίνουν θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στους καθορισμένους για το μέλλον τομείς”, δηλαδή την πράσινη οικονομία.

    Παγκόσμια συνεργασία ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ, αφού αυτή προϋποθέτει ενιαία οικονομικά συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα διεθνώς και σε κάθε κλάδο της οικονομίας, μεταξύ κρατών με πολύ διαφορετικούς προσανατολισμούς που υπακούουν σε ριζικά διαφορετικά συμφέροντα. Προϋποθέτει απόλυτη κυριαρχία ενός πολυεθνικού μονοπωλίου κατά κλάδο της οικονομίας, εξάλειψη των αντιθέσεων μεταξύ των κρατών. Είναι δηλαδή ο περίφημος υπεριμπεριαλισμός κατά τους ηγέτες της Β’ Διεθνούς, που όμως ποτέ δεν πρόκειται να προκύψει, αφού στην τάση για διεθνοποίηση των κεφαλαίων και των οικονομιών, στην τάση για συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των κεφαλαίων αντεπιδρά ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για την επικράτηση. Μία απλή ματιά στις διεθνείς σχέσεις σήμερα, στις αντιπαραθέσεις πείθει ότι η πολυμερής συνεργασία παγκόσμια που προτείνει το άρθρο είναι αυταπάτη ή μάλλον απλή απάτη.

    Είναι μία κίνηση των αστικών τάξεων των χωρών της Ευρώπης που στόχο έχει τη βελτίωση του αντιλαϊκού προφίλ τους στα μάτια των λαών, την εξασφάλιση καλύτερων όρων στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τον αποπροσανατολισμό και την ενσωμάτωση των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης.

    Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων σε όλες τις χώρες και η απαλλαγή των εξαρτημένων χωρών από τα χρέη και την εκμετάλλευση μόνο με το μαζικό αγώνα εναντίον των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού μπορεί να επιτευχθεί. Δεν πρέπει να περιμένουν απολύτως τίποτα από τις κυρίαρχες χώρες, είτε αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Δεν μπορούν να περιμένουν φυσικά τίποτε από τις κυρίαρχες τάξεις των χωρών τους.

    Η βελτίωση της ζωής τους περνάει μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή τους. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2600-polymeris-pagkosmia-synergasia-i-alla-logia-n-agapiomaste...... Ο Καπιταλισμός σήμερα βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια με σχέσεις Αλληλεξάρτησης στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης και η κάθε αστική τάξη έχει διαφορετική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Μπροστά σε αυτή την αλάνθαστη θέση του ΛΕΝΙΝ που δικαιώθηκε απο την ζωή έχουμε οπορτουνιστικές μικροαστικές παπάτζες απο την Λευκάδα... σαπισμένες που βρώμισαν με ένα και μόνο στόχο. Να μη βλέπει ο λαός το πραγματικό ένοχο που είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και να εγκλωβίζεται στο καπιταλιστικό σύστημα με όχημα την ...εθνική αστική τάξη.... με το παραμύθι του ...αταξικού... αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και την εγκληματική θεωρία των ...σταδίων...που με τόσο αίμα έχουν πληρώσει οι λαοί παγκόσμια. Αυτά τα ταξικά ναυάγια του Μανιαδάκη είχαν την απαίτηση να κάνουν κουμάντο στο ΚΚΕ. Ευτυχώς για τον λαό οι Κομμουνιστές πετάξαμε έξω την σαπίλα... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή