Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ vs "ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ"

 


Που ακούστηκε η Δημοτική Αρχή να έχει δωρεάν την παροχή του νερού στους κατοίκους απο το φράγμα ..και σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου να επιμένει και να απαιτεί να το πληρώσουν οι Δημότες ;
Μόνο στην ΠΑΤΡΑ θα μπορούσε ν' ακουστεί αυτό ...

Η είδηση εδω ...
Ρεπορτερ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΡΑΓΜΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ !
Κ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ''Εμείς κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε στο λαό : ότι το νερό θα το παίρνουμε δωρεάν μέχρι το 2026 κι αν τότε είναι η Λαική Συσπείρωση στο δήμο πάλι δωρεάν θα το φέρνουμε στην Πάτρα''
Το νερό από το φράγμα Πείρου – Παράπειρου, από το περασμένο καλοκαίρι, έρχεται δωρεάν στην Πάτρα, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο δήμαρχος Πελετίδης.
Μέχρι δε το 2025 τόσο η Πάτρα, όσο και οι γειτονικοί δήμοι Δυτ.Αχαίας και Ερυμάνθου, θα παίρνουν δωρεάν το νερό από το φράγμα. Το 2026 θα αποφασιστεί με τι καθεστώς θα λειτουργεί το φράγμα και αυτό αφορά την επόμενη δημοτική θητεία
.
Ωστόσο, η αντιπολίτευση στο δήμο Πατρέων ζητεί επιτακτικά από τον Πελετίδη να προχωρήσει τώρα στη σύσταση διαδημοτικού φορέα και να αναλάβει τη διαχείριση του φράγματος η ΔΕΥΑΠ.
Το θέμα είχε απασχολήσει το δήμο και την προηγούμενη θητεία, με την παράταξη του Δημάρχου να αρνείται τη σύσταση φορέα με τη μορφή Α.Ε. και κατά την προεκλογική περίοδο είχε κάνει σημαία ΄΄όχι στο φορέα – το νερό να έρθει δωρεάν από το φράγμα΄΄.
Από το 2014 το πολιτικό, οικονομικό και αυτοδιοικητικό κατεστημένο της πόλης πολιορκούσε τον δήμαρχο να δεχτεί τη σύσταση φορέα στο φράγμα. Δεν το έκανε μέχρι τώρα, διότι πολιτική του θέση είναι ότι το νερό είναι αγαθό και δεν γίνεται να πληρώνει ο λαός ένα έργο δύο και τρεις φορές όταν μάλιστα κατασκευάστηκε το φράγμα με λεφτά των φορολογουμένων.
Τώρα, επανήλθε το θέμα στο προσκήνιο με την αντιπολίτευση να εκβιάζει και να απειλεί τον δήμαρχο με κυρώσεις αν εμμείνει στη γνωστή θέση του, επειδή πριν 8 μήνες ελήφθη με κατά πλειοψηφία απόφαση Δ.Σ. η σύσταση φορέα.

΄΄Όχι, δεν θα εφαρμόσω την απόφασή σας και να πάτε όπου θέλετε να με καταγγείλετε ΄΄ τους απαντά ο Πελετίδης. Το νερό – λέει- θα το παίρνουμε δωρεάν τα επόμενα 5 χρόνια και δεν κατανοώ γιατί υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να πληρώσουμε.
Ποιο είναι το κόστος για το φορέα ;
Εάν γινόταν φορέας από το 2015 μέχρι σήμερα , μόνο τα λειτουργικά κόστη θα ήταν 15 εκ. ευρώ, δηλαδή 3 εκ. το χρόνο (αυτό προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών).
Μέχρι το 2025 θα χρειάζονταν άλλα 15 εκ. κι έτσι στη δεκαετία 2015 – 2025 το συνολικό κόστος θα έφθανε τα 30 εκ. ευρώ.
Στο μεταξύ, ενώ ψευδώς δήλωναν από το 2015 ότι το φράγμα ήταν έτοιμο, ήρθε η κυβέρνηση και κάνει προκήρυξη στις 18 Δεκεμβρίου για έργα ολοκλήρωσης του φράγματος προυπολογισμού 16 εκ. ευρώ καθώς και συντήρησή του μέχρι το 2026 με 8,3 εκ. δηλ. το συνολικό έργο φθάνει τα 24,3 εκ ευρώ.

Ποιος θα πληρώσει αυτά τα λεφτά ; Αν είχε συγκροτηθεί ο φορέας από το 2015 θα του φόρτωναν και τα 24.3 εκ. για το λόγο ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προυπολογισμό επιχειρήσεις Α.Ε.
Τούτο σημαίνει ότι στη δεκαετία για τη λειτουργία και διαχείριση του φράγματος θα έχουν δαπανηθεί 65 εκ. ευρώ.
Παρά ταύτα, η αντιπολίτευση επιμένει να θέλει τον φορέα γιατί, όπως ισχυρίζεται, το φράγμα θα το πάρει ιδιώτης και θεωρούν τέτοιον τον ανάδοχο που θα προκύψει στις 18 Δεκεμβρίου.
Αυτό το σενάριο θεωρεί αστείο η δημοτική αρχή διότι ο ανάδοχος θα ολοκληρώσει το φράγμα, θα το συντηρήσει και το 2026 θα αποχωρήσει.
Και ως τότε οι τρεις δήμοι θα παίρνουν δωρεάν το νερό.
Σήμερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γρ.Αλεξόπουλος του ΚΙΝΑΛ με άρθρο του στον Τύπο θέτει θέμα δημοκρατίας (!) επειδή ο Πελετίδης δεν εφαρμόζει την απόφασή τους για σύσταση φορέα.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν άμεση ΄΄Δημοκρατία είναι να τιμάς την ψήφο του λαού΄΄ είπε και υπενθύμισε ότι ο πατραικός λαός ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την πολιτική θέση της παράταξής του για μη σύσταση φορέα . ΄΄Εμείς κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε στο λαό : ότι το νερό θα το παίρνουμε δωρεάν μέχρι το 2026 κι αν τότε είναι η Λαική Συσπείρωση στο δήμο πάλι δωρεάν θα το φέρνουμε στην Πάτρα΄΄ κατέληξε ο Κ.Πελετιδης




18 σχόλια:

  1. Μιλάμε για πραγματικό γλέντι και πλήρη ξεβράκωμα. Αυτό σημαίνει Κομμουνιστής δήμαρχος επικεφαλής της εργατικής λαικής αντιπολίτευσης απέναντι στους καπιταλιστές και την ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής χωρίς ..κοινοβουλευτικές αυταπάτες....και σοσιαλιστικές νησίδες.... Αυτά... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα προτιμουσα σαν τιτλο
    Ο Πελετιδης και οι επτα νανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://gkagkarin.blogspot.com/2020/12/blog-post_744.html Στα σχόλια ο Μπογιόπουλος γράφει για ΚΚΕ ΕΑΜ ΕΛΑΣ Καισαριανή Γοργοπόταμο και ξέχασε τον ΔΣΕ. ΓΙΑΤΙ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. https://iskra.gr/%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82/ Αρθρο και Βίντεο όλα τα λεφτά για την ...ταξική πάλη.... στην υπηρεσία της εναλλαγής κυβερνήσεων στο έδαφος του Καπιταλισμού και ξεπλύματος του σύριζα. Το οτι οι Συνδικαλιστές ήταν του ΠΑΜΕ δεν το λέμε.... Ετσι βολεύει τους απατεώνες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://gkagkarin.blogspot.com/2020/12/raf.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/12/blog-post_36.html Η Απατεωνιά σπάει το Κοντέρ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει και συνέχεια το τσίριαλ των ...Λοιπών Δημοκρατικών Δυνάμεων:
    «Ο πολιτικός εκβιασμός δεν θα περάσει!»
    https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/245800/o-politikos-ekviasmos-den-tha-perasei

    Επί τέλους, ρε, λίγη ταξική πάλη!
    Είχε μαυρίσει το μάτι μας, 70 χρόνια, να την δούμε!
    Επί τέλους, οι ...πραγματικές "Λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις", με την σωστή σύνθεση. Η ..."δημοκρατική αντιπολίτευση", οι ...."σολιντάρνοστσι", που για καιρό τους είχαμε χάσει!
    Oύλοι τους συνασπισμένοι, ενάντια στους Μπολσεβίκους!
    "...Ακούς εκεί, να θέλουν να δώσουν τζάμπα το νερό!
    Αυτοί σε λίγο θα καταργήσουν και τις εκκλησίες, και θα μας γ@&^$ουν και τις γυναίκες!
    Και που είστε ακόμη!
    Και γκουλάγκ θα ανοίξουν, να μας κλείσουν μέσα σε ψυχιατρεία, εμάς τους "διαφωνούντες"!
    Και "μονοκομματικό κράτος" θα κάνουν.
    Αυτό, που το λένε "Διχτατορία του Προλεταριάτου, οι απαίσιοι"!
    Ξαναβρυκολακιάζει η "Αυτοκρατορία του Κακού", ο ολοκληρωτισμός, μέσα στη Δημοκρατική Δύση μας!
    "
    .........

    Π%^$&η μουστάκια, εσύ, που κρυφογελάς, κάτω από την παχειά μουστάκα, εκεί στο κάδρο!
    Εσύ φταίς για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολύ μεγάλος ο "Πελε"!
    Τους τσουβάλιασε και χαμπάρι δεν έχουν πάρει τα ζώα!
    Τι "Πελέ", μιλάμε "Μαραντόνα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας είναι έτσι!
    Για τα εκατοντεσσαρακοστά δεύτερα γενέθλιά σου, σαν σήμερα στο Γκόρι της Γεωργίας το 1878, ρε Μουστάκια!
    Τι να πούμε για σένα;!
    Η λύσσα στα μάτια των παρασίτων της γής, δε θα σε αφήσει να αναπαυτείς μέχρι να τους ξεπαστρέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ideodromio/2552-ta-perierga-tis-dytikis-attikis-kai-o-allos-dekemvris Πλάκωσαν τα εξαπτέρυγα του σύριζα. Στέλεχος του ΝΑΡ ο κύριος στην σελίδα του Μανιαδάκη μιλάει για Δεκέμβρη....Οχι βέβαια του 1944 αλλά του 2008 τότε που ετοιμαζόντουσαν να αγκαλιαστούν με τους φασίστες στις πλατείες να φτιάξουν την νέα Σοσιαλδημοκρατία και να φουντώσουν τον φασισμό. Και σήμερα νομίζουν πως ξεχάσαμε τα εγκλήματα τους και έρχονται να σερβίρουν την ίδια σαπισμένη σούπα που βρωμάει. Τους φταίει η δεξιά....ΜΑΛΙΣΤΑ.... Σε ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΣΕΧΙΑ με Αριστερές κυβερνήσεις και συμμετοχή ...Κ.Κ ποιός φταίει για τις εκατόμβες των νεκρών ρε λεβέντες.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

    Λεωνίδα, σε παρακαλώ, αν γίνεται, να αναρτήσεις χωριστά το σημείωμα που ακολουθεί. Χαιρετώ, Άγρυπνος.

    ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ι. Β. ΣΤΑΛΙΝ

    Σήμερα (18/12/2020) συμπληρώνονται 142 χρόνια από την γέννηση του Ι. Β. Στάλιν. Απ’ αφορμή την επέτειο αυτή αναρτώ ένα αδημοσίευτο στην Ελλάδα γράμμα του Ν. Ζαχαριάδη προς τον Ι. Β. Στάλιν που είδε το φως της δημοσιότητας σε ρωσική μετάφραση με παράλληλη φωτογραφική απεικόνιση του ελληνικού πρωτότυπου χειρόγραφου στο βιβλίο «Νίκος Ζαχαριάδης. Ζωή και πολιτική δραστηριότητα (1923–1973): Ντοκουμέντα», το οποίο εκδόθηκε το 2017 από το Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Αρχείων της Ρωσίας στην Μόσχα και Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ) υπό την επιμέλεια των Ν. Γκ. Τομίλινα (αρχισυντάκτρια) και Λ. Α. Βελιτσάνσκαγια (συντάκτρια) [Никос Захариадис. Жизнь и политическая деятельность (1923–1973): документы / гл. ред. Н. Г. Томилина, сост. Л. А. Величанская. — Москва ; Санкт-Петербург : Нестор-История, 2017. — 536 с. : ил.] (βλ. σελ. 69, αριθ. ντοκουμέντου 27). Το βιβλίο περιλαμβάνει 169 ανέκδοτα ντοκουμέντα από διάφορα σοβιετικά αρχεία που καλύπτουν μισόν αιώνα της πολιτικής δράσης του Ν. Ζαχαριάδη, κάποια από τα οποία είναι στα ελληνικά, αλλά στο βιβλίο δημοσιεύονται σε ρωσική μετάφραση.

    Το συγκεκριμένο γράμμα γράφτηκε στις 10/10/1949 στην Αλβανία κι αφορά την σε εξέλιξη μεταφορά των τμημάτων του ΔΣΕ που είχαν υποχωρήσει στις όμορες προς την Ελλάδα λαϊκές δημοκρατίες στην Σοβιετική Ένωση καθώς και την φροντίδα για την τύχη των παιδιών που ήδη βρίσκονταν σ’ αυτές κι άλλες λαϊκοδημοκρατικές χώρες. Το γράμμα απευθύνεται στην ΚΕ του ΠΚΚ (Μπ.) κι ο τίτλος της ρωσικής μετάφρασής του («Γράμμα του Ν. Ζαχαριάδη προς τον Ι. Β. Στάλιν σχετικά με την μεταφορά μαχητών του ΔΣΕ στις χώρες της Λαϊκής Δημοκρατίας, 10 Οκτωβρίου 1949» [Письмо Н. Захариадиса И. В. Сталину о перемещении бойцов ДАГ в страны народной демократии. 10 октября 1949 г.]) είναι, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο, σχετικά ανακριβής. Το χειρόγραφο γράμμα, καθώς δείχνει ο γραφικός χαρακτήρας, δεν είναι γραμμένο από τον Ν. Ζαχαριάδη, αλλά φέρει την ιδιόγραφη υπογραφή του (με διαφορετικό χρώμα μελανιού απ’ ό,τι το υπόλοιπο κείμενο). Κατά την αντιγραφή από την φωτογραφία του πρωτότυπου χειρογράφου διατηρήθηκε η ορθογραφία και η στίξη του πρωτότυπου. Δικές μου επεξηγηματικές προσθήκες έχουν τεθεί σε ορθογώνιες αγκύλες (
    [ ]).

    Πρός τήν Κ.Ε. τοῦ Πανενωσιακοῦ Κομμουνιστικοῦ Κόμματος (Μπολσ.)

    Γιά τό σ. Στάλιν

    Ἡ μεταφορά τῶν τμημάτων μας ἄρχισε. Μέχρι σήμερα ἐπιβιβάστηκαν δύο χιλιάδες. Αὐτή τή βδομάδα φεύγουν ἄλλες ἕξι χιλιάδες. Ἡ μεταφορά τῶν δώδεκα χιλιάδων θἄχει τελειώσει μέσα στό μήνα Ὀχτώβρη.

    Θά σᾶς παρακαλέσουμε τώρα γιά τά παρακάτω.

    1.– Ἐδῶ στήν Ἀλβανία ἐχτός ἀπό τίς δώδεκα χιλιάδες συγκεντρώθηκαν ἄλλες δυό χιλιάδες περίπου. Σᾶς παρακαλοῦμε νά ἐπιτρέψετε τή μεταφορά καί τῶν δυό αὐτῶν χιλιάδων.

    2.– Στή Βουλγαρία ὑπάρχουν συγκεντρωμένοι περίπου πέντε χιλιάδες μαχητές καί μαχήτριες μας. Στίς ἄλλες Λαϊκές Δημοκρατίες περίπου τρεῖς χιλιάδες, κυρίως ἀνάπηροι καί πρώην τραυματίες. Οἱ περισσότεροι ἀπ’ αὐτούς κάνουν γιά στρατιωτικές καί πολιτικές σπουδές. Σᾶς παρακαλοῦμε νά δοθεῖ καί γι’ αὐτούς ἡ ἴδια λύση πού δόθηκε καί γιά τά τμήματά μας τῆς Ἀλβανίας.

    3.– Στίς Λαϊκές Δημοκρατίες ἔχουμε περίπου 20 χιλιάδες παιδιά ἀγόρια καί κορίτσια. Ἡ ἐπιθυμία ἡ δική μας, κυρίως γιά τά παιδιά πού εἶναι πάνω ἀπό δώδεκα χρονῶν, εἶναι νά δοθεῖ σ’ αὐτά ἡ δυνατότητα ν’ ἀποχτήσουν μιά ἄρτια τεχνική-ἐπαγγελματική, πολιτική καί στρατιωτική ἀγωγή στή Σ.Ε. [Σοβιετική Ένωση]

    Σᾶς παρακαλοῦμε νά μᾶς γνωρίσετε τίς ἀποφάσεις σας πάνω στίς πιό πάνω παρακλήσεις μας γιά νά πάρουμε ἀπό μέρους μας τά ἀναγκαῖα μέτρα γιά τήν ὁριστική ἀντιμετώπιση τῶν ζητημάτων αὐτῶν.

    Μέ βαθύ σεβασμό

    Ν. Ζαχαριάδης [ιδιόγραφη υπογραφή]

    10 τοῦ Ὀχτώβρη 1949

    Άγρυπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επί τέλους, ρε, λίγη ταξική πάλη!
    Είχε μαυρίσει το μάτι μας, 70 χρόνια, να την δούμε!
    Επί τέλους, οι ...πραγματικές "Λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις", με την σωστή σύνθεση. Η ..."δημοκρατική αντιπολίτευση", οι ...."σολιντάρνοστσι", που για καιρό τους είχαμε χάσει!........70 χρόνια δεν θα πει τίποτα...στάδια...στάδια.. στάδια....παντού. ΟΥΥΥΥΥΦ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Oύλοι τους συνασπισμένοι, ενάντια στους Μπολσεβίκους!
    "...Ακούς εκεί, να θέλουν να δώσουν τζάμπα το νερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μη τα διάβαζουμε αυτά μόνο εμείς και μεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θυμάστε τι λέγαμε τις προάλλες για την απήχηση του ΚΚΕ;
    Αυτό το "μυστηριώδες" 27% επανέρχεται επίμονα:
    “Να υπάρχει για πάντα το ΚΚΕ” θέλει πάνω από ένας στους τέσσερις Έλληνες ψηφοφόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχει και συνέχεια το τσίριαλ "Πελετίδη" και, όπως φαίνεται, έχει κάνει ντόρο!
    http://www.katiousa.gr/koinonia/kostas-peletidis-to-nero-tha-erchetai-adapana-stin-patra-kai-stous-dimous-dytikis-acha%ce%90as-kai-erymanthou-mechri-to-2026/
    Αυτό σημαίνει, πως εξελίσσεται σε μείζονα σύγκρουση, που μάλλον το σύστημα δεν θα αφήσει να εξελιχτεί σε έναν θρίαμβο του "Πελέ".
    Αναμένω κάποια σοβαρότερη αντίδραση από πιο πάνω, μια και αυτούς τους κοκοβιούς του Δ.Σ. τους κρέμασε από τον γλόμπο.
    Θα επιστρατεύσουν πιο μεγάλες δυνάμεις, οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει αυτό.
    Και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή