Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ !!

 


Πρόκειται για αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης και είναι Δέκα φορές πιο καυτός από τον πυρήνα του Ήλιου

Η Κίνα ενεργοποίησε επιτυχώς για πρώτη φορά τον “Τεχνητό Ήλιο”, μία πειραματική συσκευή πυρηνικής σύντηξης, σηματοδοτώντας ένα τεράστιο βήμα στην πυρηνική έρευνα της χώρας. Ο HL-2M Tokamak αντιδραστήρας είναι ο πιο ανεπτυγμένος και ο μεγαλύτερος αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης και οι επιστήμονες ελπίζουν πως θα ξεκλειδώσει τα μυστικά για μία πανίσχυρη και καθαρή πηγή ενέργειας.



Βρίσκεται στην νοτιοδυτική Κίνα, στην επαρχία Sichuan και η κατασκευή του τελείωσε στα τέλη του προηγούμενου έτους. Η ονομασία που του δόθηκε, “Τεχνητός Ήλιος” προέρχεται από τις τεράστιες θερμοκρασίες και ενέργεια που παράγει. Χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πεδίο για να περιορίσει το καυτό πλάσμα το οποίο φτάνει τους 150 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, περίπου 10 φορές πιο καυτό από τον πυρήνα του Ήλιου. Σχεδιάστηκε για να αναπαράγει τις φυσικές αντιδράσεις του Ήλιου, χρησιμοποιώντας υδρογόνο και δευτέριο (υδρογόνο-2) σε μορφή αερίου, ως καύσιμα.

Η ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης είναι όχι μόνο ένας τρόπος να λύσουμε τις στρατηγικές ανάγκες ενέργειας της Κίνας, αλλά είναι και κρίσιμης σημασίας για την μελλοντική αειφόρο ανάπτυξη της χώρας σε ενέργεια και εθνική οικονομία.



Η πυρηνική σύντηξη θεωρείται το ιερό δισκοπότηρο της ενέργειας και είναι η διεργασία που συμβαίνει στον Ήλιο μας. Η σύντηξη ατομικών σωματιδίων – το αντίθετο της πυρηνικής σχάσης που συναντάμε σε πυρηνικά εργοστάσια και πυρηνικά όπλα – παράγει τεράστια ποσά ενέργειας, έχει πολύ μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος και είναι πιο καθαρή ενέργεια αφού δεν παράγει αέρια θερμοκηπίου.


 Ο “Τεχνητός Ήλιος” θα παρέχει σημαντική τεχνογνωσία στους Κινέζους, οι οποίοι συμμετέχουν στο International Thermonuclear Experimental Reactor project (ITER), το οποίο έχει κοστίσει $22.5 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης στον κόσμο, ο οποίος κατασκευάζεται στην Γαλλία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.


Αναδημοσίευση απο SATELITE .GR 





 




6 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2545-diakiryksi-tis-kinisis-kommouniston-ergatikos-agonas Περσινά ξινά σταφύλια που σάπισαν και βρώμισαν. Πανικός και απόγνωση με την Αστική τάξη να βιάζεται για το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα και να τους έχει κάνει άλογα με αποτέλεσμα να χοροπηδάνε και να Σκούζουν. Συνειδητά σε ρόλο χαφιέδων στην υπηρεσία του Καπιταλισμού. Η Πυξίδα λοιπόν δείχνει πως το ΚΚΕ είναι στο σωστό δρόμο με τον Φλεβάρη να κλείνουμε 30 χρόνια. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://laikhexousia.blogspot.com/2015/10/blog-post_2.html Αφιερωμένο στους Χαφιέδες του Μανιαδάκη και τις οπορτουνιστικές παπάτζες τους. Αυτό για αρχή.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.komep.gr/m-article/I-stratigiki-simasia-tis-arnisis-symmetoxis-toy-KKE-se-astiki-kybernisi-2012-2015/https://www.komep.gr/m-article/I-POREIA-APOKATASTASIS-TOY-EPANASTATIKOY-XARAKTIRA-TOY-KKE Αφιερωμένα στους Μανιαδάκηδες Πετρόπυλο Αραβανή Καλαματιανό και όλο τον Οπορτουνιστικό Στάβλο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.902.gr/eidisi/politiki/244957/sygharitiria-epistoli-gia-apotelesma-toy-kk-venezoyelas-stis-voyleytikes ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

    Οι "εξαρτημένοι" έχουν πλάκα!
    Είδανε πως δεν πιάνουν ψάρια με το δόλωμα της "εξάρτησης" και .... νοθεύουν το κρασί τους! Για να το "σπρώξουν", μια και δεν πούλαγε:
    Η επανάσταση αυτή θα υποχρεωθεί να λύσει πολλά ανεκπλήρωτα και υπερώριμα αστικοδημοκρατικά προβλήματα ταυτόχρονα με το κεντρικό πρόβλημα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού.
    Ρε παληκάρια, ποιός θα νοιάζεται για τα ...."υπερώριμα αστικοδημοκρατικά" την ώρα, που όλοι, αστοί και προλετάριοι θα σκοτωνόμαστε με το κεντρικό πρόβλημα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού;!
    Αφήστε τις μαϊμουδιές! Δεν είμαστε στο 1936, με το "μέσο επίπεδο ανάπτυξης ...μπλα.μπλα, μπλα"! Δεν υπάρχουν σήμερα διακριτές αυτοτελείς οικονομίες.
    Πάλι ξανά-μανά τα παπαντζηλίκια της διαχείρισης του Καπιταλισμού-που-σαπίζει, που θα την βαφτίσουμε "Eπανάσταση" επειδή ο..."ηγέτης" θα είναι κάποιος "κομμουνίζων", που θα κατσικώνεται για κομμουνιστής και θα ...λύνει τα "υπερώριμα" προβλήματα της αστικής τάξης;!
    Ρε Αραβανο-καλαματιανο-καλτσώνο-λιόσι-πετροπουλαίοι, έχουν σερβιριστεί αυτές οι σούπες, με τα διάφορα πασόκ, ΠΦΑ κλπ. και έχουν ξυνίσει από την πολυκαιρία!

    Και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της προσωπικής σας δικαίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2484-i-epanastasi-stin-kinaΑντί επιλόγου

    Σήμερα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι μια παγκόσμια δύναμη, σταθερά και πολύπλευρα αναπτυσσόμενη. Ανεξάρτητα από εκτιμήσεις για το πολιτικοκοινωνικό σύστημα και την εξέλιξή του, υπάρχει ένα αναμφισβήτητο γεγονός: η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι μια δύναμη προόδου. Βάζει αντικειμενικά φρένο στις επιδιώξεις του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Είναι δύναμη ειρήνης.......Αντε σήμερα θα γίνω ...καλό παιδί δεν κάνω σχόλιο.... ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΦΦΦΦΦΦΦΦ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή