Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Η Ντροπολογία σας μας ενώνει ......(Δικό σας....)


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από πέρυσι τον Ιούλιο, έχουν αναρτηθεί εκατοντάδες μαρτυρίες και καταγγελίες για τα όργια αυταρχισμού της αστυνομίας, κι άλλες τόσες εκατοντάδες τεκμηριωμένες απόψεις για την προσχηματική επίκληση της πανδημίας από την κυβέρνηση ώστε να δικαιολογεί τις συνταγματικές εκτροπές της. Όμως, χτες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε 3 τροπολογίες για τη στήριξη του προσωπικού της αστυνομίας, ανάμεσα στις οποίες προτάθηκε καταβολή ενάμισυ μισθού στους αστυνομικούς υπαλλήλους, ως αναγνώριση για το "εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά τους στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού". Ο Χρήστος Σπίρτζης, μάλιστα, πλειοδότησε σε υποβολή νομιμοφροσύνης, λέγοντας ότι " για να τελειώνει η σπέκουλα ότι εμείς δεν νοιαζόμαστε για τους αστυνομικούς και είμαστε υπέρ των μπαχαλάκηδων, καταθέτουμε τροπολογίες... ".
Το αναγκαίο δημοκρατικό τείχος μπροστά στον καθημερινό φασισμό της σημερινής κυβέρνησης, δεν μπορεί να σημαίνει ένα μαντρί μέσα στο οποίο στοιβαζόμαστε, με μόνη κοινή μας αγωνία, την απαλλαγή απ'αυτήν την αντιδημοκρατική κυβέρνηση, παρά μόνο πολίτες που επιθυμούν να έχουν ώριμη πολιτικη σκέψη, να συνειδητοποιούν πότε παρασύρονται από το θυμικό τους σε βάρος της εμβάθυνσης της πολιτικής τους κρίσης και να διερευνούν τρόπους μετάβασης σε μια αληθινή δημοκρατία. Άλλο το τείχος κι άλλο το μαντρί, κι αυτό θα έπρεπε να το έχουμε εμπεδώσει ήδη από τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μιλούσε για "προοδευτικές δυνάμεις πολιτών", επικαλούμενο την αμαρτωλή ιστορία της δεξιάς στην Ελλάδα ώστε να μας συσπειρώνει μέσα από την καλλιέργεια αντιδεξιών συνδρόμων, εξασφαλίζοντας την επανεκλογή του ενόσω διολίσθαινε σε αντιλαϊκές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται ως κόμμα εξουσίας, εκθειάζοντας το έργο της σημερινής αστυνομίας, με σκοπό κυρίως να ψαρέψει ψήφους από τη δυσαρέσκεια των κεντρώων ψηφοφόρων της ΝΔ κι όχι πείθοντας τους πολίτες για το δικό του δημοκρατικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. Ακολουθώντας αυτόν το δρόμο, δεν αποκλείεται να μας πουν σε λίγο καιρό ότι η εκκλησία στέκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, ώστε να πλειοδοτήσει σε τεμενάδες και προς το διεφθαρμένο θρησκευτικό κατεστημένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει - επιτέλους - ν'ασκήσει αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, κι όχι αντιπολίτευση κατά της δικής μας αντιπολίτευσης. Πέρα από το ότι οφείλει να κάνει, επιτέλους, αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.
Δεν είμαστε σαν το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της σημερινής κυβέρνησης που, λειτουργώντας σαν ανώριμοι πολίτες, αρνούνται να παραδεχτούν τα καθημερινά εγκλήματα της παράταξής τους κατά του λαού επειδή λαχταράνε να θαυμάζουν τους εαυτούς τους, και στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ζούμε, ν'αυτοθαυμάζονται γι'αυτό που επέλεξαν να ψηφίσουν. Και γι'αυτό, οφείλουμε να μην μιλάμε μονάχα για τη σύγχρονη χούντα του Μητσοτάκη μέσω των ΜΜΕ, αλλά, επιπλέον, και για τα ατοπήματα των υπολοίπων κομμάτων. Φτάνει πια με την ανάγκη μας για πολιτικούς πατερούληδες.




 Βασίλης Μάλτας 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου