Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν θα τους περάσει!









Η πανεργατική πανελλαδική απεργία της 24ης Σεπτέμβρη, για την επιτυχία της οποίας παλεύουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, είναι μια μάχη κρίσιμη.
Απέναντι στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και τα κόμματά του, στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου!

Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να ορθωθούν εμπόδια στην προσπάθεια να μπουν τα συνδικάτα στο γύψο, να χτυπηθεί η συλλογική δράση για να προχωράει ανεμπόδιστη η αντιλαϊκή πολιτική, στην υπηρεσία της ανάπτυξης για τα κέρδη.
Η απεργία είναι μια μάχη που μπορεί να στείλει αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης, να βγάλει τους εργαζόμενους μπροστά, με νέες δυνάμεις στον αγώνα, να φωτίσει το δρόμο της πάλης για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
Απέναντι στους εργαζόμενους, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας, στέκεται ένα ενιαίο αντεργατικό μέτωπο:
Η κυβέρνηση της ΝΔ, που κλιμακώνει την επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου, συνεχίζοντας από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η εργοδοσία, που πανηγυρίζει για τις «διευκολύνσεις στην επιχειρηματικότητα», με μέτρα όπως αυτά που περιέχονται στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, αλλά κυρίως για την επίθεση διαρκείας στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Και φυσικά, η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, η οποία, αφού δεν μπόρεσε να εμποδίσει την οργάνωση απεργιακής απάντησης, επιχειρεί ξεδιάντροπα να την ακυρώσει, να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο, να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους.
Η κλιμάκωση αυτού του άθλιου σχεδιασμού είναι αποκαλυπτική: Αρχικά, όπως έκαναν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιδίωξαν να καλλιεργήσουν ανοχή, κάνοντας «γαργάρα» τις αντεργατικές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΝΔ και τα πρώτα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για τους εργολαβικούς και τις απολύσεις.
Έτρεξαν πρώτοι - πρώτοι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους άλλους «κοινωνικούς εταίρους» και έκαναν τον «Κινέζο» για το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που τους παρουσίασε. Μέχρι και πριν από 10 μέρες, έλεγαν ότι... «δεν μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα»!
Όταν δημοσιοποιήθηκε το πολυνομοσχέδιο - σκούπα, κλαψούρισαν γιατί «δεν έχει προηγηθεί σοβαρός κοινωνικός διάλογος», παρέπεμψαν σε... νομικές ενέργειες και επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ γιατί απέτρεψε τη νομιμοποίηση των νόθων αντιπροσώπων και των στελεχών της εργοδοσίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ!
Και όταν πια τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία με ομόφωνες αποφάσεις τους καλούσαν σε απεργία την ερχόμενη Τρίτη, προσπερνώντας τα εμπόδια, η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ πέρασε στη «νέα» φάση του βρώμικου σχεδίου της: Επιχειρεί να ακυρώσει την απεργία, εκβιάζει συνδικαλιστές, ρίχνει τάχα άλλες ημερομηνίες, με μοναδικό σκοπό να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο, να μπερδέψει τους εργαζόμενους. Κι όλα αυτά με καθημερινό, χρυσαυγίτικης έμπνευσης αντικομμουνισμό...
Κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και κάθε τίμιος συνδικαλιστής να πάρει θέση. Από τη μια στέκονται οι δυνάμεις που δίνουν μάχη για την οργάνωση της απεργίας, για την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, για να βγουν μπροστά οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Από την άλλη, οι δυνάμεις που σε διατεταγμένη υπηρεσία από κυβέρνηση και εργοδοσία - έναντι προφανών ανταλλαγμάτων - κάνουν ό,τι μπορούν για να χτυπήσουν τους αγώνες, για να υποτάξουν τα συνδικάτα στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι' αυτό υποστηρίζουν έμπρακτα την επιχείρηση πιο ασφυκτικού ελέγχου των συνδικάτων από το αστικό κράτος και τους εργοδότες.
Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη δίνουμε λοιπόν μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση σε αυτό το ενιαίο μέτωπο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των ανθρώπων τους μέσα στα συνδικάτα! Δεν θα τους περάσει!
Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Πέμπτης 19 Σεπτέμβρη 2019.

9 σχόλια:

  1. Χρειάζεται ξεσηκωμός. Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Ενισχύουμε την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ της εργατικής τάξης και την συμμαχία της με αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού Παλεύουμε για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και βάζουμε στην Ιδεολογική πάλη και ζύμωση της πρόταση εξουσίας που έχουμε οι Κομμουνιστές Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπατίρησε και η Thomas Cook, τώρα σειρά έχουν τα φέσια, οι ανεργίες και τα αλυσσιδωτά κανόνια, αλα "Funny & Freddie", .... ίδιο έργο!
    Θα σκάσουν κι άλλα κανόνια, οι επενδύσεις πια δεν έχουν κέρδη, παρόλο, που τα κεφάλαια είναι όχι απλώς τσάμπα αλλά επιδοτούνται κι όλας! Πάρτε δάνειο με ...αρνητικό επιτόκιο! "Σας πληρώνουμε και ...νοίκι(!) για να παρκάρουμε τα κεφάλαιά μας στα χέρια σας"!
    Κι ο κόσμος;
    Ο Λαός;
    Οι εργαζόμενοι;
    Τούχουνε κάνει το μυαλό κιμά, και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αλλά κυρίως οι κανακάρηδές τους, οι διάφοροι "αριστεροί", "αντικαπιταλιστές", ψευδο"κομμουνιστές" και το κακό συναπάντημα, που το καλαναρχάει κανονικά η CIA.
    Ποιοί κάνανε ...ήρωα(!) τον Μπακογιάννη, ανοίξανε την καριέρα της Μητσοντόρας και του Κούλη, βρήκανε μια καλή δουλίτσα στον γιόκα της και παραλίγο να φάμε στη μάπα και την μετονομασία του σταθμού "Ευαγγελισμός";! Η, μας κάνανε ένα απόλυτο μηδενικό, έναν χλεχλέκο γιάπη ...σούπερ υπουργάρα "Δημοσίας Τάξεως" σε δύο κυβερνήσεις;
    Ο ..."φαρμακοχέρης" (βαστάτε τούρκοι...) Κουφοντίνας και οι αλληλοκαρφωμένοι βαψομαλλιάδες πρακτορίσκοι/προβοκάτορες της μαϊμουδο"τρομοκρατικής" 17Ν. Ενα ακόμη παράρτημα της "Κόκκινης Προβιάς".
    Και ποιοί τρέξανε να της συμπαρασταθούνε τότε που παιζόταν το σόου της ..."σύλληψής" της, (μετά από ...27 χρόνια!); Η, να την αγιογραφούν ακόμη και σήμερα; Ολος ο εσμός, τΣυριζάνοι, ναρίτες, "κοντρίτες" και διάφοροι καραγκιόζηδες της "αντικαπιταλιστικής" ενίοτε και ...κομμουνιστικής (δυστυχώς...) Αριστεράς!
    Ολοι αυτοί, που σήμερα κλαψουρίζουν για την "συντηρητική αναδίπλωση" του "κινήματος", αναθεματίζουν το ΚΚΕ, και ετοιμάζουν το επόμενο αβλαβές υποκατάστατό του.
    Αν δε βρούμε τρόπο να πολεμήσουμε όλο αυτό το σκυλολόϊ, την Πέμπτη Φάλαγγα της Αντίδρασης, θα πηγαίνουμε όλο και πιο πίσω, ουρά στην κηδεία του Καπιταλισμού και της Ανθρωπότητας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έχουμε βρει τον τρόπο Σεχτάρ τα τελευταία 28.5 χρόνια και ήδη τους δυσκολεύουμε στην δημιουργία των 0πορτουνιστικών αναχωμάτων που σίγουρα θα φτιάξουν. Δεν παράγουμε πλέον τέτοια Σκουπίδια. Εμεις πρέπει να συνεχίσουμε αυτό τον δρόμο με συμμετοχή στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης όσο έχουμε καπιταλισμό σε συνδυασμό τον αγώνα μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον στρατηγικό μας στόχο ετσι ώστε όταν υπάρξει Επαναστατική κατάσταση να διεκδικήσουμε την Εργατική λαική εξουσία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής Μελέτη λοιπόν απο όλους μας των σύγχρονων επεξεργασιών και συμπερασμάτων του κόμματος και μεταφορά αυτής της γνώσης στους νέους συντρόφους. Επίσης αμείλικτος αγώνας ενάντια στους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων και απεριόριστα ανοχή στις διαφορετικές απόψεις των απλών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα οπορτουνιστικά αναχώματα. Αυτά πρέπει να κάνουμε με υπομονή και επιμονή. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Είμαι περίεργος, αύριο, τι θα κάνει η σιωπηρή πασόκικη πλειοψηφία. Από ό,τι ακούω ΚΙΝΑΛ και ΝΔ λυσσάνε στα Εργατικά Κέντρα να σαμποτάρουν την αυριανή κινητοποίηση. Την καταγγέλλουν, οργανώνουν ...εκδρομές(!) αναψυχής, η ορίζουν διασπαστικές ημερομηνίες για Οκτώβρη!
    Από την άλλη, το κυρίως "πασοκ", δηλαδή τΣύριζα και εξωκυνοβούλιο, έχουν βγεί στα "επαναστατικά" κεραμίδια. Ξαναθυμήθηκαν τον ρόλο τους σαν ανάχωμα του ΚΚ και φαίνεται ελπίζουν να κινητοποιήσουν στις γραμμές τους σημαντικές μάζες των νυχτωμένων και αγουροξυπνημένων από τον βαθύ ύπνο πασόκων, που θα τους βοηθήσουν να ξαναελέγξουν το εργατικό κίνημα μετά από τα τέσσερα χρόνια καναπέ. Για να ανακτήσουν τον σεβασμό της α.τ. και να κατοχυρωθούν σαν "αντιπολίτευση". Αναστηλώνοντας και την ΓΣ"Ε"Ε, που τους χάλασε το ΠΑΜΕ. Βέβαια, επειδή τα ζόρια είναι πια μεγάλα, και δεν είναι εύκολο οι εξωκυνοβούλιοι να ξαναγίνουν τσόντα του τΣύριζα, η περιέργειά μου έγκειται στο αν και πως ο τΣύριζας θα δεχτεί να τους τσοντάρει και τι σχετικές δυνατότητες έχει. Μέχρι προχτές, τΣύριζας και ΚΙΝΑΛ δεν υπήρχαν και όλο το πολύχρωμο τουρλού του εξωκυνοβουλίου θύμιζε μαδημένη κότα. Εχουμε δηλαδή, συνοπτικά, τρία (3) μΠατσόκ, και τα δύο θα πρέπει να θυσιαστούν για να ανακτήσει το όλον μΠατσόκ, δηλαδή η α.τ., τον έλεγχο και του δρόμου και του συνδικαλισμού. Ελπίζουν, ότι, πατώντας το κουμπί ο πασοκόκοσμος θα ανταποκριθεί, όπως παληά, σα να μην έγινε τίποτε αυτά τα χρόνια. "Ο λαός θέλει, το μΠατσόκ μπορεί".
    Για να δούμε....
    ...και βέβαια, από τα μπλοκ του ΠΑΜΕ πάντα η θέα είναι πιο καθαρή και πανοραμική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα εχει ενδιαφερον η ανασταση των νεκρων ,συνηθως βεβαια καταληγει σε κακοπαιγμενη ταινια του Χολυγουντ με ΖΟΜΠΙ

      Διαγραφή
  4. Η Χτεσινή μέρα με την απεργία ήταν μια πρώτη πολύ σημαντική απάντηση της Εργατικής τάξης και του λαού προς την σημερινή και προηγούμενη κυβέρνηση του σύριζα για τα εγκληματικά μέτρα που πήρανε σε βάρος τους υπηρετώντας τον καπιταλισμό. Επίσης ήταν μια σημαντική απάντηση στην Συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και στον προδοτικό τους ρόλου που περιλαμβάνει και το τσιράκι τον Εφοπλιστών Νταλακογιώργο και την κλίκα του στην ΠΕΝΕΝ που θέλει να εμφανιστεί σαν δήθεν ...ταξική... δύναμη ενω στην πραγματικότητα πρόκειται για διασπαστική δύναμη στην υπηρεσία των εφοπλιστών που έτρεξαν να στηρίξουν και οι χαφιέδες Αραβανής Καλαματιανός και σια.... ΟΙ Ταξικές δυνάμεις δώσανε με επιτυχία και αυτή την μάχη μέσα απο τις γραμμές του ΠΑΜΕ το οποίο μέσα στην 20ετη δράση του ξεβράκωσε την Μαφία στην ΓΣΕΕ και όλα τα Σκυλιά του Οπορτουνισμού ότι προβιά και να βάλουνε.Οποιος θέλει ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής το ΠΑΜΕ και συνολικά η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι εδώ. Αγώνας για προσωρινά μέτρα ανακούφισης Ιδεολογική πάλη και ζύμωση και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Τα διασπαστικά κόλπα ανάμεσα στον λαό με τους δεξιούς και αριστερούς ψόφησαν το 1991... και δεν κάνουμε βήμα πίσω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στρατάρχη, ίσως χάθηκε ένα σχόλιο, που είχα στείλει, χτες η ανήμερα της απεργίας, κι εγώ, και έκανε μια σύντομη αποτίμηση της ημέρας.
    Ηταν σαν συνέχεια του δικού μου (23 Σεπτεμβρίου 2019 - 8:51 μ.μ.), στο "για να δούμε".
    Συμφωνώ κι επαυξάνω τις εκτιμήσεις του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Ισως πρέπει να ξεβρακώσουμε πιο αναλυτικά το ρόλο αυτουνού του σαλταδόρου της ΠΕΝΕΝ και την συναλλαγή, που κάνει με τους ναρίτες. Προχτές ήταν χαρακτηριστικό και εξευτελιστικό, ιδίως γι αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι μου ερχεται εδω το αβζω αμεσως Ηλια .Να πηγε σπαμ??

      Διαγραφή
    2. Επίσης απο το ΝΑΡ προέρχεται ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας του σύριζα Χρήστος Βρετάκος και η κλίκα γύρω του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή