Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Μη μου τους "μπάφους" τάρατε






Για να ξέρουν όλοι τι ετοιμάζουν οι ''προοδευτικοί'' του ΣΥΡΙΖΑ με την κάνναβη και ποιοι είναι πίσω απ όλα αυτά τα σχέδια !
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
«Ντίλερς» του κεφαλαίου
Αρχές καλοκαιριού, εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών από τον κλάδο της παραγωγής «φαρμακευτικής» κάνναβης με έδρα τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία, συναντιούνται στην Ελλάδα με κυβερνητικούς παράγοντες. Επισημαίνουν το ιδιαίτερα γόνιμο και πρόσφορο έδαφος της χώρας, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, για την καλλιέργεια κάνναβης, το οποίο θα τους εξασφαλίζει αποδοτικότερη παραγωγή, και εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά μεγάλων καλλιεργούμενων εκτάσεων. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ο τζίρος από την υποτιθέμενη «φαρμακευτική» κάνναβη ενδέχεται να αγγίξει το ποσό των 220 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Τέλη Σεπτέμβρη, σε ρόλο «λαγού», 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν Ερώτηση στη Βουλή με θέμα «την ιατρική χρήση της κάνναβης και τις αναπτυξιακές προοπτικές της», ζητώντας «επιτέλους» να γίνεται η παραγωγή και διακίνησή της και εκτός κρατικού μονοπωλίου.

***
Σε αυτήν την Ερώτηση, ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός απαντά άμεσα, μετά από λίγες μέρες, και προχωρά σε συγκεκριμένες εξαγγελίες. Ανακοινώνει ότι βρίσκεται ήδη στα σκαριά διυπουργικό νομοσχέδιο και ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει: «Υπάρχει δυνατότητα και αναγκαιότητα να αποτελέσει η ιατρική - φαρμακευτική κάνναβη πεδίο παραγωγικής δραστηριότητας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδύσεων (...) έχει συγκροτηθεί διυπουργική ομάδα εργασίας (...) η οποία έχει ήδη καταλήξει σ' ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου». Δηλαδή, με «όχημα» τη φαρμακευτική της χρήση και με κριτήριο την κερδοφορία που προσδοκούν τα μονοπώλια του κλάδου, ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας κάνναβης στην Ελλάδα και με ευθύνη της κυβέρνησης, γίνεται ένα επιπλέον βήμα για την εμπέδωση της «ναρκω-κουλτούρας», με επιστημονικό μάλιστα μανδύα.
***
Στην ίδια απάντηση, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «προτίθεται να εντάξει τα σκευάσματα κάνναβης στα καινοτόμα φάρμακα» και ότι «έχει ενισχύσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης των τιμών αποζημίωσης, μέσω της ειδικής Επιτροπής του ΕΟΠΥΥ». Προσθέτει επίσης ότι «μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την εγγυημένη πρόσβαση των πολιτών στη φαρμακευτική καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας». Την ίδια στιγμή, όμως, εκατοντάδες φάρμακα, πραγματικά χρήσιμα και αναγκαία ακόμη και για καρκινοπαθείς, αποκλείονται από τη «θετική λίστα» (περιέχει τα φάρμακα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ). Είναι επίσης γνωστό ότι με τα μέτρα όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, οι ασθενείς πληρώνουν για τα φάρμακα πολύ πιο αυξημένες συμμετοχές, οι πετσοκομμένοι κλειστοί προϋπολογισμοί για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη καθορισμένοι. Δηλαδή, για κάθε καινούριο φάρμακο που θα εισάγεται στη λεγόμενη «θετική λίστα», θα πρέπει να αφαιρούνται φάρμακα ίσης αξίας από τα αποζημιούμενα (τα οποία θα τα πληρώνουν εξολοκλήρου οι ασθενείς), για να μην αυξάνεται η κρατική δαπάνη!
***
Ολα αυτά γίνονται υποτίθεται στο όνομα της «διασφάλισης όλων των θεραπευτικών επιλογών των ασθενών που λαμβάνουν κάνναβη (...) ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε ασθένειας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πάσχοντα», όπως ισχυρίζεται ο υπουργός. Για να δούμε, όμως, τι έλεγε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ το Μάρτη του 2017: «Απ' όλες τις έρευνες, δεν φαίνεται πουθενά και για καμία ασθένεια να είναι η κάνναβη το φάρμακο επιλογής. Η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι πολλαπλή (...) Ομως, το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να κάνει είναι η συνταγογράφησή της να περάσει στους έφηβους και στα παιδιά. Τα περισσότερα παιδιά λένε ότι βρήκαν το πρώτο αγχολυτικό ναρκωτικό στο φαρμακείο του σπιτιού τους. Μπορεί να γίνει το ίδιο και με τη συνταγογράφηση της κάνναβης. Η συνταγογράφηση μιας τέτοιας ουσίας δεν θα λύσει, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα». Να σημειωθεί ότι η συνταγογράφηση έχει ήδη θεσπιστεί. Αυτό που συζητάμε τώρα είναι το «βήμα παραπέρα», καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «οι αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο (ν.4139/2013) για το κρατικό μονοπώλιο είναι απολύτως απαραίτητες, δεδομένου ότι όταν αυτό θεσμοθετήθηκε, δεν είχε λάβει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προοπτική αξιοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης (καλλιέργεια, επεξεργασία, διάθεση σκευασμάτων)». Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το νόμο που έφερε το 2013 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την αποποινικοποίηση της χρήσης, με βασικό ιδεολόγημα και τότε το χιλιοειπωμένο «δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ατόμου»...
***
Μετά απ' όλα αυτά, έρχεται η κυβερνητική «Αυγή» να κουνήσει το δάκτυλο στο ΚΚΕ, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις (σ.σ. του ΚΚΕ), όπως και ο ηθικοπλαστικός συντηρητισμός σε μια σειρά από ζητήματα - παράδειγμα η αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης - είναι χαρακτηριστικά. Τα πάντα θα αποκατασταθούν στην κομμουνιστική κοινωνία (...) Τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα, τι θα γίνει με τις ζωές των καταπιεζόμενων μαζών και των μειονοτήτων αποτελούν ερωτήματα που δεν απαντώνται». Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένες προτάσεις και συγκεκριμένες διεκδικήσεις στο σήμερα, για την Πρωτογενή Πρόληψη, τη θεραπεία, την κοινωνική ένταξη. Αγωνίζεται σταθερά και αταλάντευτα για αυτά, στο πλευρό των εργαζομένων που υπηρετούν στις αντίστοιχες δομές, των εξαρτημένων που απευθύνονται σ' αυτές και των οικογενειών τους. Η θέση του για την εκτεταμένη τοξικοεξάρτηση είναι ότι σχετίζεται με τη σαπίλα του καπιταλισμού, καθώς αποτελεί πηγή άντλησης ασύλληπτου κέρδους. Πόλεμος, φτώχεια, πείνα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, ανισότητα είναι το υπόβαθρο που ακουμπάνε τα ναρκωτικά. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός. Είναι καταναγκασμός στο μονόδρομο της εξαθλίωσης της ταξικής κοινωνίας. Κι αυτό το σάπιο σύστημα δεν παίρνει «για
τρικά», μόνο ανατρέπεται...


Ε.Τζ ..Απο τον σημερινό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου