Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

FREE PALESTINE







 Θέλεις να μάθεις καλά νέα; Κάτι αισιόδοξο;

Κοίτα προς Κίνα μεριά.
Στην Κίνα διεξήχθησαν συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Φατάχ, Χαμάς. Οι παλαιστινιακές παρατάξεις υπέγραψαν κοινό σύμφωνο συμφιλίωσης.
Οι εθνικές παρατάξεις συμφώνησαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους στην Κίνα να επιτύχουν μια συνολική παλαιστινιακή εθνική ενότητα, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις και παρατάξεις στο πλαίσιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ). Δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, και τη διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής σύμφωνα με το ψήφισμα 194.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν επίσης για το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να την τερματίσει σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αποφάσισαν να σχηματίσουν μια προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συναίνεση των παλαιστινιακών παρατάξεων με διάταγμα του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς με βάση τον Παλαιστινιακό Βασικό Νόμο. Η κυβέρνηση αυτή θα ξεκινήσει με την ενοποίηση όλων των παλαιστινιακών θεσμών στα εδάφη του παλαιστινιακού κράτους, την έναρξη της ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας και την προετοιμασία για γενικές εκλογές υπό την εποπτεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο εκλογικό νόμο.
Οι παλαιστινιακές παρατάξεις που συναντήθηκαν στο Πεκίνο είναι οι εξής:
- Παλαιστινιακό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Φατάχ)
- Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς)
- Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
- Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
- Παλαιστινιακό Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ
- Παλαιστινιακό Λαϊκό Κόμμα
- Παλαιστινιακό Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα
- Κίνημα Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας
- Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - Γενική Διοίκηση
- Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ένωση (FIDA)
- Παλαιστινιακό Απελευθερωτικό Μέτωπο
- Αραβικό Απελευθερωτικό Μέτωπο
- Αραβικό Παλαιστινιακό Μέτωπο
- Πρωτοπόροι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Πολέμου (Δυνάμεις As-Sa'iqa)
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:
1. Ενοποίηση των εθνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της σιωνιστικής επιθετικότητας και τον τερματισμό της γενοκτονίας που διαπράττεται από το κράτος κατοχής και τις συμμορίες εποίκων που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Συμφώνησαν επίσης να αντισταθούν στις προσπάθειες εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού από την πατρίδα του, την Παλαιστίνη, και να αναγκάσουν τη σιωνιστική οντότητα να τερματίσει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας και όλων των άλλων κατεχόμενων εδαφών, διατηρώντας παράλληλα την ενότητα των παλαιστινιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης, της Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας.
2. Οι παλαιστινιακές παρατάξεις χαιρετίζουν τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου, το οποίο επιβεβαίωσε το παράνομο της ισραηλινής παρουσίας, κατοχής και εποικισμών στα εδάφη του κράτους της Παλαιστίνης και τόνισε την ανάγκη για την απομάκρυνσή τους το συντομότερο δυνατό.
Με βάση τη Συμφωνία Εθνικής Συμφιλίωσης που υπεγράφη στο Κάιρο στις 4/5/2011 και τη Διακήρυξη του Αλγερίου που υπεγράφη στις 12/10/2022, οι παρατάξεις συμφώνησαν να συνεχίσουν την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών για τον τερματισμό της διαίρεσης με τη βοήθεια της Αιγύπτου, της Αλγερίας και των φίλων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως εξής:
α) Δέσμευση για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως τα ψηφίσματα 181 και 2334, και διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής σύμφωνα με το ψήφισμα 194.
β) Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να την τερματίσει σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση και τον αγώνα τους για την επίτευξή της με όλα τα διαθέσιμα μέσα.
γ) Συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συναίνεση των παλαιστινιακών παρατάξεων και με απόφαση του Προέδρου βάσει του ισχύοντος Παλαιστινιακού Βασικού Νόμου. Η κυβέρνηση αυτή θα ασκεί τις εξουσίες και τις αρμοδιότητές της σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, δίνοντας έμφαση στην ενότητα της Δυτικής Όχθης, της Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας. Θα ξεκινήσει με την ενοποίηση όλων των παλαιστινιακών θεσμών στα εδάφη του παλαιστινιακού κράτους, την έναρξη της ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας και την προετοιμασία για γενικές εκλογές υπό την εποπτεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο εκλογικό νόμο.
δ) Έως ότου ληφθούν πρακτικά μέτρα για τον σχηματισμό του νέου Εθνικού Συμβουλίου σύμφωνα με τον εγκεκριμένο εκλογικό νόμο και για την εμβάθυνση της πολιτικής σχέσης συνεργασίας για την ανάληψη της εθνικής ευθύνης και την ανάπτυξη των θεσμών της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), επιβεβαιώθηκε η ενεργοποίηση και τακτοποίηση του ενιαίου προσωρινού πλαισίου ηγεσίας για συνεργασία στην πολιτική λήψη αποφάσεων, όπως συμφωνήθηκε στο έγγραφο Παλαιστινιακής Εθνικής Συμφιλίωσης που υπογράφηκε στις 4 Μαΐου 2011.
4. Αντίσταση και ματαίωση των προσπαθειών εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού από την πατρίδα του, ιδίως από τη Λωρίδα της Γάζας ή στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, και επιβεβαίωση της παρανομίας των εποικισμών και της επέκτασης των οικισμών σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου.
5. Να εργαστούμε για να σπάσει η βάναυση πολιορκία του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη και να παραδώσουμε ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια χωρίς περιορισμούς ή όρους.
6. Υποστηρίζοντας και επιδοκιμάζοντας την ηρωική σταθερότητα του αγωνιζόμενου λαού μας και τη γενναία αντίστασή του στην Παλαιστίνη για να ξεπεράσει τις πληγές και την καταστροφή που προκάλεσε η εγκληματική επίθεση και να ανοικοδομήσει ό,τι κατέστρεψε η κατοχή, στηρίζοντας τις οικογένειες των μαρτύρων και των τραυματιών και όλους εκείνους που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους και τις πηγές βιοπορισμού τους.
7. Αντιμετωπίζοντας τις συνωμοσίες της κατοχής και τις συνεχείς παραβιάσεις της κατά του τεμένους Αλ Ακσά και αντιστεκόμενοι σε κάθε ζημιά σε αυτό και στην πόλη της Ιερουσαλήμ και στους ισλαμικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους της.
8. Αποτίοντας φόρο τιμής στους μάρτυρες του παλαιστινιακού λαού και επαναβεβαιώνοντας την πλήρη υποστήριξη προς τους γενναίους κρατούμενους στις φυλακές και τα στρατόπεδα της κατοχής, οι οποίοι υπόκεινται σε διάφορες μορφές βασανιστηρίων και καταστολής, και θέτοντας ως προτεραιότητα κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή τους από την αιχμαλωσία της κατοχής.
Υπό το πρίσμα αυτής της δήλωσης, οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν σε ένα συλλογικό μηχανισμό για την εφαρμογή όλων των πτυχών της δήλωσης και αποφάσισαν να θεωρήσουν τη συνάντηση των γενικών γραμματέων ως αφετηρία για τις επείγουσες εργασίες των κοινών εθνικών ομάδων. Αποφασίστηκε επίσης να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της δήλωσης αυτής.

EΓΚΕΛΑΔΟΣ

4 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να συμμεριστώ την αισιοδοξία του ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ, αλλά πιστεύω ότι πια ζούμε σε άλλες εποχές κι όχι σε αυτές, που έχουν μείνει οι 14(!) οργανώσεις ενός εφιαλτικού παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κοσμος διψαει να πιαστει απο κατι αισιοδοξο μες την γενικη μιζερια και απαξιωση........

      Διαγραφή
    2. ...αρκεί να μην πιάνεται από τα μαλλιά του κι από κουρέλια. Γιατί θα πνιγεί σίγουρα. Το πρόβλημα παραμένει κι γίνεται ακόμη χειρότερο όσο τρέχουμε, οι Λαοί, πίσω από απατεώνες και παπατζήδες.

      Διαγραφή