Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 


Από το Νοέμβρη του 1991 το ΚΚΣΕ και μαζί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας κηρύχθηκαν από τον πρόεδρο της ΡΣΟΣΔ Μπορίς Γιέλτσιν παράνομα, ως συνέπεια του αποτυχημένου "πραξικοπήματος" του Αυγούστου του ίδιου έτους.
Έτσι οι εκεί κομμουνιστές βρέθηκαν χωρίς οργάνωση, χωρίς κόμμα σε μια χώρα με προαποφασισμένη τη διάλυσή της.
Από το 1992 μέχρι το 1993, οι κομμουνιστές δρούσαν εντός μια ετερόκλητης κοινοβουλευτικής ομάδας μαζί με τους λεγόμενους "κολχοζνιστές" του "Αγροτικού κόμματος" στα πλαίσια του "Σοβιέτ των Λαϊκών Αντιπροσώπων" στη Ρωσική Ομοσπονδία πλέον. Μοναδική εξαίρεση το Ρωσικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα ή γνωστότερο σε εμάς ΚΕΚΡ, το οποίο είχε ήδη ιδρυθεί αμέσως μετά τη διάλυση του ΚΚΣΕ, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να αναγνωριστεί ως συνέχειά του.
Μόλις τον Φεβρουάριο του 1993 εμφανίστηκε ένα ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα, μετά από ένα ενοποιητικό συνέδριο ομάδων και συλλογικοτήτων με μαρξιστική-λενινιστική και σοβιετική αναφορά, εκτός του ΚΕΚΡ που το απέρριψε εξ αρχής.
Ωστόσο, η πολιτική σύνθεση του "Σοβιέτ" το έτος εκείνο δεν ήταν αντιπροσωπευτική της λαϊκής θέλησης, καθώς είχε προκύψει από εκλογές του 1990, όταν υπήρχε ακόμη ΕΣΣΔ και το 86% των εκλεγμένων αντιπροσώπων ήταν με τις λίστες του ΚΚΣΕ.
Το 1993, λοιπόν, από τους αρχικά 920 του ΚΚΣΕ εκ των συνολικά 1068 αντιπροσώπων, είχαν μείνει μόλις 67 να προσδιορίζονται "κομμουνιστές" (χωρίς κανονική κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος) και άλλοι 130 ως "αγροτιστές"...
Αυτό, λοιπόν, ήταν το πολιτικό σκηνικό μέχρι τα γεγονότα του Οκτώβρη του 1993.
Έτσι για να έχουμε μια εικόνα σε τι συνθήκες επανιδρύθηκε το κομμουνιστικό κόμμα στη Ρωσική Ομοσπονδία.
October Uprising, Moscow 1993 /Бумажные Тигры - Я Это Ты
Οι μέρες του Οκτώβρη του 1993, αυτές που βαφτίστηκαν στη Δύση ως "συνταγματική κρίση", ήταν ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα των πρώτων μετασοβιετικών χρόνων στην ιστορία της Ρωσίας.
Η πολιτική των κυβερνήσεων που διόριζε ο πρόεδρος Γιέλτσιν, υπηρετώντας ξένα αφεντικά και ντόπιους ολιγάρχες, είχε οδηγήσει σε κατάρρευση τη χώρα και το λαό της.
Το κοινοβούλιο της χώρας, που συνέχισε να διατηρεί τον τίτλο "Σοβιέτ των Λαϊκών Αντιπροσώπων" από την εποχή της Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, ψήφισε την αποπομπή του Γιέλτσιν από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας και την εκλογή του μέχρι τότε αντιπροέδρου και πρώην συμμάχου του Γιέλτσιν, του Αλεξάντερ Ρουτσκόι.
Το τότε σύνταγμα της χώρας, που δεν είχε αναθεωρηθεί πλήρως από την περίοδο των ανατροπών 1989-1991, έδινε ευρείες αρμοδιότητες στο κοινοβούλιο σε σημείο τέτοιο που μπορούσε να παρέμβει άμεσα τόσο στο έργο της εκτελεστικής όσο και της δικαστικής εξουσίας, όποτε το έκρινε απαραίτητο.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι το εν λόγω "Σοβιέτ" ήταν εκείνο που το προηγούμενο ακριβώς διάστημα ανέδειξε στην προεδρία, αρχικά της ΡΣΟΣΔ και μετέπειτα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Μπορίς Γιέλτσιν. Και την περίοδο 1989-91 "αξιοποιήθηκε" πλήρως ως όχημα των αντεπαναστατών για τη νομοθετική προεργασία της ανατροπής της ΕΣΣΔ.
Για ένα διάστημα, λοιπόν, 2-3 βδομάδων οι δρόμοι της Μόσχας αποτελούσαν προεόρτιο εμφυλίου πολέμου. Από τη μία ένα ετερόκλητο πλήθος κομμουνιστών και νοσταλγών της ΕΣΣΔ, αλλά και φιλομοναρχικών και εθνικιστών, όλοι τους μαζί κάτω από την "ομπρέλα" μιας συμμαχίας με τίτλο "Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας", να περιφρουρούν με κάθε τρόπο το κτίριο του κοινοβουλίου, και από την άλλη αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έτοιμες να λάβουν την προεδρική εντολή για αιματοκύλισμα.
Κάτι που τελικά έγινε πράξη με αποκορύφωμα τον κανονιοβολισμό του κοινοβουλίου από άρματα μάχης στις 4 Οκτωβρίου του 1993.
Ο απολογισμός των γεγονότων ήταν εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από τα πυρά αστυνομικών, παραστρατιωτικών, αλλά και ελεύθερων σκοπευτών ακροβολισμένων στις ταράτσες κυβερνητικών κτιρίων.
Στο βίντεο αυτό στιγμές από αυτά τα γεγονότα με τη συνοδεία μιας post-punk γκρούπας από το Τomsk της Σιβηρίας, των Бумажные Тигры ("Χάρτινες τίγρεις").
 
Μ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  
 
 
 
 

13 σχόλια:

  1. https://www.imerodromos.gr/rosia-voyleytikes-ekloges-megali-anodos-gia-to-kommoynistiko-komma/..... Σημαντική άνοδο για το Σοσιαλφασιστικό κόμμα της Ρωσίας. Δεν τσιμπάμε σκεφτείτε κάτι άλλο.... https://www.komep.gr/m-article/3e503b3b-ff2c-11e9-95d7-3ed1504937da/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://prin.gr/2021/09/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85/ Το βιβλίο πήρε την επιβεβαίωση πως είναι καλό και αξίζει να διαβαστεί απο όλους την στιγμή που Σκούζουν οι οπορτουνιστές. Το καθήκον των Κομμουνιστών είναι να συμμετέχουμε στο αστικό κοινοβούλιο με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης για όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και ταυτόχρονα αγώνας στην κοινωνική συμμαχία για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας για Εξοδο απο την Ε.Ε κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Ο Στόχος όλου του οπορτουνιστικού συρφετού είναι ξεκάθαρος. Το ΚΚΕ να εγκλωβιστεί στον Καπιταλισμό με την θεωρία των ...σταδίων.... ώστε όταν παρουσιαστεί επαναστατική κατάσταση να μη μπορέσει να διεκδικήσει την εξουσία. Το παράδειγμα του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 τα λέει όλα. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 22/09/1947

    Ιδρύεται το Γραφείο Πληροφοριών των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (Κομινφόρμ) με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και το συντονισμό της δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων....... Ηταν πολύ αργά. Το 1945 στο κόμμα των Μπολσεβίκων άλλαξε ο συσχετισμός υπέρ του οπορτουνισμού λόγο των 5000000 νεκρών του πολέμου. Στην Αν.Ευρώπη ο οπορτουνισμός είχε λουφάξει σαμπόταρε την γρήγορη εδραίωση του Σοσιαλισμού και περίμενε την δολοφονία ΖΝΤΑΝΟΦ το 1948 την συνωμοσία με τις άσπρες Μπλούζες το 1952 και τον ...θάνατο... του Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ 5 Μάρτη του 1953. https://gkagkarin.blogspot.com/2020/12/blog-post_1.html ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.imerodromos.gr/eaas-mpogdanos-kai-chrysi-aygi-mazi-sto-vitsi-me-kalypsi-yetha/ Δεν θα ήταν εκεί όλοι αυτοί να γιορτάζουν την νίκη του Καπιταλισμού αν το ΚΚΕ είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και εργαλείο του αγώνα ΕΑΜ ΚΑΙ ΕΠΟΝ Κοινωνική συμμαχία διεκδικώντας την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες και με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Η Θεωρία των ...στσδίων.... κατέστρεψε τα πάντα. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664 ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.imerodromos.gr/terastia-niki-olon-ton-ergazomenon-o-agonas-anagkase-tin-e-food-se-proslipseis-aoristoy-chronoy/ Ασφαλώς και μπορεί η εργατική τάξη και ο λαός να αποσπάσουν απο την αστική τάξη προσωρινά μέτρα ανακούφισης όταν ο αγώνας γίνεται με ταξική ενότητα μέσα στην κοινωνική συμμαχία που δεν δημιουργούνται αυταπάτες για εγκλωβισμό του λαού σε εναλλαγή κυβερνήσεων στο έδαφος του καπιταλισμού και μέσα στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για αλλαγή τάξης στην εξουσία με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου χωρίς μεταβατικές μπούρδες και σταδιακές παπάτζες. Σε αυτό τον αγώνα οι Κομμουνιστές είμαστε πρωτοπορία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.kordatos.org/epixeirimatiki-taxi-arpaxtis-efage-ixiro-xastouki/ Οπως πάντα οπορτουνιστική διαστρέβλωση των γεγονότων είναι το μόνιμο μοτίβο των διασπαστών του λαού που μοναδικό στόχο έχουν τον εγκλωβισμό σε εναλλαγή κυβερνήσεων στο έδαφος του Καπιταλισμού. Ο Αγώνας ήταν νικηφόρος και πέτυχε να αποσπάσει προσωρινά μέτρα ανακούφισης για τον αντίθετο λόγο απο αυτό που λένε οι φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων. Γιατί στην περίπτωση αυτή τους ξεπέρασαν και συσπειρωμένοι σε Ταξική βάση στο ΠΑΜΕ τα κατάφεραν. Και αυτές οι νίκες θα είναι ακόμα περισσότερες όσο δυναμώνει παντού η κοινωνική συμμαχία και εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για αλλαγή τάξης στην εξουσία με δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό τον αγώνα προσπαθούν να κυρώσουν οι φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων που με την ουρά στα σκέλια προσπαθούν να εμφανιστούν σαν ...φίλοι.... Οι Κομμουνιστές είμαστε εδώ και έχουν γνώση η φύλακες... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δικομματισμός καλά κρατεί:
    ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΕΗ ΟΙ Α(Χ)ΡΙΣΤΟΙ

    Το ωραίο είναι πως "ξεσηκώνονται"(1) όλοι εκείνοι, που μόλις πριν 4 χρόνια ξεκίνησαν την ληστεία αυτή, ξεπούλημα του 17% για μετάβαση της ιδιοκτησίας του Δημοσίου στο 34%!
    https://www.tanea.gr/2017/05/11/economy/dei-patisan-gkazi-gia-pwlisi-toy-17/
    Ο κυρ-Τσίπρας και ο κυρ-Παναγιωτάκης τι μας λέγανε τότε;
    Μάλλον φούρκα έχουν, που βρήκαν οι "άλλοι" έτοιμη τη δουλειά, και δεν πρόλαβαν να εισπράξουν οι ίδιοι και τις μίζες...
    Αν δεν είχε μεσολαβήσει η "απροσδόκητη" εκλογική ήττα του 2019, θα ήταν αυτοί, που θα τελείωναν την ληστεία, που οι ίδιοι ξεκίνησαν κατ' εντολήν των αφεντικών αμφοτέρων τους.
    Κανονικά, και με τα ίδια ποσοστά, και στους ίδιους χρόνους.
    ΝΔ = τΣύριζα.
    Κόμματα της μονοπωλιακής ολιγαρχίας και του Ιμπεριαλισμού.
    Μόνο στα λόγια διαφέρουν.

    ---------------------------------------------------
    (1) "Ξεσηκώνονται", για το θεαθήναι. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, φέουδο του τΣύριζα, καθόλου δε βιάζεται να αντιδράσει!
    Δεν ξεσηκώνονται.
    Απλά τΣυρίζουν!
    Από κει και το τΣύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.kordatos.org/imperialismos-pagkosmios-notos/ Τα γνωστά οπορτουνιστικά παραμύθια για ...φεουδαρχία...εξάρτηση ...αποικια την στιγμή που ο καπιταλισμός βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα σύμφωνα πάντα με το Αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που ..δεν πάγωσε στο χρόνο.... αρχές του 1917 εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ....ΕΛΒΕΤΙΑ.... Με τέτοια οπορτουνιστικά παραμύθια θεωρήθηκε ...ανολοκλήρωτη η επανάσταση του 1821.... με αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή στον απελευθερωτικό ταξικό πόλεμο της δεκαετίας του 1940 με τον λαό εγκλωβισμένο στην εγκληματική θεωρία ...πολιτικών μετώπων και σταδίων... να μη διεκδικεί την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944.. Τα συμπεράσματα είναι καταπέλτης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Πώς όμως μια κοινωνική μειοψηφία, όπως ήταν η εργατική τάξη της Ρωσίας, και μια ακόμα μικρότερη μειψηφία - οι μπολσεβίκοι του Λένιν -κοθοδήγησαν μια νικηφόρα επανάσταση";

    Οι φιλελεύθεροι αστοί διέπραξαν το μοιραίο λάθος να συνεχίσουν τον καταστροφικό για τη Ρωσία, ενώ τόσο οι μενσεβίκοι όσο και οι σοσιαλεπαναστάτες δεν αντιτάχθηκαν στη συνέχιση του πολέμου.

    Η φιλειρηνική πολιτική των μπολσεβίκων σε συνδυασμό με τις ριζοσπαστικές αλλαγές που επαγγέλλονταν αύξησαν κατακόρυφα την επιρροή τους στους εργάτες και στους αγρότες. Η επάνοδος του χαρισματικού ηγέτη τους, του Λένιν, από την εξορία του στην Ελβετία τον Απρίλιο του 1917 έδωσε νέα πνοή στο κόμμα των μπολσεβίκων, το οποίο αύξησε τη δύναμή του με ραγδαίους ρυθμούς. Ο Λένιν κέρδισε την υποστήριξή των περισσότερων αγροτών, άρα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ρωσικού πληθυσμού, με συνθήματα για διανομή της γης στους ακτήμονες χωρικούς και άμεση ειρήνη. Στους φτωχούς των πόλεων υποσχόταν ψωμί, στους εργάτες υψηλότερα ημερομίσθια και λιγότερες ώρες εργασίας. Το τρίπτυχο "ψωμί, γη, ειρήνη" αποτέλεσε ακαταμάχητο σύνθημα των μπολσεβίκων, με απήχηση στα πλατιά στρώματα του ρωσικού λαού στην ύπαιθρο και στις πόλεις. Απόδειξη ο αριθμός των μελών του Κόμματος των Μπολσεβίκων που εκτινάχθηκε από 8,000 τον Μάρτιο του 1917 σε 250,000 το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου και σε 600,000 τις μέρες της επανάστασης.

    Πηγή: "Ράπτης Κ., Γενική Ιστορία της Ευρώπης, Τόμος Β', σσ. 176 - 177".

    Υ.Γ. Ενδιαφέρον στο αστικό σύγγραμα είναι ότι στους βασικούς λόγους επικράτησης της Σοσιαλιστικής Επανάστασης είναι και η σχετικά αδύναμη θέση της ρωσικής αστικής τάξης στην οικονομία και στην πολιτική εκπροσώπηση έναντι των αντίστοιχων αστικών στρωμάτων στην υπόλοιπη Ευρώπη, προπάντων στη Δυτική και στη Βόρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 27/09/1941

    Ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά την ολοκλήρωση της τριπλής κατοχής από τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα, το ΚΚΕ ύψωσε τη σημαία της αντίστασης.

    Είχε προηγηθεί η ίδρυση του Εργατικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (16 Ιούλη 1941). Στις επαφές που έγιναν ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΚΚΕ και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, το Μάη και τον Ιούνη του 1941, τα παλιά αστικά κόμματα χαρακτήρισαν «τυχοδιωκτισμό» τα σχέδια για οργάνωση αντίστασης εναντίον των κατακτητών και απέρριψαν τις προτάσεις για συνεργασία.

    Τα κόμματα που τελικά συνυπέγραψαν το ιδρυτικό του ΕΑΜ ήταν: το Αγροτικό Κόμμα, το νεοσύστατο κόμμα «Ενωση Λαϊκής Δημοκρατίας» (ΕΛΔ), με επικεφαλής τον Ηλία Τσιριμώκο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Χ. Χωμενίδης). ......... Το 1935 στην Κ.Δ επικράτησε ο οπορτουνισμός που άλλαξε τη νικηφόρα γραμμή του ΛΕΝΙΝ και των Μπολσεβίκων Κοινωνική συμμαχία ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ με το καλύτερο εργαλείο του καπιταλισμού τα πολιτικά μέτωπα και στάδια που δεν δικαιώθηκαν ποτέ και πουθενά και μας εγκλώβισαν στον Καπιταλισμό. Ο Ελιγμός των Λαικών Μετώπων έπρεπε να εφαρμοστεί με γραμμή ΕΑΜ και ΕΠΟΝ κοινωνική συμμαχία που θα έκανε όσους ελιγμούς χρειαζόταν και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα διεκδικούσαμε την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες και με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://www.imerodromos.gr/eam-echei-programma-laokratia/ Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες και με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό Κύριε Μπογιόπουλε.. Οι Κομμουνιστές το απαντήσαμε https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664 ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιστός στην προσπάθεια της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης μέσα από τις γραμμές του ΝΑΡ του οποίου ήταν μέλος από το 1990 μέχρι το 2018. ....Αποχώρησε από το ΝΑΡ τον Απρίλιο του 2018 παραμένοντας μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και χωρίς να σπάσει τους συντροφικούς δεσμούς σημειώνοντας: «Θα βαδίσουμε χωριστά για να χτυπήσουμε καλύτερα τον αντίπαλο από κοινού και όχι ο ένας τον άλλον. Έτσι κι αλλιώς είμαστε όλοι μέλη του πολύμορφου επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος με την πλατιά έννοια. Που υπάρχει εμβρυωδώς αλλά δεν έχει ακόμη γεννηθεί». Αργότερα εντάχθηκε στην πολιτική κίνηση «Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο».https://prin.gr/2021/09/%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%bd%cf%84%cf%83%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%82/....... Οπορτουνιστής με τα όλα του. Ολα στην υπηρεσία του Καπιταλισμού. ....ΑΞΙΟΣ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ,,,,,https://prin.gr/2021/09/gerrmanikes-ekloges/Και γιατί να πείσει, άλλωστε; Το πολιτικό μόρφωμα που «διαδέχθηκε» το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, για να πλαισιωθεί στη συνέχεια από τους υπό τον Όσκαρ Λαφοντέν αριστερούς διαφωνούντες του SPD, ουσιαστικά δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει βαθιές ρίζες στη Δυτική Γερμανία. Η ισχύς του παρέμεινε επικεντρωμένη στα ανατολικά κρατίδια, όπου οφειλόταν κυρίως στην αρχή της «κληρονομικότητας», της συνήθειας και της συνέχειας...... Εξυπνάδες των Τροτσκιστών του ΝΑΡ την στιγμή που έχουν την ίδια λογική για συμμετοχή σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού. Το ...ενιαίο σοσιαλιστικό κόμμα Ανατολικής Γερμανίας... με την εξαφάνιση του Κ.Κ ήταν το αποτέλεσμα της επικράτησης του οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935 που κατέστρεψε τα πάντα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή