Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Η χαμένη τιμή της ενημέρωσης





 Κι ενώ ένα μακρύ, καυτό (από πλευράς εξελίξεων) καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε, μια κυρία, πολιτευτής της ΝΔ, κατάφερε όσα το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου δεν τόλμησε να ονειρευτεί. Εδώ και μία εβδομάδα, ένα απαράδεκτο video της, στο οποίο κατακεραύνωνε κάποιες γυναίκες για …τρίχες, κιλά, κυτταρίτιδα, πανάδες και ραγάδες, επειδή προσέβαλλαν την αισθητική της, κατόρθωσε να πρωταγωνιστήσει στα ΜΜΕ και να γίνει πάρτι στα social media.

Δεν θα άξιζε ν’ ασχοληθεί κανείς με αυτήν την ανεκδιήγητη και κακόγουστη παρέμβασή της, αν δεν συνέβαινε – σ’ αυτήν τη βαθιά λαβωμένη κοινωνία, με τα τεράστια προβλήματα – να απολάμβανε τη μερίδα του λέοντος στην «ενημέρωση», αναδεικνύοντας σε μείζον θέμα τις… τρίχες! Μάννα εξ ουρανού, που χρησιμοποιήθηκε για να σπρώξει στην άκρη όσα πραγματικά μας απασχολούν και να παραμερίσει όσα μας «καίνε». Όλα εκείνα δηλαδή που δεν τυγχάνουν τέτοιας εμπεριστατωμένης τηλεοπτικής ανάλυσης, όσο τα ρατσιστικά της φληναφήματα.
Θέματα εκτός ειδήσεων…
Όπως για παράδειγμα το έγκλημα ενάντια στη λαϊκή κατοικία, αφού από την 1η του Ιούνη τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου πτωχευτικού νόμου, βάζοντας οριστικό τέλος σε ό,τι απέμεινε από τη δικαστική προστασία της πρώτης κατοικίας.
Όπως οι απανωτές δολοφονίες από το παρακράτος και τους μαφιόζους της νύχτας, που παραμένουν ανεξιχνίαστες.
Όπως το γεγονός ότι μόνο το 20% των πολιτών έχει κάνει τις διπλές δόσεις εμβολίου και οι κυβερνητικοί πανηγυρίζουν, ενώ τα Μέσα το παρουσιάζουν ως επιτυχία!
Όπως ότι τα Εργασιακά διαλύονται περισσότερο μέρα με τη μέρα κι αυτό αποσιωπάται πλήρως.
Όμως, σ’ ένα πραγματικό δημοσιογραφικό τοπίο, αυτά που θα είχαν πρωταγωνιστική θέση θα ήταν τελείως άλλα θέματα. Θα ήταν – ας πούμε – το αντεργατικό νομοσχέδιο, αυτό το έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ. Θα ήταν μια αναφορά στο ότι με τον νέο πτωχευτικό νόμο, κάθε λαϊκό νοικοκυριό βρίσκεται μπροστά σε μια ιδιότυπη χρεοκοπία, με την οποία είναι υποχρεωμένο να δουλεύει για τις τράπεζες, ενώ όλα τα περιουσιακά του στοιχεία θα περνάνε σ’ αυτές.
Δε θυμάμαι ποτέ τα ΜΜΕ να ενημέρωσαν διεξοδικά, αντικειμενικά και ειλικρινά το τι σημαίνει όλο αυτό. Ότι, δηλαδή, οι άνθρωποι θα μένουν …με ενοίκιο στο σπίτι τους, που θα ορίζουν οι τοκογλύφοι, χάνοντας όλα τα χρήματα που έχουν πληρώσει για την εξόφληση του δανείου.
Ποτέ δεν βρέθηκε στα δελτία χρόνος να αναφερθεί ότι αυτή η επίθεση στο λαό έχει αφετηρία τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για τις κοινωνικές ανάγκες.
Ακούστηκε ποτέ από κάποιο δελτίο ή ενημερωτική εκπομπή ότι το δικαίωμα της κατοικίας έχει γίνει ένα πανάκριβο και απλησίαστο εμπόρευμα, ότι η ανάγκη απόκτησης κατοικίας αποτελεί πεδίο αισχρής τοκογλυφίας από τα νόμιμα αρπακτικά και με την πρώτη αδυναμία πληρωμής ακολουθεί η έξωση και η πώληση σε άλλο θύμα;
Μόνο το ΠΑΜΕ είναι στους δρόμους και μάχεται για όλα αυτά. Κανείς άλλος. Δεν έχω δει κι ακούσει κάποιον να αγωνίζεται για να μη χαθούν περιουσίες από τα κοράκια και τα «φαντς». Είναι, τελικά, μόνο δική του υπόθεση το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»;
Σε κανένα δελτίο αυτός ο αγώνας δεν αποτελεί είδηση, ανάλογης βαρύτητας με τις «ραγάδες και τις τρίχες» της προαναφερόμενης κυρίας. Κι όμως, είναι ζωτική ανάγκη να αναπτυχθεί ένα κίνημα που θα αποτρέψει όχι μόνο τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις που θα έρθουν, αλλά και να αγωνιστεί να μη χάσει κανένας το σπίτι του.
Η μουσική μολύνει;
Στο καζάνι που βράζει, αυτές τις μέρες, είναι και το ζήτημα των εργαζομένων στον Πολιτισμό, που συνεχίζουν να δοκιμάζονται σκληρά από την ανεργία, την έλλειψη εισοδήματος, την έλλειψη επαφής με την τέχνη τους και το κοινό.
Ακόμη και οι λίγοι που – με το μερικό άνοιγμα των χώρων – έχουν εξασφαλίσει εργασία για τους επόμενους μήνες, αντιμετωπίζουν δραματική υποβάθμιση των όρων εργασίας τους: Μείωση αμοιβών, επέκταση του δελτίου παροχής υπηρεσιών, εξαναγκασμό σε παραχώρηση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων τους για διαδικτυακές και τηλεοπτικές αναπαραγωγές του έργου τους κ.α.
Κι ενώ συμβαίνει αυτό, έρχεται ο κ. Χαρδαλιάς να υποστηρίξει ότι «η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και όλους τους λοιμωξιολόγους».
Η ΠΟΘΑ κατηγορεί τον κ. Χαρδαλιά ότι ενοχοποιεί τη μουσική, αλλά και τον χώρο του Πολιτισμού, όπως έχει κάνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, την ώρα που οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και πολλούς μήνες από τις εμμονικές κυβερνητικές αντιλήψεις και τον καλεί να παρουσιάσει άμεσα τις μελέτες στις οποίες αναφέρθηκε.
Επικίνδυνοι παραλογισμοί
Σκεφτείτε, από πέρσι τον Μάρτη μέχρι σήμερα, πόσο παραλογισμό βιώσαμε… Πόσα ατελέσφορα, εξωφρενικά και κατασταλτικά μέτρα εφαρμόστηκαν, στα οποία συμπυκνώθηκε όλη η επικίνδυνη και βαθιά αντιλαϊκή αντίληψη της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.
Είδαμε τον δημόσιο τομέα να διαλύεται και τον ιδιωτικό να θησαυρίζει με κρατική στήριξη. Υποστήκαμε τις συνέπειες της απουσίας επιδημιολογικής επιτήρησης και συγκροτημένου σχεδίου διαχείρισης της πανδημίας, διοικητικά πρόστιμα, άχρηστα SMS, παγουρίνα και μάσκες γιγάντων, πρωθυπουργικά διαγγέλματα με σηκωμένο δάχτυλο, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, ξύλο, συλλήψεις και προσαγωγές διαδηλωτών, self tests, απαγορεύσεις διαδημοτικών μετακινήσεων, περιορισμούς ωραρίου, ανοιγοκλεισίματα σχολείων.
Είδαμε διώξεις και απολύσεις συνδικαλιστών γιατρών και νοσηλευτών, κάθε υπουργό να ακολουθεί το δικό του μπαϊράκι και τον εμβολιασμό του πληθυσμού να μπλοκάρεται από τον «εθνικισμό των εμβολίων» ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και μεγάλα μονοπώλια και άνοιγμα της χώρας στους τουρίστες, πολύ πριν ανοίξει για τους κατοίκους της.
Κι όμως, τίποτε απ’ όλα αυτά δε βρήκε το χώρο που του άξιζε, ποτέ και πουθενά στα κάστρα της «έγκυρης ενημέρωσης». Δεν είναι τυχαίο, όμως, που έχει χαθεί ήδη το 1/3 των τηλεθεατών σε σχέση με πέρσι. Το αισιόδοξο στην εποχή της χαμένης τιμής της αξιοπιστίας είναι αυτή ακριβώς η θεαματική αποστροφή των θεατών – και κυρίως του νεανικού κοινού – από την ελεγχόμενη ενημέρωση και την κυβερνητική προπαγάνδα των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.
Ο «χαρακτήρας» του Τύπου σε μία χώρα είναι δείκτης του «είδους» της δημοκρατίας της. Ένας Τύπος υπό τον πλήρη έλεγχο μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων μάς δείχνει και για ποια δημοκρατία – και κυρίως ποιων – μιλάμε…

Της Σεμίνας ΔΗΓΕΝΗ










9 σχόλια:

  1. ...Πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά ο ταξικός συσχετισμός υπέρ της εργατικής τάξης ώστε μία μονιμότερη πορεία αναγέννησης της χώρας να υπάρξει.

    Το βάρος αυτό πέφτει πρωτίστως στους κομμουνιστές και τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο γενικότερα, κανείς άλλος δεν μπορεί να το αναλάβει αυτό το βάρος, αυτό όμως απαιτεί μία ριζική αλλαγή στον τρόπο σκέψης, στην πολιτική, τις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και τις επιδιώξεις τους.

    Απαιτεί να σταθούν οι κομμουνιστές στο ύψος των περιστάσεων.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2702-stereosi-tou-dikommatismoy-i-o-laikos-paragontas-sto-proskinio...... Οι Κομμουνιστές είμαστε στο ύψος των περιστάσεων έχοντας αποκαταστήσει πλήρως τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά του κόμματος και έχοντας δικαιωθεί απόλυτα με την στάση μας το 2012 και στο δημοψήφισμα Τσίρκο του 2015. Παλεύουμε να ενώσουμε τον λαό στην Κοινωνική συμμαχία που συμμετέχει όποιος θέλει με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε τον στόχο για έξοδος απο την Ε.Ε Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Επειδή το ενδιαφέρον τους είναι συγκινητικό καλούμε τους Καλαματιανό Πετρόπουλο και Αραβανή κ.α στην Κοινωνική Συμμαχία το ότι δεν ήταν ποτέ κομμουνιστές δεν πειράζει εφόσον βέβαια έχουν τα κότσια. Οι Κομμουνιστές πάντα δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Κουράγιο.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Νίκος από το Βόλο
    7 Ιουνίου 2021 - 12:40 μ.μ.

    Κάθε άλλο, αγαπητέ μου Μάστορα! Τα όσα ατοπήματα αναφέρεις δεν ξεκινούν καθόλου από τη γραμμή της Διεθνούς ούτε και των αντίστοιχων κομματικών σωμάτων του επαναστατικού ΚΚΕ από το 1934-35. Η γραμμή αυτή οδήγησε στο ΕΑΜικό έπος και στη νικηφόρα επανάσταση που απλώθηκε στην ελληνική ύπαιθρο, παντού όπου το αντάρτικο έδιωχνε τον κατακτητή. Τα οπορτουνιστικά λάθη οφείλονται σε συνθηκολόγα αντίληψη "δεξιών" στοιχείων που βρέθηκαν στην ηγεσία του κινήματος το 1943-44, που παρέβλεψαν τις νέες συνθήκες της ήδη εξελισσόμενης κοινωνικής επανάστασης που έβγαινε μέσα από τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα, κι έτσι δεν εφάρμοσαν σωστή τακτική. Οι Σιάντος, Ιωαννίδης, Ρούσσος, Παρτσαλίδης πήραν στο λαιμό τους το κίνημα και δεν βρήκαν απέναντι τους την αντίσταση που έπρεπε από τα στελέχη με σωστή αντίληψη. Αντίθετα, όπου στην ηγεσία των επαναστατικών κινημάτων και των αντιφασιστικών μετώπων βρέθηκαν ηγεσίες με σωστό προσανατολισμό, η τακτική τους έφερε τη νίκη πχ, για να μείνουμε στα Βαλκάνια, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία. Αν πάνε στην Ασία, έχουμε το κορυφαίο και καταλυτικό παράδειγμα της κινεζικής επανάστασης, ένα έπος αντάξιο της ρωσικής επανάστασης. Αλλά εκεί είχαμε έναν κορυφαίο, κλασικό Μαρξιστή φιλόσοφο και πολέμαρχο στο τιμόνι, όχι ..."τρεις περδικούλες με αρχηγό το Σιάντο", κατά πως γράφει ο Ραφαηλίδης! Ο παπαρηγικός Περισσός με τις κούφιες νεόκοπες "αναλύσεις" της τελευταίας δεκαετίας, ουσιαστικά καταδικάζει τη Διεθνή για τον οπορτουνισμό του κάθε Σιάντου, τον οποίο και αθωώνει! Από την άλλη, ούτε θέλει καν να μπει στον κόπο να μελετήσει τη γραμμή ενός Μάο Τσε τουνγκ ή ενός Ενβέρ Χότζα. Της έχει κολλήσει η βελόνα στο παλιό χρουτσωφο-μπρεζνιεφικό χαβά, περί δήθεν "αντισοβιετισμού" των μεγαλύτερων επαναστατών του β' μισού του 20ου αιώνα, αυτών που υπεράσπισαν την ουσία του σοβιετικού επαναστατικού μηνύματος από τη σαβούρα των κυριολεκτικά αντισοβιετικών Ρώσων ρεβιζιονιστών. Και το παραμύθι αυτό εξακολουθούν να διασπείρουν στους Έλληνες κομμουνιστές, εδώ κι εξήντα χρόνια. Και κάτι τελευταίο και προσωπικό. Εγώ, αποχωρώντας οριστικά από τον Περισσό πριν μερικά χρόνια, ουδέποτε χαριεντίστηκα με τη νοθεία που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι πάντα μαρξιστής-λενινιστής και, χωρίς πια να ανήκω σε καμία υπαρκτή οργάνωση, καλώ και από τούτο δω το βήμα όλους τους πραγματικούς κομμουνιστές της χώρας μας να ξεκόψουν από κάθε μασκαρεμένη νοθεία και να παλέψουν για ένα νέο, αληθινό ΚΚΕ στη γραμμή των Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν και Μάο. (Ίσως το τελευταίο δυσαρεστεί τους συντρόφους "χοτζαϊστές", αλλά, τι να γίνει, ήταν λαθεμένη η ισοπεδωτική γραμμή του ΚΕΑ μετά το 1978 για τον Μάο Τσε τουνγκ, τη στιγμή που έπρεπε να χτυπήσει μόνο τον κινεζικό και φυσικά και τον ντόπιο αλβανικό οπορτουνισμό, και να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι! Δυστυχώς, την πάτησε χοντρά, προωθώντας τον προδότη και πράκτορα Ραμιζ-αλία....) http://tsak-giorgis.blogspot.com/2021/06/blog-post_10.html........... Ποτέ και πουθενά δεν δικαιώθηκε η γραμμή των ...πολιτικών μετώπων και σταδίων.... της Κ.Δ μετά το 1935. Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό αν δεν ήταν εκεί η οπορτουνιστική αντεπανάσταση θα είχε πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Αρα το ερώτημα γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 παραμένει. Οσο δεν το απαντάει προσφέρει άφθονο γέλιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://gkagkarin.blogspot.com/2021/06/blog-post_976.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .......Ο λαός μας οφείλει να συμπαραταχτεί με τους μαχόμενους υγειονομικούς και να αντισταθεί. Να παλέψει για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες ασθενών και υγειονομικών. Χωρίς ίχνος επιχειρηματικής δράσης.https://www.imerodromos.gr/il-sioras-to-farmaki-tis-emporeymatopoiisis-paroysiazetai-os-farmako-pos-aischrokerdoyn-oi-idiotes-stin-ygeia/....... Ο Σιώρας βέβαια δεν μιλάει για ...ανθρώπινο καπιταλισμό.... όπως μας σερβίρουν. Καπιταλισμός και ελεύθερη αγορά είναι ακόμα και όταν κουμάντο κάνει ο συλλογικός καπιταλιστής το κράτος. Είναι άλλο πράγμα ότι δεν απαιτείται συμφωνία με το πρόγραμμα του ΚΚΕ για να συμμετέχει κάποιος στην κοινωνική συμμαχία. Μοναδικό κριτήριο το ταξικό και όλα θα τα ξεκαθαρίσει η ιδεολογική πάλη και ζύμωση. Ολα τα υπόλοιπα είναι για τον εγκλωβισμό του λαού στο καπιταλιστικό σύστημα. Η Διαστρέβλωση δεν περνάει.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/261846/syriza-antergatiko-nomoshedio-tha-psifistei-oso-maziki-kai-einai-i Το θράσος και η Αλητεία δεν έχει όρια. Να στηρίξουμε λέει τον σύριζα να βγει κυβέρνηση για να τα φτιάξει όλα.... 46 χρόνια ...μεταπολίτευση.. τα 23 έχει κυβερνήσει η ...πασοκάρα.... με τα εξαπτέρυγα της όλων των αποχρώσεων και την καραστροφή την βλέπουμε ζωντανή μπροστά μας. Απλά Σοσιαλφασιστές. Οι Φασίστες μπροστά τους είναι αγγελούδια.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2703-o-antergatikos-odostrotiras-na-meinei-sta-xartia..... Τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... και του καπιταλισμού στον γνωστό διασπαστικό τους ρόλο μπροστά στην απεργία. Τρέχουν να ξεπλύνουν τα εγκλήματα της Αριστερής κυβέρνησης του σύριζα που για 4.5 χρόνια έσφαξε τον λαό όπως ακριβώς κάνει η ΝΔ. Αυτή είναι η αποστολή τους για αυτό σιτίζονται απο τους καπιταλιστές. Οι Κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν τσιμπάμε απο τέτοιους προβοκάτορες. Θα την πάρουν την απάντηση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.kordatos.org/%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ad%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%b7/ Ολόκληρη η Σαπίλα του οπορτουνισμού στην πίστα. Μεγάλα ζόρια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://iskra.gr/%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81/ Μιλάμε ....σπάει καρύδια.... χαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...Κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο φαίνονται αποφασισμένοι για την υλοποίηση του καταστροφικού σχεδίου. Πώς θα απαντήσει το κίνημα;

    Ο αγώνας σε Κερατέα, Λευκίμη και ΣΜΑ Ευκαρπίας δείχνουν τον δρόμο. Αυτό που σίγουρα δεν μπορούμε να αποδεχτούμε είναι άκρατοι τοπικισμοί και «βελτιωτικού» χαρακτήρα προτάσεις, όπως και λογικές ανάθεσης και αναζήτησης σωτήρων. Άλλωστε, η στάση των κυβερνητικών κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των τοπικών παραγόντων τους είναι πολύ ενδεικτική: Διαγκωνίζονται για την καλύτερη εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ, με την προώθηση της δήθεν πράσινης ή κυκλικής οικονομίας προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, σε βάρος της υγείας και της ζωής μας. Μαζικοί κοινωνικοί αγώνες χρειάζονται με κεντρικό σύνθημα «Ούτε Κάψιμο – Ούτε Θάψιμο». Γι’ αυτό είναι αναγκαίος ο συντονισμός της δράσης των τοπικών κινημάτων για ένα πανελλαδικό κίνημα που θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και θα επιβάλει ως μόνες πραγματικές λύσεις τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και μια διαχείριση φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.https://prin.gr/2021/06/%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%82/...... Αυτά είναι παραμύθια των ...αντιτζανεττακιστών.... Τροτσκιστών του ΝΑΡ. Η Λύση για τον λαό βρίσκεται στην δική του εξουσία με ανατροπή του καπιταλισμού και δικτατορία του προλεταριάτου με όχημα την κοινωνική συμμαχία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή