Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

«Ρεπατζής» του κεφαλαίου, αναζητά «ευκαιρία πλήρους απασχόλησης»

 


Το δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ για «δουλειά πλήρους απασχόλησης» για το κεφάλαιο, αντί του σημερινού «ρεπατζή» του, διεκδίκησε από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας.

Κι έτσι, αφού με τις γνωστές σάλτσες περί «εμμονών» και «κολλητών» της κυβέρνησης επιχείρησε να κρύψει το πραγματικό περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος, την ένταση της εκμετάλλευσης που αποτελεί το «προαπαιτούμενο» της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, είπε ότι «αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη (...). Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα».

Οι εργαζόμενοι τα έχουν βέβαια ξανακούσει αυτά, λίγο πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει τις αντεργατικές Οδηγίες της ΕΕ για 13ωρη δουλειά, για καθήλωση μισθών, τα χτυπήματα στο δικαίωμα της απεργίας, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα για το «επόμενο βήμα», το αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Γι' αυτό «οδύρεται» η ΝΔ ότι το δικό του έργο συνεχίζει, κι εκείνοι καλούν τους εργαζόμενους να διαλέξουν τους «όρους» για τη δουλειά - λάστιχο.

Αλλη μια βρωμοδουλειά που κάνουν για το κεφάλαιο, μαζί με το κάλεσμά τους στους εργαζόμενους να κάτσουν στη γωνία και απλά να του δώσουν την ψήφο για να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική.





Αβάντα σε κυβέρνηση και εργοδοσία

Πιο κυνικά απ' όλους άλλωστε το ομολόγησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτσης, που δυο μέρες πριν την απεργία, σε ένα «έπος» απεργοσπασίας και υπονόμευσης της μεγάλης μάχης που έδιναν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, έγραφε με βεβαιότητα κυβερνητικού εκπροσώπου πως «το εργασιακό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη μαθηματικά θα ψηφιστεί, όσο μαζική και αν είναι η απεργία». Και αφού νουθέτησε τους εργαζόμενους πως οι αγώνες τους δεν «πιάνουν μία», τους σύστησε για «φάρμακο» το «φαρμάκι»: «Πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις που όχι μόνο θα αντιπαλέψουν, αλλά και που μπορούν να αλλάξουν αυτούς τους αντεργατικούς νόμους ως κυβερνητική πλειοψηφία»!

Αλλη μια ευθεία ομολογία ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η αντίθεση στο νομοσχέδιο συμπυκνώνεται στη διεκδίκηση της κυβερνητικής καρέκλας, στην εξαπάτηση δηλαδή για ακόμα μια φορά των εργαζομένων για να ψηφίζει ύστερα «με έναν νόμο κι ένα άρθρο» νέα μνημόνια και αντεργατικά μέτρα, αφού «θα έχει τα χέρια δεμένα».

Αλλωστε, προκειμένου να μην υπάρξει καμία «παρεξήγηση» από την αστική τάξη για το πόσο εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί «ξηλώματος» του αντεργατικού πλαισίου, αλλά και προκειμένου να τονίσει την «επείγουσα» ανάγκη για «διακομματικά μέτωπα» που θα τον φέρουν στις κυβερνητικές καρέκλες μια ώρα αρχύτερα στο όνομα του να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, η «Αυγή» έσπευδε να ξεκαθαρίσει πως αν υπάρχει και κανείς που πιστεύει ότι «κάποια στιγμή θα φύγουν (ή θα τους διώξουν), θα έρθει ο επόμενος και θα τα πάρει πίσω επιστρέφοντάς μας στο 2019 (...) δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ο αντεργατικός νόμος, η πανεπιστημιακή αστυνομία, η εκχώρηση του ΕΣΥ στους ιδιώτες (...) δημιουργούν νέα δεδομένα. Αρνητικά δεδομένα. Η επόμενη κυβέρνηση θα πατήσει σε λασπωμένο έδαφος (...) Ο ίδιος ο Μητσοτάκης φροντίζει να κάνει τις νεοφιλελέδικες μεταρρυθμίσεις του κάτι σαν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, καθώς συνδέει τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης με τη διατήρηση και την πρόοδό τουςΠρακτικά, η επόμενη κυβέρνηση θα θέλει να ξηλώσει και δεν θα μπορεί - κλασική παγίδα που στήνει η Δεξιά και την έχουμε ξαναζήσει». Αλλά και την παγίδα των δήθεν «προοδευτικών» κυβερνήσεων, που «αναγκάζονται» να υλοποιήσουν την πολιτική του κεφαλαίου, την έχει ξαναζήσει και πληρώσει ακριβά ο λαός.





Πασχίζει να ανακάμψει το κεφάλαιο

Αλλωστε και μέσα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε μια γερή πλάτη στην πολιτική αυτή που έχει ανάγκη το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Αφού πρώτα έριξε ένα γερό ξέπλυμα στην ΕΕ, που στα κιτάπια της μπορεί κανείς να βρει ένα προς ένα τα άρθρα του αντεργατικού νομοσχεδίου, παρουσιάζοντάς το περίπου ως «παρέκκλιση» από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφού αναγόρευσε «συμμάχους» των εργαζομένων που «η ΝΔ αγνοεί» την Κομισιόν και τον Μπάιντεν, στο διά ταύτα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έτσι «καταδικάζει» την ανάκαμψη επειδή αυτή χρειάζεται «δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή». Πρόβαλε δηλαδή τον εαυτό του ως τον πιο ικανό στην ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν διαφωνεί στο «τι» πρέπει να γίνει από τη σκοπιά του κεφαλαίου, αλλά στο «πώς». Γι' αυτό άλλωστε ο πυρήνας του δικού του σχεδίου για την «πράσινη» και ψηφιακή ανάκαμψη δεν διαφέρει καθόλου απ' αυτόν της ΝΔ.

Από αυτήν την άποψη, δεν προκαλεί εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τον «βασικό κορμό» του νομοσχεδίου και όχι να πεταχτεί στα σκουπίδια, όπως ζητάνε οι εργαζόμενοι, αναπαράγοντας τη «λογική» κυβέρνησης - εργατοπατέρων ότι το έκτρωμα περιέχει και θετικά στοιχεία, που το καθιστούν διαπραγματεύσιμο και ανοιχτό σε βελτιώσεις.

Κι όμως όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τα παρουσιάσει σαν δήθεν «ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα (που) έχουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανεξαιρέτως, τα σωματεία εργαζομένων, συνδικάτα», παριστάνοντας τον «ηγέτη της αντιπολίτευσης» και του εργατικού κινήματος, που λιγουρεύεται «αντιδεξιά» μέτωπα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους δεν λένε «τα ίδια» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί αγωνίζονται για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που τσακίζει τις ζωές τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «καίγεται» μόνο για τα ψηφαλάκια τους, για να ξαναγίνει κυβέρνηση. Τα συνδικάτα αγωνίζονται επίσης για την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με σύγχρονα δικαιώματα, που σημαίνει κατάργηση και όλων των αντεργατικών νόμων που ψήφισε ή διατήρησε ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι για «διευθέτηση» της εκμετάλλευσης. Αρα καθόλου «τα ίδια» δεν λένε, όσο κι αν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του αντεργατικού νομοσχεδίου της ΝΔ.

Γιατί όσα παραμύθια κι αν επιστρατεύσουν, τα κέρδη του κεφαλαίου δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οσο κι αν στηθούν «για τις φωτογραφίες» δίπλα στους εργαζόμενους, βρίσκονται στο ίδιο «κάδρο» με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν τον αγώνα τους να γίνει «χαλάκι» για να σκουπίζουν τα πόδια τους ΣΥΡΙΖΑίοι και λοιποί πριν μπουν στα σαλόνια της αστικής τάξης.






17 σχόλια:

  1. https://prin.gr/2021/06/apergia-10-6/ Οι Προβοκάτορες της ...πασοκάρας.... προσπαθούν να καπηλευτούν την απεργία και τις διαδηλώσεις χιλιάδων εργατών σε όλη την χώρα κάτω απο τις σημαίες του ΠΑΜΕ νομίζοντας πως είναι σαν τα μούτρα τους προσπαθώντας να μας τσουβαλιάσουν στο άθλιο τσίρκο τους για εγκλωβισμό στον καπιταλισμό. Εσπασαν τα μούτρα τους και το ίδιο θα γίνεται συνέχεια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Αλλά και η γραμμή του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που ακολουθεί σε κρίσιμες καμπές το σχεδιασμό της ΓΣΕΕ (π.χ. 3/6) και επενδύει σε κοινοβουλευτικές λογικές, όπως η υποστήριξη από τα συνδικάτα σχεδίων νόμου, ρίχνει νερό σε μύλους που αλέθουν το κίνημα.https://prin.gr/2021/06/%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae%cf%82/.....Καταρχήν να θυμίσουμε στον Τροτσκιστή προβοκάτορα πως το ΠΑΜΕ δεν είναι ΚΚΕ αλλά ταξικό μέτωπο. Απο εκεί και πέρα οι Κομμουνιστές συμμετέχουμε στο αστικό κοινοβούλιο με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και παλεύουμε στην κοινωνική συμμαχία μέσα απο την ιδεολογική πάλη και ζύμωση για την ανατροπή του καπιταλισμού. Οσο για την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων το ΝΑΡ είναι που της στηρίζει. Η Φωτογραφία του Τροτσκιστή Χάγιου με τσίπρα και γλέζο το 2012 μιλάει μόνη της. Δεν τσιμπάμε..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.902.gr/eidisi/politiki/262263/hairetistirio-minyma-toy-kommoynistikoy-kommatos-hilis Σε ακούω Στρατάρχη εδώ θέλω την γνώμη σου. ΟΥΥΦΦ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλα ΚΚ ενω αναγνωριζουν την θετικη προσεγγιση του ΚΚΕ στις ανατροπες αδυνατουν να βγαλουν συμπερασματα για την ΠΡΑΞΗ ,την καθημερινη παλη και το ταξικο συγχρονο προσημο.. Δεν μου κανουν καμμια εντυπωση τετοιες ανακοινωσεις ...

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά Στρατάρχη. Αδυνατούν γιατί δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις γραμμές τους απο τα Βαρίδια του Κεντρίστικου οπορτουνισμού του Κάουτσκι τους Μανιαδάξηδες Πετρόπουλο Καλαματιανό Αραβανή και σία.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. https://www.imerodromos.gr/me-synthimata-ton-dosilogon-i-ethniki-oykranias-sto-euro2020/ Ο Ουκρανικός όπως και όλοι οι λαοί της ΕΣΣΔ είναι τα θύματα της ανατροπής του Σοσιαλισμου. Σήμερα συντρίβεται εγκλωβισμένος κάτω απο την σημαία τμημάτων της Αστικής τάξης και των συμμάχων τους σε ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ που με το αίμα του μοιράζουν την λεία με το ...Κ.Κ εγκλωβισμένο δυστυχώς κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού. Ο Ορισμός της καταστροφής δυστυχώς. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.imerodromos.gr/efyge-i-syntrofissa-mas-i-agapimeni-mas-fili-sofia-adamidoy/https://gkagkarin.blogspot.com/2021/06/blog-post_75.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.kordatos.org/fero-oktobriani-epanastasi/ Ηρθε ο Λιόσης να υποστηρίξει δήθεν τον ΛΕΝΙΝ ενώ στην πραγματικότητα σπιλώνει την μνήμη του βαφτίζοντάς τον Σοσιαλσωβινιστή... Επίσης βαφτίζει την κυβέρνηση Κερένσκι αστική ενώ στην πραγματικότητα ήταν Αριστερή κυβέρνηση. Ολη αυτή η απάτη για να μας σερβίρει τον ΛΕΝΙΝ σαν τα μούτρα του. Δεν Τσιμπάμε Κάουτσκι... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.902.gr/eidisi/politiki/262249/hairetistirio-minyma-toy-kommoynistikoy-kommatos-mexikoy Και έχεις μετά τον ...νέο πρόεδρο... της Κούβας να λέει πως με την Σοσιαλφασιστική κυβέρνηση Ομπραδόρ στο Μεξικό θα οικοδομήσουν ...την δική τους Αμερική.....ΜΑΛΙΣΤΑ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οφ - τόπικ, γιατί το έχουνε παραξηλώσει:
    Αν νομίσατε πως ο "δημογραφικός μπαμπούλας" επινοήθηκε μόνο για να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση/κατάργηση της Ασφάλισης, δείτε τι έμπνευση έδωσε σε ένα γιάπη/γκόλντεν μπόη για να ανοίξει δουλίτσες για την Τράπεζά του:
    Δημογραφικό SOS: Η Ελλάδα χώρα γερόντων - Τι προτείνει μέσω Liberal ο Φωκίων Καραβίας
    ...και τι δρόμους ανοίγει για τις γενικότερες επιδιώξεις του Κεφαλαίου, να δημιουργήσει μιαν "οργουελιανή" κοινωνία.
    Τώρα, τους φταίνε και οι ...γυναίκες(!), που ...δεν θέλουν να είναι, ως όφειλαν, τα θηλαστικά, που προσδιορίζονται από τις Θρησκείες:
    " ...η υπογεννητικότητα μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία,... "
    Συνέδριο με ...παπάδες(!) και άλλους Γραμματείς & Φαρισαίους, κατά >90% ...άνδρες(!), για να νουθετήσουν τις ...γυναίκες(!), και γενικά να τρομοκρατήσουν το πόπολο, πάντα με την μάσκα του "ενδιαφέροντος" και "της ανησυχίας για το μέλλον".

    Εν τάχει να παρατηρήσω δυό-τρία πράγματα γι αυτή την νεόκοπη αναβάθμιση της χυδαίας προπαγανδιστικής αθλιότητας του "δημογραφικού κινδύνου", ορθότερα μπαμπούλα:
    1. Η Γη είναι στρογγυλή/πεπερασμένη, άρα ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν μπορεί να αυξάνεται επ' αόριστον. Αρα χρειάζεται έλεγχος, δηλαδή σχεδιασμός και γι αυτό.
    2. Η αναγόρευση της πληθυσμιακής εξέλιξης σε "κίνδυνο" υπαγορεύεται από την δομική ανικανότητα της "ελεύθερης οικονομίας", δηλαδή της κεφαλαιοκρατικής αναρχίας, να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες κοινωνικές εξελίξεις. Γι αυτό τις παρουσιάζει σαν ..."φυσικά" φαινόμενα, δηλαδή μη ελέγξιμα "εν τω γεννάσθαι", που πρέπει να αντιμετωπιστούν εκ των υστέρων, με μέτρα, ως συνήθως, κατασταλτικά και αντιλαϊκά, "ατομική ευθύνη" και τα ρέστα.
    3. Οι κεφαλαιοκράτες βλέπουν την κοινωνία σαν ένα "Ponzi-Scheme": Ο,τι προλάβουμε να αρπάξουμε σήμερα αδιαφορώντας για το αύριο.
    4. Το ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή την ιστορία είναι, πως η προπαγάνδα, δείχνει, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ζήτημα, να απομακρύνεται από το κλασσικό αφήγημα των "λαγών με τα πετραχήλια", δηλαδή "αφήστε την αγορά ελεύθερη, να φέρει την πρόοδο" κλπ., το γνωστό τροπάριο της "απελευθέρωσης". Τώρα αντί για υποσχέσεις, επισείεται ένας υποτιθέμενος "κίνδυνος", σαν μέτρο πειθαναγκασμού αποδοχής των "μεταρρυθμίσεων". Αφήνουμε το καρώτο και πιάνουμε το μαστίγιο.
    5. Αποσιωπούν ότι ο μόνος κίνδυνος στο "δημογραφικό" είναι η, διαχείρισή του από τους Καπιταλιστές. Και τα αχρείαστα "μέτρα" τους, που το οξύνουν, ακριβώς για να το εκμεταλλεύονται κι αυτό.
    6. Πρίν από ~170 χρόνια, ένας άλλος καπιταλιστής παπαγάλος, έλεγε τα ακριβώς ανάποδα, που επίσης ήταν αντίθετα με τις δυνατότητες της δικιάς του εποχής. Μάλθους τον λέγανε, και στα χρόνια του η Γη είχε κάτι παραπάνω από 1δις ανθρώπους, αντί για τα σημερινά 7,5 δις.
    Τότε μας λέγανε "γίνατε πολλοί δε μπορούμε να σας ταϊσουμε".
    Σήμερα μας λένε, "θα ξεμείνουμε από εργατικά χέρια, και ποιός θα σας ταϊσει"!
    Δοξάστε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://prin.gr/2021/06/16-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9/ Η Αντικομουνιστική λύσσα των ...Αντιτζαναττιστών.... του ΝΑΡ κολαούζων του ...Τζανεττακιστή... εγκάθετου των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις των Κομμουνιστών και των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Η ...πασοκάρα... και όλα της τα εξαπτέρυγα τον καπιταλισμό υπηρετούν με λύσσα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο, οι αείποτε "αντιτζανεττακιστές" ΝΑΡ-ίτες έχουν εγκλωβιστεί στον Τζανεττακιστή Νταλακογιώργο και φορτώνονται και τους δικούς του τυχοδιωκτισμούς. Μερικοί έχουν αρχίσει να προβληματίζονται, άλλοι ακολουθούν σκληρή αντι-κουκουέ γραμμή και προσπαθούν απελπισμένα να υπερασπιστούν τον τυχοδιωκτισμό της "απεργίας" της 3/6, με αφορμή την σημερινή αποτυχία των εφοπληστών να εφαρμόσουν πάλι τον "κοινωνικό αυτοματισμό" κατά της σημερινής ταξικής απεργίας.
      Στις 3/6 ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ανακάλεσε την απεργία μπροστά στην κατακραυγή των επιβατών. Ρωτήστε τον. Εκτος αν τον ξεγέλασε η καθεστωτική δημοσιογραφία.
      Οι τυχοδιωκτισμοί της 3/6 φέρανε την ΠΕΝΕΝ σε αντίθεση με τον κόσμο, που τον χειρίστηκαν έντεχνα οι εφοπλιστάδες.
      Γιατί δεν έγινε αυτό σήμερα; Και, μάλλον, γιατί σήμερα έγινε το ακριβώς αντίθετο;
      Να μια καλή άσκηση!

      Ο ίδιος ο ρετρό-αντιτζανεττακιστής, έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα για την ξεφτίλα, που τον οδήγησε ο τυχοδιωκτισμός του, στις 3/6.
      Εδώ κοκορεύεται για την επιτυχία της απεργίας του ...ΠΑΜΕ! Και για την περιφρούρηση, που κατ' αυτόν έγινε: "...κυρίως από τις δυνάμεις της ΠΕΝΕΝ(...!) και των Σωματείων του ΠΑΜΕ... μας κάνει και τη ....χάρη! Και βέβαια, αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί πάλι για την 3/6, όπως έχει κάνει με όλες τις ανακοινώσεις, που σε ρυθμό πολυβόλου εκδίδει μετά από την ξεφτίλα, που έπαθε! Ενώ είναι γνωστό, πως μόνο έναν καταπέλτη όλον κι όλον μπορεί να κρατήσει με τους μπράβους του του "Δ.Σ." της ΠΕΝΕΝ, κι αυτόν με γερή τσόντα από τους Ναρίτες φοιτητές. Και ίσα για τη φωτογραφία! Αλλά, από ανακοινώσεις και πομπώδεις βερμπαλισμούς ...σκίζουμε!
      Αυτοί οι τύποι νομίζουν πως μπορούν να εκδίδουν "από τα πάνω και από ...αριστερα"(!) διαταγές για τυχοδιωκτικές "απεργίες", που πρέπει μετά να εκτελέσει ο Λαός του ΠΑΜΕ!
      Κούνια, που τους κούναγε!

      Διαγραφή
    2. Σεχτάρ. Ασφαλώς κούνια που τους κούναγε. Εχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια όλος ο οπορτουνιστικός συρφετός. Τα 30 χρόνια που πέρασαν είναι ο τάφος τους. Ανεπανάληπτη πορεία που ξεβρώμισε το ΚΚΕ απο όλο τον οπορτουνιστικό καρκίνο. Ας Σκούζουν όσο θέλουν. Είναι η πυξίδα μας. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. .... Σε τέτοιες συνθήκες, ο Βλαντίμιρ Ίλιτς Λένιν δίδασκε ότι το σημαντικότερο καθήκον είναι η διατήρηση του ορθόδοξου, δηλαδή του επαναστατικού, χαρακτήρα του κόμματος και των στόχων του αγώνα του. Εκτιμούμε την εμπειρία των προκατόχων μας: Του Λένιν και του Στάλιν, των Ελλήνων συνεργατών τους και εκείνων του ακολούθησαν τον Ζαχαριάδη και τον Φλωράκη, το γιγαντιαίο ηρωικό έργο της Κομιντέρν και τη νίκη του πρώτου στον κόσμο κράτους των εργαζομένων και των συμμάχων τους ενάντια στο φασισμό το 1945. Το λάβαρο της νίκης - την Κόκκινη Σημαία με το σφυρί και το δρεπάνι!https://www.902.gr/eidisi/politiki/262253/hairetistirio-minyma-toy-kommoynistikoy-ergatikoy-kommatos-rosias... Ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους έφτιαξαν την 3η Κ.Δ που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό των Κ.Κ μέχρι το 1935 που είχε την γραμμή Κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός. Απο εκεί και μετά έπεσε στα χέρια του οπορτουνισμού και διαλύθηκε το 1943 στερώντας την δυνατότητα να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό λαοί σε χώρες που δεν πέρασε ο κόκκινος στρατός που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την νίκη ενάντια στον φασισμό στον πόλεμο που ήταν ιμπεριαλιστικός και απο τις δύο μεριές των καπιταλιστικών χωρών απο την αρχή μέχρι το τέλος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .....Οι απεργίες δεν γίνονται για να αφήσουν εντυπώσεις και παρακαταθήκες. Γίνονται για να νικούν. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αν ψηφιστεί, πρέπει να ανατραπεί. Αν και μετά την ψήφισή του οι περισσότερες απεργίες θα βρίσκονται αντιμέτωπες με τη νομιμότητα, θα βρεθούν τρόποι να γίνουν. Δεν είναι πρώτη φορά που τίθεται τέτοιο ζήτημα στο κίνημα, χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ιστορίας του.

    Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του λαού. Οι αγώνες δεν παίρνουν άδεια, ξεσπούν. Οι αγώνες γίνονται για να νικήσουν!https://antigeitonies3.blogspot.com/2021/06/blog-post_87.html Οι αγώνες και οι απεργίες δεν γίνονται για να εγκλωβίζεται ο λαός στην εναλλαγή κυβερνήσεων στο έδαφος του καπιταλισμού όπως θέλει η ...πασοκάρα... και τα εξαπτέρυγα της. Οι αγώνες γίνονται μέσα στην κοινωνική Συμμαχία σε Αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή πορεία ώστε διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης να ωριμάζουν συνειδήσεις ότι ο αντίπαλος είναι οι Καπιταλιστές και η ιδιοκτησία τους στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που πρέπει να ανατραπεί και να κοινωνικοποιηθούν με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτή είναι η νίκη για τον λαό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. https://gkagkarin.blogspot.com/2021/06/3.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ygeia/2709-i-amfivoli-vio-ithiki-ton-diavatirion-emvoliasmoy.... Επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό είναι καταστροφή για τον λαό ίδια με την σημερινή. Εξυπηρετεί τμήματα της αστικής τάξης εθνικιστές φασίστες και οι ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας Ιραν. Οι Οπορτουνιστές αγκαλιά με τους φασίστες. Τίποτα παράξενο... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή