Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ο "δημογραφικός μπαμπούλας" και άλλα κόλπα





 Αν νομίσατε πως ο "δημογραφικός μπαμπούλας" επινοήθηκε μόνο για να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση/κατάργηση της Ασφάλισης, δείτε τι έμπνευση έδωσε σε ένα γιάπη/γκόλντεν μπόη για να ανοίξει δουλίτσες για την Τράπεζά του:
 Δημογραφικό SOS: Η Ελλάδα χώρα γερόντων - Τι προτείνει μέσω Liberal ο Φωκίων Καραβίας
...και τι δρόμους ανοίγει για τις γενικότερες επιδιώξεις του Κεφαλαίου, να δημιουργήσει μιαν "οργουελιανή" κοινωνία.
Τώρα, τους φταίνε και οι ...γυναίκες(!), που ...δεν θέλουν να είναι, ως όφειλαν, τα θηλαστικά, που προσδιορίζονται από τις Θρησκείες:
" ...η υπογεννητικότητα μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία,... "
Συνέδριο με ...παπάδες(!) και άλλους Γραμματείς & Φαρισαίους, κατά >90% ...άνδρες(!), για να νουθετήσουν τις ...γυναίκες(!), και γενικά να τρομοκρατήσουν το πόπολο, πάντα με την μάσκα του "ενδιαφέροντος" και "της ανησυχίας για το μέλλον".

Εν τάχει να παρατηρήσω δυό-τρία πράγματα γι αυτή την νεόκοπη αναβάθμιση της χυδαίας προπαγανδιστικής αθλιότητας του "δημογραφικού κινδύνου", ορθότερα μπαμπούλα:

1. Η Γη είναι στρογγυλή/πεπερασμένη, άρα ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν μπορεί να αυξάνεται επ' αόριστον. Αρα χρειάζεται έλεγχος, δηλαδή σχεδιασμός και γι αυτό.
2. Η αναγόρευση της πληθυσμιακής εξέλιξης σε "κίνδυνο" υπαγορεύεται από την δομική ανικανότητα της "ελεύθερης οικονομίας", δηλαδή της κεφαλαιοκρατικής αναρχίας, να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες κοινωνικές εξελίξεις. Γι αυτό τις παρουσιάζει σαν ..."φυσικά" φαινόμενα, δηλαδή μη ελέγξιμα "εν τω γεννάσθαι", που πρέπει να αντιμετωπιστούν εκ των υστέρων, με μέτρα, ως συνήθως, κατασταλτικά και αντιλαϊκά, "ατομική ευθύνη" και τα ρέστα.
3. Οι κεφαλαιοκράτες βλέπουν την κοινωνία σαν ένα "Ponzi-Scheme": Ο,τι προλάβουμε να αρπάξουμε σήμερα αδιαφορώντας για το αύριο.
4. Το ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή την ιστορία είναι, πως η προπαγάνδα, δείχνει, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ζήτημα, να απομακρύνεται από το κλασσικό αφήγημα των "λαγών με τα πετραχήλια", δηλαδή "αφήστε την αγορά ελεύθερη, να φέρει την πρόοδο" κλπ., το γνωστό τροπάριο της "απελευθέρωσης". Τώρα αντί για υποσχέσεις, επισείεται ένας υποτιθέμενος "κίνδυνος", σαν μέτρο πειθαναγκασμού αποδοχής των "μεταρρυθμίσεων". Αφήνουμε το καρώτο και πιάνουμε το μαστίγιο.
5. Αποσιωπούν ότι ο μόνος κίνδυνος στο "δημογραφικό" είναι η, διαχείρισή του από τους Καπιταλιστές. Και τα αχρείαστα "μέτρα" τους, που το οξύνουν, ακριβώς για να το εκμεταλλεύονται κι αυτό.
6. Πρίν από ~170 χρόνια, ένας άλλος καπιταλιστής παπαγάλος, έλεγε τα ακριβώς ανάποδα, που επίσης ήταν αντίθετα με τις δυνατότητες της δικιάς του εποχής. Μάλθους τον λέγανε, και στα χρόνια του η Γη είχε κάτι παραπάνω από 1δις ανθρώπους, αντί για τα σημερινά 7,5 δις.

Τότε μας λέγανε "γίνατε πολλοί δε μπορούμε να σας ταϊσουμε".
Σήμερα μας λένε, "θα ξεμείνουμε από εργατικά χέρια, και ποιός θα σας ταϊσει"!
Δοξάστε τους!

"Σεχτάρ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ "





11 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Μας κανει νουμερα η Γκουγκλ εφκιαξα το πρωτο αλλα τωρα χαλασαν και στο σχολιο σου Ηλια

      Διαγραφή
  2. Κάτι τρέχει με δαύτους. Προχτές στο "Cogito.." μου εξαφάνιζε σχόλια, χωρίς να βγάζει ένδειξη απόρριψης η κάτι άλλο. Ετσι, στην ψύχρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι παιζει μονο σε"κοκκινους" χρηστες απ οσο ξερω απ την αγορα !!! Επισης ενω ο 902 ανεβαζει βιντεο στο YouTube ,οταν βαζεις το λινκ αναζητηση ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ !!

      Διαγραφή
    2. ΠΧ πηγα να βαλω στο ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ενα απιθανο βιντεο του Παφιλη κι ενω ειναι ανεβασμενο απο 902 στο γιουτιουμπ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ https://www.902.gr/eidisi/voyli/262676/th-pafilis-pyrinas-ton-antergatikon-allagon-einai-o-apomonomenos-ergatis-video?fbclid=IwAR3kzsXvYb-IM0Ci_sixiastzS0gWKKqqfEzdIWUAXII1U7hzOOTh6LoIWw

      Διαγραφή
    3. https://www.imerodromos.gr/aris-veloychiotis-ego-paidi-toy-ellinikoy-laoy-2/ Διαγράφηκε απο το ΚΚΕ στην 11η Ολομέλεια τον Απρίλη του 1945 και αδυνατώντας να δημοσιεύσουν αυτό το αίσχος το κράτησαν μυστικό για αργότερα. Και το δημοσίευσαν με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ στην χώρα 15 μέρες μετά την 9 χρονη απουσία του χωρίς να τον ενημερώσουν για την παγίδα του Τυρίμου στον ΑΡΗ στην Κέρκυρα με την δήλωση. Ούτε φαγητό ούτε νερό στον Αρη και τους ...ληστές.... απο την ...λαοκρατία.... ευρωκομουνισμό. Και βέβαια αναπάντητο γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Οι Κομμουνιστές το απαντήσαμε.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664https://gkagkarin.blogspot.com/2021/06/blog-post_69.html ΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. .....Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Συνηγόρησαν στην απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που έδωσε το έναυσμα για υποχώρηση και σε άλλους κλάδους. Το ΚΚΕ δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του την επικρότησε ως «απάντηση στην προβοκάτσια» (δηλώσεις Παφίλη). Η γενικότερη τακτική χαμηλών πτήσεων, οι συνεχείς κατηγορίες περί «τυχοδιωκτισμού» απέναντι σε μαχόμενα συνδικάτα όπως η ΠΕΝΕΝ, η κοινοβουλευτικοποίηση του κινήματος και του εργατικού αγώνα, δείχνουν τις συνέπειες μιας γραμμής που δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια της διαμαρτυρίας, δεν μπορεί να φτάσει στην ανατροπή.https://prin.gr/2021/06/%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%82-16-%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b7/......Οι Τροτσκιστές προβοκάτορες του ΝΑΡ μαζί με τον εγκάθετο των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ Σκούζουν απο την Αντικομουνιστική τους λύσσα που το ΠΑΜΕ και οι Κομμουνιστές τους χαλάσαμε τα σχέδια στην σημερινή προβοκάτσια που ετοίμαζαν. Μπόλικο ξυδάκι.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκμεταλλευόμενος τη φιλοξενία του Στρατάρχη και με αφορμή το σχόλιο του Σεχτάρ για τον κληρικό και λόγιο Τόμας Ρόμπερτ Μάλθους (1766 - 1834, Αγγλία), όπου μόλις μετά από εννέα (9) χρόνια που ξέσπασε η Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση το 1789 και συγκεκριμένα το 1798 (τα σπέρματα της ιδεολογικής παρακμής της αστικής τάξης υπήρχαν πριν το ιμπεριαλιστικό στάδιο) υποστήριξε για την εξέλιξη του πληθυσμού τα εξής:

    "... ο πληθυσμός αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς (ακολουθώντας γεωμετρική πρόοδο) σε σύγκριση με τους ρυθμούς των μέσων επιβίωσης όπως είναι η παραγωγή τροφής, που ακολουθούν αριθμητική πρόοδο. Σύμφωνα με τον Malthus, η κρίση που θα μπορούσε να επικρατήσει τελικά αποφεύχθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πόλεμοι, οι λιμοί και οι αρρώστιες δεν επέτρεπαν να υλοποιηθεί μία πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού, ενώ πίστευε ότι μία μόνιμη λύση μπορούσε να προέλθει από την αύξηση της ηλικίας σύναψης γάμου και την αγνότητα, έτσι ώστε η κάθε οικογένεια να γεννά τόσα παιδιά όσα μπορεί να αναθρέψει σε ατομική βάση. Τον 19ο αι οι επονομαζόμενοι νέο-μαλθουσιανοί και ειδικότερα ο Βρετανός Francis Galton εισάγουν τη θεωρία περί ευγονικής, υποστηρίζοντας ότι η ευημερία ενός πληθυσμού προέρχεται από την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Δυστυχώς θεωρίες όπως αυτές βοήθησαν την ανάπτυξη πολιτικών στη ναζιστική Γερμανία που ευνοούσαν τους γάμους και γεννήσεις σε ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες, εξαλείφοντας, παράλληλα, άτομα που προέρχονταν από συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες ή είχαν αναπηρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εν αντιθέσει με τα προαναφερόμενα, ο Μαρξ θεώρησε ότι ο πληθυσμός αποτελεί κοινωνικό πλούτο και ότι ο υπερπληθυσμός είναι περισσότερο αποτέλεσμα της άνισης κατανομής των αγαθών παρά της γενικής έλλειψής τους".

    Πηγή: Γριτζάς Γιώργος, "Ευρωπαϊκές Γεωγραφίες, Τεχνολογία και Υλικός Πολιτισμός", ΕΑΠ, Πάτρα 2013, σσ. 96-97.

    Ασχέτως αν η συγκεκριμένη θεωρία έχει καταρριφθεί, τολμώ να πω εν τη γενέσει της, επιβιώνει στις μέρες μας όχι σε περιθωριακό επίπεδο αλλά σε κεντρικό. Η μεγαλύτερη κινηματογραφική ταινία, σε εισπρακτικό επίπεδο, η βασική της υπόθεση έχει στηριχτεί στη μαλθουσιανή θεωρία.

    https://www.theverge.com/2018/5/4/17319992/thanos-plan-avengers-infinity-war-historical-precedent-science-malthus

    Και μετά αποκαλούν την Μαρξιστική - Λενινιστική Θεωρία και το ΚΚΕ ως απολιθώματα! Ε, ρε είναι να κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο με τα κάθε λογής ρετάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....Στα πλαίσια αυτά η περιφρούρηση της απεργίας ήταν και είναι ισχυρή και μαζική, κυρίως από τις δυνάμεις της ΠΕΝΕΝ και των Σωματείων του ΠΑΜΕ, στο λιμάνι του Πειραιά που αποτελεί και το κέντρο της απεργίας των Ναυτεργατών. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2021/06/blog-post_451.html...... Οτι δεν φτάνει ο εγκάθετος των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ τα κάνει κρεμαστάρια. Πήγε να στήσει την προβοκάτσια 3 του Ιούνη για να συκοφαντήσει την απεργία σπάζοντας τα μούτρα του. Και στις 10 και 16 Ιούνη σε κανονικές απεργίες προσπαθεί να λερώσει το ΠΑΜΕ οτι είναι σαν τα μούτρα τους. Ολος ο Οπορτουνιστικός συρφετός σε ρόλο 5ης φάλαγγας 17/06/1924

    Συνέρχεται το 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (17/6-8/7/1924), το πρώτο που πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Λένιν, ο οποίος δεν ήταν πια στη ζωή.

    Στο Συνέδριο αυτό, η ΚΔ χάραξε τα καθήκοντα των Κομμουνιστικών Κομμάτων στις νέες συνθήκες της προσωρινής υποχώρησης του επαναστατικού κινήματος. Επίσης έθεσε σαν κύριο καθήκον την ανάπτυξη των ΚΚ σε οργανωτικά και ιδεολογικά ισχυρά μαζικά κόμματα, ικανά να καθοδηγήσουν πιο αποτελεσματικά την πάλη των μαζών στις χώρες τους.

    Με άλλα λόγια, το 5ο Συνέδριο της Κ.Δ. έβαλε σαν κύριο καθήκον τη μετατροπή των ΚΚ σε μαρξιστικά - λενινιστικά κόμματα. Το 3ο Έκτακτο Συνέδριο του ΚΚΕ (1924) ενέκρινε ομόφωνα τις αποφάσεις του 5ου Συνεδρίου της Κ.Δ., ενώ αποδέχθηκε και τους «21 όρους» εισδοχής στη Διεθνή....... Το ΚΚΕ είχε το πρόγραμμα του σε επαναστατική κατεύθυνση την περίοδο 1920 22 και 1930 34..... 17/06/1953

    Ξεσπούν στο Βερολίνο και μια σειρά άλλες πόλεις της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας μια σειρά απεργίες και διαδηλώσεις δυσαρέσκειας στις αυξήσεις που ορίστηκαν σε πολλά προϊόντα, στα εισιτήρια των τρένων, κ.α. Παρά τις προσπάθειες των εγχώριων και ξένων καπιταλιστικών δυνάμεων, των μυστικών υπηρεσιών, των υπολειμμάτων των ναζί, κ.α. αντεπαναστατικών παραγόντων, οι εκδηλώσεις αυτές δεν κατάφεραν να μετεξελιχθούν σε γενική απεργία και –ουσιαστικά- απόπειρα ανατροπής της λαϊκής εξουσίας.

    Πολλοί από τους εργαζόμενους έπαψαν να συμμετέχουν στις εν λόγω κινητοποιήσεις, όπου δολοφονούνταν κομμουνιστές, καταστρέφονταν γραφεία και υπηρεσίες, κοκ. Η κατάσταση άλλαξε ριζικά όταν σε λιγότερο από 24 ώρες άρχισαν να συγκροτούνται ένοπλα εργατικά τμήματα σε κάθε εργοστάσιο και να κινητοποιείται ο Κόκκινος Στρατός. Η αντεπανάσταση είχε αποτύχει........ Είχε προηγηθεί την 5η Μάρτη του 1953 ο ..θάνατος του σ.Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ και η ΕΠΙΣΗΜΗ επικράτηση της οπορτουνιστικής αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ. Ηταν το αυγό του φιδιού που σε μία πορεία θα κατέστρεφε τα πάντα. Χωρίς τον Κόκκινο στρατό εκεί το 1945 όλα θα είχαν πνιγεί στο αίμα όπως το 1918 20. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....Στα παραπάνω προσθέστε και το αντεργατικό νομοσχέδιο- έκτρωμα που ψήφισε, χθες, η κυβέρνηση. Πάει μαζί με τέτοιου είδους ανάκαμψη. Ακόμα κι αν υλοποιήσει μέρος του σχεδίου για τους εργαζόμενους οι συνθήκες προβλέπονται ακόμα χειρότερες από τις σημερινές, διότι συνοδευτικό του νεοφιλελεύθερου σχεδίου είναι το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για τα εργασιακά, καταργώντας επίσημα το 8ωρο φέρνοντας τη 10ωρη εργασία.https://www.imerodromos.gr/ota-akoyme-gia-schedio-anakampsis-na-xeroyme-oti-milane-gia-yper-mnimonio/....... Η γνωστή σαπισμένη σούπα με τους κακούς ...Νεοφιλελεύθερους.... που βρωμάει την στιγμή που ακριβώς τα ίδια μέτρα εφαρμόζονται σε ΤΣΕΧΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ με Αριστερές κυβερνήσεις και συμμετοχή ...Κ.Κ. Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε με αριστερές και ...δεξιές κυβερνήσεις σε Ε.Ε η με ...εθνικό καπιταλισμό που σφάζουν τους λαούς. Τα εγκλήματα της Σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού δεν κρύβονται πίσω απο τέτοια παραμύθια. Δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή