Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Οι δύο Ελλάδες

 

 
 22/05/1963
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν δύο ελλάδες, αυτή των Γκοτζαμάνηδων και αυτή των Λαμπρακηδων.

Δεν ήταν απλά μια «πολιτική δολοφονία
Ήταν η σύγκρουση δύο κόσμων.
Από τη μια, ο Άνθρωπος.
Ο επιστήμονας, ο ειρηνιστής, ο ακτιβιστής.
Από την άλλη, οι υπάνθρωποι. το περιθώριο, το λουμπεναριό.
Οι "αγανακτισμένοι" της εποχής, που θίγονταν απο τη δράση του γιατρού.
Ο "Φον Γιοσμάς", δοσίλογος συνεργάτης των γερμανών ναζί.
Ο Σπύρος Γκοτζαμάνης, μεταφορέας, γνωστός στον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης.
Ο Μανώλης Εμμανουηλίδης, καταδικασμένος για βιασμό, παιδεραστία, κλοπή και άλλες ομορφιές.
Και οι πλάτες του κράτους. Επίσημου και ανεπίσημου.
Όλος δηλαδή ο ...εκλεκτός κόσμος, όλο το ...αφαν γκατέ.
Το πιο εξοργιστικό απ' όλα είναι πως, συμψηφισμούς και εξισώσεις γιαουρτιών με μαχαίρια, δεν είχαν τολμήσει να κάνουν ούτε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λαμπράκη.
Το έκαναν όμως ανερυθρίαστα, και με περίσσιο θράσος, οι επίγονοί τους. -
Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ξεχωριστό σημείο αναφοράς στην αιώνια μάχη του Ανθρώπου για ανθρωπιά.
 
 
 
 

3 σχόλια:

  1. https://prin.gr/2021/05/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-2/..... Η ...πασοκάρα.... με τα εξαπτέρυγα της σε δράση για την σωτηρία του καπιταλισμού μέσα απο εναλλαγή κυβερνήσεων στο έδαφος του καπιταλισμού. Η ...κακιά δεξιά.... φταίει για όλα. 4.5 χρόνια Αριστερής κυβέρνησης και τα εγκλήματα της τα ξέχασαν οι Αβανταδόροι του σύριζα. ...ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ......Αν κάτι ακόμα “έλαμψε” με τις δηλώσεις του συγκεκριμένου εφοπλιστή είναι ο “πατριωτισμός” και η “ευεργεσία” των εφοπλιστών, σε σημείο μάλιστα που έκανε άλλους εφοπλιστές να “θιχτούν”… Αυτό που “κρύβεται”, όμως, είναι ότι τα δεκάδες δισ. κερδών τους, που παρέλασαν ως στοιχεία και στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, οφείλονται στην άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών. Για να μπορούν οι Έλληνες εφοπλιστές να “ρίξουν” στη θάλασσα, από το 1990 μέχρι το 2020, 1.512 νέα πλοία έπρεπε από το 1998 μέχρι το 2018 η ανεργία στους Έλληνες ναυτεργάτες να αυξηθεί κατά 47,11%. Έπρεπε να μην υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα ποντοπόρα από το 2010.

    Έπρεπε, επιπλέον, στον ούριο άνεμο της ελληνικής ναυτιλίας να φυσήξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που χωρίς ντροπή τώρα βγαίνει στα κεραμίδια για τις σχέσεις εφοπλιστών με την κυβέρνηση. Έπρεπε δηλαδή να διατηρήσει όλα τα προκλητικά προνόμια στους εφοπλιστές που κατοχυρώνονται με το άρθρο 107 του Συντάγματος, που μόνο το ΚΚΕ ζητά την κατάργησή τους. Έπρεπε να ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία την ευρωπαϊκή οδηγία 2105/1794 που απελευθέρωσε τις ομαδικές απολύσεις στα καράβια! Έπρεπε να πάρει τα “συχαρίκια” από την ΕΕ, αφού με νόμο κατέστησε υποχρεωτική την εξόφληση μόνο του βασικού μισθού στην ακτοπλοΐα και όχι των «πάσης φύσεως απολαβών», που ουσιαστικά αποτελούν σημαντικό μέρος των απολαβών για τους ναυτεργάτες. Έπρεπε την ίδια ώρα που “μάτωνε” τον ελληνικό λαό στη φορολογία να δίνει στους εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο και να τους “αναγκάζει” σε εθελοντική φορολογία 40 εκατομμυρίων.

    Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.http://www.odigitis.gr/article/Kyberniseis-toyaletes-kai-efoplistes/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εξαρτημένος ελληνικός καπιταλισμός έχει τόσο πολύ αδυνατήσει που έχει μετατραπεί στον αδύνατο κρίκο της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας.

    Και ενώ ο επιθανάτιος ρόγχος ακούγεται όλα και πιο δυνατά, αναζητείται ο νεκροθάφτης που θα τον απαλλάξει από τα βάσανα και τις οδύνες της άχαρης ζωής του.

    Ένας νεκροθάφτης που θα έχει μελετήσει την εμπειρία της μεγάλης Οκτωβριανής επανάστασης, αλλά και το ζωογόνο λενινιστικό έργο, ειδικά την μπροσούρα του μεγάλου επαναστάτη για τον Ιμπεριαλισμό.https://www.kordatos.org/ergatoktono-nomosxedio-xatzidaki/...... Το ΚΚΕ υπάρχει αποκατέστησε πλήρως τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά μετά το 1991...γνωρίζουμε πως καταστράφηκε η Κ.Δ απο την οπορτουνιστική αντεπανάσταση μετά το 1935 και η ΕΣΣΔ μετά το 1953. Επίσης μελετήσαμε το Αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ για τον Ιμπεριαλισμό που ...δεν πάγωσε στον χρόνο.. και είναι ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ.https://laikhexousia.blogspot.com/2015/10/blog-post_2.htmlhttps://cognoscoteam.gr/1882-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2/ Ετσι λοιπόν με την χώρα μας στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο με σχέσεις αλληλεξάρτησης στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα Κοινωνική συμμαχία σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και μέσα απο την ιδεολογική πάλη και ζύμωση Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Με αυτή την Λενινιστική γραμμή η Κ.Δ και μετά το 1935 στο τελείωμα του Ιμπεριαλιστικού πολέμου το 1945 θα είχαν αποσπαστεί πολύ περισσότερες χώρες απο τον καπιταλισμό και στην χώρα μας ο λαός θα είχε διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό και σίγουρα δεν θα είχαμε ηττηθεί σε όλη την χώρα. Η Ευρωκομουνιστική γραμμή των ...σταδίων... κατέστρεψε τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή