Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΔΕΗ : ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ "ΚΟΛΟΣΣΟΥ"

 

 
Μια είδηση που περνά στα ψιλά της διεθνούς ειδησιογραφίας που ομως δείχνει την μεθόδευση που παίχτηκε εναντίον ενος ολόκληρου  λαού επί χρόνια .....είναι η ακόλουθη απο την "ΙΣΚΡΑ" .Αν ειναι αλήθεια πρόκειται για κορυφαίο έγκλημα κατά χώρας και στα ενεργειακά της αποθέματα ....Πραγματικά μη βρίσκοντας τρόπο οι "έμποροι των Εθνών " να αλλώσουν την Ενέργεια μιας χώρας και να διαλύσουν τον ενεργειακό ΚΟΛΟΣΣΟ της χτύπησαν στην καρδιά της και στοχευμένα  .Σε εποχές ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα ,τότε που χρειαζόταν άφθονη και φθηνή ενέργεια ανδρώθηκε η ΔΕΗ και γρήγορα με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού έγινε ο γίγαντας της ενέργειας της χώρας και μονοπώλειο σε εναν τομέα κορυφαίο για χώρα .Είμασταν κι ευλογημένη χώρα σ αυτόν τον τομέα μιας κι η πηγή της ενέργειας υπήρχε άφθονη στο υπέδαφος μας : 
ΛΙΓΝΙΤΗΣ !!
Εγινε όμως ενα λάθος γι αυτούς .Η ΔΕΗ χτίστηκε κι ανδρώθηκε ως ΚΡΑΤΙΚΗ και ΔΗΜΟΣΙΑ ,κι αυτό μπορεί να βόλευε οσο ο καπιταλισμος ηταν στα σπαργανα και στα πρώτα του βήματα ,όμως σε εποχές που ο καπιταλισμός έγινε ιμπεριαλιστικός κι ανεπτυγμένος κάθε "κρατικό" ηταν κι απαγορευτικό για το σύστημά τους .Βρέθηκε λοιπόν η ευκαιρία και άρχισαν να ξηλώνουν το γαιτανάκι ....
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΕΙΟΥ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ !! 
Περίπου δημιούργησαν ενοχές σε καθε Ελληνα που ρύπαινε  με τη ΔΕΗ του τον πλανήτη !! Με το σύνδρομο του ΕΝΟΧ κατάφεραν ενα λαο ολόκληρο να προτιμά να διαλύσει τον κολοσσό του για να γλυτώσει η ΓΗ !! Βάλαν και τα "παπαγαλάκια " τους (δημοσιογράφους ,βουλευτάδες κλπ) να ενισχύουν αυτό το σύνδρομο και αργά ή γρήγορα πείστηκε ενας λαός ολόκληρος οτι ειναι  ΕΝΟΧΟΣ ....
Αρχικά βγαλαν Ευρωπαική "οδηγία " για απαγόρευση του ΛΙΓΝΙΤΗ  κι άρχισαν να κλείνουν μονάδες ,μετά κόψαν την ΔΕΗ σε κομματάκια κι αρχισαν την Ιδιωτικοποίηση . Ετσι σήμερα  έχουμε ενα σωρό ΙΔΙΩΤΕΣ στην ενέργεια (που χρησιμοποιούν ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ της ΔΕΗ ) και  πουλάνε ρεύμα που το μεγαλύτερο μέρος του εξακολουθεί να το παράγει ...Η ΔΕΗ .
Το ιδιο εκαναν με τον ΟΤΕ , την Ολυμπιακή ,την ΕΥΔΑΠ κ.ά .
ΤΟ ΨΕΜΑ ομως εχει κοντά ποδάρια .Αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται η "πατάτα" κι ο βασιλιάς ξεγυμνώνεται στα μάτια των υπηκόων του .
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ,το ΝΕΡΟ , η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ , η ΥΓΕΙΑ κι η ΠΑΙΔΕΙΑ κι η ΓΝΩΣΗ ηταν απο τα γεννοφάσκια τους ΑΓΑΘΑ .....και ΕΠΡΕΠΕ να ειναι ΔΗΜΟΣΙΑ .
Και θα ναι ντάλα μεσημέρι οταν τα ξαναπάρουν οι ΛΑΟΙ στα χέρια τους 
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ .....ΔΩΡΕΑΝ !! 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΓΕΡΑΣΕ ,ΣΑΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΒΡΩΜΑΕΙ 



"ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ "
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

9 σχόλια:

  1. Πριν τον πόλεμο δεν υπήρχε δημόσια εταιρία στο ρεύμα ήταν όλες ιδιωτικές. Μετά τον πόλεμο που χρειαζόταν ανασυγκρότηση και δίκτυα σε όλη την χώρα δεν μπορούσαν να τα κάνουν οι ιδιώτες για οικονομικούς λόγους. Επρεπε να αναλάβει ο συλλογικός καπιταλιστής να φτιάξει τις υποδομές και επίσης λόγω διαφορετικού διεθνή συσχετισμού τους υποχρέωνε να δίνουν σχετικά φθηνό ρεύμα στον λαό. Ανασυγκροτήθηκε η χώρα μπήκανε δίκτυα παντού ανατράπηκε και ο Σοσιαλισμός οπότε ο συλλογικός καπιταλιστής τα παραδίνει σε ιδιώτες. Αυτός είναι ο καπιταλισμός στην χώρα μας απο το 1830 και έχει περάσει στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://prin.gr/2021/05/%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-6-%ce%bc%ce%b1%ce%b7/ Θέλουν λέει ...ενωτικό... αγώνα οι διασπαστές του εργατικού κινήματος τα φερέφωνα της ...πασοκάρας.. και του καπιταλισμού. Τους έπιασε ο πόνος. Η Πρόσκληση ισχύει για κάθε καλόπιστο άνθρωπο που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα αναχώματα του οπορτουνισμού το ΠΑΜΕ είναι εδώ και χωράμε όλοι με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Οι Κομμουνιστές δίνουμε πάντα το χέρι σε όποιον απλό άνθρωπο θέλει να σηκωθεί. Παλεύουμε για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση που οι Κομμουνιστές δεν την φοβόμαστε και πάντα την οξύνουμε. Ιδου η Ρόδος για όποιον έχει τα Κότσια... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2681-21o-synedrio-kke-kritiki-sto-3o-teyxos-ton-theseon-tis-ke Και για το 3ο Κείμενο του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ήρθε η απόλυτη δικαίωση απο τον ...ιστορικό.... της αυγής των ...συντακτών.... του σύριζα. Καταλαβαίνουμε τον πανικό και την απόγνωση τους. Αθελα του παραδέχεται πως το πρόγραμμα του ΚΚΕ έχει αλλάξει απο το 15ο συνέδριο του 1996... Τον ευχαριστούμε είναι η πυξίδα μας. Οταν σταματήσουν να Σκούζουν θα ψάξουμε τι λάθος κάναμε. Επιδίωκαν ένα Κ.Κ που θα είναι εγκλωβισμένο σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού ώστε όταν υπάρξουν επαναστατικές συνθήκες να συμβεί ότι τον Οκτώβρη του 1944 με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ευτυχώς το 2012... έσπασαν τα μούτρα τους. Περαστικά τους.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η "περιβαλλοντική υποκρισία" και το αποκορύφωμά της, τον "Green Deal" είναι οι great business του 210υ Αιώνα.
    Οι κεφαλαιοκράτες της Δύσης, αφού κονομήσανε καταστρέφοντας τον πλανήτη επί διακόσια χρόνια τώρα κονομάνε κι άλλο, πουλώντας στους "μάο-μάο" ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και ..."Green Deal"!
    Αν, όπως λένε αυτοί, "ο ρυπαίνων πληρώνει", τότε τι γίνεται με αυτόν, που ρύπαινε επί διακόσια χρόνια; Αυτουνού, ...χαρίζονται τα χρέη; Και πληρώνουν οι επόμενοι, τα ...κορόϊδα;!
    Αγγλία, Πρωσσία, Ρήνος, Βέλγιο, γινόταν ο χαμός με τις καύσεις ανθράκων (λιγνίτες, τέφρες, ανθρακίτες). Ολόκληρες περιοχές βουτηγμένες στην αιθαλομίχλη, να ανοίγεις το πρωϊ το παράθυρο και να μαζεύεις από το τζάμι με το δάχτυλο τη μαύρη γλύνα, που είχε επικαθήσει μόνο το προηγούμενο βράδι! Είχα πάει στο Ruhrgebiet (Βόρειος Ρήνος, η πιο βιομηχανική περιοχή της Γερμανίας και ίσως και της Ευρώπης/κόσμου) και το πρόλαβα, 1974, ιδίοις όμμασιν. Ηταν μια κόλαση, που πηγαίναμε όλοι για λίγο καιρό να δουλέψουμε για να βγάλουμε χρέη - τα μεροκάματα εκεί ήταν διπλάσια από την υπόλοιπη Γερμανία, γιατί κανείς δεν κάθονταν!
    H λύση για την βιόσφαιρα είναι η περιστολή της σπατάλης ενέργειας, του ηλίθιου καταναλωτισμού, των κάθε είδους ανταγωνισμών, συχνά και ένοπλων, η προώθηση της πυρηνικής σύντηξης. Και, βέβαια, οι δαπάνες βαρύνουν πρώτα και κύρια εκείνους, που κονομάγανε επί διακόσια χρόνια καταστρέφοντας το Περιβάλλον.
    Αντί αυτού, τι σκαρφίστηκαν οι ασύδοτοι; Να μας πουλάνε "οικολογική τεχνολογία", που καθόλου οικολογική δεν είναι, μολύνει το περιβάλλον με άλλους τρόπους. Τα "οικολογικά" εμπορεύματα (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά) παράγονται και λειτουργούνται κι αυτά με εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Οι χάλυβες και οι χαλκοί δεν παράγονται με ...πορδές! Το ίδιο και η εγκατάστασή τους, χωματουργικά κλπ. Ασφαλώς λειτουργούν με λιγότερα αέρια αλλά όχι και μηδενικά. Χρειάζονται εξυπηρέτηση-συντήρηση, κυκλοφορία οχημάτων/πλοίων στου διαόλου τη μάνα, κλπ.
    Και το κυριότερο: Στην εγκατάστασή τους δεν έχω ακούσει για ρήτρες απόσυρσης. Ποιός θα επιβαρυνθεί την "οικολογική" ανακύκλωσή τους, και κυρίως να δούμε με ποιά οικολογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αυτή, ιδίως για τα δηλητηριώδη φωτοβολταϊκά...
    Ωραία κομπίνα, για να συνεχίσει απρόσκοπτη η συσσώρρευση των μεγάλων κεφαλαιοκρατών σε βάρος των εργαζομένων και των Λαών.
    Πρώτα να κάψουμε κι εμείς τον λιγνίτη μας, όπως έκαναν οι Αγγλία και η Γερμανία επί ~διακόσια χρόνια, και μετά να μπούμε κι εμείς στην ..."περιβαλλοντική ευαισθησία"!
    Και κάτω τα χέρια από την Γυάρο, που τουλάχιστον μαρτύρησε αντιπαλεύοντας αυτή την αθλιότητα! Και από τους εθνικούς δρυμούς-πνεύμονες επιβίωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://prin.gr/2021/05/%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd/ Την ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός δέχεται την άγρια επίθεση των καπιταλιστών οι οπορτουνιστές στον γνωστό διασπαστικό τους ρόλο ενάντια στον λαό και στο ΠΑΜΕ. Αυτή είναι η δουλειά τους.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...τα σωματεία πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της 6ης Μάη, υπερψηφίζοντας τις προτάσεις των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ...."
    ..και σε μαζικές συνελεύσεις, όπως οι ίδιοι μας ενημερώνουν. Από ό,τι κατάλαβα, "έσπασε" από το μπλοκ του "όλου πασόκ" η ΑΡΙΣ, και υποστήριξε τις προτάσεις του ΠΑΜΕ. Γι αυτό και η χολή και εναντίον της.
    Διεργασίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ για να πωληθεί ένα ιδιωτικό προϊόν ή μία ιδιωτική υπηρεσία έχει υπερκοστολογηθεί

    Για να πωληθεί όμως ένα δημόσιο αγαθό (πχ Ολυμπιακή, ΟΤΕ, Αυτοκινητόδρομοι κτλπ), πρώτα πρέπει να αποδομηθεί ιδεολογικά στις λαϊκές μάζες, ώστε να έρθει ο "ήρωας" επενδυτής για να "σώσει" την κατάσταση, αγοράζοντάς το τζάμπα.

    Υ.Γ. Πάντα είχα την απορία, πώς γίνεται ο αστός διαχειριστής μιάς δημόσιας εταιρείας, ας πούμε της Ολυμπιακής, να είναι άχρηστος, ενώ ο ίδιος ως επιχειρηματίας να είναι άριστος; Ρητορική Ερώτηση, βεβαίως βεβαίως.

    Υ.Γ.1. Παναγιώτη, πιο συγκεκριμένα, η εκβιομηχάνιση και ο εξηλεκτρισμός της χώρας δε θα μπορούσε να γίνει με ιδιώτες στον ηλεκτρισμό, διότι ο καθένας εφαρμόζοντας δική του εμπορική πολιτική, όχι μόνο θα είχε επιπτώσεις σε κλάδους της οικονομίας έναντι κάποιων άλλων αλλά και μεταξύ των εταιρειών εντός ίδιου κλάδου. Η μεγάλη αντίφαση της καπιταλιστικής οικονομίας είναι, όταν η βάση της(ηλεκτρισμός) να βασίζεται σε κεντρικό σχεδιασμό(βλ ΔΕΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θοδωρής. Πολύ σωστά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λένιν: "Σοσιαλισμός = Κολλεκτιβοποίηση συν εξηλεκτρισμός"!
    Ελληνες κεφαλαιοκράτες: "Καπιταλισμός = Μικροαστικοποίηση + εξηλεκτρισμός"!
    Και στις δύο περιπτώσεις ο εξηλεκτρισμός ήταν μια κρίσιμη και επείγουσα παράμετρος, που δεν μπορούσε να αφεθεί στην "αγορά". "Μοιραίο", δηλαδή αναγκαίο ήταν, να επιβληθεί εκ των άνω, με τα μεγάλα μέσα των δημόσιων οικονομικών του κ/μ καπιταλισμού εδώ, του κεντρικού σχεδιασμού, (GOSPLAN), εκεί.
    Αν περίμεναν οι κεφαλαιοκράτες/ιμπεριαλιστές να εξηλεκτριστεί η χώρα μόνο με τις δυνάμεις της αγοράς, ....θα είχε πέσει ο καπιταλισμός στην Ελλάδα!
    Ηδη μέχρι το 1960, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το βράδι φαίνονταν μόνο τα αλβανικά χωριά. Από δω μεριά σκοτάδι, γιατί η ΔΕΗ δεν είχε φτάσει ακόμη, και τι να σου κάνουν τα καντήλια με το λαδάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή