Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Οι καλλιτέχνες στην ΕΣΣΔ

 


Από συνέντευξη της Ειρήνης Παπά τον Ιούλη του 1961

...''είχα καί ένδιαφέρουσες συναντήσεις μέ άρμόδιους τού κινηματογράφου. Άπό τίς συζητήσεις αύτές θά σάς άναφέρω
όρισμένα στοιχεία γιά τήν άμοιβή τών ήθοποιών τού κινηματογράφου.
Εκεί μόλις ό νέος καλλιτέχνης αποφοιτήσει άπό τή Σχολή,
άμέσως θεωρείται έργαζόμενος καί άμοίβεται.
Τό κατώτατο οριο μισθού, οταν δέν έργάζεται είναι 65 ρούβλια τό μήνα (2.000 δρχ.) καί οταν εργάζεται 13% ρούβλια τήν ήμέρα (400 δραχ.). Ό άνώτερος είναι 75 ρούβλια τήν ήμέρα, οταν ό καλλιτέχνης έργάζεται καί 400 ρούβλια τό μήνα οταν κάθεται. Τό καταπληκτικό είναι δέ οτι γιά κάθε μέρα «γύρισμα» έχουν δυό μέρες πρόβα πληρωμένη οπως καί ή ήμέρα τού γυρίσματος''.

( «Αύγή», 23 Ιούλη 1961)

8 σχόλια:

  1. Τα θετικά αποτελέσματα του Σοσιαλισμού που οικοδόμησαν οι Μπολσεβίκοι με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ 1917 1953 και δεν είχε προλάβει η οπορτουνιστική αντεπανάσταση να καταστρέψει... Μόλις είχε αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2608-paradeigma-o-lignadis Τα πλυντήρια της ...πασοκάρας.... και του καπιταλισμού. ...ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .......Τέλος, οι κομμουνιστές εργάζονται παντού για τη σύνδεση και τη συνεννόηση των δημοκρατικών κομμάτων όλων των χωρών.

    Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος.https://www.imerodromos.gr/proletarii-olon-ton-xoron-enothite/...... Η Διαστρέβλωση της πραγματικότητας με επιστημονικό οπορτουνισμό με μοναδικό στόχο να συνεχίσει να υπάρχει καπιταλισμός για πάντα. Ο Καπιταλισμός δεν ανατρέπεται με ...πολιτικά μέτωπα στάδια και συμμετοχή των κομμουνιστών σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού. Δεν δικαιώθηκε πουθενά αυτή η θεωρία των Οπορτουνιστών και του Κάουτσκι... και πληρώθηκε παντού με πολύ αίμα π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Οκτώβρης 1944. Αντίθετα δικαιώθηκε ο Μαρξισμός Λενινισμός απο τους Μπολσεβίκους το 1917 στην Ρωσία που με τις θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπαν τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε καπιταλισμό αντιμετώπισαν το φασιστικό κίνημα Κορνίλοφ χωρίς να μπούνε ποτέ στην Αριστερή κυβέρνηση Κερένσκι και την ανέτρεψαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και το μόνο που καταφέρνουν στον ....ημερόδρομο.... είναι να προσφέρουν άφθονο γέλιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.imerodromos.gr/otan-to-in-gr-ginetai-makeleio/ Καρφώνονται πολύ εκεί στον ...ημερόδρομο.... στην Αβάντα υπέρ του τζίφρα και του τσύριζα. Οταν η Μονταζιέρα του ...Καρτερού... κάνει τα ίδια τότε παθαίνουν αφωνία.. Με διακριτικότητα ...παιδιά.. σαν παίρνουν χαμπάρι και άλλοι που δεν σας ξέρουν... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Off-topic: Το νεοταξίτικο ζόμπι του κοσμοπολίτικου κεφαλαίου, δεν κατάλαβε...
    Οταν η εικονική πραγματικότητα των ΜΜ"Ε" τρώει τα μούτρα της....
    ...και έχει και την ηλιθιότητα να ...απορεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Off-topic συνέχεια:
    Υπέρ της Μενδώνη 56 προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων !!!
    Προσέχτε, είναι, επίσης, όλοι - όλες τους, "MeToo"-ληδες και "MeToo"-λισσες: "Η σημερινή ευκαιρία του #metoo ευχόμαστε να μετατρέψει τη δοκιμασία σε αληθινή αναγέννηση."!!!!
    Κι όσο για ονόματα....διαλεχτά:
    Η απαραίτητη Σώτη (Τριανταφύλλου).
    Η γλυκειά πρώην κομμουνίστρια Αιμιλία.
    Η ευαίσθητη "αριστερή" Αννα (Φόνσου)
    ...και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δείτε κι αυτό τον σύνδεσμο:
    Οι "MeToo"-ληδες είναι ταυτόχρονα και πρωτεργάτες του ..."κινήματος για τον Κουφοντίνα"! Tεχνητά και πιεστικά, βέβαια, μέχρι να καμφθεί η εμφανέστατη λαϊκή καχυποψία και απόστασιοποίηση. Και βέβαια εδώ πρωταγωνιστεί η ευρύτερη πασοκο-"αριστερά"! Περιθωριακή και ξεκομμένη από τον κόσμο και τις αγωνίες του, αλλά επίμονη, λόγω της αυτοπεποίθησης, που της εμπνέει η κυρίαρχη τάξη.... είναι, βλέπετε, οι "winners"....
    Εχει στηθεί ένα "δικομματικό" "κίνημα", όχι πια σε επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης, αλλά απ' ευθείας, κάτω στην βάση της κοινωνίας, με σκοπό, σα μέγγενη, να συνθλίψει κάθε προσπάθεια πραγματικής λαϊκής αντίστασης εν τη γενέσει της. Με μοχλό τον καταθλιπτικό μηχανισμό της μαζικής προπαγάνδας των ΜΜ"Ε".
    Από την μια οι "φαν" του κοσμοπολιτισμού ("Νέας Τάξης" η "Great Reset" κλπ.), και από την άλλη οι παλαιοσυντηρητικοί, τα ορφανά του εθνικισμού, της παληάς "εθνικοφροσύνης". Οι πρώτοι είναι οι κυρίαρχοι, οι δεύτεροι είναι οι "loosers", που δουλειά τους, ρόλος τους, είναι να είναι οι ...χαμένοι της παράστασης!
    Το στήσιμο μιας κλασσικής σικέ "αντιπαράθεσης", όπου, σε οποιαδήποτε επί μέρους έκβαση, κερδισμένος είναι πάντα ο Καπιταλισμός, και μακροχρόνια βέβαια ο κοσμοπολίτικος, η ισχυρή μερίδα του Κεφαλαίου. Και σε ιδεολογικό επίπεδο η Μεταφυσική, η πλήρης αποδόμηση κάθε λογικά συγκροτημένης θεώρησης της Κοινωνικής Εξέλιξης, η μαζική μετατροπή των ανθρώπων σε ανεγκέφαλα όντα, "ειδικευμένους βλάκες" κλπ., κλπ.
    Χαμένος το εργατικό/λαϊκό κίνημα, τα κομμ. κόμματα, ο απλός κόσμος, που όχι μόνο θα σκληραίνει η ζωή του σε ευθεία αναλογία με την αυξανόμενη εκμετάλλευση, αλλά μπαίνει και σε άμεσο κίνδυνο από την ανικανότητα του κοινωνικού συστήματος να ελέγξει τα μέσα παραγωγής, που το ίδιο δημιούργησε και διαμόρφωσε. Και τα οποία μετατρέπονται κάτω από τη μύτη μας σε μέσα καταστροφής, πολύ μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας από τους ίδιους τους πολέμους!
    Και για το σκοπό αυτό έχουν στηθεί πρόσφατα αυτά τα δύο χαρακτηριστικά "κινήματα", το "ΜeToo" και η επιχείρηση ηρωοποίησης του Κουφοντίνα, νεκρού η ζωντανού μικρή σημασία έχει για αυτούς όλους και τον επιδιωκόμενο στόχο τους: Να γίνουν τα μυαλά των ανθρώπων, της περίφημης "κοινής γνώμης" ένας χυλός. Οπως και οι περίφημες "Ανοίξεις", τα διάφορα μονοθεματικά "κινήματα", του ατομικού (πάντα!) "δικαιωματισμού", η νομιμοποίηση των ναρκωτικών κλπ.

    Σεχταρ ο Τρομερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή