Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

"17Ν" στημένη παγίδα απο χρόνια


«Τοποθετούμαστε από θέση αρχής, ανεξάρτητα από την κριτική μας στις πράξεις του συγκεκριμένου κρατούμενου, οι οποίες είναι γνωστό πως αξιοποιήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια για να συκοφαντηθούν οι αγώνες του λαού, η επαναστατική ιδεολογία και πράξη. Αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η ορθή στάση και το χρέος όλων των προοδευτικών δικηγόρων και νομικών, καθώς και των φορέων τους.»
Η Αντίδραση, αδίστακτη όπως πάντα, άμα καταλάβει την αδυναμία σου σε χτυπάει σαν χταπόδι:
«Τι θα κάνατε αν στη θέση του Δ.Κ. ήταν ο Ρουπακιάς;»!
Eλα μου, ντε;!
Τι θα κάναμε;!
Θα τοποθετούμασταν «από θέση αρχής» και «ανεξάρτητα από την κριτική μας»……;!
Τότε, τι τη θέλουμε την «κριτική μας»; Απλά για να …διαφοροποιούμαστε, έτσι στον αέρα;!
Δεν μπορείς να υπεκφύγεις από το ερώτημα «τι ακριβώς έκανε και τι ήταν ο Δ.Κ. ». Σε ποια όχθη του ποταμού τελικά ανήκει η ιστορική του παρουσία, εφόσον αποδέχεσαι την αυθεντικότητά της. Όπως δηλαδή παρουσιάστηκε από αυτούς, που τελικά διαμορφώνουν την «κοινή γνώμη» δηλαδή την κυρίαρχη άποψη.
«Ηταν από δω η από εκεί»;
Είμαστε πάλι στη μέγγενη του ίδιου δικομματισμού. Τόσο η «συντηρητική Κυβέρνηση» (ΝΔ και ακροδεξιά/«τραμποειδή» μορφώματα), όσο και η ….«προοδευτική(!) Αντιπολίτευση» (τΣύριζα, Κινάλ-Τρινάλ, Μέρα 35 και όλος ο εξωκοινοβουλευτικός εσμός), συνελόντι ειπείν οι δυο δαγκάνες της αντιδραστικής μέγγενης.
Εδώ, ό,τι και να απαντήσεις, κερδισμένη είναι η Αντίδραση. Είναι πονηρά, όπως πάντα, στημένο το ερώτημα.
Και αναρωτιέμαι, αν ακριβώς η άρρητη αποδοχή αυτού του μύθου της «17Ν» είναι το κλειδί της μέγγενης, του πλαστού διλήμματος.
Όταν διαπιστώνουμε το αυτονόητο σαν κυρίαρχο πρόβλημα της εποχής, δηλαδή την αναντιστοιχία αντικειμενικής με τη υποκειμενική κατάσταση των μαζών, τι άλλο εννοούμε παρά ετούτο;: Ότι ο μέσος εργαζόμενος αντιμετωπίζει μια ζοφερή πραγματικότητα πραγματικών προβλημάτων της ζωής του, άμεσα παλεύει με αυτά για να επιζήσει, αλλά η νοητική εικόνα, που έχει γι αυτά είναι τελείως «εικονική», παραπλανητική, και επίσης η σκέψη του κατευθύνεται σε «λύσεις», που επιδεινώνουν, αντί να καλυτερεύουν, τη ζωή του;
Σκέπτομαι, μήπως εδώ συμπυκνώνεται η ουσία της σύγχρονης τακτικής της Αντίδρασης, και μάλιστα του κυρίαρχου σήμερα κύκλου συμφερόντων, που φαίνεται να είναι πίσω και από τις «κοσμοπολίτικες» κατευθύνσεις; Να οξύνει δηλαδή αυτή την αναντιστοιχία όσο γίνεται περισσότερο, σαν μοναδική λύση της δικής της κυριαρχίας/επιβίωσης; Κατά προτεραιότητα σε σχέση με τις γνωστές παραδοσιακές πρακτικές της καταστολής; Εξασφαλίζοντας και το πρόσθετο ιδεολογικό πλεονέκτημα της δημοκρατικής επίφασης σε σχέση και με τις παραδοσιακές;
Oπότε, μορφώματα, όπως η «17Ν», είναι απλά «αριστερισμός», η κάποιοι «υπερεπαναστάτες, που κάνουν λάθος με αποτέλεσμα να συκοφαντηθούν οι αγώνες του Λαού» η μήπως ένα όχι αμελητέο εργαλείο ακριβώς για να επιβληθεί στη λαϊκή συνείδηση αυτή η αναντιστοιχία; Χωρίς να παίζει ουσιαστικό ρόλο ούτε η αφετηρία συγκρότησης του μορφώματος, ούτε και η συνειδητότητα, το διανοητικό επίπεδο η οι προθέσεις των προσώπων, που επανδρώνουν τέτοιους μηχανισμούς.

 
Τα σκοτεινά της «17Ν» τα έχει επισημάνει ο «Ριζοσπάστης» αριά και που, και νομίζω πως ήταν το μόνο ΜΜΕ, που το έκανε, κόντρα στην ενιαία χορωδία των υπολοίπων. Και, θυμάμαι, μόνο μια φορά δήλωσε ο ΓΓ/ΚΚΕ ότι ο Δ.Κ. (η οι κρατούμενοι της 17Ν – δεν θυμάμαι ακριβώς) «είναι ποινικός και όχι πολιτικός κρατούμενος» η κάπως έτσι και σε αυτό το πνεύμα πάντως. Δεν έχω υπόψιν μου άλλα κομματικά όργανα να έχουν ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα αυτό. Και σωστά επισημάνθηκε πως ούτε η οπερετική «σύλληψη», ούτε η περιβόητη-επικοινωνιακή «δίκη» έρριξαν φως σε μια πολύ σκοτεινή υπόθεση. Κατά την άποψή μου, αντίθετα, ήταν μεθοδεύσεις, με στόχο να θολώσουν ακόμη περισσότερο τα νερά αυτής της υπόθεσης. Ηταν η συνέχεια της ύπαρξης/χρήσης της. Και φαίνεται, πως από όλους τους κρατουμένους, ο μόνος, που εξακολουθεί να υποστηρίζει έμπρακτα (δηλώσεις, βιβλίο, τώρα και με την «απεργία πείνας») τον άνωθεν επιβεβλημένο μύθο/σκοπιμότητα χρήσης της «τρομοκρατικής-επαναστατικής 17Ν» είναι ο Δ.Κ., καθώς οι υπόλοιποι περιμένουν υπομονετικά να εκτίσουν τις ποινές τους και έχουν κάκιστες σχέσεις με τον ίδιο.

Γιατί λοιπόν κάποιος, που έχει ολική αντίθεση με τον Καπιταλισμό και τους θεσμούς/’οργανα/εργαλεία του, να πάρει θέση, και μάλιστα ενεργή, σε μιαν υπόθεση, που καν δεν είναι σε θέση να γνωρίζει; Δεν θα ήταν πιο συνεπές να σταθεί καταγγελτικά η, έστω, κρατώντας αποστάσεις από μιαν άνωθεν στημένη υπόθεση, που έχει τόσες πολλές «αποχρώσες ενδείξεις» σκευωρίας σε βάρος του λαϊκού κινήματος, και μάλιστα όχι απλά για να «συκοφαντηθεί» (Σαν τι; Προφανώς σαν δολοφονικό…) αλλά, πολύ χειρότερα, για να παραπλανηθεί και να αποδιοργανωθεί;
Μα, θα πει η «κοινή γνώμη» εδώ ένας άνθρωπος (“όποιος κι αν είναι αυτός” κλπ.) κινδυνεύει να πεθάνει!
Η απάντηση εδώ είναι ότι καθόλου σίγουρο δεν είναι, πως «παίρνοντας θέση» υποστήριξής του θα αποτρέψεις αυτή την προοπτική, ακριβώς γιατί οι προθέσεις, τόσο των φαινομενικά «υποστηρικτών» του (και του ιδίου) όσο και των «τιμωρών» του δεν μπορούν να εκτιμηθούν ούτε και να προδικαστούν, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως το οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα βλάψει εξίσου το λαϊκό κίνημα. Και το προβαλλόμενο ανάλογο του θανάτου του Μπόμπυ Σαντς τί άλλο προσέφερε, παρά να σφυρηλατήσει το προφίλ της σιδηράς Βρετανικής εξουσίας; Είναι γνωστό, πως το ΚΚΕ ποτέ δεν ακολούθησε τέτοιες μορφές πάλης, ούτε τις επέτρεψε στα έγκλειστα μέλη του. Ούτε απεργίες πείνας» ούτε …χαρακίρια!
To μόνο, που θα είχα να προσθέσω, είναι πως μια τέτοια μαχητική στάση προϋποθέτει την ανάλογη και μακρόχρονη προετοιμασία του κόμματος και των οπαδών του, για να αντιμετωπίζουν αυτές τις ανεβασμένες ταχτικές της αντίδρασης. Γιατί βέβαια, στις σημερινές συνθήκες θα κινδύνευε, πιθανόν(*), να συνοδευτεί από ένα «σοκ» ανάλογο εκείνου του 2012.
Αλλά η μοιρολατρία της αργής φθοράς, που συνεπάγονται οι συνεχείς μάχες οπισθοφυλακών σε κάποια ζητήματα "πλατύτητας/ενότητας", έχει ένα γνωστό και σίγουρο τέλος. Πόσο μάλλον, που το Κόμμα έχει να επιδείξει και πολλές μάχες εμπροσθοφυλακών, που σε αυτές οφείλει αποκλειστικά την επιβίωσή του, και την όποια σημερινή ύπαρξη λαϊκού και εργατικού κινήματος....
-----------------------------------------------------
(*) «Πιθανόν» και όχι σίγουρα. Δυστυχώς η, σαν αντίδραση στον ολοκληρωτισμό των ΜΜ"E", αντίρροπη και υπαρκτή λαϊκη καχυποψία αφήνεται στο έλεος κύρια των «ψεκασμένων» ακροδεξιών. Δεν έχει ευρεία λαϊκή απήχηση η «17Ν», παρά την μακροχρόνια επικοινωνιακή προβολή της και από τις δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές.

ΣΕΧΤΑΡ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ 






18 σχόλια:

  1. Σεχτάρ όπως πάντα υποδειγματικός δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον Στρατάρχη για τις αναρτήσεις και για την φιλοξενία. Περιμένω κείμενα σας στον προσυνεδριακό. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.imerodromos.gr/elena-akrita-lathos-mega-i-anartisi-moy-gia-to-kke-zito-syggnomi/ Δεν τρώμε κουτόχορτο και δεν τσιμπάμε.... Σκεφτείτε κάτι άλλο... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.imerodromos.gr/pros-serifi-chrysocho-di/ Αταξικός αντιφασισμός ...ΜΑΛΙΣΤΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Είναι κοινός τόπος, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πλέον ακροδεξιά και αυταρχική τουλάχιστον από το 1974 και καθώς δεν έχει μπροστά της κάποιο ανερχόμενο κίνημα πολιτικής προοπτικής που θα μπορούσε να την ανατρέψει με θέσεις προς τα αριστερά, αλλά αντίθετα έχει πίσω της ένα εξευτελισμένο και ηττημένο κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε δυστυχώς την πολιτική επιλογή έκφρασης μίας μακράς κινηματικής ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας επία δύο δεκαετίες πριν, βρίσκει την ευκαιρία να εκδικηθεί την ελληνική κοινωνία για όλη της αυτή την ριζοσπαστικοποίηση και να ανατρέψει στην πράξη όλες τις κατακτήσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της μεταπολιτευτικής περιόδου.https://prin.gr/2021/02/papadakis/..... Η Χειρότερη ...ακροδεξία.... κυβέρνηση απο το 1974... μας ενημερώνει ο Τρότσκα και στεναχωριέται που δεν είναι έτοιμο το καινούργιο οπορτουνιστικό ανάχωμα που έχει ανάγκη ο καπιταλισμός. Η ..πασοκάρα... είναι εδώ και Σκούζει.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα το "όλον ΠΑΣΟΚ" έδωσε τα ρέστα του σε μιαν, υπαρξιακού χαρακτήρα, διαδήλωση ταύτισης του με τον ήρωά του!
    Μαζεύτηκαν όλοι κι όλοι δύο (η και πέντε;) χιλιάδες και ...αναθάρρησαν(!!) ελπίζοντας και απειλώντας, ευτυχισμένοι, να πεθάνει ο "ήρωας" και ...να καεί η Αθήνα!
    Μόνο αηδία για την κατάντια του αείποτε "αγέρωχου" τριτοδρομικού μπλοκ, που μάζευε εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους του "κινήματος"!
    Ολος ο ανεκδιήγητος συρφετός από ..."νεολαία τΣύριζα" μέχρι τους λάβρους "αντιεξουσιαστές"(!), αγκαλιασμένοι, σα να μην έχει τρέξει τίποτε μεταξύ τους, φαντασιώνουνται ...νέους "Μαύρους Δεκέμβρηδες 2008". Σα να μην έχει συμβεί τίποτε από τότε. Νομίζουν πως βρίσκονται ακόμη στις παραληρηματικές "πλατείες"!
    Ανατριχιαστική και η εικόνα τους στο δίκτυο: Ανθρωποι, που νομίσαμε (οι αφελείς, πάντα...) πως μπορούσαμε "να βρούμε μιαν άκρη" μαζί τους, κάτι με την δίκη της ΧΑ, κάτι με την μάχη για Δημόσια Υγεία κόντρα στην Πανδημία, εμφανίζονται ξαφνικά σα "σεληνιασμένοι", σα μαστουρωμένοι ντερβίσηδες, να βγάζουν αφρούς από το στόμα ενάντια σε όσους δε στοιχίζονται από πίσω τους, απειλώντας θεούς και δαίμονες. Καμπαγιάννης, Παπαδάκης...."αριστεροί", "αντιφασίστες" και ..."αντικαπιταλιστές! Τόσοι ήταν! Μέχρι εκεί μπορούσαν!
    Και οι "δεξιοί", η Πρεσβεία και το Κεφάλαιο να τρίβουν τα χέρια τους για την δουλειά τους, που πάει τόσο καλά!
    Πάει καλά;
    Δε νομίζω.
    Ισως και να το βλέπουν. Ο Λαός είναι απών από όλο αυτό. Ο Λαός δεν τσίμπησε την παραμύθα της "17Ν". Αστε τους να βαυκαλίζονται με τα 17 χιλ. τουϊτ στη "δική τους"(!) πρώην "Ρηγού" προεδρίνα τους. Είναι πια μια θλιβερή και παρανοϊκή μειοψηφία, θορυβώδεις τενεκέδες.
    Μην τσιμπάτε, και μη σας βάζουν σε σκέψεις οι αιώνιοι ολιγόψυχοι "δικοί μας". Πάντα υπήρχαν τέτοιοι.
    Ας είμαστε προετοιμασμένοι να δούμε σημεία και τέρατα τις επόμενες μέρες.
    Αλλά για καλό θα είναι. Θα ξεκαθαρίσουν πολλά και πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην "αδικήσω" και τον Παπανικολάου, τον γιατρό. Στη "γιούργια" κι αυτός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.902.gr/eidisi/politiki/252171/sholio-gia-tin-stasi-tis-kyvernisis-apenanti-ston-kratoymeno-d-koyfontina Σε σχόλιο για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

    «Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του.

    Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό.

    Δεν πρόκειται να επικαλεστούμε το «κράτος δικαίου», γιατί ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο πλαίσιο της δικτατορίας του κεφαλαίου. Μόνη απάντηση απέναντι στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, τους τρομονόμους και την καταστολή των κυβερνήσεων και της ΕΕ, είναι η οργανωμένη εργατική-λαϊκή πάλη»..... Μία εξαιρετική ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα με σωστή στάση απέναντι στον προβοκατόρικο μηχανισμό της ..17Ν... και στο καπιταλιστικό κράτος που την δημιούργησε και την χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια για να χτυπήσει το εργατικό λαικό κίνημα και τους κομμουνιστές. Ολοι οι κρατούμενοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και να μην παραβιάζονται. Αυτό ισχύει για Κουφοντίνα Μιχαλολιάκο Κασιδιάρη Λαγό κ.α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...κι ο "Αρούλης" στο "κίνημα", ολέ!
    Μολότωφ, στην Καισαριανή. Τα "παιδιά" ξανάπιασαν δουλειά.
    Κάτι τρέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ….και η «γενναία» Μπεκατώρου «Υποστηρίζει την πρωτοβουλία του metoogreece.gr»
    «Το μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου» εξέπεμψε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο facebook για τα περιστατικά σεξουαλικής ή άλλης βίας και το κίνημα metoogreece. Κλπ., κλπ.»
    Την υποστηρίξαμε, κι αυτήν «χωρίς ναι, μεν, αλλά», και ....από νίκη σε νίκη αρχίζουμε κι εμείς να πετάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σύνταγμα, σήμερα Τρίτη, ώρα 19:15.
    Η σεμνή τελετή των απελπισμένων λιβανιστών του κουφοντίνα έχει από ώρα τελειώσει.
    Τρεις κι ο κούκος και σήμερα, ούτε 1500 άτομα του ενιαίου χώρου των 18 "πασοκοτήτων", που τσίμπησαν στις σκοτεινές μηχανορραφίες της άρχουσας τάξης, βλέποντας την "απεργία πείνας" σαν την ουρανόσταλτη(!) ευκαιρία επίλυσης του υπαρξιακού πολιτικού τους προβλήματος.
    Ο "έντεκα φορές ισόβια" σε λίγους μήνες μάλλον θα βγεί "για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές" (το συριζάνικο σκεπτικό των αλλαγών στα ποινικά-σωφρωνιστικά). Αν εξακολουθεί να είναι πολιτικό κεφάλαιο για το δικομματικό δίπολο "Δεξιά vs. Ανάχωμα" θα δείξει σύντομα.
    Αν τον "στείλουν" με αυτές τις μεθοδεύσεις απλά θα έχουν δείξει για μια ακόμη φορά τον εγγενή κυνισμό τους. Σε κάθε περίπτωση αυτή η μανούβρα ηρωοποίησης του κουφοντίνα δε βλέπω να πιάνει ψάρια. Τα ψάρια εμφανώς αδιαφορούν, παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση ενός καταθλιπτικού προπαγανδιστικού μηχανισμού να το κάνει κεντρικό θέμα.
    Αντε να δούμε, τι άλλο θα σκαρφιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είδαν το χθεσινό χάλι και κινητοποιήθηκαν.
    Σήμερα το κυρ-Παντελήδικο "κίνημα" ήταν ανεβασμένο, κάπου 4-5 χιλιάδες, αν κρίνω από τις φωτό. Για συνηθισμένη κινητοποίηση όχι κακό νούμερο. Αλλά βέβαια τούτη δω δεν είναι συνηθισμένη. Πρόκειται για το υπαρξιακό πρόβλημα του ενιαίου "χώρου", (το "όλον πασόκ"), που πλέον έχει ταυτίσει τις ελπίδες επιβίωσής του με μια "νίκη" του ...κουφοντίνα!
    Ισως και να τους "σφυρίξανε" ότι μπορεί να "λύσουν" το πρόβλημα οι δικαστές, και σα γνήσιοι και ασυμβίβαστοι επαναστάτες πήραν απάνω τους.
    Οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι:
    - Η Κυβέρνηση γιατί έδειξε την απαιτούμενη πυγμή, και βέβαια, ..."θα σεβαστεί τις αποφάσεις της ανεξάρτητης(χα, χα, χα!) δικαιοσύνης"!
    - Ο "χώρος" γιατί θα προσθέσει ένα ακόμη τρόπαιο στην αίθουσα των τροπαίων του. Είπαμε, πετάμε από νίκη σε νίκη. Και στο βάθος ΔΦΑ "προοδευτική κυβέρνηση".
    - Η Εξουσία (ντόπιο κεφάλαιο/ιμπεριαλιστές) γιατί θάχει πάλι σταθεροποιήσει το πολιτικό σύστημα σε μια πολύ δύσκολη φάση.
    Aρκεί να σκεφτούμε τι μέτρα έχουν περάσει πίσω από τις πλάτες του Λαού (και των κυρ-Παντελήδων)... Και μέσα στην γενική επαναστατική ευωχία, ποιός ασχολείται με Πανεπιστήμια, τα διαλυμένα από την Πανδημία νοσοκομεία, τη "γαλάζια πατρίδα" του ιμπεριαλισμού, το χρέος, που πάει για 300%, τον ΕΝΦΙΑ, την ακρίβεια (ούτε, που την έχουμε πάρει χαμπάρι), τον ψηφιακό θάνατο του συνδικαλισμού (ηλεκτρονικές ψηφοφορίες), τις συντάξεις πείνας, την ανεργία, την αυταρχικοποίηση του κράτους, την μπατσοκρατία κλπ., κλπ. κλπ.
    Τους επαναστάτες κυρ-Παντελήδες θα τους ξαναδούμε σε καμιά δεκαριά πάλι χρόνια εκτός κι αν ξαναφοβηθούν το ...ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εν τω μεταξύ επειδή η "χαριτωμένη" κούρτοβικ έκανε άκυρη προσφυγή, της βάλανε από δίπλα τον δεξιό(!) Σοφό, να την βοηθήσει στα νομικά! Είπε κανείς τίποτε για δικομματισμό, για στήσιμο και για "πασόκικη" ηλιθιότητα;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμφανώς καταπτοημένοι οι "αριστεροί" κυρ-Παντελήδες, σήμερα δε μαζεύτηκαν (18:30) στο Σύνταγμα ούτε 500. Εν τω μεταξύ το πρόβλημα όπως φαίνεται δεν έχει προς το παρόν δικαστική διέξοδο - το αίτημα των συνηγόρων για "διακοπή έκτισης" απορρίφθηκε. Θα δούμε πως θα το χειριστεί η Εξουσία με τα δικομματικά καρακόλια της, Κυβέρνηση vs. "πασοκότητες".
    Το ανάχωμα, όλο αυτό το τουρλού μαζί με τΣύριζα-Τρινάλ, δε φαίνεται να συγκεντρώνει τις qualifications για εναλλαγή στην Κυβέρνηση και εκκρεμούν ακόμη πολλές και σοβαρές "μεταρρυθμίσεις", από το αγαπημένο μας ασφαλιστικό, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, την ολική αυταρχικοποίηση του εποικοδομήματος μέχρι "Γαλάζια Πατρίδα" και ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις (Αλεξανδρούπολη κλπ.), που όλα αυτά τρέχουν και δεν είναι "φρόνιμο" να ανακοπεί το ..."momentum" τους.
    Το λαϊκό κίνημα, ό,τι τέλος πάντων υπάρχει αυτή τη στιγμή, πρέπει να ξεμπλέξει από προβοκάτορες και "κυρ-Παντελήδες". Δεν αξίζει να χάνει χρόνο κανείς για δαύτους, ούτε να υπολογίζει στην χίμαιρα της όποιας συμπαράταξης ιδίως με ηγετικά τους στελέχη. Εχουν πιάσει πάτο στην αξιοπιστία του δικού τους πασοκόκοσμου και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους αναστήσει το ΚΚΕ. Η Κοινωνική Συμμαχία θα συγκροτηθεί αργά και βασανιστικά και ενάντια και σε δαύτους. Ολη αυτή η ιστορία και με τον "κουφοντίνα" δείχνει πόσο επικίνδυνοι είναι για τον Λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...«και δε βλέπω και καμιά "δημοσκόπηση" να προσπαθεί να μας πείσει!» έγραφα προχτές...
    ...και νάτην και την "δημοσκόπηση"!
    ..που είναι και παραδοσιακά «φιλοσυριζάνικη» εκδοχή της «ανωτάτης αρχής».
    Είναι φανερό το μήνυμα προς τον «απεργό πείνας»: «Η κάνεις πίσω η ...αγιάζεις»!
    Ο,τι και από τα δύο να γίνει, κερδισμένη η «ανωτάτη αρχή», δηλαδή η Αστική Εξουσία.
    Η δεύτερη εκδοχή μας λέει κάτι, που ξέραμε: Ότι η Αστική Εξουσία δε δεσμεύεται από ποινικούς κώδικες, ούτε έχει ηθικές αναστολές. Αν αποφασίσει να «στείλει» κάποιον, αντίπαλο η δικό της (όρα και τύχη των αδελφών Κέννεντι) θα το κάνει στην ψύχρα. Σε αυτή την περίπτωση ο κουφοντίνας θα έχει την τύχη των Μάλλιου-Μπάμπαλη, που τους έβγαλαν από την μέση τα ίδια τα αφεντικά τους, με εργαλείο τις «17Ν» η «ΕΛΑ» κλπ., όταν πια αυτό επέβαλε το συμφέρον της Εξουσίας. Εδώ κοτζάμ Πρωθυπουργός και κατοχικός δοσίλογος, δηλαδή άτομο «υπεράνω υποψίας» γι αυτούς, στο τσάκ τη γλύτωσε διαφεύγοντας με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης». Η πειθαρχία προέχει. Καμία απορία εδώ.
    Ούτε στις προθέσεις του ίδιου θα σταθώ γιατί δεν τις γνωρίζω και δεν έχω και καμιά εκτίμηση στο ηθικό ανάστημα ενός ανθρώπου, που σκότωνε αθώους, κάνοντας, στην καλύτερη περίπτωση, «του κεφαλιού του». Για χειρότερη εκδοχή περιττεύει η συζήτηση.
    Το ζήτημα έχει να κάνει με την στάση του περιθωριακού «χώρου», που προσπαθεί να τον «ηρωοποιήσει». Και δεν αναφέρομαι στις ηγεσίες για τις οποίες δεν τρέφω αυταπάτες. Αναρωτιέμαι, από τους περιφήμους «απλούς αγωνιστές» δεν υπάρχουν κάποιοι να ψυλλιαστούν σε τι πλεκτάνες και βαρβαρότητες τους μπλέκουν οι αρχηγοί τους; Και με ποια ηθική αρχή ξεχωρίζουν τόσο μακιαβελλικά από τον Λαό; Δεν καταλαβαίνουν, πως εξ αντικειμένου εξυπηρετούν την Αστική Εξουσία σε «δικομματικό» στυλάκι; Που αλλού θα τους πάει ο αντικουκουεδισμός τους; Χαρακτηριστική «κυρ-Παντελίδικη» νοοτροπία….
    Δε μένει παρά ν’ ακούσουμε και τις αυριανές (σημερινές) εκκρεμούσες δικαστικές αποφάσεις, για να δούμε, που περίπου το πάνε όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ,...
    ...ώστε, τελικά δε θα έχουμε "νεκρό απεργό πείνας"!
    Αλλο ένα μάθημα για τους αφελείς-ηλιθίους, που τρέξανε να τον κάνουν ήρωα.
    Κακό βίτσιο ο αντι-κουκουεδισμός!
    Και ο υπολανθάνων....
    Γελοιοποιεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ Τερμα ο πιθανος νεκρος καλοι μου "επανασταται" ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

      Διαγραφή
    2. ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ......ΟΒΕΡ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή