Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Το ΤΕΡΑΣ του Ιμπεριαλισμού


Σήμερα σηματοδοτεί 35 χρόνια από τότε που η αστυνομία της Φιλαδέλφειας έριξε μια βόμβα σε γειτονιά της Δυτικής Φιλαδέλφειας, συγκεκριμένα στο σπίτι μιας ομάδας απελευθέρωσης Μαύρης ομάδας που ονομάζεται MOVE, σκοτώνοντας 11 μέλη, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά, καταστρέφοντας 61 250 άτομα άστεγοι.
Την ημέρα του βομβαρδισμού, η αστυνομία στάλθηκε στο σπίτι του MOVE για να εκτελέσει εντάλματα σύλληψης για αρκετά μέλη. Όταν οι εντός του σπιτιού αρνήθηκαν να απαντήσουν, οι αρχές αποφάσισαν να λάβουν ακραία μέτρα. Κατά κάποιο τρόπο δικαιολόγησαν τη χρήση στρατιωτικών όπλων, παρά τις γνώσεις τους για τα παιδιά στις εγκαταστάσεις.
500 αστυνομικοί πυροβόλησαν 10,000 γύρους πυρομαχικών με αυτόματα όπλα στο σπίτι. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός επίτροπος διέταξε να βομβαρδίσει το σπίτι, με ελικόπτερο να ρίχνει μια βόμβα, μια συσκευή κατεδάφισης που χρησιμοποιείται συνήθως στη μάχη, στην ταράτσα. Μετά την έκρηξη, οι αξιωματούχοι άφησαν τη φωτιά να εξαπλωθεί σε όλη τη γειτονιά.
Παρά το γεγονός αυτό είναι ο μόνος απολογισμός εναέριου βομβαρδισμού πολιτών των ΗΠΑ σε αμερικανικό έδαφος κανείς δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη.


2 σχόλια:

  1. Ειναι γνωστο οτι ειναι ψυχουλες οι Αμερικανοι, ενταξει οχι και ολοι... :-P
    αλλωστε οπως λενε και στις Αμερικανικες ταινιες, "ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ" ............

    απο MiG-23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω απο υγεία να είσαι καλά. Τι έγινε σε χάσαμε Σύντροφε. Πως πάνε τα κέφια... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή