Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

WINSTON CHURCHILL - Ένας εγκληματίας πολέμου



Σημείωση: οι φωτογραφίες του ποστ που έδειχναν το έγκλημα του τσωρτσιλ στη Βεγγάλη τσεκουρωθηκαν άγρια απ' το Facebook

"Δεν έγιναν λάθη πχ στην αντιμετώπιση των Ινδιάνων της Αμερικής η των μαύρων της Αυστραλίας..δεν είναι λάθος ότι μια ισχυρότερη φυλή, μια φυλή υψηλότερης ποιότητας και σοφίας, πήρε την θέση τους": Σαν σήμερα, 24/1/1965, πεθαίνει ο ρατσιστής εγκληματίας πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ.
Γεννήθηκε το 1874 στο Ανάκτορο Μπλενχάιμ και ήταν γόνος εύπορης οικογένειας ευγενών. Σπούδασε αρχικά στη σχολή Χάρροου και αργότερα στην στρατιωτική ακαδημία. Αξιωματικός του ιππικού από το 1895, παρακολούθησε τον ίδιο χρόνο, ως στρατιωτικός παρατηρητής (απο την πλευρά των αποικιοκρατών),τις επαναστατικές εξελίξεις στην Κούβα, που πολεμούσε ενάντια στους Ισπανούς.Όπως έγραψε το 1896, φοβόταν ότι η Κούβα θα γίνει "μια άλλη μαύρη δημοκρατία" το 1896. Με την λέξη "άλλη" αναφερόταν στην Αϊτή, που ήταν το πρώτο έθνος στη σύγχρονη εποχή που κατήργησε την δουλεία και κυβερνήθηκε απο μαύρους.


 Aκολούθησε η Μέση Ανατολή. Στο Αφγανιστάν συμμετείχε στις σφαγές ενάντια στους τοπικούς πληθυσμούς: "Όλοι όσοι αντιστέκονται θα σκοτωθούν" για "να απόψεις μέσα στο κοινοβούλιο και έδωσε μάχη για να μην αποκτήσουν οι μάυροι δικαίωμα ψήφου στην Ν.Αφρική (στο όνομα της "αυτοδιοίκησης" των λευκών). Γρήγορα άρχισε να αναλαμβάνει διοικητικές και υπουργικές θέσεις. Aπο αυτές τις θέσεις είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ιμπεριαλιστικά αναγνωρίσουν την ανωτερότητα της (λευκής) φυλής". Έγραφε με ενθουσιασμό για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα: "Προχωρήσαμε συστηματικά, χωριό ανά χωριό, καταστρέψαμε τα σπίτια, κάψαμε τις καλλιέργειες". Αναζητώντας δημοσιότητα και μετάλλια, έφυγε για την Αφρική. Συμμετείχε στην επέμβαση των Άγγλων ενάντια τον λαό του Σουδάν και αργότερα πήγε, ως δημοσιογράφος, στην Ν.Αφρική.




Στην διάρκεια του πολέμου των Μπόερς, οι Βρετανοί έκλεισαν χιλιάδες άτομα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Τσώρτσιλ συνόψισε το χρόνο του στην Ν.Αφρική με φράσεις όπως "ήταν πολύ διασκεδαστικό". Το 1900 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής. Συνέχιζε να υπερασπίζεται ρατσιστικές απόψεις μέσα στο κοινοβούλιο και έδωσε μάχη για να μην αποκτήσουν οι μάυροι δικαίωμα ψήφου στην Ν.Αφρική (στο όνομα της "αυτοδιοίκησης" των λευκών). Γρήγορα άρχισε να αναλαμβάνει διοικητικές και υπουργικές θέσεις. Aπο αυτές τις θέσεις είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, τα περισσότερα απο τα οποία ήταν δική του έμπνευση. Φανατικός πολέμιος κάθε αγώνα του Ιρλανδικού λαού για ανξαρτησία, οργάνωσε το 1920 τα ένοπλα αποσπάσματα των δολοφόνων "Black and Tans". Το σώμα αποτελείτο από πρώην μισθοφόρους, πρώην κατάδικους και αργόσχολους μέθυσους, που πληρώνονταν 7 λίρες την εβδομάδα, τα διπλά από όσα έπαιρναν οι τακτικοί στρατιώτες), δωρεάν κατάλυμα και σίτιση και εξουσία για να δολοφονούν και να τρομοκρατούν. Ακολούθησε νέο κύμα βίας και εγκλημάτων στην Ιρλανδία. Ήταν οπαδός της χρήσης τοξικών αερίων και χρησιμοποίησε αυτήν την τακτική ενάντια στους επαναστατημένο λαό της Ρωσίας και τους Μπολσεβίκους το 1919. Ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τέτοια όπλα. Οργάνωσε βομβαρδισμούς άμαχου πληθυσμού (Κούρδων, Ιρακινών κ.α) στην Μέση Ανταολή την δεκαετία του 1920. Ήταν επίσης οπαδός της χρήσης του στρατού (για "βοήθεια" της αστυνομίας) ενάντια στα συνδικάτα και τους εργατικούς αγώνες. Όταν άρχισε να ανεβαίνει ο φασισμός, δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για τον Μουσολίνι: "αν ήμουν Ιταλός θα ήμουν με όλη μου την καρδιά μαζί σας στην μάχη ενάντια στον λενινισμό".


Στον Ισπανικό εμφύλιο, δικαιολογούσε την υποστήριξη του Χίτλερ στον Φράνκο ως αναγκαία ενάντια στους "κόκκινους". Η επιθετικότητα του Χίτλερ ανάγκασε τον Τσώρτσιλ να αμυνθεί, όχι απο κάποιον αντιφασισμό αλλά για να διαφυλάξει τα Βρετανικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Ακόμα και το 1940, όταν ο πόλεμος ήταν δεδομένος, έστελνε επιστολές με παρακλήσεις στον Μουσολίνι. Στον πόλεμο, συνέχισε τις ίδιες ιμπεριαλιστικές τακτικές. Όταν οι ιαπωνικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Βιρμανία, το 1942, η κυβέρνηση, ακολούθησε πολιτική καμένης γης στις αποικίες γύρω από τον Ινδικό Ωκεανό. Χωράφια και αποθήκες εξολοθρεύτηκαν, ζωτικής σημασίας υποδομές όπως γαίες και συστήματα ύδρευσης, καταστράφηκαν και διαλύθηκαν όλα τα δίκτυα μεταφοράς αγροτικών προιόντων. Ακολούθησε ένα απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο "Λιμός της Βεγγάλης": Οι κυβερνήτες διαφόρων περιοχών, σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση, αρνούνταν να παράσχουν τρόφιμα στον κόσμο.Προτιμούσαν να εφοδιάσουν τον βρετανικό στρατό, όπως ήταν η ρητή εντολή. Η διαταγή δεν άλλαξε όταν ο κόσμος άρχισε να πεθαίνει απο την πείνα. Στην Βεγγάλη ο Τσώρτσιλ δολοφόνησε 3 εκατομμύρια Ινδούς. Όταν οι εκκλήσεις για βοήθεια έφτασαν στον Τσώρτσιλ, απάντησε "Λιμός ξε-λιμός, οι Ινδοί θα γονιμοποιούνται σαν τα κουνέλια". Στο τέλος του πολέμου ο Τσώρτσιλ, μαζί με το Βρετανικό επιτελείο, σχεδιάσαν και οργάνωσαν το σχέδιο μαζικών δολοφονιών άμαχου πληθυσμού και καταστροφών πόλεων και υποδομών στην Γερμανία (ιδιαίτερα στις περιοχές που προέλαυναν οι Σοβιετικοί), χωρίς να θίγονται στρατιωτικοί στόχοι των ναζί. Aκολούθησαν αμέτρητα θύματα και καταστροφές. Αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ο Τσώρτσιλ, οι Βρετανοί και η Ελληνική αστική τάξη οργάνωσαν τις σφαγές στα Δεκεμβριανά της Αθήνας το 1944. Ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο "Σιδηρούν Παραπέτασμα", σε διάλεξη του στις ΗΠΑ 1946, ανοίγοντας τον δρόμο (μαζί με τις ΗΠΑ) για τον αντικομμουνισμό, τον ψυχρό πόλεμο και τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου. O Τσώρτσιλ, που ήταν "πρωτοπόρος" τστην χρήση χημικών όπλων, υποστήριξε μαχητικά τον Τρούμαν και τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Μάλιστα έλεγε στους αμερικανούς ότι θα έπρεπε να ρίξουν ατομική βόμβα και στην Σοβιετική Ένωση.


Τα ιμπεριαλιστικά εγκλημάτα συνεχίστηκαν. Η πολιτική του Τσώρτσιλ οδήγησε σε διαμελισμό την Ινδία το 1947, με αποτέλεσμα 2.5 εκατομμύρια νεκρούς και 12.5 εκατομμύρια πρόσφυγες. To 1952 προχώρησε σε επέμβαση για να καταστείλει τον εξεγερμένο λαό της Κένυας. 150.000 οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα σχολεία έκλεισαν και ακολούθησε τρομοκρατία κατά του άμαχου πληθυσμού. Το 1953 ανέτρεψε με πραξικόπημα την εκλεγμένη κυβέρνηση της Γουιάνα, επειδή είχε ανακοινώσει πρόγραμμα εθνικοποιήσεων. Την ίδια χρονιά, ενορχήστρωσε, μαζί με τις ΗΠΑ, την ανατροπή του Ιρανού πρωθυπουργού Μοχάμεντ Μοσαντέγκ γιατί είχε εθνικοποιήσει την πετρελαιοβιομηχανία της χώρας (που είχαν αρπάξει οι Βρετανοί):Ο Τσώρτσιλ περιέγραψε το πραξικόπημα ως την "καλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει μετά τον πόλεμο". Ο εγκληματίας πολέμου Τσώρτσιλ πέθανε 24/1/1965, σε ηλικία 91 ετών. Μέχρι σήμερα περιγράφεται ως"ηγέτης του δημοκρατικού κόσμου" κ.α. Η ιστορία του είναι η ιστορία του ιμπεριαλισμού, του αντικομμουνισμού, των "ειρηνευτικών αποστολών", των δήθεν "αξιών της Ευρώπης", που συνεχίζεται, με άλλες μορφές και ονόματα, μέχρι σήμερα.


6 σχόλια:

  1. Ετσι λοιπόν κάναμε ....αντιφασιστικό.... αγώνα κάτω απο την Σημαία του Αγγλικού και Ελληνικού Ιμπεριαλισμού επειδή η Κ.Δ μετά το 1935... θεωριτικοποίησε τον ΕΛΙΓΜΟ της ΕΣΣΔ με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα πάντα. Τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και στάδια είναι το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Αν η Κ.Δ δεν είχε πέσει στα χέρια του Οπορτουνισμού και στεκόταν στο πλευρό της ΕΣΣΔ με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ το Δ.Κ.Κ θα είχε μπει με καλύτερους όρους μετά το 1945 στον ψυχρό πόλεμο και σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη παγκόσμια. Ο Οπορτουνισμός το 1935 κατέστρεψε την Κ.Δ και μετά το 1956 την ΕΣΣΔ. Χειρότεροι και απο τους Φασίστές. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Φωτογραφία με την σφαγή στην Πλατεία Συντάγματος 3η Δεκέμβρη του 1944 είναι όλα τα λεφτά. Αφου τους δώσανε 50 μέρες περιθώριο να αλλάξουνε τον συσχετισμό και στέλνουνε την διαταγή για αφοπλισμό του ΕΛΑΣ αντι έστω και τότε η απάντηση να είναι χτύπημα στο ψαχνό κάνανε δυο διαδηλώσεις σε απάντηση.... Τι να πει κανείς για το έγκλημα τις ....λαοκρατίας ευρωκομουνισμός..... στάδιο.....και πάλι στάδιο...... ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμιά φορά, σκέφτομαι: Ρε, μήπως είχε δίκηο ο Κυριακίδης; Μήπως θάπρεπε να ανατιναχτεί η "Μ. Βρεττάνια" ακριβώς γιατί ήταν μέσα αυτό το γουρούνι;
    Πόσο σίγουρο ήταν, άραγε, ότι θα "γύρναγαν" οι ..."σύμμαχοι" σε συμμαχία με τους Ναζί, κατά της ΕΣΣΔ; Ηταν, πια, εύκολο για τους κεφαλαιοκράτες, ξαφνικά, με αφορμή ένα "ατύχημα", που μεταξύ άλλων θα ξεβράκωνε και μια βρωμοδουλειά, που το Γουρούνι (τα Γουρούνια...) έκανε "στη ζούλα", ακριβώς κόντρα στο ασυγκράτητο αντιφασιστικό ποτάμι της εποχής, να πούνε στους Λαούς τους ..."τώρα είμαστε με τους μισητούς εχθρούς μας";!;!;
    Ιστορικά ερωτήματα, που θέλουν έρευνα...
    Το σίγουρο, πάντως, κατ' εμένα, είναι πως αυτό το επιχείρημα εφευρέθηκε εκείνη τη στιγμή η αργότερα, στο πόδι, για να δικαιολογήσει μια προειλημμένη απόφαση/αυταπάτη: Του Συμβιβασμού/Υποταγής.
    Το Γουρούνι είχε "μυριστεί" αυτές τις τάσεις στο ελληνικό κίνημα, από τα προηγηθέντα (Καταδίκη ΑΣΟ, Λίβανος, Κυβέρνηση με τον Παπατζή κλπ.), και έτρεξε να αποκρυσταλλώσει τα ωφέλη με την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση, που διακρίνει τους αφέντες, ακόμη και σε φάσεις αδυναμίας και επισφάλειας. Η Επανάσταση δεν ήταν προτεραιότητα στις γραμμές του ΚΚΕ εκείνη την εποχή. Προηγούνταν τα βήματα και τα σκαλοπάτια...
    Aυτές οι νοοτροπίες δεν έχουν ακόμη ψοφήσει μέσα στην ελληνική "αριστερά". Ιδού, που ακόμη η πασοκοαριστερά επιμένει ότι δεν υπήρχε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Eλλάδα και άρα ...."ό,τι κάναμε ήταν (Σημ. Σ.τ.Τ.: και εξακολουθεί να είναι...) ...κομμουνιστικό!.
    Που να τους περάσει από το μυαλό, πως, άμα ένα κομμ. κόμμα συμπεριφέρεται σαν σοσιαλδημοκρατικό στο κρίσιμο ζήτημα της εξουσίας, τότε η ύπαρξη αμιγούς σοσιαλδημοκρατικού κόμματος μπορεί προσωρινά και να ...περισσεύει!
    Το ΕΑΜ ήταν ένα περίεργο μίγμα κομμουνιστών με αυταπάτες και πορωμένων μικροαστών (χωρίς αυταπάτες), αυτών, που θα στήναν μετά την ΕΔΑ σαν αυτοσκοπό και τελικά το ΠΑΣΟΚ. Την Ιστορική Συμμαχία του Ιμπεριαλισμού/Εγχώριου Κεφαλαίου με τα ελληνικά μικροαστικά στρώματα.
    Αλλά τέτοιες σκέψεις σε ξεπερνάνε, άμα αντί για μυαλό έχεις μικροαστικό στόκο μέσα στην κεφάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ερωτήματα του Σεχτάρ πολύ σπουδαία που η απαντήσεις είναι ξεκάθαρες. Δεν είχαν την δυνατότητα να αντιστρέψουν τις Συμμαχίες πριν τελειώσει ο Πόλεμος. Θα είχαν τεράστια προβλήματα με τους λαούς τους και θα κάνανε σμπαράλια τους Σοσιαλφασίστες που ήδη είχανε μπλοκάρει το Δ.Κ.Κ είχαν διαλύσει την Κ.Δ το 1943 Κ.Κ και Κ.Η μέσα σε οπορτουνιστικά μπάχαλα και αυτό που επιδίωκαν ήταν να τελειώσει ο πόλεμος για μπορέσουν να κάνουνε την μανούβρα. Σε αυτή την βάση οι Γερμανοί Στρατηγοί προσπαθούσαν να σκοτώσουν τον Χίτλερ και άνοιγαν το Μέτωπο στη δύση πολεμώντας με λύσσα στην Ανατολή. Δεν θα κατέστρεφαν ποτέ το Οπορτουνιστικό χαρτί. Είχανε καταστρέψει την Κ.Δ και περίμεναν την καταστροφή της ΕΣΣΔ μακροπρόθεσμα με όχημα τον Οπορτουνισμό με δεδομένο πως το κόμμα των Μπολσεβίκων δεν θα είχε πλέον στελέχη. Για τα δικά μας όλα όσα λέει ο Σεχτάρ τα συνυπογράφω απόλυτα. Ολα έτοιμα Τσιμενταρισμένα Ευρωκομουνιστικα απο το 1944 με το ΚΚΕ ...ομόσπονδο.... ούτε φαί ούτε νερό στον ΑΡΗ και στους ....ληστές...... η .....ΕΔΑ.... φυσική συνέχεια του οπορτουνιστικού μπάχαλου ΕΑΜ...που και τα δύο μας κατέστρεψαν. Ζωρίς ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ δεν θα υπήρχε όπως δεν έγινε πουθενά στη δύση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Δώσανε λοιπόν τη μάχη του Δεκέμβρη διεκδικώντας ...δημοκρατικό αστικό κράτος.... με ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ αποτέλεσμα την ήττα για να φαίνεται οτι ο ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να νικήσει και μετά εγκλημάτησαν στην ΒΑΡΚΙΖΑ. Η 11η Ολομέλεια τον ΑΠΡΙΛΗ του 1945 διέγραψε τον ...ληστή.... ΑΡΗ. Αδυνατώντας να δημοσιεύσουν αυτό το αίσχος το φόρτωσαν στο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ χωρίς να τον ενημερώσουν για το Τυρίμο. Επίσης αξίζει μελέτη για το πως το Αστικό κράτος χειρίστηκε τις οπορτουνιστικές αντιφάσεις. Παρα την σφαγή που είχε ξεκινήσει μετά την Βάρκιζα διατήρησε την τυπική νομιμότητα του ...ΕΑΜ και του ΚΚΕ μέχρι να οργανωθούν τέλη εγκλωβίζοντας τον λαό στις πόλεις και στις εξορίες. Και μετά το 1948... βοήθησε στην δημιουργία της ...ΕΔΑ... με στόχο την διάλυση του ΚΚΕ σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του σ. Βαβούδη. Ενα μέρος απο τα Οπορτουνιστικά εγκλήματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Φρέσκα νέα απο την Χαφιεδοσελίδα του Μανιαδάκη. Ανακοίνωση της Συμμορίας στα Ιωάννινα με θέμα την ιδιωτικοποίηση στα σκουπίδια. Καλούν τους εργάτες να αγωνιστούν για ένα καπιταλισμό με ....ανθρώπινο πρόσωπο.... με το να μείνουνε αυτές οι υπηρεσίες ...δημόσιες...δηλαδή στο συλλογικό Καπιταλιστή το κράτος. Το οτι αυτό εχει γίνει Κουρελόχαρτο παντού δεν ενδιαφέρει καθόλου τους συγκεκριμένους Χαφιέες. Και είναι λογικό. Ο Καπιταλισμός πληρώνει καλά ολα αυτά τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή