Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥΚαι για χρόνια, διαβάζοντας την ιστορία της ανόδου στην εξουσία των φασιστικών κομμάτων στην Ευρώπη του μεσοπολέμου, η απορία πώς πέτυχαν να κερδίσουν  αν όχι την υποστήριξη έστω και την  ανοχή των μεγάλων μαζών για τόσο μεγάλο διάστημα σκόνταφτε πάντα στην κατανόηση της διαδικασίας ανάπτυξης και διάχυσης του φασισμού στην κοινωνία. Μέχρι αυτή την τελευταία δεκαετία της οικονομικής κρίσης, που ακόμα κι αν τις ρίζες του φασισμού δύσκολα τις αντιληφθήκαμε, όμως βιώνοντας γεγονότα  ως συνέπειες διάχυσης φασιστικών συμπεριφορών  μας αποκαλύπτεται, εκ του αποτελέσματος,  και η διαδικασία εκφασισμού μας. Ο οποίος δεν περιορίζεται σε μεμονωμένες συμπεριφορές μιας ξαφνικής μεταμόρφωσης σε συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά εγκαθίσταται σε  όλο τον κρατικό μηχανισμό με τους θεσμούς και τα όργανά του και  διαπερνά όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Από την εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου η εισαγγελέας  Αδαμαντία Οικονόμου επί της ουσίας αθώωσε την εγκληματική οργάνωση απομονώνοντας το περιστατικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μέχρι τα δημοσιογραφικά σχόλια που δικαίωναν, χωρίς έρευνα πέραν των ανακοινωθέντων της αστυνομίας,  την αστυνομική αυθαιρεσία και βία στο περιστατικό στο Κουκάκι, είναι τρόποι που  συμβάλλουν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να  ευδοκιμήσει ο φασισμός. Κι αυτοί δεν είναι χθεσινοί.

               Η εκλογική και πολιτική ελκυστικότητα της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές του ’12 δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά και μόνο  στο θυμό και τη βούληση να τιμωρηθεί  το πολιτικό σύστημα που θεωρήθηκε  υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση και τη σκληρή λιτότητα. Η επιλογή για υποστήριξη  της φασιστικής πολιτικής δεν ήταν ποτέ απλά μια συναισθηματική αντίδραση στην κρίση, αλλά στηρίζεται σε ευρύτερες ιδεολογικές και πολιτικές συγγένειες και δεσμούς που οικοδομήθηκαν  τις προηγούμενες δύο ή τρεις δεκαετίες. Ήταν ένα σύνθετο αποτέλεσμα προηγούμενων κοινωνικοπολιτικών μετασχηματισμών, ακονισμένο, μεγεθυμένο και επιταχυνόμενο από την τρέχουσα οικονομική ύφεση, στην οποία τα μέχρι τότε κόμματα εξουσίας αποδείχτηκαν αναξιόπιστα. Η σφοδρότητα της καπιταλιστικής κρίσης κατέστρεψε επαγγέλματα και πολιτιστικά πρότυπα, δημιούργησε κύμα μετανάστευσης και  οι φασίστες με τα ονομαζόμενα ακροδεξιά ή εθνικιστικά κόμματά τους υποσχέθηκαν να προστατεύσουν την κοινωνία από την επιρροή των ξένων και των αγορών. Και πολλοί, φοβισμένοι, χωρίς θάρρος να αγωνιστούν, αποπροσανατολισμένοι, χωρίς ταξική συνείδηση,  περιθωριοποιημένοι, έχοντας χάσει οικονομικά πλεονεκτήματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.

 Η μήτρα όμως  για την υποδοχή του φασισμού είχε ετοιμαστεί χρόνια πριν. Από τη μια  η κυρίαρχη προοδευτική σκέψη οικοδομημένη πάνω σε ένα μεταμφιεσμένο ιδεαλισμό δοξάζει το άτομο με τα υπαρξιακά του αδιέξοδα και τις ιδιαιτερότητές του  πέρα και ανεξάρτητα από τους υλικούς όρους που το καθορίζουν,  με την υπόσχεση  για εξασφάλιση  κάθε ατομικής ελευθερίας και από την άλλη η συντηρητική σκέψη που μηρυκάζει ιδέες περί εθνικισμού και ασφάλειας προσφέρει προστασία σε μια καπιταλιστική κοινωνία θεωρούμενη ως φυσικό δεδομένο και αναλλοίωτο. Κι αμφότεροι δοξάζουν τον καπιταλισμό, με ή χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο, σε αγαστή συμφωνία απαξιώνοντας ταξικούς αγώνες, συνδικαλιστική οργάνωση, κοινωνική αλληλεγγύη, προωθώντας τον ατομικισμό και ανταγωνισμό και προβάλλοντας την οικονομική  επιτυχία και την εκμετάλλευση. Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ με την αριστερή φρασεολογία απαξίωσε κάθε έννοια συνδικαλισμού και μαζί με τη Ν.Δ ευτέλισαν θεσμικά όργανα και εκτελεστική εξουσία της αστικής εξουσίας με κυκλώματα, προμήθειες και εξωχώριες εταιρείες. Η ανάδειξη  του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση ολοκλήρωσε την περιφρόνηση των μαζών στην πολιτική εκπροσώπηση της κυρίαρχης εξουσίας. Συγχρόνως,  η κατασυκοφάντηση του κομμουνισμού για να  απαξιωθεί το όραμά του για δικαιότερη κοινωνία, αλλά και η αδυναμία των εργαζομένων, καθώς διαποτισμένοι από την κυρίαρχη αντίληψη για τη μορφή της κοινωνίας δεν συνειδητοποιούν την ταξική τους θέση, να στρατευτούν με το κομμουνιστικό κόμμα  για ν’ αγωνιστούν για μετασχηματισμό της κοινωνίας αφήνει ελεύθερο το πεδίο στην κυρίαρχη εξουσία με τα πολλαπλά της πρόσωπα. Κι αναπτύσσεται  μια ρητορική που επιβεβαιώνει προϋπάρχουσες προκαταλήψεις, μεγεθύνονται φόβοι και δυσαρέσκειες, κολακεύονται σκοτεινά ένστικτα και  νομιμοποιούνται εκείνες οι ακραίες τάσεις που δικαιώνουν στην πραγματικότητα το status quo. Και κάπως έτσι ο ποικιλώνυμος φασισμός εμφανίζεται σαν εναλλακτική λύση, με τις  αστικές κυβερνήσεις ενώ έχουν κάθε ευκαιρία να περιορίσουν ή να διαλύσουν τα φασιστικά μορφώματα στην αρχική τους εμφάνιση δεν τα  ανέχονται απλώς αλλά εμμέσως και τα ενισχύουν.

Κι επειδή η οργάνωση της αστικής δικαιοσύνης είναι σε τέλεια αρμονία με τα χαρακτηριστικά του αστικού κράτους και οι αποφάσεις των δικαστηρίων του είναι ευνοϊκές για την άρχουσα τάξη, γι’ αυτό και η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Χ.Α είναι σημαντική. Αποκαλύπτει πως οι φασιστικές εναλλακτικές κρύβονται στις άκρες της αστικής πολιτικής, ένα εργαλείο για την άρχουσα τάξη όταν το χρειαστεί. Ανεξάρτητα  λοιπόν από την τελική απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η αγόρευση της εισαγγελέως, με την επιλογή της να θεωρηθεί η δολοφονία σχεδόν συνέπεια προσωπικών επιλογών, αποχρωματίζει πολιτικά τη δολοφονία Φύσσα κι έτσι αθωώνει το φασιστικό μόρφωμα, που μοιάζει να είναι το επιδιωκόμενο.

Κι από κοντά η εντεινόμενη αστυνομική βία με αστυνομικούς που ενεργούν σαν κακοποιοί δεν κάνουν άλλο από το να επιβάλλουν εντολές της πολιτικής ηγεσίας για μέγιστη βία που φοβίζει και υποτάσσει. Η αστυνομική δραστηριότητα πηγαίνει πέρα από την απλή καταστολή, διαμορφώνει, με την αρωγή των καθεστωτικών ΜΜΕ, την ιδεολογία του καλού και κακού πολίτη που βρίσκεται σε συνάρτηση με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Οι επιλεκτικές εφαρμογές των νόμων επιτρέπουν στις δυνάμεις καταστολής κάθε φορά να στοχεύουν εκείνο το τμήμα του πληθυσμού που, κι αν δεν είναι πιο απειλητικό για την κυρίαρχη εξουσία, μπορεί να λειτουργήσει σαν παράδειγμα με στόχο τον έλεγχο της συμπεριφοράς.

Επιπλέον, σε περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που προκαλούν οξύτατες αντιδράσεις η προσπάθεια να χρεώνονται, όχι μόνο από την εξουσία αλλά και από πολλούς που  αντιδρούν,  σε προσωπικές συμπεριφορές των αστυνομικών οργάνων αντιμετωπίζει την αστυνομική δράση μεμονωμένα κι αποσπασματικά, υποβαθμίζοντας τις συνέπειές της κυρίως στις εκμεταλλευόμενες τάξεις.  

 Το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως και παλιότερα η καταρχήν καταδίκη με τον τρομοκρατικό νόμο της Ηριάννας, επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις προσωπικότητες των θυμάτων και όχι σ’ αυτές καθαυτές τις αυθαιρεσίες και την κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία.  Κι αυτή η οπτική, απότοκος ακριβώς της αντίληψης για το άτομο και τις ευθύνες του που δρα σε πολιτικό κενό, επιτρέπει να σπάνε ταμπού, να χάνουν το αρχικό τους στίγμα συμπεριφορές στα όρια ή ξεπερνώντας τη νομιμότητα, όσο εμείς αναζητάμε υπερασπιστική γραμμή στο βιογραφικό του θύματος.
 Και η αστυνομοκρατία επεκτείνεται. Και αναστρέφεται η γενική συναίνεση γύρω από τις φιλελεύθερες αξίες που η κυρίαρχη εξουσία συνεχίζει λεκτικά να υπερασπίζεται, ενώ στρώνει το δρόμο για φασιστικές πρακτικές χωρίς να χρησιμοποιεί την ονομασία φασισμός. 
απο τον  diesbruma

21 σχόλια:

 1. Το πιο πληρες και ολοκληρωμενο πονημα για το φαινομενο του εκφασισμου που εχω διαβασει ποτε !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η νηφαλια και κομμουνιστικη σκεψη βρηκε τις καταλληλες λεξεις να εκφρασει επιστημονικα την φασιστοποιηση της κοινωνιας .Ειναι σιγουρο οτι οι κομμουνιστες θα βρουν και τις λυσεις για να αποτρεψουν την περαιτερω εξαπλωση του Φασισμου με ενταση των κοινωνικων αγωνων και χαλασμα της σουπας των αστων που τοσο επιμελειμενα προβαλουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται να ψάξει για να βρει ...τις λύσεις.... η λύση είναι μια και μοναδική. Ενίσχυση παντού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι κομμουνιστής. Μόνο κριτήριο το ΤΑΞΙΚΟ. Μέσα απο αυτόν τον αγώνα σε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ πορεία μπορείς να νικήσεις τον φασισμό με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και Δικτατορία του προλεταριάτου. Ολα τα υπόλοιπα ο λαός τα πλήρωσε με το αίμα του όταν πριν 75 χρόνια το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ΚΚΕ δεν διεκδίκησαν την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΛΌΓΟ ευρωκομμουνισμου. Δεν τσιμπάμε..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει στεγνό νερό ούτε ο κύκλος γίνεται τετράγωνο. Η Καπιταλισμό θα έχεις με τα μέσα παραγωγής στους καπιταλιστές η Σοσιαλισμό με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και δικτατορία του προλεταριάτου. Ενδιάμεσα κουραφέξαλα δεν υπάρχουν και δεν υπήρχαν ποτέ. 1η Γενάρη του 1959 νίκησε η Κουβανική Επανάσταση των ΦΙΝΤΕΛ ΡΑΟΥΛ ΚΑΜΙΛΟ ΤΣΕ που το ..Κ.Κ... Κούβας τους κατηγόρησε για ...τυχοδιώκτες... στην Μονκάδα στις 26 ιούλη του 1953 λόγο ....σταδίων.....ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 3. Και πάμε στην Χιλή του 1970 1973 ....μιλάμε για θρίαμβο..... στάδια....στάδια .. στάδια.... διόρισαν τον Πινοσέτ που τους έσφαξε. 46 χρόνια μετά συμπέρασμα κανένα. ευτυχώς εδώ έχουμε ΚΚΕ με όλες αυτές τις μαλακίες να ψοφάνε το 1991 και τα επόμενα 29 χρόνια να έχει ξεβρωμίσει ο τόπος απο τα οπορτουνιστικά σκατά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πως λοιπόν να παλέψει ενάντια στον φασισμό το κάθε οπορτουνιστικό Σκυλί όταν ο λόγος της ύπαρξης του είναι να υπηρετήσει τον Καπιταλισμό που γεννάει τον ίδιο όπως και τους φασίστες. Δίδυμα αδελφάκια είναι με μοιρασμένους ρόλους Μαστίγιο και καρότο. Ολόκληρος ο 20ος αιώνας είναι σχολείο με Οπορτουνιστικά Εγκλήματα. Ο Οπορτουνισμός κατέστρεψε την 3η Κ.Δ με αφετηρία το 1935.... και την ΕΣΣΔ με Αφετηρία το 20ο Συνέδριο του 1956. Η Εργατική Τάξη και ο λαός στην κάθε χώρα για να μπορέσει να χτίσει την δική του εργατική λαική εξουσία πρέπει πριν απο όλα να τσακίσει τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων σε όλες τους τις αποχρώσεις. Είναι οι χειρότεροι εγκληματίες. ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΕΣ

   Διαγραφή
 4. Ο Φασισμός της Αστικής Τάξης καλύπτει τον χώρο, που αφήνει ακάλυπτο η δεν προλαβαίνει να καλύψει το Εργατικό Κίνημα, δηλαδή το Κομμουνιστικό Κόμμα.
  Ο Φασισμός δεν είναι μια "εκτροπή" της πολιτικής κυριαρχίας, του πολιτεύματος, της Αστικής τάξης.
  Είναι η νομοτελειακή ολοκλήρωσή της.
  Η Δικτατορία της Αστικής Τάξης πετάει τους ποικίλους φερετζέδες και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν μπορεί παρά να είναι αυτό, που βλέπουμε, αποκρουστικό και φρικιαστικό.
  Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός και αναγκαίος, άρα στρατηγικός, τρόπος να επιβάλλει την κυριαρχία του το Κεφάλαιο κόντρα στις ίδιες τις αντιφάσεις του στα χρόνια της ύστερης σήψης του.
  Πως θα "πείσει" τον κόσμο να μην ζητάει δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς στη Ζώνη;
  Περνώντας από μαχαίρι το ΠΑΜΕ!
  Πως θα επιβάλει την εξαφάνιση των συντάξεων;
  Με την συνδρομή των πληρωμένων φασιστικών μπογδανο"σκάει"δων, των φασιστοεργατοκαργόπουλων, και τη φασιστική νομοθεσία περί διαδηλώσεων, απεργιών, και "λειτουργίας" των σωματείων!
  Πως θα πείσει τους Λαούς ότι πρέπει να ξαναχαραχτούν τα σύνορα σύμφωνα με τους νέους συσχετισμούς των αντιμαχομένων λυκοσυμμοριών;
  Με την απειλή νέων πολέμων η και με νέους πολέμους!
  Οι κάτοικοι της Λέσβου θα γίνουν Τούρκοι γιατί αυτό υπαγορεύουν οι νέοι συσχετισμοί. Και το εργαλείο γι αυτό δεν είναι ούτε η ΝΔ-Λέσβου ούτε ο τΣύριζας (πρώην Πασόκ) Λέσβου, αυτοί είναι κομπάρσοι τρίτης διαλογής, αλλά βασικά η Χρυσή Αυγή Λέσβου σε συνεργασία με το εξωκοινοβουλευτικό αληταριό των "αλληλέγγυων" και των "δικαιωματιστών"!. Και των "Γκρίζων Λύκων" αντίπερα.
  Οπως και στην Κύπρο η δράση των φασισταριών της ΕΟΚΑ με την συμπαιγνία του θλιβερού κομπάρσου αντικομμουνιστή Μιχάλη Μούσκου αποκατέστησε τις "αδικίες" σε βάρος των Τούρκων κεφαλαιοκρατών! Τους δώκανε τα μισά....
  Ετσι θα γίνει και στο Αιγαίο, και την ανατ. Μεσόγειο.
  Το Κομμουνιστικό Κίνημα μέχρι σήμερα αποδείχτηκε ανεπαρκές να δώσει την ριζική λύση.
  Κι εδώ, που είμαστε, δε χωράνε πια μπαλώματα.
  Γιατί κάθε χρόνο θάχουμε καινούργιες μοιρασιές, καινούργια προβλήματα.
  Οι κομμουνιστές πρέπει να ξυπνήσουνε από την ραστώνη της σοσιαλδημοκρατικής μαστούρας, να στρώσουνε τον κώλο τους κάτω και να δώσουνε τις ριζικές απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα και τις σύγχρονες μαϊμουδιές της αστικής τάξης.
  Το κομμουνιστικό κίνημα είχε λύσει το "ασφαλιστικό" από το ...~1924(!), κι όμως, εμείς εδώ μέχρι το 2011 τσαμπουνάγαμε περί "Τριμερούς Χρηματοδότησης"(!) και ακόμη και σήμερα ακούς ηγετικά στελέχη του κόμματος και αρθρογραφία στον Ριζοσπάστη να μηρυκάζουν τα περί "ανταποδοτικότητας" του κεφαλαιοποιητικού και της ιδιωτικής ασφάλισης! Και μην πούμε τι γίνεται και διεθνώς.
  Με κούφια όπλα δεν πολεμάς - απλά χάνεις τις μάχες και πιάνεσαι και αιχμάλωτος.
  Αλλο παράδειγμα:
  Βλέπουμε τον Ιμπεριαλισμό να έχει στήσει παγκοσμίως κρατικοδίαιτους ιδιωτικούς στρατούς εθελοντών υποστηρικτών του, ακριβώς για να πολεμήσουν το εργατικό κίνημα: 800.000 ΜΚΟ!
  Τι κάνουμε εμείς γι αυτό;
  Δεν ωφελεί να ξορκίζουμε το κακό!
  Γιατί (μια σκέψη λέω) δε ρίχνουμε το σύνθημα για οργανική ένταξη αυτών των οργανισμών στο Δημόσιο, ώστε να εξασφαλιστεί η δουλειά των εργαζομένων εκεί και να υπάρχει και κάποιος έλεγχος, έστω αυτός ο κοινοβουλευτικός, στην ανεξέλεγκτη σήμερα, πλην δημοσίως χρηματοδοτούμενη, ασυδοσία τους;
  Σκόρπιες σκέψεις, μπροστά σε μια ζοφερή κατάσταση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας ελεγχθεί λιγακι αυτος ο ανώνυμος Παναγιώτης ποσο απεχει από τα διαφορα φασιστοειδή με βαση τα γραφομενα του??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές οι βρισιές απο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ. Ποιά πυροβόλησε τον ΛΕΝΙΝ.... Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΠΛΑΝ. Ποιός έπνιξε την Γερμανική Επανάσταση στο αίμα σφάζοντας Λούξεμπουργκ Λίμπνεχτ.... Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ. ....ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 6. Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944... σε επαναστατικές συνθήκες ωστε να τελειώσουμε οριστικά και με τον Φασισμό. Γιατί τα κόμματα των ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ Μ.ΚΥΡΚΟΣ κ.α ήταν χειρότεροι απο τους Φασίστες. Οπως και οι Ιδεολογικοί τους Απόγονοι. Τα χειρότερα Σκουπίδια της κοινωνίας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σεχτάρ. Μιχάλη Μούσκου εννοείς τον Μακάριο. Αν είναι αυτός συμφωνούμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, Πάνο! Ο πορωμένος αντικομμουνιστής Μιχάλης Μούσκος έγινε γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο "Μακάριος".
   Του κάναμε κι αυτουνού μπόλικο αέρα.
   Δε μας μίσησε λιγότερο γι αυτό.....

   Διαγραφή
  2. Σωστά. ...Αδέσμευτος... και αυτός. Σαν τον ...Τίτο.... και αρκετούς άλλους. Αφήνουμε έξω την Κούβα. Ετσι γίνεται όταν δεν υπάρχουν Κ.Κ. ...ΑΚΕΛ... απο το 1943.... και η πορεία γνωστή. Οπως ακριβώς θα είχε γίνει και εδώ αν δεν υπήρχε ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και το δημιούργημα του Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 8. Παναγιωτη οι τιτλοι τιμης του Κομμουνιστη δεν παιρνονται μεσα από διαφορα τσιτατα γραφειου,αλλα μεσα από την καθημερινη παλη στην κοινωνια και με βαση την Μ-Λ κοσμοθεωρια οπουρτονιστες υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα από δω κιαπο εκει,μαζυ με τους απογονους τους.Τους απομονώνεις με την πραγματικη Κομμουνιστικη σταση σου,κιοχι να τους χαρακτηρίζεις φασιστες ολους πουαυτη τη στιγμη δεν τους επεισες και δεν ξερω αν τα καταφερεις καποτε με την τακτικη σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι βρισιές απο τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων είναι πάντα τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές. Ολα λοιπόν τα οπορτουνιστικά σκυλιά είναι υπηρετές του Καπιταλισμού όπως και οι φασίστες και το καθήκον των κομμουνιστών και του λαού είναι να τους τσακίσουν για να μπορέσουν να χτίσουν την δική τους εξουσία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. Δεν τους Χαρακτηρίζω απλά Φασίστες. Τους χαρακτηρίζω χειρότερους απο τους Φασίστες τον χειρότερο εχθρό του λαού. Τρεις φορές το ΚΚΕ καταστράφηκε μαζί με τον λαό απο την τακτική των πολιτικών μετώπων και σταδίων. Την 1η φορά με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που στέρησε την εξουσια απο τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944... και καθυστερησε να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ όσο χρειάστηκε μέχρι τα τέλη 47 για να προλάβει το Αστικό κράτος να οργανωθεί. Την 2η φορά με το Οπορτουνιστικό μπάχαλο της ...ΕΔΑ... που κατέστρεψε το ΚΚΕ και έστειλε στον τάφο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ και την 3η φορά με τον ....Συνασπισμό ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΌΔΟΥ.... με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να φτάσει ένα βήμα απο τον γκρεμό με επικεφαλής τον ...αθλιο φαράκο... Οποιος νομίζει οτι θα του έχει 4η ευκαιρία να αλλάξει πλευρό και χέρι γιατί πιάστηκε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  3. Η Μοναδική τακτική είναι ο αγώνας μέσα απο την Κοινωνική συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής σε Ανοιχτή σύγκρουση με τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων όλων των αποχρώσεων. Είναι τα χειρότερα Σκυλιά του Καπιταλισμού. Χειρότεροι και απο τους Φασίστες. Φίδια με προβιά ...φίλου.... ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 9. Κάουτσκι Μπερστάιν ήθελες να πεις και τα μπέρδεψες για να πετάξεις λάσπη σε Μάρξ και Λένιν. ...ΛΟΓΙΚΟ.... Τι άλλο να κάνεις..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τους φορείς των Οπορτουνιστικών απόψςων δεν έχουμε στόχο να τους πείσουμε. Δεν κυνηγάμε χίμαιρες Εχουμε στόχο να τους ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Καθημερινός αγώνας μέσα στο ΠΑΜΕ και την Λαική Συμμαχία για την ανατροπή του Καπιταλισμού με Δικτατορία του Προλεταριάτου είναι ...αγώνας γραφείου.... και δεν είναι ...αγώνας γραφείου.... να είσαι διαχειριστής του Καπιταλισμού. Το να λες τα εγκλήματα του οπορτουνισμού είναι ...τσιτάτα.... Δεν είναι ...τσιτάτα.... να είσαι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ. Πραγματικά σπάει καρύδια..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή