Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Βαστάζοι ,Γιουσουφάκια κι Επικίνδυνοι !!!

Πανος Ζαχαρης



 Ετοιμη να συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστική αποστολή και στα Στενά του Ορμούζ, «μια ανάσα» από το Ιράν, δηλώνει η κυβέρνηση, δείχνοντας μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.


Την επικίνδυνη εξέλιξη ανακοίνωσε, χτες, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας που σε ανακοίνωσή του, στην οποία επιστρατεύει τα γνωστά προσχήματα που αξιοποιούνται σε όλες τις σχετικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές, σημειώνει: «Συμμεριζόμενοι την εκτίμηση ότι η σημερινή κατάσταση στον Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ παραμένει ασταθής σε μια περιοχή κρίσιμη για την παγκόσμια σταθερότητα και υποστηρίζοντας την προσέγγιση αποκλιμάκωσης όσον αφορά την αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων ασφαλείας, οι κυβερνήσεις Βελγίου, Δανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ολλανδίας και Πορτογαλίας υποστηρίζουν πολιτικά τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής αποστολής θαλάσσιας επιτήρησης στα Στενά του Ορμούζ (European-led maritime surveillance mission in the Strait of Hormuz - EMASOH.
Κάνοντας σαφές ότι έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις από τις προαναφερόμενες κυβερνήσεις για τις συνεισφορές σε μέσα και προσωπικό, το γαλλικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τις επιχειρησιακές συνεισφορές ("συνεισφορές σε είδος"), όπως έχουν ήδη ανακοινώσει η Δανία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ολλανδία σε αυτήν την προσπάθεια και προσβλέπουμε σε περαιτέρω δεσμεύσεις τις προσεχείς ημέρες».
Ακόμη, οι Γάλλοι κάνουν σαφές ότι η δύναμη που θα αναπτυχθεί στα Στενά του Ορμούζ και ευρύτερα, με ευρωπαϊκό τάχα «καπέλο», θα επιχειρεί σε στενή συνεργασία με τους Αμερικανούς, κάνοντας ρητή αναφορά στην επιχείρηση «International Maritime Security Construct» (IMSC), που υπό την «ηγεσία» των ΗΠΑ και με συμμετοχή δυνάμεων από Βρετανία, Αυστραλία, Αλβανία, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και ΗΑΕ περιπολεί στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν με τις «κάννες» στραμμένες στο Ιράν.
Τη συγκρότηση αυτής της δύναμης επιβεβαίωσε χτες στις Βρυξέλλες και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Ασφάλειας και Αμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα της εμπλοκής

 

Το Γαλλικο Αεροπλανοφορο Τσαρλς Ντε Γκωλ που θα το συνοδευει την Ελληνικη Φρεγατα 



 

Σημειωτέον, αρμόδιες διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επιβεβαιώνουν ότι όντως η κυβέρνηση έχει αναλάβει τέτοια δέσμευση.
Άλλωστε, ήδη, αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες παρουσιάζουν ως δείγμα διεύρυνσης των «στενών συμμαχικών δεσμών» με τη Γαλλία τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ομάδα κρούσης (Carrier Group) που θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» σε σκέλος της αποστολής του στην Ανατολική Μεσόγειο. Η φρεγάτα «Σπέτσαι» βρίσκεται ήδη στο ναύσταθμο της Τουλόν, στη νότια Γαλλία, από όπου μαζί με το αεροπλανοφόρο και τα υπόλοιπα πλοία της Ομάδας Κρούσης θα αποπλεύσουν προς τα ανατολικά, εντός των ημερών.

Αναμένεται, εξάλλου, στην πορεία προς τη διώρυγα του Σουέζ το αεροπλανοφόρο να πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης (υπολογίζεται ότι αυτή η φάση θα υλοποιηθεί περίπου στα τέλη Γενάρη), ενώ κατά την επιστροφή του «Σαρλ ντε Γκολ» στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την ολοκλήρωση της «αποστολής» του, θα ακολουθήσει και νέα συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό.
Αρμόδια στελέχη από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φωτογραφίζουν αυτές τις δραστηριότητες ως την ελληνική συνεισφορά στην προαναφερόμενη EMASOH, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, καθώς δεν είναι αμελητέα υπόθεση η συνεισφορά φρεγάτας στη συνοδεία του αεροπλανοφόρου σε συγκεκριμένες φάσεις της πολύμηνης ανάπτυξής του σε μια σειρά θαλάσσιων ζωνών, όπως και η διεξαγωγή ασκήσεων με σύνθετα αντικείμενα.
Επίσης, κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στις 29 Γενάρη στο Παρίσι, ως άλλο ένα δείγμα της σύμπλευσης με το Παρίσι και σε στρατιωτικό επιχειρησιακό επίπεδο.

Διαβάστε αναλυτικά στον «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 21 Γενάρη.


απο το  Πορταλ του 902 













5 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στη συμπεριφορά της Αστικής τάξης. Τα ίδια κάνει απο το 1911... που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο. 109 χρόνια στο κουρμπέτι. Το ζήτημα είναι η Εργατική τάξη και ο λαός να διεκδικήσει την δική του εργατική λαική εξουσία μέσα απο την λαική συμμαχία που είναι και η μοναδική λύση. Αφου βέβαια τσακίσει πρωταρχικά τους φορείς των Οπορτουνιστικών Σοσιαλσωβινιστικών απόψεων σε όλες τους τις αποχρώσεις. Η Δεκαετία 1940 49 προσφέρεται για πολύτιμα συμπεράσματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σωστός υπότιτλος της Φωτό:
    "Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ» συνοδεύει στην Ανατολική Μεσόγειο ελληνική φρεγάτα." (Στο πορτάλ "902").
    Θέλει να εί ότι η φρεγάτα συνοδεύει το βαρύ όπλο (αεροπλανοφόρο) και όχι ότι το αεροπλανοφόρο συνοδεύει ...την φρεγάτα!

    Ετσι, για να μπαίνουμε, σιγά σε περιβάλλον πολέμου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν μνημόνια μέχρι τώρα και καταστρέψανε τον λαό μας ενημερώνει ο Βαγγέλης Μητράκος απο την Χαφιεδοσελλίδα των Μανιαδάκηδων. Και μας προτείνει να ψάξουμε τις λύσεις σε αριστερές πολιτικές δυνάμεις και αν δεν υπάρχουν να τις φτιάξουμε..... Να ενημερώσουμε το συγκεκριμένο χαφιέ πως 4.5 χρόνια είχαμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που κατέστρεψε τον λαό και αποδείχτηκε πολύ χειρότερη απο ...δεξιές... κυβερνήσεις. Μάπα λοιπόν το καρπόυζι για τα καρακόλια του καπιταλισμού. Απο την ΑΡΙΣΤΕΡΑ χορτάσαμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή