Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

....στη Χιλη οι Φασιστες σκοτωνουν υπεροχα


DANIELA CARASKO ( la mimo)
ALBERTINA MARTINEZ (η κορη του Νερουντα )


Δολοφόνησαν την «κόρη» του Νερούδα
Η Αλμπερτίνα ήταν από τη γη του Αλιέντε.
Η Αλμπερτίνα ήταν από τη χώρα του Νερούδα.

Η Αλμπερτίνα φωτογράφιζε. Η Αλμπερτίνα ήταν φωτογράφος. Έκανε αυτό που κι ο Γιάννης Μπεχράκης. Φωτογράφιζε για να μη μπορεί να πει κανείς "δε γνώριζα".
Η Αλμπερτίνα βρέθηκε νεκρή. Βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της.
Η Αλμπερτίνα Μαρτίνεζ, η Χιλιανή.
Η Αλμπερτίνα που βρέθηκε όλες αυτές τις μέρες στους δρόμους του Σαντιάγο. Να δείξει τη βία της αστυνομίας και του στρατού εναντίον των εξεγερμένων γυναικών.
Από το διαμέρισμά της έλειπε η φωτογραφική της μηχανή. Ο υπολογιστής της. Τα έγγραφά της.
Η Αλμπερτίνα βρέθηκε νεκρή.
Χτυπημένη και μαχαιρωμένη.
Δολοφόνησαν την «κόρη» του Νερούδα.
Την Αλμπερτίνα Μαρτίνεζ, τη φεμινίστρια που μιλούσε για τη βία κατά των γυναικών.
Εκεί στη Χιλή του Πινιέρα.
Όπως δολοφόνησαν τη μίμο, όπως δολοφονούν κάθε γυναίκα που σκορπά την ομορφιά της με την αντίστασή της.
Όπως σκοτώνει οτιδήποτε αντιστέκεται στον φασισμό.
Στη Χιλή δολοφονούν τους γιους και τις κόρες του Αλιέντε.
Στη Χιλή δολοφονούν, κλείνουν το στόμα στις Ντανιέλες και τις Αλμπερτίνες. Στις γυναίκες που βγήκαν παθιασμένες και ατρόμητες στους δρόμους του Σαντιάγο. Να δείξουν τη βία για να μη μπορεί κανείς να πει "δε γνώριζα"



Κ. Δ.


12 σχόλια:

  1. Το ίδιο έργο ξανά και ξανά και απο ότι βλέπουμε συμπέρασμα κανένα... Η χώρα των ...Αλιέντε Κορβαλάν που το 1970 θα ερχόταν ....σοσιαλισμός.... με στάδια. Ο Ενας αρχηγός του Στρατού που τους προειδοποιούσε καταλαβαίνοντας τι θα συμβεί ζήτησε πολιτικό ασυλο σε άλλη χώρα. Ο Δεύτερος παραιτήθηκε και αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος. Ο Τρίτος ήταν ο Πινοσέτ που τους έσφαξε. Τι και αν η Κουβανική επανάσταση έδειχνε τον δρόμο. ....ΝΤΟΥΜ ΚΑΡΥΔΙ.....Είπαμε άλλο ο ,,,Φασισμός....και άλλο ο ....Καπιταλισμός. Απόλυτα λογικό απο την στιγμή που Οπορτουνιστές και Φασίστες έχουν την ίδια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΤΡΑ τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ανεξάρτητα προθέσεων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Μιλάμε για πραγματικό θρίαμβο..... Σαν σήμερα το 1959 έγινε το 1ο πανελλαδικό συνέδριο της ...ΕΔΑ.... Το συνέδριο συζήτησε και ενέκρινε το πρόγραμμα της που έθετε ως πολιτικό στόχο ...το δρόμο προς την αλλαγή... ο οποίος ...μόνο με μια αγωνιστική πολιτική πατριωτικής συνεργασίας είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί... Το περιεχόμενο της αλλαγής προσδιορίζονταν ως αντιιμπερια λιστικό εθνικό δημοκρατικό ενω οι δυνάμεις που θα συγκροτούσαν τη λεγόμενη... πατριωτική κυβέρνηση....απαρτίζονταν απο την ΕΔΑ... τις δυνάμεις του κέντρου και της πατριωτικής δεξιάς..... Αυτό το καρκίνωμα μας ταλαιπώρησε και απο το 1968 μέχρι το 1991....ένα βήμα απο το χάος. 29 χρόνια μετά βλέποντας αυτό το Οπορτουνιστικό μπάχαλο το να πούμε πως η ηγεσία του κόμματος αξίζει παράσημα δεν μπορεί να εκφράσει τα αισθήματα που νιώθω. Οσο για τους Πασαλίδηδες Παρτσαλίδηδες και Φαράκους.... Πίσσα και πούπουλα στα Σκυλιά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κάνει η Φώφη της Χιλής; Τι έκανε τόσα χρόνια ως διακυβέρνηση με τα αποστήματα της δικτατορίας Πινοσέτ σε στρατό και αστυνομία; Τίποτα δεν έκανε. Τώρα περιμένει να αρπάξει την ευκαιρία να χειραγωγήσει τους εξεγερμένους μήπως οι αστοί της δώσουν την διακυβέρνηση.

    Αλλά όταν το ΚΚΧιλής δεν έμαθε τίποτα από τα αποτελέσματα της "Λαϊκής Ενότητας" με τον Αλιέντε..

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτη στην Χιλή είχε προηγηθεί ένα μίνι πραξικοπηματάκι, μία πρόβα τζενεράλε πριν το δεύτερο και οριστικό πραξικόπημα του Πινοσέτ. Αλλά ο Αλλιέντε μεγαλόψυχος "συγχώρεσε" τους επίδοξους πραξικοπηματίες.
    Εκείνοι μέσω Πινοσέτ δεν του συγχώρεσαν την "ευγένεια"

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καπιταλισμός δεν συγχωρεί ποτέ. Εχουμε ζωντανό το παράδειγμα στην χώρα μας μέρες που είναι. ΟΙ Γερμανοί αποχώρησαν απο Αθήνα Πειραιά 12 Οκτώβρη του 1944.... Εκεί ακριβώς ήταν η ώρα για την μετατροπή του πολέμου σε Ταξικό με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια Συντριπτικό. Αντι για αυτό με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κάτω απο την Σημαία της Αστικής Τάξης και του Αγγλων Συμμάχων της στο ΣΜΑ με ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και κυβέρνηση ...παπατζή.... τους δώσαμε 50 μέρες χρόνο να αλλάξουν τον συσχετισμό και στις 30 Νοέμβρη να μας στείλουν τελεσίγραφο για παράδοση των όπλων. Και αντι έστω και τότε να ξυπνήσουν.... τι έκαναν. ...συγκέντρωση στην Αθήνα. Εγινε ΣΦΑΓΗ. Ποιά ήταν η απάντηση..... Ξανά συγκέντρωση ξανά ΣΦΑΓΗ. Γιατί όλα αυτά... Γιατί το ΚΚΕ δεν είχε στόχο τον Σοσιαλισμό και έφτιαξε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κόντρα στα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ όλα θα είχαν τελειώσει τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 Σύντροφε 17 57. ΔΣΕ χωρίς τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ. Ολα ήταν στρωμένα ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ απο το 1944.... Ουτε Φαί ούτε νερό στον ΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ...ΛΗΣΤΕΣ.... απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ. Πικρή αλλά αυτή είναι η αλήθεια Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. άσχετο

    "(..)Για τις καταγγελίες του Ιράν

    Αυτά που ανακοίνωσε η Τεχεράνη, δεν είναι απλά πολύ σημαντικά, αλλά και διδακτικά. Για τις μεθόδους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, που στην ουσία στρέφονται ενάντια στους λαούς, στους εργαζόμενους, απλά και μόνο για οικονομικούς λόγους – για να ελέγχουν δυο τρεις πολυεθνικές τον πλούτο των κρατών..."

    Συνέχεια στο
    https://faros.wordpress.com/2019/12/01/για-τις-καταγγελίες-του-ιράν

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 17.57. Το ΙΡΑΝ είναι Ιμπεριαλιστική χώρα. Υπάρχει τμήμα της Ιρανικής Αστικής Τάξης που δεν θέλει την Ιμπεριαλιστική Συμμαχία με την Ρωσία και την Κίνα. Προτιμάει ΗΠΑ Ε.Ε γιατί εκει εξυπηρετούνται καλύτερα τα ταξικά τους συμφέροντα. Ολοι στρέφονται ενάντια στους λαούς. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. 17.57. Ενα ...πουλάκι.... σε αυτό που λες πως ο έντιμος Σοσιαλδημοκράτης θα προετοιμάσει την ήττα του λαικού κινήματος σε ρωτάει πονηρά. Και τι κάνει τότε ένα Κ.Κ στέκεται απέναντι στην ..νόμιμη... κυβέρνηση και προσπαθεί να την ρίξει. Καταρχήν πες του πως μας ...τρόμαξε.... Απο εκει και πέρα πες του και την απάντηση. Το Κ.Κ που είναι πιστό στην Ιστορική του αποστολή δεν εγκλωβίζεται κάτω απο την σημαία της αστικής του τάξης του Αμερικάνικου Ρώσικου και Κινέζικου Ιμπεριαλισμού. Και παλεύει να ενώσει τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εργατική Λαική εξουσία με δικτατορία του προλεταριάτου αφου πρώτα τσακίσει τον Οπορτουνισμό όλων των αποχρώσεων. Ετσι πες στο ...πουλάκι.... 17.57. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και κάτι που ξέχασα. Θύμισε στο ...πουλάκι μέρες που είναι την τραγωδία με τα Δεκεμβριανά του 1944... 1.5 μήνα μετά την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Με τον λαό που σφαγιάστηκε λόγο ...σταδίων.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Παναγιώτη καλύτερα να σκεφτείς ποια η θέση σε ιμπεριαλιστική επέμβαση "προθύμων" (ΗΠΑ-ΕΕ-Σαουδική Αραβία-Ισραήλ) στο Ιράν. Αν και λόγω Τουρκίας και ανατολίτικων παζαριών Ερτογάν με τους Αμερικάνους το Ιράν πήρε μία χρονική αναστολή


      17-57

      Διαγραφή
    5. Το "πουλάκι" που λέει ο Παναγιώτης (3 Δεκεμβρίου 2019 - 7:35 μ.μ.), είναι ένας βραχνοκοκκοράκος, που ακούστηκε να ...κακαρίζει στο "Σφυροδρέπανο"!

      Διαγραφή
    6. Δεν χρειάστηκε να υιοθετήσω την σωστή η παρατήρηση σου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ( 3 Δεκεμβρίου 2019 - 7:35 μ.μ. ). Οι "κουτοπόνηροι" παίρνουν τις κατάλληλες απαντήσεις αρχικά για Λατινική Αμερική.

      Το Αιγαίο ανήκει στα μεγάλα ψάρια του, στους μεγαλοκαρχαρίες των Πολυεθνικών Ενέργειας του Φυσικού Αερίου και του Πετρελαίου μας λέει το ΝΑΤΟ.

      Ας προετοιμαστούν στην Σοσιαλδημοκρατία (Σύριζα-ΠΑΣΟΚ-"αριστεροχώρι"-"αναρχικοί"-πολλά τα εισαγωγικά) να συγκυβερνήσουν ή επίσημα (πλαν Β) ΄ή ανεπίσημα (πλαν Α) με την Δεξιά για "εθνικούς λόγους"(1).

      Και μετά την επίσημη ή ανεπίσημη συγκυβέρνηση ας ετοιμαστούν για ένα "έντιμους συμβιβασμούς" χωρών της Ν.Α.Μεσογείου.

      Τα "κακαρίσματα" της τσάμπα μαγκιάς Σεχτάρ θα είναι η επίσημη πολιτική του Σύριζα στο ΠΛΑΝ Α, το ΠΛΑΝ που σε περίπτωση δεν κάνει επίσημα συγκυβέρνηση με την Δεξιά.
      Σε αυτό το ΠΛΑΝ, στα ΕλληνοΤουρκικά ο Σύριζα ξαφνικά θα γίνει σκληρή αντιπολίτευση μη τυχόν του φύγει κόσμος προς κανένα ΚΚΕ και στεναχωρηθούν τα αφεντικά τους, οι αστοί. Μόνο που αν δεν κάνω λάθος, ο μεσιέ Τσίπρας ως πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε επίσημα τι συζήτησε με τον Ερτοαγάν περίπου πριν ένα χρόνο. Κανείς δεν πιστεύει τον Σύριζα ό,τι και να ανακοινώσει, ότι και να κάνει, ότι και να προβάλει η θεατρική του παράσταση(2).

      (1) https://faros.wordpress.com/2019/12/04/στον-συριζα-δεν-ανατριχιάζουν

      (2) Πως κινούνται οι Συριζαίοι στην Πορεία; Σαν ξεψυχισμένοι.
      https://www.youtube.com/watch?v=4YyelpyeSfY

      " Ο Σύριζα δεν είναι, κόμμα των εργατών, είναι τα τσιράκια, των αφεντικών". Σύνθημα προς το τέλος του video. Έγραψε!

      17-57

      Διαγραφή