Σεργκέι Σαλνίκωφ...έγινε γραμματόσημο στην ΕΣΣΔ ,σημαία της Σπαρτάκ Μόσχας διεθνής,ολυμπιονίκης στη Μελβούρνη...
Ο παππούς του κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος στην πρώην Σοβιετική Ένωση και έχει κάτι κοινό πλέον με τον διάσημο εγγονό του.
Ο αθλητισμός και η ζωή «σκαρώνουν» τις πιο ωραίες συμπτώσεις και γενικά στην περίπτωση του Σεργκέι Σαλνίκοφ και του Στέφανου Τσιτσιπά μπορούμε να πούμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ο Ρώσος παππούς του Έλληνα τενίστα που διαπρέπει στα κορτ ήταν ένα από τους καλύτερους Σοβιετικούς ποδοσφαιριστές στις δεκαετίες του ’40 και του ‘50.
Έκανε μεγάλη καριέρα στις δύο ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις της εποχής στην πρώην ΕΣΣΔ, τη Σπαρτάκ και τη Ντιναμό Μόσχας, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Σοβιετικής Ένωσης.
Η πιο μεγάλη όμως επιτυχία της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου με τη θρυλική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956. Μια ομάδα που είχε στις τάξεις της τον αξεπέραστο Λεβ Γιασίν και αρχηγό τον Ιγκόρ Νέτο, ο οποίος τη δεκαετία του ’70 δούλεψε στον Πανιώνιο ως προπονητής. Ο Σαλνίκοφ ήταν εκ των πρωταγωνιστών για τους Σοβιετικούς, σκοράροντας δις στον αγώνα των προημιτελικών με την Ινδονησία.
Δείτε απόσπασμα με τον Σεργκέι Σαλνίκοφ:
Τι είναι αυτό που τον ενώνει με τον εγγονό του, γιο της κόρης του, Γιούλια Σαλνίκοβα; Η πόλη της Μελβούρνης.
Η μεγαλούπολη της Αυστραλίας και οικοδέσποινα των Αγώνων του 1956, στην οποία ο παππούς Σαλνίκοφ γεύτηκε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, είναι η ίδια πόλη που ο εγγονός του, 62 χρόνια μετά μεγαλουργεί, έχοντας φτάσει στα ημιτελικά του Αυστραλιανού OPEN. Ίσως να είναι και ένας καλός οιωνός για τον Στέφανο…
Απο το ΣΠΟΥΤΝΙΚΝΙΟΥΖ
Για την ιστορία θα αναφέρω πως για πρώτη φορά η ΕΣΣΔ πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες το 1952. Μέχρι τότε οργάνωνε Σπαρτακιάδες. Αυτά δεν αφορούν τους συγκεκριμένους σε καμία περίπτωση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή