Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ



Στην αρχή ήρθε η τηλεόραση κι η οικογένεια κλείστηκε στο σπίτι ...μετά ήρθαν τα πολλά κανάλια για δυνατότητα επιλογής ....Μετά κάθε ένας στην οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να βλέπει τα δικά του και αποκτήσαμε μια ατομική τηλεόραση ο καθένας .Έτσι ο παππούς την δικιά του TV στο δωμάτιο του ,η μανα ,ο πατέρας ,η κόρη ,ο γιος τις δικές τους στο δωμάτιο τους !! .

Και φτάσαμε αισίως στα κινητά ,αυτά τα τέρατα τεχνολογίας με παιχνίδια ,ίντερνετ ,τεράστιες δυνατότητες και παροχές .Μπορείς άνετα να απομονώνεσαι όχι μόνο στο σπίτι πλέον αλλά ΠΑΝΤΟΥ .Στο δρόμο περπατώντας ,στα ΜΜΜ ,στην παρέα που βγαίνεις για καφε ,στη διασκέδαση ,.....Και βλέπεις πλέον μια κοινωνία να "παίζει" μαζικά με το κινητό της ΠΑΝΤΟΥ
Το κινητό έχει γίνει δεύτερη φύση για πολλούς ή για όλους (?)
Απαραίτητο σαν τα χέρια μας κι όχι απλά για "επικοινωνία σε ανάγκη " αλλά ΠΑΝΤΑ ...24 ΩΡΕς ΤΟ 24ΩΡΟ
Και χάσαμε την επικοινωνία στην παρέα,στην γειτονιά ,στο εργοστάσιο ,στο γραφείο ...ΠΑΝΤΟΥ .Ακόμα και παρέα όταν βγαίνουμε κάπου σε ένα καφέ, μια ταβέρνα ΚΑΘΕΝΑΣ μας απομονώνεται με το κινητό του ,στον ατομικό του μικρόκοσμο έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Και πάψαμε να συζητάμε ,να ανταλλάσσουμε απόψεις,να συμφωνούμε σε πραγματα ,ακομα ακομα και να τσακωνομαστε ,να βριζομαστε ,να διαφωνουμε να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ σαν ανθρωποι ,φιλοι ,συναδερφοι ....Ακομα κι εδω σε μεσα σαν το ΦΒ το Τουιτερ εχουμε την ψευδαισθηση της επικοινωνιας με 1000 -2000 -5000 ανθρωπους επειδη με καποιους απο αυτους "τα βρισκουμε "Ε ΚΑΙ ??? .
Στην ουσια εχουμε γινει ακινδυνοι μαζανθρωποι μοναχικοι κι απομονωμενοι απο τα κοινωνικα δρωμενα , που τιποτα δεν μπορουμε να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ .Ισως αυτη ηταν και η αρχικη επιδιωξη τους .Τι κινημα να φκιαξεις ,πως να ενωσειςτα ατομικα χρυσα κλουβια που μας εχουν κλεισμενους ?
ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ ΠΑΝΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΙΑ !!
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΜΠΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 

2 σχόλια:

  1. Προβάλλουμε και από την πλευρά μας αυτό το αξιόλογο θέμα μέσα από τη στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" του blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης". Η συγκεκριμένη στήλη βρίσκεται στην κάθετη δεξιά μπάρα του ιστολογίου μας (είναι αυτή με το εικονίδιο με τον πιτσιρικά που μοιράζει εφημερίδες!). Εκεί αναδημοσιεύουμε, ανά καιρούς, αξιοσημείωτα θέματα από άλλα ιστολόγια.
    Με ένα "κλικ" επάνω στο εικονίδιο ο αναγνώστης μπαίνει απευθείας στο δικό σας ιστότοπο και στο θέμα που επιλέξαμε αυτή τη φορά.
    Καλή συνέχεια... »

    ΑπάντησηΔιαγραφή