Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Προετοιμάζονται εν όψει 17 Νοέμβρη




Τα χουντικά βασανιστήρια στα οποία επιδίδονται με τακτικό τρόπο οι δυνάμεις ασφαλείας τον τελευταίο καιρό, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα από το οργανωμένο εργατικό κίνημα.
Το ότι συνήθως θύματα είναι αγωνιστές του αναρχικού χώρου, προκαλεί μια απαράδεκτη αδιαφορία, που μερικές φορές φθάνει στα όρια της δικαιολόγησης των πρακτικών βίας του κράτους καθώς θεωρείται ότι έχουν προηγουμένως προκληθεί, συνεπώς καλώς;;;; πράττουν που βασανίζουν όσους και όσες τυχαίνει να βρίσκονται στα Εξάρχεια.
Το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται υπό στρατιωτική κατάληψη, η αστυνομία λειτουργεί ως στρατός κατοχής, οι σχολές της Αθήνας με προεξάρχουσα την ΑΣΟΕΕ έχουν γίνει κυλικείο της αστυνομίας. Πρόκειται για χουντικές μεθόδους που δεν μπορεί να εκλαμβάνονται ως συνήθης αστική πολιτική.
Έρχεται η επέτειος του Πολυτεχνείου. Το δεξιό κράτος και το δεξιό παρακράτος ετοιμάζονται. Αν δεν νιώσουν την ισχύ του εργατικού κινήματος σε περιεχόμενο και μορφή θα εκτραχυνθούν περαιτέρω.
Τότε θα έρθουν για τους υπόλοιπους που δεν θα είναι αναγκαστικά αναρχικοί....

Χ.Μ.


η απαντηση του φοιτητικου  κινηματος 







9 σχόλια:

  1. Παπάρια μέντολες. Είδαμε και το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ 4.5 χρόνια παρέα με τους Ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και φωτογραφιζόμενο στο καστελόριζο με τον Κασιδιάρη. Το Αστικό κράτος μέσα στο Πανεπιστήμιο βρήκε όπλα και εκρηκτικά απο προβοκάτορες και χρήσιμους ηλίθιους που του στρώσανε τον δρόμο. Το Εργατικό κίνημα δεν πέφτει σε τέτοιες παγίδες που στήνουν τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ του Καπιταλισμού. Παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για προσωρινά μέτρα σωτηρίας του λαού με τελικό στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Τα διασπαστικά παιχνίδια μέσα στον λαό με τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ για δεξιούς και αριστερούς ψόφησαν το 1991.... ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αναρχία έχει πολιτικά τελειώσει από τις 20/10/2011 μετά την στήριξη της στην ακροδεξιού(*), σχεδόν παρακρατικού τύπου επίθεση κατά ΠΑΜΕ. Και την υιοθέτηση από Πρετεντεροάδωνηδες τα περί "φύλαξης της Βουλής". Τότε μόνη της η αναρχία έβαλε την πολιτική της ταφόπλακα της και μπήκε μέσα

    Άρα για ποιους "που δεν θα είναι αναγκαστικά αναρχικοί" λέει το άρθρο όταν πλέον δεν υπάρχει αναρχικό πολιτικό ιδεολογικό "ρεύμα";

    17-57

    (*) Ένας από τους αγανακτισμένους που τις "έφαγε" τότε από το ΠΑΜΕ δημοσίευσε το video στα σκαλάκια του μέτρό που δέχονταν περιποιήσεις βρίζοντας το ΠΑΜΕ. Μετά από δυο περίπου χρόνια δημοσιεύτηκε video με τον εν λόγω κύριο να καταφέρεται κατά μεταναστών. Το video "κατέβηκαν" και νομίζω πως ο λογαριασμός "Κονσερβοκούτι"στο youtube μεταδημοσίευσε και τα δύο video.

    Για να καταλάβετε αναρχικούληδες τότε τι κουμάσια πολιτικά στηρίξατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ………
    Για την εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη" η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
    Το έδαφος της καταστολής έχει στρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα χύνει "κροκοδείλια δάκρυα", ενώ με το "πόρισμα Παρασκευόπουλου" στοχοποιούσε ως παραβατικές τις αγωνιστικές διαδικασίες μέσα στις σχολές.
    Η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και στην καταστολή είναι η ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές διαδικασίες, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας σε μόρφωση, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
    ……………»

    Οι πραγματικοί λαϊκοί αγωνιστές, δεν « αδιαφορούν» η «δικαιολογούν τις πρακτικές βίας του (αστικού) κράτους», και γι αυτό επίσης δεν πέφτουν εύκολα θύματα των μηχανορραφιών του αστικού κράτους και των συνεργατών του, που φιλοξενούνται στον ευρύτερο «αντιεξουσιαστικό χώρο».
    Επίσης, το λαϊκό κίνημα, συντεταγμένο και με μαζικούς όρους θα αντιμετωπίσει την αντιδραστική λαίλαπα.
    Η λαϊκή αντίσταση δεν θα γίνει με «πασόκικες» συνταγές καναπεδάτης «ανάθεσης» και βαβούρας ξεκομμένης από τα λαϊκά προβλήματα.
    Όλα αυτά γίνονται εν όψει σκληρών προσπαθειών κλιμάκωσης του αγώνα με μαζικούς όρους (μαθητές/σπουδαστές, συνταξιούχοι, ασφαλιστικό κλπ.).
    Και επίσης, είναι αρκετά σαφές, ότι φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία να ικανοποιηθεί ο κ. Πάϊατ με μια ακυρωμένη, η τουλάχιστον αποδυναμωμένη «Πορεία Πολυτεχνείου».
    Γι αυτό και οι εργολάβοι έπιασαν, φαίνεται δουλειά….
    Αλλά το λαϊκό κίνημα έχει πια πολλές εμπειρίες, και τώχει βαρεθεί το ίδιο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα έργο, που τώχουμε δεί αρκετές φορές.
    Οταν εξελίσσεται μεγάλη επίθεση και διαγράφονται τάσεις συσπείρωσης/οργάνωσης και αντίστασης του Λαού, η όταν το σύστημα εμφανίζει αστάθεια με κίνδυνο να κλονιστεί, έστω και λίγο, η κυριαρχία του από την αντίπαλη τάξη, με λίγα λόγια όταν διαγράφεται κατάσταση ανάγκης για την αστική τάξη, η τελευταία επιστρατεύει τις εφεδρείες της: Τα μικροαστικά στρώματα και τους πολιτικούς εκφραστές τους.
    Τα μικροαστικά στρώματα θεωρούν πως είναι μέρος της εξουσίας των αστών πάνω στους προλετάριους, στα πλαίσια της μεταπολεμικής συμμαχίας ιμπεριαλισμού-μικροαστών, γι αυτό και έχουν αναλάβει το καθήκον της "άδηλης καταστολής" του ταξικού κινήματος για λογαριασμό της α.τ.: "Τους ελέγχουμε, μην ανησυχείτε, αρκεί να μας καταβάλλετε τα εύλογα". Την παραχώρηση της νομής ενός όχι αμελητέου ποσοστού της υπεραξίας.
    Σε αυτά τα πλαίσια υπάρχει και ο καταμερισμός: Βασικά ο έλεγχος του εργατικού και νεολαιϊστικου κινήματος έχει ανατεθεί από την α.τ. στους αντίστοιχους εκπροσώπους των μικροαστών, παρέχοντάς τους και κάποιες αρμοδιότητες για να μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Χρείας ποιούσης τους παραχωρούνται και κυβερνητικοί θώκοι, άνευ ουσιαστικής εξουσίας βεβαίως. Η α.τ. διατηρεί τα σώματα καταστολής, στρατηγικούς θεσμούς και εργαλεία, όπως π.χ. Τράπεζα της Ελλάδος και συστημικές, ανώτατα δικαστήρια, τις Εκκλησίες, οπωσδήποτε τα ΜΜΕ, και φυσικά την οικονομική εξουσία, τα μεγάλα/βασικά μέσα παραγωγής, και τους μοχλούς της.
    Οταν θέλει η α.τ. να ενεργοποιήσει τον μικροαστούς "συμμάχους" της, αρκεί λίγο να τους "τσιγκλίσει" είτε υποβαθμίζοντας λίγο την συμμαχία τους είτε προσποιούμενη πως θα το κάνει. Οπως ο αγωγιάτης με το μαστίγιο.
    [Ουσιαστική υποβάθμιση αυτής της συμμαχίας έγινε με τα μνημόνια, αλλά αυτό υπαγορευόταν από την γενικότερη αλλαγή των συσχετισμών της ταξικής πάλης καθώς και τις οικονομικές αναγκαιότητες της Κρίσης. Δεν χρειάζονταν πια τόσα έξοδα. Ομως τα αποτελέσματα ήταν πάλι τα ίδια: Οι μικροαστοί όχι μόνο δεν επαναστάτησαν, αλλά αναδείχτηκαν και στυλοβάτες του συστήματος, απλώς εκδηλώνοντας την δυσφορία τους για λόγους διαπραγματευτικούς.]
    Ετσι έγινε με το "Πολυτεχνείο 1973", έτσι με τα γεγονότα του "Χημείου", με την ανάδειξη όλων των "αριστερών" κυβερνήσεων, με τα γεγονότα της Πρυτανείας του ΕΜΠ το '95, του "Μάη-Ιούνη", του "Μαύρου Δεκέμβρη '08", των "αγανακτισμένων", της Μ. Βρετάνιας το '11, κάτι ανάλογο εξελίσσεται και αυτές τις μέρες, για τους λόγους, που ήδη εξέθεσα:
    "Όλα αυτά γίνονται εν όψει σκληρών προσπαθειών κλιμάκωσης του αγώνα με μαζικούς όρους (μαθητές/σπουδαστές, συνταξιούχοι, ασφαλιστικό κλπ.).
    Και επίσης, είναι αρκετά σαφές, ότι φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία να ικανοποιηθεί ο κ. Πάϊατ με μια ακυρωμένη, η τουλάχιστον αποδυναμωμένη «Πορεία Πολυτεχνείου».
    Γι αυτό και οι εργολάβοι έπιασαν, φαίνεται δουλειά….
    Αλλά το λαϊκό κίνημα έχει πια πολλές εμπειρίες, και τώχει βαρεθεί το ίδιο έργο.
    "
    Kαι, θα προσέθετα, δεδομένης της δυσκολίας του προβλήματος, το ΚΚΕ το αντιμετώπισε εξ αρχής με σωστή τακτική, αρχίζοντας από το '73 ("Πανσπουδαστική Νο8"), παρά τις κατά εποχές προγραμματικές/ιδεολογικές αδυναμίες.
    Το κομμ. κίνημα της Πατρίδας μας είναι ατσαλωμένο μέσα σε πολύ πυρωμένα καμίνια.
    Δεν θα τα βρεί εύκολα εδώ ο Μr. Pyatt.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και, ώ,του θαύματος!
    Ολος αυτός ο πασόκικος εσμός πασοκοτΣυριζάνων-τροτσκοΕαακιτών-Ανταρσυάνων-καιΛοιπώνΔημοκρατικώνΔυνάμεων, που επί πέντε χρόνια είχε λουφάξει μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση του Κεφαλαίου στην ε.τ., ακόμη και στα δικά τους μικροαστικά στρώματα και τα προνόμιά τους ..."αναστήθηκε"!
    Και που "αναστήθηκε";
    Που αλλού, στο κατεξοχήν μικροαστικό φοιτηταριάτο!
    Και για πιο θέμα;
    Μήπως για το Ασφαλιστικό, που η νέα γενηά τρώει το μεγαλύτερο δούλεμα και κυριολεκτικά ενταφιάζεται το ασφαλιστικό παρόν και μέλλον της;
    Μήπως για την θηριώδη Ανεργία, που έστειλε φίλους και αδέρφια στην χωματερή του κοσμοπολίτικου εκμηδενισμού;
    Μήπως για την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και την επάνοδο στην εποχή Καρόλου Ντίκενς;
    Μήπως για την εξαθλίωση του εργατοπατερισμού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού;
    Μήπως, έστω, για την ολοκληρωτική προσχώρηση στις πιο βρώμικες ιμπεριαλιστικές πολιτικές στην περιοχή μας, που προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον για τον Λαό, και τους Λαούς;
    Α, μπα!
    Τίποτε από αυτά, που "τρέχουν", με ιδιαίτερη (και ..."αριστερή!") ζέση τα τελευταία πέντε χρόνια!
    "Γιατί να κινητοποιηθούμε, αφού εμείς είμαστε η ...εξουσία;!"
    E;
    Γιατί, τώρα, τους "πάτησε τον κάλο" η αχρεία, προβοκατόρικη και στημένη επίθεση των ΜΑΤ της α.τ. στο πανεπιστημιακό άσυλο;
    Εδώ, σας θέλω....

    ------------------------------
    Επειδή ήδη ξεκίνησε και στις γραμμές των φίλων του ταξικού κινήματος ο αντίλαλος της αναμενόμενης μικροαστικής αντικομμουνιστικής υστερίας, με την μορφή της μουρμούρας για ...."μειωμένα αντανακλαστικά της ΚΝΕ"(!) κλπ., όπως καταλαβαίνουμε, θα έχουμε συνέχεια δυνατή!
    Εγώ θα το λέω μονότονα: Σκούρα θα ν' τάβρει ο Mr. Pyatt εδώ στο Ελλάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hδη τα παπαγαλάκια πιάσανε κι αυτά δουλειά αποβραδίς:
    Εκρηκτικό το κλίμα ενόψει Πολυτεχνείου : Μπαράζ καταλήψεων σε ΑΕΙ – Δόγμα μηδενικής ανοχής από την ΕΛ.ΑΣ.
    και...
    Μη βαράτε τους φοιτητές, κάποιο λόγο έχουν και ξεσηκώνονται

    Εσείς θυμάστε π.χ. το περίφημο δημοσίευμα "Μη βαράτε τους Ναυτεργάτες - Κάποιο λόγο έχουν και ξεσηκώνονται!";;;
    Τι;
    ...δεν το θυμάστε;!
    Αμ, πως να το θυμάστε, αφού ....δεν υπήρξε ποτέ! Ούτε υπάρχει περίπτωση να υπάρξει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο φοιτητικό, όπως και σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας, η πάλη είναι για το "ποιός"-"ποιόν":
    Απορρίφθηκε πρόταση της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» για Γενική Συνέλευση την Τετάρτη.

    Είναι ταξική πάλη.
    Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την στιγμή που το Μ.Α.Σ έχει καθημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στα Κατασταλτικά μέτρα του Αστικού κράτους κατηγορούν την ΚΝΕ οτι δεν έχει ...αντανακλαστικά για αγώνες.... Για τι αγώνες μιλάνε.... Μα είναι απλό. Να συμμετείχαμε στην συγκέντρωση του κάθε προβοκάταρα και χρήσιμου ηλίθιου της ανταρσία και των μπαχαλάκηδων που στρώσανε τον δρόμο στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να πάρει όλα αυτά τα μέτρα. Φωτογραφιζόμενος ο Χάγιος με τον Τσίπρα και το Ταξικό ναυάγιο ...γλέζος.... που στο δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ μας καλούσαν να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και καλούσαν την Αστυνομία να μας διώξει έξω απο τα εκλογικά τμήματα. Να ...ηγεμονεύσουμε.... λέει στον χώρο. ΡΕ ΟΥΣΤ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το προσφυγικό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα μας ενημερώνει απο την χαφιεδοσελίδα του Μανιαδάκη το ταξικό ναυάγιο Ζαβουδάκης και πως μόνο η ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπορεί να το λύσει φτάνει να δεχτεί να διαχειριστεί τον Καπιταλισμό. Να του θυμίσουμε πως η ΑΡΙΣΤΕΡΑ κυβέρνησε 4.5 χρόνια και προσφυγικό δεν έλυσε γιατί απλά έχουμε καπιταλισμό. Ηταν το 2012 οταν ολοι ολο το Σκυλολόι έσκουζε για να γίνει το ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους. Ευτυχώς οι Κομμουνιστές ξεβρωμίσαμε το κόμμα απο όλα αυτά τα σκουπίδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή