Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Καρδούχοι πάντα μόνοι είσασταν ..





Για όσους δεν έχουν κατανοήσει τι συμβαίνει με τους Κούρδους αυτή τη στιγμή, εδώ είναι ένα μικρό (απλοποιημένο) μάθημα Ιστορίας:

-Οι Κούρδοι ζουν σε αυτή την περιοχή που την αποκαλούν σήμερα πατρίδα τους, εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι υποσχέθηκαν στους Κούρδους ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διαμένουν ειρηνικά σε αυτές τις περιοχές, επειδή σκόπευαν να δημιουργήσουν μια χώρα που θα ονομαζόταν Κουρδιστάν.
Άλλαξαν την υπόσχεση αυτή και χώρισαν την κουρδική πατρίδα στα τέσσερα με τη δημιουργία του Ιράκ, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας.


- Και οι τέσσερις αυτές χώρες έχουν καταδιώξει τους κουρδικούς τους πληθυσμούς από τότε.
Η Τουρκία έχει διαπράξει τις χειρότερες φρικαλεότητες εκείνη την εποχή, και μέχρι πρόσφατα η κουρδική γλώσσα, τα κουρδικά ονόματα και άλλα απαγορεύτηκαν όλα.
Η Τουρκία αρνείται ακόμη να καλέσει αυτούς τους ανθρώπους Κούρδους και τους χαρακτηρίζει ως "Βουνότουρκους" – μια παραποίηση, που έχει σχεδιαστεί για να χαρακτηρίσει τους Κούρδους ως βάρβαρους και αμόρφωτους.

-Χιλιάδες Κούρδοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80 και του '90 που αγωνίστηκαν ενάντια στους τουρκικούς καταπιεστές τους, και ακόμη η κατάσταση αυτή έχει ελάχιστα βελτιωθεί.
- Ακολουθεί η εισβολή του 2003 στο Ιράκ.
Όταν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές χώρες εισέβαλαν στο Ιράκ, οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί με τους συμμάχους και εναντίον του στρατού του Σαντάμ.
Κατάφεραν γι αυτό, να δημιουργήσουν μια αυτόνομη περιοχή στο Ιράκ .

- Όταν το ISIS άρχισε να αρπάζει μαζικές περιοχές στο Ιράκ, οι Κούρδοι αγωνίστηκαν με συμμαχική βοήθεια και τους πέταξαν έξω.
Όταν το ISIS άρχισε να κατακτά εδάφη και να δολοφονεί χιλιάδες στη Συρία, ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ διέταξε τον στρατό του να εγκαταλείψει την περιοχή και άφησε εκατομμύρια Κούρδων να πεθάνουν εκεί.
Θα το έκαναν ακόμη και αν δεν υπήρχε η βοήθεια των αεροπορικών κτυπημάτων και των όπλων της συμμαχίας που τους επέτρεψαν να σπρώξουν πίσω το ISIS και να χαράξουν μια άλλη αυτόνομη περιοχή στην πατρίδα τους.

- Αυτή η περιοχή είναι η Rojava.
Οι άνθρωποι εκεί ζουν κάτω από ένα σύστημα που ονομάζεται Δημοκρατική Συνομοσπονδία που βασίζεται στα δικαιώματα των εργαζομένων, την ισότητα, το φεμινισμό και την οικολογία. Μια εκδοχή της δημοκρατίας, που είναι πολύ πιο δημοκρατική από οποιοδήποτε σύστημα που χρησιμοποιείται σήμερα σε οποιαδήποτε δυτική χώρα.
-Για τους Κούρδους το να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ στη Συρία, ήταν μονόδρομος, αν δεν ήθελαν να πεθάνουν, καθώς δεν είχαν καμία επιλογή αφού εγκαταλείφθηκαν από τον Άσαντ.

-Τώρα οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και τους άφησαν να πεθάνουν κι αυτοί.
Δεν είναι πλέον "χρήσιμοι" και φαίνεται ότι η Αμερική δεν συνηθίζει, πέραν των συμφερόντων της, να βοηθά λαούς που δεν υποκύπτουν στο διεθνές τραπεζικό καρτέλ και είναι αποφασισμένοι να ζήσουν σε μια πραγματική δημοκρατία.

-Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι επιθυμούν να φέρουν τη «δημοκρατία» στη Μέση Ανατολή, αλλά όχι αυτό το είδος δημοκρατίας.
Ο Άσαντ και η Ρωσία αρνούνται να υποστηρίξουν τους Κούρδους τώρα επειδή συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ αντί να δολοφονηθούν.
Και η Τουρκία (ο μεγαλύτερος καταπιεστής του κουρδικού λαού και η χώρα που χρηματοδοτούσε κυριολεκτικά το ISIS) εισέβαλε στη γη τους με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στο ΝΑΤΟ με σκοπό την εθνοκάθαρση, τη γενοκτονία και την απελευθέρωση των κρατουμένων του ISIS.

- Ο κουρδικός λαός δεν μπορεί να κερδίσει.
Κάθε μεγάλη παγκόσμια δύναμη τους χρησιμοποιεί όταν ταιριάζει στην ατζέντα τους, και στη συνέχεια τους πετάν ''τροφή στους λύκους''.
- Οι ΗΠΑ δεν θα συμπαρασταθούν στους Κούρδους.
Η κυβέρνηση της Συρίας δεν θα τους συμπαρασταθεί και ούτε το Ιράν, ούτε η Ρωσία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε άτομο με καρδιά που διαβάζει αυτό πρέπει να υψώσει τη φωνή του τώρα !
* Υπάρχει ένα παλιό κουρδικό ρητό που λέει " ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ".
Ας δείξουμε στους Κούρδους ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.
Ο καθένας μας ας κάνει ό,τι μπορεί. Ο λαός αυτός δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί στην τύχη του...


  Salar Adnan.Κούρδος πανεπιστημιακος






14 σχόλια:

  1. Το μόνο, που καταφέρνει ο φίλος εδώ είναι να εκθέτει την κουρδική αστική του τάξη και τους απίθανους πολιτικούς τσαρλατανισμούς της, προκειμένου να διεκδικήσει και διατηρήσει το "δικαίωμά" της στην αποκλειστική εκμετάλλευση του Κουρδικού Λαού.
    Αν θεωρήσουμε το "δικαίωμα" της αυτό ως δεδομένο, τότε πράγματι δικαιολογούνται όλα τα παραπάνω εξωφρενικά, αλληλογρονθοκοπούμενα και εν τέλει ατελέσφορα πολιτικοστρατιωτικά καμώματα, που φυσιολογικό είναι να την έχουν φέρει στα έσχατα όρια της ανυποληψίας και αφερεγγυότητας.
    Αλλά, όμως, φυσιολογική είναι και η ολική χρεωκοπία της!
    Ας μην ταυτίσει ο κουρδικός Λαός την μοίρα του με αυτή την χρεωκοπία.
    Ο Κουρδικός Λαός, και όλοι οι τριγύρω Λαοί, ένα μόνο συμπέρασμα μπορούν να βγάλουν από όλη αυτή την ιστορία: Δεν έχει πια κανένα νόημα να ταυτίζουν τις προσδοκίες τους για βιώσιμη ζωή, με τις επιδιώξεις των παρασιτικών πλέον αστικών τους τάξεων.
    Δεν έχει πια κανένα νόημα να διαλέγουμε εκμεταλλευτή και Ιμπεριαλιστή.
    Ολοι τους ίδια σκατά είναι, και για όλους εμάς τους υπολοίπους έχουν μόνο ξεπούλημα, φτώχεια, πόλεμο, αρρώστειες, προσφυγιές, θάνατο.
    Χεστήκαμε για τις ψευτοκόντρες του Ερντοκάν με τους διαδόχους του Μπαρζανί η τον Οτσαλάν, που τρέξαμε το 1999 να υπερασπιστούμε από τους ....συνεταίρους του! Ολοι αυτοί μας δούλεψαν και μας δουλεύουν, γιατί απλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς εμάς.
    Εμείς, όμως, μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτούς!
    Το δικαίωμα στη ζωή και ο Κουρδικός Λαός θα το διεκδικήσει στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις, με επικεφαλής την Εργατική του Τάξη, και στην Διεθνιστική Αλληλεγγύη των άλλων Λαών με επικεφαλής τις δικές τους Εργατικές Τάξεις. Και ενάντια στους "εθνικούς" προδότες/σφετεριστές αστούς.
    Η Κουρδική Τραγωδία, άλλη μια στις τόσες, που έχουμε ζήσει εδώ τριγύρω, ας ξυπνήσει τις συνειδήσεις των καταπιεσμένων να παλέψουν επιτέλους για τον εαυτό τους και όχι "για των αφεντάδων το φαϊ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στην πολιτική μπορεί κάποιος να συμμαχήσει, για ένα δεδομένο στόχο, και με τον διάβολο τον ίδιο -- μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά τον διάβολο, αντί να εξαπατά ο διάβολος τον ίδιο."
    Κ.Μαρξ

    Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην ανάγνωση των κλασσικών οι ηγέτες του PKK (γιατί για αυτό μιλάμε πάντα), δεν θα έφταναν στην θέση που είναι σήμερα. Γιατί ως γνωστό ο "διάβολος", στην περίπτωση μας ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, είναι πάντα καλύτερος από σένα στην εξαπάτηση.

    Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν λοιπόν, και κρίμα στον κοσμάκη που θα μακελευτεί από την τούρκικη πολεμική μηχανή, για μια ακόμη φορά προδομένος, όχι από τους αμερικάνους (αυτοί είναι αυτονόητο πως δεν είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι κανενός πλην του εαυτού τους), αλλά από τις ηγεσίες του τις ίδιες...

    "Η συριακή αραβική δημοκρατία θεωρεί υπεύθυνες κάποιες κουρδικές οργανώσεις γι’ αυτό που συμβαίνει τώρα, εξαιτίας της συνεργασίας τους με το αμερικανικό σχέδιο. Στην διάρκεια προηγούμενων πρόσφατων συναντήσεων μαζί τους τις προειδοποιήσαμε για τους κινδύνους αυτού του σχεδίου, και για το να μην γίνουν εργαλεία της αμερικανικής πολιτικής ενάντια στην πατρίδα τους, αλλά αυτές οι οργανώσεις επέμειναν να είναι εργαλεία στα χέρια των ξένων"

    Αυτά μετέφερε το συριακό κυβερνητικό ειδησειογραφικό πρακτορείο sana, σαν λόγια «ανώνυμου αξιωματούχου»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια απορία προς τον Μπογιόπουλο σχετικά με το άρθρο του για την χτεσινή μέρα απελευθέρωσης της Αθήνας. Μια χαρά μας τα λεει για τον Ταξικό αντίπαλο και τι εγκλήματα έκανε. Πότε θα αποφασίσει να μας πει για πιό λόγο το ΚΚΕ δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ...λαοκρατία ευρωκομμουνισμό... και πως το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και κυβέρνηση ....παπατζή.... στέρησε απο τον λαό την εξουσία σαν χτες τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Μέχρι πότε θα πουλάει φούμαρα ο συγκεκριμένος χωρίς να ντρέπεται που το Λαφαζαναίικο του βάζει όλα τα κείμενα. Λίγο φιλότιμο δεν είναι κακό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπογιόπουλος είχε καταθέσει στον προσυνεδριακό του 19ου κείμενο σχεδόν πλατφόρμα που δεν είχε μεγάλη τύχη Παναγιώτη αν κρινουμε από συντριπτικό 97,5% υπερ έγκρισης του 19ου. Στα υπόλοιπα είναι μέλος του ΚΚΕ και άρα υπακούει στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό

      17-57

      Διαγραφή
    2. Ο Λαφαζάνης καρβέλια ονειρεύεται ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ. Πέρασε η μπογιά τους, οι καπιταλιστές πρόκριναν για προσωρινή λύση το αριστερό ποτάμι του 70% καλό μνημόνιο και πρώτου μνημονιούλη στις 20/2/2015 μεσιέ Βαρουφάκη

      Διαγραφή
  4. Οι Ισκρα+εξωκυνοβούλιοι εν χορώ την πέφτουνε στο ΚΚΕ γιατί δεν μπήκε στην ουρά μαζί με αυτουνούς!
    Και η .."διάγνωσή" τους: "Δεν ήρθε γιατί ....δεν ήλεγχε την εκδήλωση"!
    Τώρα να τους ρωτήξει κανείς, πόσο σίγουροι είναι αν, την εκδήλωση, που τρέξανε να γίνουνε ουρά όπως συνήθως, την έλεγχε κανένας η μήπως ήταν ακέφαλη(!), η, ξερω-γώ ..."αυθόρμητη"(!), είναι περιττό.
    Το μόνο, που πράγματι τους ενδιαφέρει είναι να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις "που δεν ελέγχει το ΚΚΕ"(*), ας τις ελέγχει και ο Διάολος!
    Ολες οι εκδηλώσεις, που "δεν ελέγχει το ΚΚΕ"(*) είναι εξ ορισμού "ανεξάρτητες", "ελεύθερες", "αυθόρμητες", "λαϊκές", "αριστερές" κλπ. Κι ας τρώνε καπέλο από τα πιο αντιδραστικά κέντρα.
    Ο μικροαστικός εσμός και το ανεκδιήγητο χάλι του....

    ------------------------
    (*) "δεν ελέγχει το ΚΚΕ", μεταφρασμένο σε κοινή ελληνική, σημαίνει: "αντιλαϊκή-αντεργατική-διαβρωμένη από την Αντίδραση". Αυτές είναι οι εκδηλώσεις, που δε συμμετέχει το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε και συ μην είσαι τόσο κακός μαζί τους Σεχτάρ. Τόσα χρόνια είχαν να συμμετέχουν σε μία διαδήλωση έστω και έμμεσα κατά των ΗΠΑ.

      17-57

      Διαγραφή
  5. Το κυβερνητικό πρακτορείο της Συρίας μας λέει την μισή αλήθεια. Ασφαλώς οι Κούρδοι γίνανε εργαλείο του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Η Αλλη μισή αλήθεια όμως λέει πως και η Συριακή κυβέρνηση είναι Σύμμαχος με τον Ρωσικό Κινέζικο και Ιρανικό Ιμπεριαλισμό. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Παναγιώτη αλλά γιατί κλαίγονται οι Κουρδικές ηγεσίες; Και γιατί δέχονται να τους χρησιμοποιούν π.χ. και οι Ισραηλινοί ως μελλοντικό "εργαλείο" για την "σμίκρυνση" του Ιράν μέσω του εκεί Κουρδικού Πληθυσμού;

      Όπως λέει η παροιμία που ανέφερε ο Trash


      17-57

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν έχουν εθνικό αστικό κράτος. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν είναι στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο ΣΗΜΕΡΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Δεν έχουν εθνικό αστικό κράτος αλλά αστική τάξη έχουν η οποία και ρυθμίζει τα συμφέροντα της μέσω των άλλων εθνικών κρατών. Το Κουρδικό μέρος με τα πετρέλαια στο Ιράκ είναι ημιεπίσημα σχεδόν ομόσπονδο κράτος.
      Εποχή του Ιμπεριαλισμού όπως έγραψες

      17-57

      Διαγραφή
  6. Καπάκι, τώρα μόλις είδα, χάρη σε μιαν ανάρτηση της "Κατιούσας" και τα ρεζιλίκια του ανεκδιήγητου μικροαστικού εσμού, που εμφανώς έχει πάθει πολιτικό vertigo με τα τεκταινόμενα στην Συρία και την εκεί ...."Συριακή Ανοιξη"!
    Μην το χάσετε!
    https://antigeitonies3.blogspot.com/2019/10/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλάμε για μεγάλο δράμα στον Οπορτουνιστικό βόθρο σε Λαφαζαναίικο και την Χαφιεδοσελίδα του Αραβανή. Η Λέξη ξεφτίλα είναι πολύ μικρή για την περίπτωση τους. Στην Χαφιεδοσελίδα σήμερα ένας Ζαβουδάκης λέει οτι η Αστική Τάξη των Κούρδων καλά έκανε και άλλαξε Ιμπεριαλιστική συμμαχία με Ασαντ Ρωσία Κίνα Ιραν γιατί το ίδιο έκανε και η ΕΣΣΔ με τους Μπολσεβίκους με το Μολότοφ Ρίμπεντροπ και ότι όποιος κατηγορεί τους Κούρδους είναι ...τροτσκιστής.... Να ενημερώσουμε τον συγκεκριμένο Χαφιέ οτι στην ΕΣΣΔ οι Μπολσεβίκοι είχαν την εξουσία κάνανε δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ με Γερμανούς και ΑγγλοΑμερικάνους Καπιταλιστές τους διέσπασαν και νίκησαν. Δεν μπήκαν κάτω απο την Σημαία κανενός Καπιταλιστή όπως η 3η Κ.Δ απο το 1935... και μετά και όπως κάνουνε σήμερα οι ίδιοι μπαίνοντας κάτω απο την Σημαία των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ. Περαστικά στον Συγκεκριμένο ΧΑΦΙΕ και τους Ομόσταβλούς του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης αφιερωμένα στον Ζαβουδάκη της Χαφιεδοσελίδας. Στην ΕΣΣΔ ΤΟ 1935.. Αποκαλύφθηκε συνομωσία απο τους Ομόσταβλούς σου Μπουχάριν Ζινόβιεφ και ΤΡΟΤΣΚΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑ σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. Γειά σου ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗ Ζαβουδάκη χαχαχαχαχαχα Επίσης ...τροτσκιστές ήταν ο Φιντέλ με τους συντρόφους του όταν χτύπησαν στην Μονκάδα τον Ιούλη του 1953 Ετσι τους κατηγόρησε το ...κ.κ στην γραμμή των πολιτικών μετώπων και σταδίων το ίδιο και με τον ΤΣΕ απο το ...κ.κ Βολιβίας το 1967. ...τροτσκιστής.... και ο ΤΣΕ σύμφωνα με τον μεγάλο .....σταλινικό.... Ζαβουδάκη. Μη σε νοιάζει ΧΑΦΙΕΔΑΚΟ δεν είναι τίποτα. Απλά βρέχει ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή