Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Αντε και Κυβέρνηση μαζί ξεφτυλισμένοι




ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ σε κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο

Τσαλαπατώντας την ψήφο των εργαζομένων και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικάτων, οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ (ΔΑΚΕ), ΠΑΣΟΚ («Αγωνιστική Συνεργασία»), ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΕΚ), ΛΑΕ (ΜΕΤΑ), μαζί με την παράταξη ΕΕΑΚ συγκρότησαν κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας(ΟΣΥΑΠΕ), στην προσπάθειά τους να πετάξουν έξω από τα όργανα την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (ΕΑΚ, ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), η οποία αναδείχθηκε ξανά πρώτη και σημαντικά ενισχυμένη στο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ.

Την Τρίτη 23 Απρίλη συνεδρίασε ξανά η ΟΣΥΑΠΕ για τη συγκρότηση προεδρείου του Γενικού Συμβουλίου, με τις εν λόγω δυνάμεις να απορρίπτουν για μια ακόμα φορά την πρόταση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο.
Καθώς η ΕΑΚ είναι πρώτη δύναμη, για να μπλοκάρουν την πρότασή της ακολούθησαν την εξής μεθόδευση: Στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία όπου απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου η κάθε παράταξη κατέβασε τον δικό της υποψήφιο. Στην τρίτη ψηφοφορία όπου απαιτούνταν σχετική πλειοψηφία όλες αυτές οι παρατάξεις ψήφισαν το ίδιο πρόσωπο γιατί αλλιώς θα έβγαινε ο υποψήφιος της ΕΑΚ. Μετά την εξέλιξη αυτή η ΕΑΚ επέλεξε να μην κατεβάσει καμιά υποψηφιότητα για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου του Γενικού Συμβουλίου.
Η σαπίλα τους εκφράστηκε και στην εκλογή του 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω των άθλιων μεθοδεύσεών τους για να αφαιρέσουν από την ΕΑΚ τις θέσεις ευθύνης που της αναλογούν με βάση την ψήφο των εργαζομένων. Εκλογή έγινε μόνο για τις θέσεις προέδρου (ΕΑΚ), αντιπροέδρου (ΔΑΚΕ), γραμματέα (ΠΑΣΚΕ) και οργανωτικού γραμματέα (ΣΥΡΙΖΑ).
Η αντιΠΑΜΕ λύσσα τους και το πώς όλες αυτές οι παρατάξεις υπηρετούν τελικά τα ίδια αφεντικά, τους κεφαλαιοκράτες και τις κυβερνήσεις τους, επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα από τη δήλωση της ΔΑΚΕ, που ανέφερε ότι «δεν έχει λογική βάση η απαίτηση της απομονωμένης πλειοψηφίας(σ.σ. εννοεί την ΕΑΚ) του 34% να αγνοεί την εντολή των εργαζομένων που έδωσαν 66% στις υπόλοιπες παρατάξεις!».
Όπως σχολιάζει εύστοχα η ΕΑΚ, «μόνο που ξεχάσανε κάτι. Να κατέβουν όλοι μαζί σε ένα ψηφοδέλτιο, αφού θέλουν να αθροίζονται».
Σχολιάζοντας συνολικά τις μεθοδεύσεις τους, η ΕΑΚ σημειώνει: «Εδώ κυβερνήσεις κάνανε μαζί, σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς μαζί πορεύονται, μαζί ανταλλάσσουν απόψεις για το πώς θα στηρίζονται πιο αποτελεσματικά η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, στο προεδρείο της ΟΣΥΑΠΕ θα τα χαλάσουν; Όλα μπορούν να τα κάνουν μαζί, αυτό όμως που δεν μπορούν να καταφέρουν είναι να προσπερνάνε τις δικές μας πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, τη δράση των πρωτοβάθμιων Συλλόγων που μετέχουμε, και γι' αυτό όσο και να θέλουν δεν θα μπορέσουν να καθηλώσουν την Ομοσπονδία.
Οφείλουν βέβαια να απαντήσουν στους συναδέλφους γιατί με τις κάτω από το τραπέζι συμφωνίες τους άλλαξαν την απόφαση του Συνεδρίου, τσαλαπάτησαν την ψήφο των συναδέλφων. Όμως, για να κοιτάνε οι συνδικαλιστές στα μάτια τους συναδέλφους και να μιλάνε καθαρά, πρέπει να τους διέπουν αρχές, να μην έχουν εξαρτήσεις με τις διοικήσεις, να μην εξαργυρώνουν τη στάση τους με καριέρες και θέσεις ευθύνης.
(...) Την απάντηση θα την πάρουν από τους εργαζόμενους, που στήριξαν τις ταξικές δυνάμεις αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα και τη δράση τους, που ξεκίνησαν δυναμικά να μετράνε διεκδικήσεις αλλά και νίκες, που έδωσαν το μήνυμα ότι θέλουν σε αυτήν τη ρότα να συνεχίσει η δράση της ΟΣΥΑΠΕ. Σε αυτήν τη ρότα εμείς θα συνεχίσουμε. Να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στήριγμα στους συναδέλφους και τα Σωματεία».

απο το 902πορταλ



4 σχόλια: