Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Νέα γενιά : Χαμένη απο χέρι ή αυτη που θα βγάλει το φίδι απ την τρύπα ?
Αν το καλοσκεφτείς δεν εχει υπάρξει αλλη πιο απελπισμένη  γενιά στην Ιστορία .Ισως απ την εποχή του δουλοκτητικού εχουν να νοιώσουν τέτοια εγκατάληψη οι νεοι .Χωρίς δικαιώματα που ως χτες έμοιαζαν κατοχειρωμένα ,χωρίς μέλλον ,με μόνο μέλλημα την ατέλειωτη δουλειά  για να αυξάνουν τα κέρδη των αφεντικών .Με την ζωη να περνά λαθραία απο ύπνο σε ύπνο .

Βέβαια το σύστημα σοφά εχει επινοήσει εναλλακτικές  : Την ατομική ελπίδα οτι καποιοι θα την σκαπουλάρουν απο την γαλέρα ,οτι θα  ξεφυγουν απο την πλέμπα και θα κάνουν κατι "δικό" τους .
Οτι "θα πιάσουν την καλή " και θα πλουτίσουν ατομικά ξεφεύγοντας απο τον συρφετό των υπολοίπων σκλάβων ...Ομως κι εκεί παραφυλάει ο "δρακος" .
Το κράτος τους εχει δημιουργήσει τοσα στεγανά και εμπόδια αόρατα  εν πολλοίς με γυμνό ματι που δεν αφήνει να ξεφύγει κουνούπι .Φορολογίες , Ποσοστά κερδών ,νομικά εμπόδια ,δανεισμος κλπ .

Εμεις οι παλιότεροι ζήσαμε κάπως στον αστερισμό των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ,κυρίως γιατι μεγαλώσαμε στον καπιταλισμό μεν αλλα με τον αποηχο του πρώτου κράτους εργατών στην ανθρώπινη Ιστορία .Ισως γι αυτό δεν τα εκτιμήσαμε δεοντως και δεν τα προασπίσαμε με νύχια και με δόντια μετα την ανατροπή .Οτι σου δίνετε χωρίς πολυ κοπο δεν το εκτιμάς σε ολη του την μεγαλοπρέπεια .Οτι σου δίνετε σαν παροχή και "δωρο" το υποτιμάς και ξεχνάς τους αγώνες που καναν κάποιοι για  να το  αποκτήσεις .
Αυτη η γενιά απο αυτην την  αποψη ισως να ναι και ΤΥΧΕΡΗ γενια .Γιατι είν απαλλαγμένη απο τα δικά μας κόμπλεξ και τα δικά μας στραβά .Είναι απαλλαγμένη απο λάθος νοοτροπίες και θέσφατα ,.Ειναι πιο αγνή γενιά που μπαίνοντας με τα μπούνια στην αδισώπιτη ταξική πάλη θα βρει τα "ισα"της ,θα γνωρίσει την δύναμη της ταξης της απο την αρχη ,θα γεννήσει τους δικούς της Λενιν και τους δικους της Τσε 


ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου