Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο Ιωσήφ Στάλιν δεν πέθανε ΠΟΤΕ !!!






Είτε κάποιος τον συμπαθεί είτε τον αποστρέφεται, το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ιωσήφ Στάλιν άφησε για πάντα ανεξίτηλο το όνομα του στις σελίδες της ρωσικής ιστορίας.
Πάνω από το 50% (το υψηλότερο από ποτέ) των Ρώσων βλέπει θετικά τον σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν και τον ρόλο του στην ιστορία της χώρας, αποκαλύπτει μια νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με έρευνα του Levada Center, το μερίδιο των Ρώσων που τρέφουν αισθήματα σεβασμού για τον Στάλιν αυξήθηκε κατά 12%, ενώ το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν τον σοβιετικό ηγέτη με αδιαφορία ή αρνητικά μειώθηκε σχεδόν τρεις φορές από το 2015.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του RT, το 70% θεωρεί το ρόλο του Στάλιν στην ιστορία της χώρας «μάλλον θετικό», επαινώντας τον για την επικράτηση κατά του ναζισμού. Εν τω μεταξύ, το 19% δίνει έμφαση στον αρνητικό του ρόλο.
Αν και το 45% των Ρώσων θεωρεί αδικαιολόγητες τις μαζικές καταστολές κατά την εποχή του Στάλιν, ο αριθμός εκείνων που καταγγέλλουν τις καταστολές μειώθηκε σχεδόν στο ένα τέταρτο από το 60% το 2008.
Η μελέτη του Levada δείχνει ότι η θετική αντίληψη για τον Ιωσήφ Στάλιν αυξήθηκε όχι μόνο ανάμεσα στους υποστηρικτές του κομμουνιστικού κόμματος, οι οποίοι είναι παραδοσιακοί υποστηρικτές του σοβιετικού ηγέτη αλλά και μεταξύ άλλων πολιτικών ομάδων.
Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Λεονίντ Μπρίζοφ, τα αυξανόμενα ποσοστά αποδοχής του σοβιετικού ηγέτη είναι ένα σημάδι της πολιτικοποίησης της κοινωνίας που οδηγεί σε πιο ριζοσπαστικές ερμηνείες της ιστορίας. «Ο Στάλιν θεωρείται υποστηρικτής των καταπιεσμένων», τόνισε. «Αυτή είναι μια καθαρά μυθολογική εικόνα, η οποία είναι μακριά από την πραγματική ιστορική φιγούρα».
Εν τω μεταξύ, ο δισεγγονός του Στάλιν, Ιακώβ Ντζουγκασβίλι, έχει καταγγείλει με σκληρό τρόπο τα υψηλά ποσοστά αποδοχής του γνωστού συγγενή του. Σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιόφωνο καταδίκασε εκείνους που θεωρούν ότι η μαζική πολιτική καταπίεση της εποχής του Στάλιν «ήταν δικαιολογημένη», αμφισβητώντας τα ηθικά τους πρότυπα.
Δεκαετίες μετά το θάνατό του το 1953, ο Στάλιν παραμένει μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη φιγούρα της ρωσικής ιστορίας. Ενώ μερικοί, συμπεριλαμβανομένων των αντι-κομμουνιστών και των Ρώσων φιλελευθέρων, τον θεωρούν ως κακοποιό που ήταν πίσω από τις μαζικές πολιτικές δολοφονίες που στοίχισαν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, άλλοι επαίνεσαν το ρόλο του ως αρχηγού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την οικοδόμηση μίας ισχυρής βιομηχανικής υποδομής στην ΕΣΣΔ.
Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, έγιναν πολυάριθμες προσπάθειες για την απομάκρυνση του τάφου του Στάλιν από την Κόκκινη Πλατεία, ωστόσο το μνήμα παραμένει εκεί, αν και έχει γίνει ο στόχος του βανδαλισμού από αντικομμουνιστές.








5 σχόλια:

  1. https://pbs.twimg.com/media/D4SbE6UXoAIlRwa.jpg

    https://pbs.twimg.com/media/D4Uu11qUUAE2dH7.jpg

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΚΟΣΜΟΣ 16.04.2019
    Ποσοστά - ρεκόρ σημειώνει η «αποδοχή» του Στάλιν στη Ρωσία
    http://www.kathimerini.gr/1019879/article/epikairothta/kosmos/pososta---rekor-shmeiwnei-h-apodoxh-toy-stalin-sth-rwsia?platform=hootsuite

    "(..)Το 70% των Ρώσων αξιολογεί θετικά τον ρόλο του Ιωσήφ Στάλιν σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματoποίησε το ερευνητικό ινστιτούτο Levada –Centr τον Μάρτιο, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα RBK. Το ποσοστό αυτό θεωρείται ποσοστό ρεκόρ σε σχέση με όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Ωστόσο το Κρεμλίνο δεν θέλησε να σχολιάσει τις εντυπωσιακές, από την άποψη των ποσοστών, προτιμήσεις των Ρώσων προς το πρόσωπο του Στάλιν, ισχυριζόμενο ότι δεν έχει μελετήσει ακόμη λεπτομερώς τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.."

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή