Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη - Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα





Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή: 
«Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπου εντείνεται η στρατιωτική κλιμάκωση, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία, για τη Συρία και τον έλεγχο της επαρχίας Ιντλίμπ (προπύργιο των Τζιχαντιστών), με την εμπλοκή και άλλων δυνάμεων, όπως το Ισραήλ, η Τουρκία και το Ιράν.
Ο κίνδυνος να επαναληφθούν πυραυλικές επιθέσεις, όπως αυτές του περασμένου Απρίλη κατά της Συρίας, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, με πρόσχημα τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων, είναι μεγάλος.
Τις τελευταίες μέρες ισχυρές ευρωατλαντικές στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή, στην οποία ήδη πραγματοποιείται μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Ρωσίας, που λήγει στις 8 Σεπτέμβρη και ευθύς αμέσως προετοιμάζεται η αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση "Bright Star 2018", με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κρατών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.
Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, συνδέεται με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια, την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ακόμη και με σχεδιασμούς για αλλαγή των συνόρων ανάμεσα π.χ. στη Σερβία και το Κόσοβο, αλλά και την ένταση της επιθετικότητας της Τουρκίας, που επιπλέον σχεδιάζει τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στα κατεχόμενα, στην Κύπρο.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό μας σε ετοιμότητα.
Να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγορών στην περιοχή μας.
Να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε επίθεση κατά της Συρίας και του συριακού λαού.
Να παλέψει μαζικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που είναι σημαιοφόρος των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και να απαιτήσει να μην υπάρξει εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμιά συμμετοχή στην αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση "Bright Star 2018" και στις άλλες στρατιωτικές ασκήσεις. Να κλείσει τώρα η βάση - ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις».

902





8 σχόλια:

  1. Αμα μαζεύουνται πολλά στρατά, δεν είναι για καλό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν λενε οι Περισιοι "επικινδυνη κατασταση¨τοτε η κατασταση ειναι πολυ επικινδυνη

      Διαγραφή
    2. Το πρότζεκτ "Νέα Μέση Ανατολή" του 2006 δεν τους έχει βγει ακριβώς όπως θα το ήθελαν (παράλια Συρίας στον πιο κάτω χάρτη π.χ.) αλλά το "περπατάνε".

      Μέση Ανατολή Α)Πριν(το 2006) και B)επιδιώξεων τους(;) εκβιασμών τους(;)
      http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/default/public/xartes_mideast.jpg?itok=gSMHItMa



      17-57

      Διαγραφή
  2. Η Ξεφτίλα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ διαχρονική στην υπηρεσία του Καπιταλισμού Ιμπεριαλισμού. Ο Καλύτερος Μεντεσές των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ η κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και το Αντίστοιχο με ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ απο τα ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΛΑΒΑΝΟ ΧΑΓΙΟ ΑΡΑΒΑΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ και σια..... ΑΞΙΟΙ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμφάνιση του ...μέγα.... θεωρητικού.... του Οπορτουνισμού πετρόπουλου για να δικαιολογήση την 3η ολομελεια του 1947 που καθυστερημένα έριχνε το βάρος στον ΔΣΕ την στιγμή που οι αυταπάτες του ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είχαν δώσει όλο τον χρόνο στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να σταθεί στα πόδια του. Αυτή είναι η ουσία όλου του προβλήματος για τον λαό και το ΚΚΕ. Το ότι έφτιαξε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απο την στιγμή που δεν είχε στόχο τον Σοσιαλισμό. Αν τον είχε θα έφτιαχνε ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την εξουσία. Ολα τα άλλα είναι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακάμψει μαχητικά το αντι/ιμπεριαλιστικό κίνημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ωστε οι Εργατικές Λαικες δυνάμεις να μην Εγκλοβίζονται κάτω απο την Σημαία τμημάτων της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Εθνικιστικών Φασιστικών δυνάμεων και Ρώσων Κινέζων Ιμπεριαλιστών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. 45 χρόνια σήμερα απο τα τραγικά γεγονότα της Χιλής που σφαγιάστηκε ο Χιλιανός λαός απο την Αστική Τάξη και τους Αμερικάνους Συμμάχους της Εγκλωβισμένος απο την ΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αλλιέντε και το ...Κ.Κ που την στήριζε. Μάθημα σπουδαίο και πολύ μεγάλο για τους Κομμουνιστές οτι δεν πρέπει να εγκλωβίζονται σε κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού σε καμία περίπτωση. ΟΙ Οπορτουνιστές Εγκληματίες ασφαλώς συνεχίζουν στο ίδιο μοτιβο που έσφαξε τον λαό. Προσπαθούν να ξεπλύνουν τον Αστο Αλλιέντε οτι είναι το ίδιο με τους ΤΣΕ ΦΙΝΤΕΛ που αυτοί σαν πραγματικοί επαναστάτες ανέτρεψαν τον Καπιταλισμό στην Κούβα σε αντίθεση με το Αλλιέντε και το ...Κ.Κ.... με τον Λ.ΚΟΡΒΑΛΑΝ που τον διαχειρήστηκαν. Η Διαφορά είναι τεράστια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή