Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δοσίλογος που τιμήθηκε απ το γκουβέρνο


Ποιος ήταν ο Γιάννης Λάτσης ?

Από αχθοφόρος- παιδί του λιμανιού στο Κατάκολο, πριν την Κατοχή, εφοπλιστής αμέσως μετά.
Περίεργο ?
Καθόλου.
Συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή, μαυραγορίτης δοσίλογος και αμέσως μετά εθνικόφρων και αντικομμουνιστής εφοπλιστής, που του εγκαινίασε το πρώτο του πλοίο ο ίδιος ο Δαμασκηνός μετά τον πόλεμο.
Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δοσίλογων, το οποίο όμως τον αθώωσε.
Το "πατριωτικό" του έργο όμως δεν σταματά στη κατοχή.
Συνεχίστηκε το ίδιο "πατριωτικό" στη χούντα,μετά τη χούντα, και μέχρι το ψόφο του.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου του 74, με την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Λάτσης με τα δεξαμενόπλοια του τροφοδοτούσε με πετρέλαιο την Τουρκία.
Το 1976 στη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης (εποχή του "βυθίσατε το Χόρα"), η "Πετρόλα" του Λάτση εφοδίασε με 100.000 τόνους πετρέλαιο και 5.000 τόνους κηροζίνη (καύσιμο για αεροπλάνα) την Τουρκία, υλικό που έφτανε για 5.000 εξόδους στο Αιγαίο πολεμικών αεροσκαφών, κατά τις καταθέσεις στρατιωτικών μαρτύρων.
Την 1 Σεπτεμβρίου 1992, έγινε έκρηξη στην Πετρόλα,όταν έσπασε σωλήνας των εγκαταστάσεων διύλισης και 15 εργάτες εξαερώθηκαν. 
Αθώοι οι 2 μοναδικοί κατηγορούμενοι.
Αυτός ήταν ο Γιάννης Λάτσης ,που τίμησε σύσσωμη η κυβέρνηση δίνοντας το όνομα του στο λιμάνι του Κατάκολου.
ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ


2 σχόλια:

  1. Δοσίλογος τιμήθηκε απο το Γκουβέρνο..... Αστο καλό... ΑΠΙΤΕΥΤΟ Στρατάρχα μου. ...αντιφασιστικά.... μάλλον θα έγινε. ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμφανίστηκε ξανά το Αθλιο ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ Καλαματιανός. Δεν του άρεσε λέει η παρουσία του σ. Κουτσούμπα στην Λακωνία. Δεν τίμησε όπως έπρεπε τους Εκτελεσμένους στην Αντίσταση και στον ΔΣΕ ήταν γενικόλογος... στις αναφορές του στο σήμερα και τα παραπέμπει όλα στον Σοσιαλισμό και ρωτάει μπροστά στις Ευρωεκλογές ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για το Ευρώ και την Ε.Ε. Να ενημερώσουμε λοιπόν το ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΤΙΟ οτι οι Κομμουνιστές δεν είμαστε καθόλου Γενικόλογοι και δεναλλάζουμε θέσεις μπροστά στα ΑΣΤΙΚΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ. Παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να ενώσουμε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ οπου συμμετέχει όποιος θέλει. Μπορεί να έρθει και ο ίδιος ο Καλαματιανός. Το οτι δεν ήταν ποτέ Κομμουνιστής δεν πειράζει. Μαζί με τον Καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ και ζύμωση και οι Κομμουνιστές βάζουμε την δική μας πρόταση. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Οποιος έχει ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ τον περιμένουμε Βασιλάκη. Εσυ απλά σαν Ορτινάτζα των Καπιταλιστών θελεις να σκίσουν οι Κομμουνιστές το πρόγραμμα μας και να μιλάμε για επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ αγκαλιά με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Σύνεχισε στον βόθρο σου Βασιλάκη. ΟΙ Κομμουνιστές ξεβρωμίσαμε απο όλη την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή