Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ahed σύμβολο αγώνα ...






Μια σπουδαία και από τις πιο όμορφες στιγμές του 44ου φεστιβάλ, το οποίο θεωρείται το πιο πετυχημένο των τελευταίων τριάντα ετών, υπήρξε η παρουσία της 17χρονης Παλαιστίνιας αγωνιστρίας Ahed Tamimi, παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα του Παλαιστινιακου λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής και εξολοθρεύσης του από τους σιωνιστες. 
Δύο πράγματα έχω να πω, πρώτον, ότι η Ahed δείχνει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και τίποτα δεν σου χαρίζεται, παρά μόνο αν αγωνιστείς γιαυτό. Ας δουν λοιπόν τι έχει καταφέρει ένα κορίτσι μόλις 17 χρονών, το οποίο τα έχει βάλει με μια ολόκληρη αυτοκρατορία, διάφοροι επαναστάτες των πληκτρολογιων και όσοι μας λένε ότι τίποτα δεν γίνεται, οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα κλπ Αλλά κυρίως να μάθουν για το κορίτσι αυτό, οι σημερινοί πιτσιρικάδες, που τα πρότυπα τους είναι το ένα χειρότερο από το άλλο, αν υπάρχουν πλέον πρότυπα, και να πάρουν μαθήματα ζωής.
Το δεύτερο είναι, πως η επίσκεψη της Ahed, αποδεικνύει το τεράστιο ειδικό βάρος και κύρος του ΚΚΕ στο εξωτερικό. Μια επαναστάτρια, σαν την Ahed μόνο ένα επαναστατικό κόμμα θα μπορούσε να τιμήσει με την παρουσία της. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε εκδηλώσεις άλλων φορέων, και σίγουρα πονέσαν αρκετοί για την συμμετοχή της Ahed, γιαυτό και δεν αναφέρθηκαν στην παρουσία της στο φεστιβάλ της ΚΝΕ. .
Είμαστε έμπρακτα αλληλεγγυοι στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακου λαού, για την δημιουργία, μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Παλαιστίνης!

5 σχόλια:

  1. Στρατάρχα είσαι άδικος.... Μα δεν είναι ....επαναστάτες.... ΟΙ Λαφαζάνης Αλαβάνος Χαγιος Αραβανής Πετρόπουλος και σια..... χοχοχοχοχοχοχο. Μα αφου για ...επανάσταση μιλάνε οι ....ανθρωποι...... με ΣΤΑΔΙΑ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=Pi1tKpIRuY4

    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/169165/ahent-tamimi-pairnoyme-dynami-apo-ti-dynami-kai-ti-stirixi-poy-mas

    " Πρώτη στο βήμα της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης στο «Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ - 50 Χρόνια ΚΝΕ» ανέβηκε για να απευθύνει χαιρετισμό η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

    Στο χαιρετισμό της είπε:

    «Καλωσορίζω όλους τους παρευρισκόμενους στο Φεστιβάλ. Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη στήριξη στην παλαιστινιακή μας υπόθεση. Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη στάση ηθικής που μας δίνει πολλή δύναμη στον αγώνα μας.

    Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να συγχαρώ το ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της δράσης του και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Πάντα λέμε εμείς ότι παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνετε, παρ' όλα αυτά δεν σας θεωρούμε μόνο υποστηρικτές της υπόθεσής μας, αλλά συνεταίρους στον αγώνα και στην πάλη μας.

    Παρ' όλα τα δεινά που περνά κάθε Παλαιστίνιος, κάθε μέρα, δεν αναγνωρίζει το εαυτό του ως θύμα, αλλά ως μαχητή για την ελευθερία και την υπόθεση. Πάντα λέμε ότι οι λαοί και ο λαός μας μπορεί να επιτύχει την αλλαγή και μπορεί να φέρει εις πέρας τον αγώνα του, για αυτό ελεύθεροι όλου του κόσμου ενωθείτε για να τερματίσουμε την εκμετάλλευση, τον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία και να τελειώσουμε τον ιμπεριαλισμό.

    Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη που μας δίνετε. Η στάση σας αυτή σημαίνει πολλά για εμάς και αυτή η στάση σας μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη για να επιστρέψω στην πατρίδα μου, στη χώρα μου και να συνεχίσω τον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία.

    Κλείνοντας, θέλω να πω ότι ερχόμαστε από τη γη της ειρήνης, από την Παλαιστίνη, η οποία ουδέποτε είχε ειρήνη. Εάν δεν υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη ποτέ στον κόσμο.

    Όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, το στηρίζουν για τα καπιταλιστικά τους συμφέροντα και πρέπει να ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη». "

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα 25/9/2019
    ΕΡΤ – ΠΑΦΙΛΗΣ

    1) 2:30 Γιατί είμαστε το νέο ως κόμμα

    2) 5:30 Για φασισμό

    3) 11:30 Για μέτωπα που στήνονται από «πάνω»,στο 14¨20 για τον «διαβολικά καλό»

    4) 15:00 για βάσεις ΗΠΑ Πάιατ

    5) 19:00 για το τι θα έκανε το ΚΚΕ
    «..Στο καζάνι πέφτουν μέσα. Και μάλιστα συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνουν συναγωνισμό στο μακροβούτι ( 20:10 )..» χα-χα
    «Πήρε ταχυδρομείο να υλοποιήσει την ένταξη της ΠΔΓΜ για ποιο λόγο; Για να μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ»

    6) 22:00 «Αυτά να τα πείτε στον πρωην Συνασπισμό που τότε έλεγε όλοι πλην Λακεδαιμονίων», (23:20)»..Υπάρχει περιπτωση ένα σοβαρο ΚΚ να συμφωνήσει να μπει μία χώρα στο ΝΑΤΟ; ..», (25:300)»Τότε με Τίτο όλοι έκαναν τον ψόφιο κοριό γιατί είχε συγκρουστεί με Σ.Ε..»

    7) (26:15)» Με συγχωρείτε είδατε εσείς πουθενά να γράφει για αύξηση του κατώτατου μισθού; -Οχι . Η τροπολογιά αυτή που ονομάστηκε τροπολογια που αυξάνει τον κατωτατο μισθό είναι μία απάτη. Κυβερνητική απάτη. Είναι ο νόμος Βρούτση – Αχτσόγλου. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ)-ΣΥΡΙΖΑ »

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κλάμα ο Αντικομμουνιστικός αγώνας για την σημερινή επέτειο της Ιδρυσης του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ...κακό..... ΚΚΕ που σήμερα δεν κανει ξανά το ίδιο. Ας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας να δούμε γιατί Σκούζει όλο αυτό το Αντικομμουνιστικό Σκυλολόι. Ο Ζαχαριάδης με τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο εξηγούσε το τι πρέπει να κάνουν οι Κομμουνιστές για να εκτελέσουν την Ιστορική τους αποστολή. Και αυτό ήταν η δημιουργία ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα ένωνε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ ενάντια στην ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τον Γερμανικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 εκμεταλευόμενο τον Συντριπτικό συσχετισμό στα Βαλκάνια θα διεκδικούσε με τις καλύτερες προυποθέσεις την εξουσία και δεν θα χρειαζόταν κανένας ΔΣΕ. Τα Γράμματα αγνοήθηκαν και κατηγορήθηκαν σαν ....σεχτεριστικά...... με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να το φτιάξει σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με άλλα ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Ο καλύτερος τρόπος Αυτοκτονίας του λαού και σωτηρίας του Καπιταλισμού. Εγκλωβίστηκαν λοιπόν οι Κομμουνιστές και ο λαός στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κάτω απο την Σημαία της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ με την κυβέρνηση ΠΑΠΑΤΖΗ και του Αγγλικού Ιμπεριαλισμού με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ. Δώσανε 50 μέρες προθεσμία στον εχθρό να αλλάξει τον Συσχετισμό να διαλέξει την ώρα της Σύγκρουσης και να σφάξει τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το Εγκλημα στην Βάρκιζα. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της δράσης του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την ....λαοκρατία.... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. Ο ΔΣΕ δεν έχει καμμία σχέση με όλα αυτά. Τον χρωστάμε στην επιστροφή του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που απο την 1η μέρα πίεζε για ΔΣΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ. Η Ελειψη Στρατηγικού στόχου για ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και η υπαρξει του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που φρακάριζε την δράση έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να οργανωθεί και ήρθε ο ΤΙΤΟ να ολοκληρώσει το έγκλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο και να Σκούζουν η Κυρία Μόσχου και τα άλλα ....παιδιά.... στην Χαφιεδοσελίδα. ΞΥΔΑΚΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Στρατάρχα λύσε μου μια απορία. Αν καθημερινά ο Λαφαζάνης είχε άρθρο σου πως θα ένιωθες..... Θα σου άρεσε η θα έψαχνες τι Μαλακία έχεις κάνει. Γιατί μερικοί είναι λέει ....κομμουνιστές..... και τους τιμάει κάθε μέρα. Μιλάμε για ΣΟΥΡΓΕΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή