Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ







΄Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ . 
Ηταν πια φανερό πως ο πόλεμος στην Ευρώπη από στιγμή σε στιγμή τελείωνε οριστικά . Αλλά η σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ είχε διπλή σημασία . Δε φανέρωνε μόνο το τέλος του πολέμου. Ταυτόχρονα αποκάλυπτε στα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας, στο παρόν, αλλά και στο μέλλον ως ιστορία, τον πραγματικό νικητή του πολέμου . Την επομένη ξημέρωνε Πρωτομαγιά . Η Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης .
Συμβολικά, το κάρφωμα της σημαίας με το σφυροδρέπανο στην οροφή τού γερμανικού κοινοβουλίου ισοδυναμεί με το κάρφωμα λόγχης στην καρδιά τού ψυχορραγούντος χιτλερικού κτήνους.
Δυστυχώς, το σκοτάδι δεν επέτρεπε τη φωτογράφιση.
Έτσι, το επόμενο πρωί, ο φωτογράφος Γεβγένυ Καλντέυ ανέθεσε σε τρεις σοβιετικούς υπαξιωματικούς να αναπαραστήσουν την στιγμή, ώστε να την απαθανατίσει. Αυτή η φωτογραφία τού Καλντέυ παραμένει ίσαμε σήμερα το σύμβολο της νίκης επί του φασισμού .
Και το σφυροδρέπανο αυτής της σημαίας θα δίνει για πάντα την πλέον αποστομωτική απάντηση σε όσους προσπαθούν να εξισώσουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό .
Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 8ης προς την 9η Μαΐου 1945 (ώρα ανατολικής Ευρώπης), έπεφταν οι υπογραφές για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας.
Ενώπιον του ρώσσου στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ, του άγγλου πτέραρχου Άρθουρ Τέντερ, του αμερικανού στρατηγού Καρλ Σπάατζ και του γάλλου στρατηγού Ζαν ντε Λάτρ ντε Τασσινύ, οι διοικητές των γερμανικών δυνάμεων (ο στρατηγός Βίλχελμ Κάιτελ, ο ναύαρχος Χανς Γκέοργκ Φρήντεμπουργκ και ο πτέραρχος Χανς Γιούργκεν Στουμπφ) υπέγραφαν τη συνθηκολόγηση με την οποία τερματίστηκε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη .




Αριστέα  Σερεμέτη 







4 σχόλια:

  1. Αξέχαστες στιγμές, που μας σημάδεψαν όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μεγαλύτερη νίκη της ΕΣΣΔ μέχρι εκείνη την στιγμή. ΟΙ Καπιταλιστές με αιχμή τον Φασισμό προσπάθησαν να την καταστρέψουν αλλά το Κόμμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ με επικεφαλής τον Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ παραμονές 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ έκανε ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές νίκησε και ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΛΙΣΜΟ 9 ΧΏΡΕς. Η Νίκη θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν η 3η Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ δεν έπεφτε στα χέρια του ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ απο το 1935 και μετά που με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ Εγκλώβισε τους λαούς κάτω απο τις Σημαίες των ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΕΩΝ Και των ΑγγλοΑμερικάνων. ΑΥΤΑ.............. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΞΕΦΤΙΛΑ και η ΑΛΗΤΕΙΑ για να λερώσουν τους 200 Εκτελεσμένους Κομμουνιστές στην Καισαριανή δεν εχει πραγματικά όρια. Στην Χαφιεδοσελίδα τους ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ αναλαμβάνουν ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ αυτή την Αλητεία. Υπήρχαν λέει μέσα στους 200 και 10 Τροτσκιστές. Ολοι λέει με θρασύτητα παρά τις διαφορές τους ήταν ....κομμουνιστές.... και είχαν αφιερώσει την ζωή τους στην εργατική Τάξη. Κομμουνιστές λοιπόν οι Συνομώτες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΖΙΝΟΒΙΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ που σε συνεργασία με τον Χίτλερ θέλανε να ανατρέψουν τους Μπολσεβίκους. Βουτηγμένοι πάντα στον Βόθρο με τα Σκατά οι Οπορτουνιστές προσπαθούν να λερώσουν τους Κομμουνιστές μήπως και δικαιωθούν. Και προβάλει και την Χαφιεδοφυλάδα του Σύριζα που έχει κείμενο του Πετρόπουλου υπερ αυτών των Χαφιέδων. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν, με υπαιτιότητά σου, καταλήξεις στον τενεκέ με τα σκουπίδια, το παρακάτω βήμα είναι να αρχίσεις να ξεπλένεις τα σκουπίδια για να μην αισθάνεσαι άσκημα.
      Ετσι την πατήσανε και οι ναρίτες, με τα ΣΕΚ, ΟΣΕ, ΣΠΑΠ, κλπ.

      Διαγραφή