Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ




«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με αυτό το σύνθημα χιλιάδες απεργοί από δεκάδες κλάδους δουλειάς με τη μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, απάντησαν στα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους πίσω από τους «εθνικούς στόχους» των μονοπωλίων. 
Με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πήραν θέση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που εντείνουν την επίθεση με στόχο τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.
«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά»«Όχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική», «ΣΕΒ και ΓΣΕΕ κοινωνικοί εταίροι, στων εργατών τη φτώχεια συνεταίροι» βροντοφώναξαν οι απεργοί.
Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Ντάλιοςαντιπρόεδρος της ΟΒΣΑ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τασιούλαςμέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και ακολούθησε πορεία ως το Σύνταγμα.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ 
ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙ ΑΠΟ Δ.ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΣΚΟ 

3 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΜΕ και η Λαική Συμμαχία Σύντροφε. Ουτε θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε. Μιλάμε για Μπάχαλο...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατάρχα διαβάζω σήμερα στο Λαφαζαναίικο και στους Αραβανή Πετρόπουλο Καλαματιανό την ίδια ανάρτηση και προβάλουν την δήλωση του σ. Κουτσούμπα απο την Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Ανασύνταξει του Εργατικού κινήματος τώρα. Και γράφουν οτι είναι η ώρα των Εργων και όχι των λόγων. Πραγματικά με ...συγκίνησε.... η αγωνία τους και νωμίζω οτι πρέπει να τους θυμίσουμε οτι στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και το ότι δεν ήταν ποτέ τους Κομμουνιστές δεν παίζει κανένα ρόλο. Εγω λεω να τους ευχηθούμε καλορίζικα στο ΠΑΜΕ. Πιστεύω να ...συμφωνείς.... Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Τι θα γινότανε, Πάνο;
    Θα γινότανε η πλήρης γελοιοποίηση ενός ...θιάσου comedia del' Arte, με την μοιραία "μαζικότητα".... τρείς κι ο κούκος!
    Και θάμασταν άξιοι της μοίρας μας.
    Αντιγράφω από αλλού:
    Μετά από ένα δεκαπενθήμερο παραλήρημα αλληλογρονθοκοπουμένων "αναλύσεων", όπου κάθε γκρουπούσκουλο είχε την, η και ...τις(!) αποψάρες του, και, εννοείται, ο ένας καταγγέλλει τον άλλο, και όλοι μαζί το ...ΠΑΜΕ/ΚΚΕ:
    ΟΚΔΕ : "ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!..."
    ΝΑΡ (...στο site του ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ!): "...καταψηφίζουμε την «απεργία» της 30/5. Καμιά συμμετοχή στις φιέστες..."
    ΣΕΚ (επίσης ..ΑΝΤΑΡΣΥΑ!) : "Στις 30 Μάη απεργούμε και διαδηλώνουμε πανεργατικά " (σ. Σ.: το "πανεργατικά" δεν είναι τυχαίο...)
    Μέλη της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "...Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία .... ...έχει τη δυνατότητα να την μετατρέψει σε μια μεγάλη Γενική Απεργία"
    ΠΕΝΕΝ (....σωματείο-γκρούπα) : "...θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία...."
    "ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ" : "30 Μαΐου πηγαίνουμε σε κάποια παραλία"
    Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου (άλλο σωματείο-γκρούπα)
    Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου (...ξανά - αλλά τώρα η "ανακυβίστησις"!): "...Τετάρτη 30 Μάη αξιοποιούμε τη δυνατότητα που μας δίνεται από αυτήν την κήρυξη απεργίας. ..."
    ΕΣΕ Αθήνας (c/o ...ΕΣΕ Ρεθύμνου - ότι καταλάβατε!) : "...Δεν συμμετέχουμε σε μια μόνο κατ΄όνομα «απεργία»...."
    Αντεπίθεση Εργαζομένων : "....Να γίνει η αρχή για την προετοιμασία της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας (σ.Σ.: !!)..."
    "ΚΟΝΤΡΑ" (εφημερίδα γκρούπα): "...Καμιά συμμετοχή στην «απεργία» ....


    ΑπάντησηΔιαγραφή