Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Η κρισιμότερη στιγμη των 100 Χρόνων







Από τις 19 μέχρι τις 24 Φλεβάρη του 1991,στο ΟΑΚΑ και όχι στον Περισσό, λαμβάνει χώρα το 13ο συνέδριο του ΚΚΕ.Το κρισιμότερο συνέδριο του Κόμματος από ιδρύσεώς του.Αποτέλεσε αυτό το σύνέδριο,ακόμα μια προσπάθεια του οπορτουνισμού,όπως στην 12η ολομέλεια του 1968,να διαλυθεί το ΚΚΕ.Το 1968 με όχημα τον ευρωκομμουνισμό,τον αντισοβιετισμό, στα 1991 με όχημα τον Συνασπισμό,την ανατροπή του σοσιαλισμού, την αντεπανάσταση.Η οπορτουνιστική κλίκα των Δραγασάκη,Ανδρουλάκη, Δαμανάκη,Λαφαζάνη και άλλων,ζητούσε επί της ουσίας την διάλυση του ΚΚΕ και την διάχυση του στο οπορτουνιστικό και σοσιαλδημοκρατικό σχήμα του ''Συνασπισμού'',οδηγώντας ουσιαστικά το ταξικό κίνημα να γίνει ουρά της αστικής τάξης.Το ΚΚΕ όμως ατσαλωμένο στην ταξική πάλη και σάρκα από την σάρκα του λαού μας,θα αντέξει και τούτη την δοκιμασία,με βαθιά τραύματα, αλλά στάθηκε όρθιο,ότην θύελλα της αντεπανάστασης και του αντικομμουνισμού.
Το Κόμμα φέτος συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, εξοπλισμένο ιδεολογικά και πολιτικά με όπλα την τεράστια πείρα του και τον μαρξισμό λενινισμό, είναι η μόνη δύναμη αντίστασης και ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος με στόχο την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου,τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!
Ζήτω τα 100χρονα του ΚΚΕ!


Στελιος Τζανελης 


"Ειμασταν τυχεροι που ζουσαν ακομη αρκετοι απο τους βετερανους των βουνων και των φυλακων τοτε .ΑΥΤΟΙ κρατησαν το κομμα και ο Χαριλαος που τους βαρεσε προσκλητηριο πανελλαδικα ,εμεις οι νεωτεροι σταγονα στον ωκεανο ειμασταν. ΔΟΞΑ και ΤΙΜΗ σ αυτα τα παλληκαρια"

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 




2 σχόλια:

  1. Δόξα και τιμή δεν θα πει τίποτα. Ηταν στιγμές του απόλυτου χάους και της καταστροφής. Είχε προηγηθεί η Διάσπαση στην ΚΝΕ το 1989 απο την Τροτσκιστική Συμμορία του Γράψα σε μοιρασμένους ρόλους με τους Δεξιούς Οπορτουνιστές. Πατώντας σε υπαρκτά ζητήματα να τραβήξουν έξω καλοπροαίρετους Συντρόφους ανοίγοντας δρόμο στα ΣΚΥΛΙΑ του ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ..... Η Κατάληξη όλων 27 χρόνια μετά τα λέει όλα. Τα ονόματα των Συντρόφων Καπεταν Γιώτης ΑΛΕΚΑ ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΜΑΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ κ.α θα γραφτούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Παρέλαβαν το απόλυτο χάος και σήμερα έχουμε ΚΚΕ με αποκατεστημένα τα Επαναστατικά του χαραχτηριστικά. Πίσσα και πούπουλα στο κάθε Οπορτουνιστικό ΣΚΥΛΙ με 1ο τον ΑΘΛΙΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ. ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γράψω κάτι και για τον Καπετάν Γιώτη Στρατάρχα μου στην μνήμη του Εκεινο το φθινόπωρο και τον Χειμώνα του 1990 1991 έφερε βόλτα όλη την Ελλάδα και την Πολιτική προσφυγιά. 76 χρονών άνθρωπος στάθηκε βράχος Αγέρωχος απέναντι σε αυτά τα ΣΚΥΛΙΑ που τον βρίζανε Δεινόσαυρο και συνομωτούσαν μαζί με τον Τρισάθλιο..... φαράκο....... Του χρωστάμε τα πάντα. Καό Ταξίδι Καπετάνιε. Τους άνοιξες διάπλατα τον τάφο στα ΣΚΥΛΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή