Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κουτσούμπα δεν λες αυτά που αρέσουν στο λαό να ακούει !!ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Συγνώμη ρε παιδιά αν ο Βορίδης αποστατήσει και φύγει απ την ΝΔ πρέπει να βγει το ΚΚΕ να τον καταγγείλει σαν αποστάτη ; Αν ο Λομβέρδος φύγει απ το Πασοκ πρέπει το ΚΚΕ να βγει να τον καταγγείλει σαν αποστάτη ; Αν η Φωτίου αποστατήσει και φύγει απ τον Συριζα - εδω γελάμε - πρέπει το ΚΚΕ να βγει να την καταγγείλει σαν αποστάτη ; Αυτά για κάποιους που τσιρίζουν σήμερα πως ο Κουτσουμπας στην Βουλή δεν αποκάλεσε τον Μητσοτάκη αποστάτη ! Ρε δεν πάτε καλά ! Μπορεί όλοι ν' αποστατήσουν και να διαλυθούν τ' αστικά κόμματα ; Θα τα βάψουμε μαύρα και θα τους καταγγείλουμε ; Ρε αυτοί σαν αστοί που είναι τη δουλειά τους κάνουν υπηρετώντας την αστική τάξη αλλά εσύ που είσαι της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων τι δουλειά έχεις με τ' αστικά κόμματα ; Τι πονος σ' επιασε ;
Το 'χεις ψάξει μπας και συ εισαι ο αποστάτης της τάξης σου;


Αναλυτικά, η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής: 
«Αναμφίβολα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην αιωνόβια ζωή του, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού αστικού πολιτικού κόσμου.
Στα χρόνια της Κατοχής υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης, η οποία βρισκόταν σε στενή συνεργασία με το Βρετανικό Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής.
Με τη δράση του, τις πρωτοβουλίες και τις πρακτικές ενέργειές του συνέβαλε ώστε να αποκατασταθεί η κλονισμένη αστική εξουσία, εξαιτίας και της στάσης της τότε ηγεσίας της κατά τη διάρκεια της Κατοχής και αμέσως μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων, αλλά και εξαιτίας της αντιστασιακής δράσης και της μεγάλης επιρροής μέσα στο λαό της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης.
Η υπεράσπιση της αστικής εξουσίας αποτέλεσε σταθερό προσανατολισμό του σε όλη την περίοδο της ενεργού, συνεχούς ανάμιξής του στην πολιτική ζωή του τόπου, από το 1946 που πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής, μέχρι την ανάληψη άλλων αξιωμάτων στον πολιτικό βίο, όπως υπουργικές θέσεις, αρχηγός Κόμματος, μέχρι και την ανάδειξή του στη θέση του εκλεγμένου Πρωθυπουργού της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο πρωταγωνίστησε στις προσπάθειες διαφόρων αναγκαίων εκσυγχρονισμών, που απαιτούνταν για την αποτελεσματικότερη άσκηση και εδραίωση της αστικής εξουσίας και κυριαρχίας.
Ήταν από τις πολιτικές προσωπικότητες του αστικού κόσμου, που κατάλαβε σχετικά νωρίς, ότι για την αντιμετώπιση του εργατικού, λαϊκού, του κομμουνιστικού κινήματος δεν αρκούσε η καταστολή, οι διώξεις, αλλά επιβαλλόταν και η προώθηση πολιτικών μέτρων συμμετοχής και ενσωμάτωσής τους τελικά στο αστικό πολιτικό σύστημα.
Από τη σκοπιά αυτή, από την αρχή ήταν ανοιχτός στην προοπτική ελεύθερης πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, μέχρι το σημείο βέβαια που και το ίδιο θα περιόριζε τους στόχους και τη δράση του στα όρια και τα πλαίσια της αστικής διαχείρισης.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περιπλέχτηκε στις αντινομίες και τις αντιφάσεις που πήγαζαν από το "τρίγωνο" στρατός - παλάτι - κυβέρνηση της μεταπολεμικής αστικής εξουσίας και τις διαφορετικές διεθνείς συμμαχίες, που προωθούσαν οι αντιμαχόμενες μερίδες της κυρίαρχης τάξης στη χώρα πριν την εγκαθίδρυση της δικτατορίας.
Ως αποτέλεσμα είχε να φύγει από την Ένωση Κέντρου και την κυβέρνησή της τον Ιούλη του 1965 συνεχίζοντας να υπερασπίζεται τα στρατηγικά συμφέροντα του συστήματος, αντιτασσόμενος όπως και άλλοι αστοί πολιτικοί της περιόδου στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967.
Μετά την πτώση της δικτατορίας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε στην πολιτική ζωή αρχικά ως ανεξάρτητος και στη συνέχεια ως στέλεχος και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Η ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και του ίδιου στην πρωθυπουργία,το 1990, συνδέθηκε και με την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων σε ένα εγχώριο και διεθνές περιβάλλον, που σημαδευόταν από την προώθηση αντεπαναστατικών ανατροπών στις σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στη Σοβιετική Ένωση, αλλά και την προετοιμασία συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ, την περίοδο της μετατροπής της από ΕΟΚ σε ΕΕ, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
Ακόμα και μετά την πτώση της κυβέρνησής του, το 1993, συνέχισε να υποστηρίζει, με συνέπεια, τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης, τις διεθνείς συμμαχίες της, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, ενώ έδωσε ανεπιφύλακτα τη στήριξή του σε όλες τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις, σε όλα τα Μνημόνια.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αντιμετώπισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με βάση αντικειμενικά δεδομένα, όπως άλλωστε κάνει για κάθε πολιτικό αντίπαλό του, σε συνδυασμό με τα συνολικά κριτήρια που διατηρεί ως σήμερα, προκειμένου να κρίνει το ρόλο μιας κυβέρνησης και ενός ηγέτη απέναντι στο λαϊκό κίνημα.
Κάποιοι μερικές φορές μας κατηγορούν ότι είμαστε σκληροί και ισοπεδωτικοί απέναντι σε αντιπάλους μας. Άλλοι πάλι, για τους δικούς τους λόγους, ισχυρίστηκαν ότι είμαστε επιεικείς, ότι τάχα ίσως και να υπήρχαν διάφορα κρυφά μορατόριουμ μαζί τους.
Τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει.
Αν και σκληρός, ιδεολογικά και πολιτικά, αντίπαλος, ο Κ. Μητσοτάκης πάντα έλεγε αυτά που πίστευε, με ευθύτητα αντιμετώπιζε τους πολιτικούς του αντιπάλους. Με ευθύτητα και πολιτικά επιχειρήματα τον αντιμετωπίσαμε πάντοτε κι εμείς.
Το ΚΚΕ αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη ένα μεγάλο και ικανό αντίπαλο με καθαρό πολιτικό λόγο. Καθαρά και με ευθύτητα το κόμμα μας αντιπαρατέθηκε στις πολιτικές θέσεις και απόψεις του, με πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς μισόλογα και μικροκομματικούς ελιγμούς.
Πιστεύουμε ότι αυτό μας το αναγνώρισε και ότι δε θα ήθελε σε καμία περίπτωση, χάριν σκοπιμότητας, να κρύβουμε λόγια ακόμα και τώρα, που πλέον δεν είναι στη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου