Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

H NASA Δεν Άλλαξε τα Ζώδια, βόδια.






Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει άπειρες μαλακίες, και έχω τρολλάρει κι εγώ άπειρα με τη σειρά μου διάφορους μαλάκες που αναπαράγουν αυτή την είδηση. Εξ αρχής δεν την πήρα σοβαρά γιατί 1ον) ήξερα με το που τη διάβασα για τι πρόκειται, και 2ον) γιατί δεν πρόκειται για κάτι καινούριο.
Μια περατζάδα από το site "ελληνικά hoaxes" θα σας διαβεβαιώσει, δεν υπάρχει πιο μικρό πράγμα στον πλανήτη από την μνήμη. Κανένας δεν θυμάται τίποτα. Δεν θυμούνται τί φάγανε χτες, δεν θυμούνται πότε πυροβόλησαν έναν αστυνομικό οι γνωστοί-άγνωστοι, δεν θυμούνται πότε ο τάδε πολιτικός που ξαναψηφίζουν σήμερα είχε καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις, κλπ κλπ.
Ειδικά όσον αφορά τους Έλληνες, η μνήμη είναι ακόμα πιο μικρή και βλαμμένη.

Ας γίνω συγκεκριμένος:
"Τα ζώδια άλλαξαν, χάρη στη NASA".
Όχι αγαπημένε μου βλαμμένε.
1ον) Τα ζώδια είναι αστερισμοί.
2ον) Οι αστερισμοί δεν άλλαξαν, δεν τους άλλαξε κανένας, ούτε έχει κανένας την δύναμη ή την ικανότητα να τους αλλάξει. Εκτός αν μιλάμε για τον Cable (πριν του κάνει ο Deadpool λοβοτομή), την Hope Summers ή την Jean Grey (όταν αμφότερες κατέχουν το Phoenix force) ή κάποια cosmic entity από κάποιο super-hero universe. Ειδικά η NASA δεν έχει τέτοιες δυνάμεις, και αν και λατρεύει να διαβάζει ιστορίες με υπερήρωες, δεν θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση οι θεότητες από αυτές τις ιστορίες να είναι πραγματικές. Ακόμα και αν το πίστευε ότι είναι πραγματικές, ρόλος της NASA θα ήταν να προσπαθήσει να ερμηνεύσει την λειτουργία/ύπαρξή τους και (κατά συνέπεια) να αναιρέσει την "θεομάρα" τους.
3ον) Ο "Ομφιούχος" (ή Ophiuchus, ή Φιούκης για εμάς που τον ξέρουμε καιρό) σαν αστερισμός υπάρχει εδώ και 8-10 δισεκατομμύρια χρόνια. Με απλά μαθηματικά (εντάξει, όχι και τόσο απλά) μπορούμε να υπολογίσουμε, με βάση την ηλικία της Γης, την σταθερότητα της τροχιάς της, την σταθερότητα της πορείας του ηλιακού μας συστήματος μέσα στο ποδάρ' του γαλαξία στον οποίο βρισκόμαστε, την παράλληλη πορεία του αστερισμού του Φιούκη όλον αυτό τον καιρό κλπ κλπ κλπ, ότι ο Φιούκης φαίνεται πως βρίσκεται εντός της πορείας που φαίνεται ότι διαγράφει ο ήλιος στον ουρανό της Γης (γιατί το αντίθετο συμβαίνει επί της ουσίας, η Γη στριφογυρνάει γύρω από τον Ήλιο, ναι, αλήθεια, αγαπημένε βλαμμένε) τα τελευταία 5 δισεκατομμύρια χρόνια. Ότι ανακαλύφθηκε (πιθανότατα) από τους αρχαίους βαβυλώνιους και επίσημα πρώτη φορά τον 4ο αιώνα πΧ από τους αρχαίους Έλληνες αστρονόμους, δεν σημαίνει ότι και πριν δεν υπήρχε εκεί. Αν εγώ μεθαύριο πάω στην Ελβετία, δεν θα είμαι ο δημιουργός της. Εκεί ήταν η Ελβετία και προχτές...
(Το τελευταίο παράδειγμα ισχύει για όλες τις χώρες εκτός από το Βέλγιο που δεν υπάρχει.)
4ον) Οι πλανήτες (συμπεριλαμβανομένου και του μπλε που έχουμε καβαλήσει εμείς) περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο στο ίδιο περίπου νοητό επίπεδο. Όπως έγραψα και πριν, από την επιφάνεια του πλανήτη μας (και τον υπολοίπων), ο Ήλιος φαίνεται ότι γυρνάει γύρω μας (στην περίπτωση τη δική μας, 1 φορά σχεδόν κάθε χρόνο, με 1 μέρα καβάντζα για κάθε 4ο), με σταθερή πορεία (τροχιά) οπότε περνάει και με σταθερή (εκνευριστικά σταθερή) συνέπεια από τους ίδιους αστερισμούς κάθε χρόνο. Από αυτούς τους αστερισμούς που περνάει ο Ήλιος, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιλέξει να αναγνωρίζουν 12, όπως έκαναν οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Έλληνες, ο οποίοι όπως αποδεικνύεται ήταν καλύτεροι αστρονόμοι από τους σημερινούς καθημερινούς χρήστες του facebook, γιατί είχαν καταφέρει να ανακαλύψουν 12 αστερισμούς χωρίς να έχουν ούτε το τηλεσκόπιο του Χαμπλ, ούτε γνώσεις σύγχρονης αστρονομίας και αστροφυσικής σε απόσταση ενός κλικ. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν αυτούς τους 12 αστερισμούς (τα γνωστά μας Ζώδια) όχι γιατί αυτοί οι αστερισμοί υπάρχουν, αλλά γιατί είναι και οι ίδιοι ζώδια, βόδια, μούσχαροι, βλήματα, ηλίθιοι, μαλάκες, πίτουρες, γουρούνια, ουρακοτάγκοι, μπονόμπο, σαλαμάνδρες, βλάκες, γκαμήλες, ιπποπόταμοι, αρκουδέηδες, πασόκοι, καραγκιόζηδες και χλιμίντζουρες. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι αστερισμοί από τους 12 στην πορεία του Ήλιου. Ο μεγαλύτερος είναι όντως ο Ομφιούχος, ή Φιούκης όπως είπαμε. Περισσότερο χρόνο περνάει ο Ήλιος στον Φιούκη παρά στον Σκορπιό για παράδειγμα. Αλλά όταν μοιράζανε ζώδια οι αρχαίοι Έλληνες, ο Φιούκης δεν είχε ατζέντη να τον προβάλλει οπότε πήρε τα 'χρίδια μου.
5ον) Ο Φιούκης, λοιπόν, δεν προστέθηκε τώρα από την NASA ή από κανέναν αστρονόμο. Εκεί ήταν ο μαλάκας από πριν, απλά κανένας δεν ασχολείται μαζί του. Εμείς σαν αστρονόμοι, αστροφυσικοί (ή στην περίπτωσή μου απλοί οπαδοί των συγκεκριμένων επιστημών) δεν ασχολούμαστε με αστερισμούς, πλανήτες ή μακρινά αστέρια παρά μόνον αν 1. υπάρχει πιθανότητα να καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί, 2. υπάρχει πιθανότητα να μπορούμε να βρούμε ζωή εκεί, 3. υπάρχει πιθανότητα να ανακαλύψουμε κάτι άλλο εκεί που μπορεί να μας δώσει το Νόμπελ ή 4. υπάρχει πιθανότητα να βγάλουμε φράγκα (καλά, καλά, ή να προοδεύσει η ανθρωπότητα).
Δεν είναι ο ρόλος μας λοιπόν να κοιτάμε το Φιούκη και να σας λέμε ότι "α, σήμερα ο Ήλιος μπήκε στο Φιούκη στραβά, και στην απέναντι μεριά ο Αιγόκερος γλείφει την πατούσα της Παρθένου" και τέτοιες μαλακίες. Αυτή είναι δουλειά τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ!
Συγκεκριμενοποιώ την διαφορά:
ΑστροΝΌΜος = επιστήμονας.
ΑστροΛΌΓος = λωποδύτης τον πιστεύουν μπετόβλακες.
Άμα θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον που μόλις τώρα ανακαλύψατε ότι υπάρχει 13ο ζώδιο (ο Φιούκης), κατηγορήστε την Λίτσα Πατέρα, όχι τον Neil deGrasse Tyson.
6ον) Ακόμα χειρότερο, για εσένα αγαπητέ βλαμμένε, είναι ότι οι αστερισμοί που περνάει ο Ήλιος, στην πορεία του όπως αυτή φαίνεται να διαγράφεται από την επιφάνεια της Γης, δεν μόνο 12 (13 με τον Φιούκη). Στην πραγματικότητα, μόνο οι μεγάλοι (μεγαλύτεροι τουλάχιστον από έναν από τους επίσημους αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου) είναι 21. Ακόμα χειρότερο; Η τροχιά της Γης γύρω από τον εαυτό της δεν είναι τέλεια. Ο άξονας της Γης κάνει κάθε χρόνο πολλές ταλαντεύσεις, χάρη στην βαρύτητα του πλανήτη και την αλληλεπίδραση της με πολλούς άλλους παράγοντες. Χάρη σε αυτή την ταλάντευση της Γης του άξονα (γαμώ της Γης τον άξονα, sic), ο συγκεκριμένος χρόνος κατά τον οποίο ο Ήλιος περνάει από τον κάθε αστερισμό αλλάζει σταδιακά. Οπότε όσοι νομίζετε ότι είστε Καρκίνοι, ατυχήσατε. Στην αρχαία Ελλάδα θα ήσασταν Λέοντες.
7ον) Γιατί το συζητάμε ακόμα; Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως μπορεί κάτι που είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα (αστρονόμους και αστροφυσικούς τουλάχιστον) εδώ και πολλές δεκαετίες, να γίνεται σήμερα click-bait άρθρο στο ίντερνετ και θέμα στις ειδήσεις; Ειλικρινά μου τη σπάνε οι άνθρωποι οι οποίοι νομίζουν ότι είναι καλό θέμα για συζήτηση ο τρόπος με τον οποίο ένας βλαμμένος λωποδύτης κομπογιαννίτης ερμηνεύει τον τρόπο με τον οποίο ένας αστερισμός επιδρά σε έναν άλλο (ενώ οι συγκεκριμένοι αστερισμοί δεν αλληλεπιδρούν καθόλου) για να κλέψει φράγκα κατευθείαν από την τσέπη ηλίθιων, αγαθιάρηδων, ανόητων, άμυαλων, ζαβών και χαλασμένων,. Ακόμα περισσότερο με εκνευρίζουν και μου τη σπάνε οι συγκεκριμένοι μαλάκες, ηλίθιοι, αγαθιάρηδες, ανόητοι, άμυαλοι, ζαβοί και χαλασμένοι που κάθονται και πιστεύουνε στα ζώδια...
Σοβαρά, αυτοί είναι οι χειρότεροι.
Αυτοί και οι Αιγόκεροι.



by 
Τοτέμ ΣαϊΚλίνικ

4 σχόλια:

  1. Ελεος δηλ. Τι έχουμε εμείς οι αιγόκεροι? Οσοι δεν πιστεύουν στα ζώδια είναι κλειστομιαλοι.. εγώ περιμένω νέες πληροφορίες για την αλλαγή γιατί την πιστεύω.. και σταματά να βριζεις τους ανθρώπους.. έλεος.. δεν έχεις τι να κανεις και δημοσιεύεις ασηναρτησιες που τις πιστεύει μόνο το μικρό μυαλό σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Και πασοκοι και αιγοκεροι και ανοιχτομiαλοι. Αάάάχ έχω φύγει. LOL

      Ntina

      Διαγραφή
  3. περαστικα σε ολους χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή