Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΜΑΡΤΥΡΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ .....χωρίς ξυλο



«Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, βελτιώνοντας τις αεροπορικές δυνατότητες και τη διαλειτουργικότητα ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι μια δύναμη για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη».
Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το τι εξυπηρετεί η επικείμενη πώληση των F-35 στην Ελλάδα, από την επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το αμερικανικό Κογκρέσο, στο οποίο απευθύνεται για να εγκρίνει την αγοραπωλησία 20+20 τέτοιων αεροσκαφών, με κόστος 8,6 δισ. δολάρια, που θα πληρώσει από την τσέπη του ο λαός!
Οπως κυνικά ομολογούν οι Αμερικανοί - που συν τοις άλλοις βρίσκουν πελατεία για το στρατιωτικό τους υλικό, ειδικά σήμερα που εντείνεται ο ανταγωνισμός με την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία - τα F-35 και συνολικά οι εξοπλιστικές δαπάνες έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την υπηρέτηση των σκοπών του ΝΑΤΟ και όχι βέβαια την υπεράσπιση των συνόρων και την άμυνα της χώρας.
Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πολεμικής προπαρασκευής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ομολογεί φόρα - παρτίδα ότι «η προτεινόμενη πώληση θα επιτρέψει στην Ελλάδα (...) να συμβάλει στις αποστολές του ΝΑΤΟ για τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας, την υπεράσπιση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ και τη διατήρηση της διαλειτουργικότητας με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ»!
Ολα για τους εγκληματικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ λοιπόν, που μπλέκουν τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες και κάνουν τον λαό μας στόχο, ειδικά τώρα που ο κίνδυνος μιας γενικευμένης ανάφλεξης, με εστία τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, είναι πιο μεγάλος από ποτέ.
Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, στην επιστολή του προς τον Ελληνα πρωθυπουργό τον περασμένο Γενάρη: «Η παραχώρηση αμυντικού υλικού στους συμμάχους μας στο NATO αποτελεί θεμελιώδες συστατικό των προσπαθειών μας για να τονώσουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ενισχύσουμε τις συλλογικές αποτρεπτικές και αμυντικές δυνατότητες της Συμμαχίας».
Επομένως, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Και γι' αυτό είναι αστεία η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρυσώσει το χάπι των υπέρογκων δαπανών (πάνω από 21 δισ. την τριετία και έρχονται κι άλλα), υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά γίνονται για την «άμυνα της χώρας».
Από ποιον; Από τη ΝΑΤΟική «σύμμαχο» Τουρκία, την οποία οι Αμερικανοί εξοπλίζουν εξίσου; `Η από κάποιον εχθρό της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, που δεν θα είχε λόγο να απειλήσει την Ελλάδα, πέρα από το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και εξοπλίζεται σαν αστακός για τις επιθετικές ανάγκες και τα σχέδιά του;
Ο λαός αιμορραγεί για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, πάνω στους οποίους «κουμπώνουν» τα στρατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης. Γι' αυτό η κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, τρέχει να στείλει πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά, εκθέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον λαό και φορτώνοντάς του τον λογαριασμό, που φτάνει τα 500.000 ευρώ την ημέρα!
Απ' όπου και να το πιάσει κανείς, οι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ είναι στοιχείο της βαθύτερης εμπλοκής στα εγκληματικά του σχέδια, που απαιτούν ακόμα περισσότερα όπλα και τροφοδοτούν την περαιτέρω εμπλοκή. Αυτός ο φαύλος κύκλος είναι που βυθίζει τον λαό όλο και πιο βαθιά στον βούρκο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.
Τώρα είναι η ώρα να βάλει ο λαός την υπογραφή του στις εξελίξεις και να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής για τα δικά του συμφέροντα και τις ανάγκες. Εναντίωση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σημαίνει καταδίκη των πολεμικών δαπανών, που μεγαλώνουν ταυτόχρονα την εξαθλίωση για πλατιά λαϊκά στρώματα.
Σημαίνει πάλη ενάντια στην ελληνική εμπλοκή, αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς που οργανώνονται και παλεύουν στις χώρες τους ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση, που η ρίζα τους είναι ο σάπιος καπιταλισμός.
Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Πέμπτη 27 Ιούνη 2024


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου