Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Όταν τα δισκοπότηρα αποδείχνονται… δοχεία νυκτός

 





Έχουμε τρεις πολιτικούς αρχηγούς άρτι εκλεγέντες. Τους βλέπεις και περιλούζεσαι από σεβασμό και δέος. Ο ένας καλύτερος απ’ τον άλλον. Πού να τους ξεχωρίσεις; Στείλαμε και τον primus inter pares στα αφεντικά να τους πει πως οι γείτονες μας… πειράζουν.
«Οι Νιγηριανοί;» ρώτησαν κάποιοι κι άλλοι, «οι Ινδονήσιοι;» μην έχοντας όλοι τους σαφή εικόνα για το πού πέφτει η 52η Πολιτεία τους. Βλέπεις το Πουέρτο Ρίκο – 51η, εκεί που δοκίμαζαν τα αντισυλληπτικά την δεκαετία του ’50 και πέθαιναν από καρκίνο κατά χιλιάδες οι Πορτορικανές, είναι δίπλα τους κι όσο να ‘ναι προσανατολίζονται. Σ’ εμάς έριχναν απλώς βόμβες ναπάλμ κι αυτές από μακριά.
Πού να σε χωρέσουν οι κάμποι με τέτοια πολιτική ηγεσία! Έμπλεος… υπερηφάνειας, ωσάν αίγαγρος, σου ‘ρχεται να πάρεις τα βουνά. Ή… να την κάνεις ανατολικά. Προς τη διεύθυνση της τεκτονικής μετατόπισης που ήδη συντελείται τάχιστα. Ανατολικά στρέφει και η “σύμμαχος” εν τω ΝΑΤΟ, Τουρκία. Που έχει… καθεστώς. Κι εμείς το ίδιο καθεστώς έχουμε αλλά το λέμε… δημοκρατία και μιλάει ελληνικά. Αλλά «το τρανζίστορ παίζει τ' αμερικανικά». Είναι, επίσης, πιστό. Δουλικό! Ό,τι μας πουν κι ό,τι μας διατάξουν. Και γενικώς μας φτύνουν: Οι Ρώσοι, οι Τούρκοι, οι Λίβυοι (ότι απόμεινε από αυτούς), οι Ιρανοί… αλλά και οι “σύμμαχοι”. Μας… ζηλεύουν.
Το τουρκικό καθεστώς είναι πιο τσαμπουκαλίδικο. Πότε εδώ και πότε εκεί με γνώμονα τα “εθνικά” του συμφέροντα. Τελευταία φαίνεται να «αφήνει γεια στις έμορφες…». Κι όσο ανατολικότερα κοιτάζει, άλλο τόσο τα αεροπλάνα του όλο και δυτικότερα να θαυμάζουν τα νησιά και τις πόλεις μας από ψηλά. Ολόιδια με τα δικά μας. Ούτε μιλιά ΕΕ και ΝΑΤΟ κι ας τους προσκυνάμε μετά παρρησίας. Μόνο οι Αλεξανδροπουλίτες βγήκαν περήφανοι και περιχαρείς να χαιρετήσουν τους… πιλότους μας. Τ’ άκουσαν κι οι Βολιώτες στα τσιπουράδικα. «Έχει γούστο να ‘ναι τούρκικα» πέταξε ένας, έχοντας κατεβάσει τρία καραφάκια.
Κλείσαμε κι άλλα αεροπλάνα. F-35, Block-3. Να ‘χουμε κι απ’ αυτά. Χωρίς οπλισμό όμως, χώρια που ξεβάφουν και… αποστελθοποιούνται. Ίδια με τα τούρκικα. Θα τα έχουμε από το 2028. Οι Τούρκοι όμως… τρόμαξαν από σήμερα. Πήραμε γαλλικά, πήραμε κι αμερικανικά. Συγκεντρώσαμε όλους τους τύπους που κυκλοφορούν στη Δύση. Έτοιμοι να τα εκθέσουμε. Κι από φρεγάτες βολευτήκαμε. Που για να στρίψουν θέλουν το μισό Αιγαίο. Πανάκριβοι κι εύκολοι στόχοι που «όμορφα καίγονται». Μαζέψαμε τόσα όπλα που δωρίζουμε και στους Ουκρανούς και το μαθαίνουμε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τη χώρα μας: Τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ. Που τους Ουκρανούς τους στήνουν οι Αμερικανοί μπροστά στα κανόνια των Ρώσων. Που έπρεπε, οι Ρώσοι, να μπουν στην Ουκρανία «για να δουν οικιακές συσκευές» όπως αποκάλυψε κι ο πρόεδρός τους. Τι πρόεδρος κι αυτός! Καλύτερος κι απ’ τον Μπιμπίλα του ΣΕΗ! Και τους Ρώσους τους τσακίσαμε στις κυρώσεις. Κι αυτοί έχουν καθεστώς. Αλλά ο Πούτιν χαίρει αποδοχής του 81% του ρώσικου λαού. Ούτε ΖΑΡΑ πια, μα ούτε και Mc Donald’s. Για να μην λογαριάσω και τα iPhone. Απόμειναν με τα πιροσκί και το χαβιάρι. Και το ρούβλι έχει «πέσει» στα 57 ανά δολάριο από 82 που ήταν πριν τον πόλεμο. Κι εμείς δεν θα βρίσκουμε στο Φεστιβάλ ούτε καλαμπόκι. Φτάσαμε όταν δεν παίρνουμε δυο λίτρα βενζίνη (για τόσο μας φτάνουν) ώστε να την πουλήσουμε μετά από δυο μέρες και να βγάλουμε το κάτι τις μας, να κυνηγάμε στη μαύρη αγορά… ρούβλια. Και το χρηματιστήριό τους ανέβηκε από την αρχή του έτους κατά 30%. Η μόνη ελπίδα μας να… ζαλιστούν από κει πάνω και να πέσουν. Εν τω μεταξύ η πτώση στα δυτικά έφτασε το 12%. Χώρια που υποχρεώσαμε τους Ρώσους να έχουν 70 δις δολάρια κέρδη στο 5μηνο, σε σχέση με πέρσι κι άντε να δούμε τι θα τα κάνουν.
Και οι Ινδοί αγοράζουν το ρώσικο πετρέλαιο στα 35 δολάρια το βαρέλι με ρουπίες (πράξη που έχει βαρύνουσα σημασία) αλλά είναι μελαχρινοί κι έτσι θα παραμείνουν και οι Κινέζοι το ίδιο το αγοράζουν (με γιουάν αυτοί) και θα παραμείνουν… κίτρινοι εσαεί, για να μάθουν. Για την ιστορία, η Ευρώπη αγοράζει το μπρεντ (δευτεράντζα σε σχέση με το ρώσικο) στα 110 δολάρια το βαρέλι. Το ίδιο και χειρότερα με το αέριο. Εμείς, ας πούμε, ως υπερήφανοι εθνικώς, γονοτυπικώς ξεχωριστοί και φαινοτυπικώς βλαμμένοι παραμένουμε πιστοί στους “συμμάχους” μας, με αποτέλεσμα ενώ το 2021 πληρώσαμε για φυσικό αέριο 300 εκ. ευρώ, έχουμε μέχρι σήμερα φτάσει τα 480 εκ. και μέχρι τέλος του 2022 θα ξεπεράσουμε το 1 δις. Εν ολίγοις… σκίζουμε.

Και στην επόμενη Σύνοδο οι BRICS μετονομάζονται σε BRICSA για τον απλούστατο λόγο πως εισχωρεί η Αργεντινή. Κι οσονούπω θα λέγονται BRICSAS διότι χτυπάει την πόρτα τους η Σαουδική Αραβία και σύντομα BRICSAST διότι στο χαλάκι τους ήδη σκουπίζει τα πόδια της η Τουρκία και «κύριος οίδε» πόσο θα μακρύνει τ’ όνομα στο μέλλον γιατί στην ποδιά τους σφάζονται παλληκάρια και κοπελιές. Μπορεί σοσιαλισμό (παγκόσμιο και τοπικό) ν’ αργήσουμε να δούμε – βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, αλλά γινόμαστε ήδη μάρτυρες μιας μετατόπισης ισχύος πλανητικού μεγέθους και δραματικών επιπτώσεων όπου θα “κλάψουνε μανούλες” καπιταλιστικές κι άλλες θα χαρούν. Κι «όλος ο κόσμος», κατά τους Αμερικανούς, δεν είναι παρά οι ίδιοι που καταρρέουν, η κακογερασμένη Αγγλία που κοντεύει να καταντήσει μικρότερη απ’ τη Μάλτα, η ΕΕ με τους δυστυχείς ευρωπαίους και η… Λιθουανία. Κι η Κίνα ήδη είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον Πλανήτη (σε ΑΕΠ ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης που εκφράζει και το πραγματικό μέγεθος). Που, μεταξύ των άλλων, διαθέτει ήδη τα ¾ του παγκόσμιου σιδηροδρομικού δικτύου 350χμ/ω, χτίζει μερικά νοσοκομεία σε 2 βδομάδες, κατασκευάζει φράγματα 180 μ. ύψους με 3D Printers, με τους Κινέζους από κάτω όχι να εργάζονται αλλά να… χαζεύουν, χτίζουν πολυώροφα κτίρια σε 6 ώρες, σιδηροδρομικούς σταθμούς σε 12, πανύψηλες γέφυρες σε 2 μήνες και κατάφεραν να εξαφανίσουν την ακραία φτώχια. Πού να είχαν και… σοσιαλισμό δηλαδή! Και πολλά όπλα! Και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των Ρώσων που τους το πρόσφεραν απλόχερα. Αν σας μύρισε καμένο απολύτως αιτιολογημένα. Και σε μένα μύρισε αλλά ευτυχώς που η κόρη μου μαθαίνει… κινέζικα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ










12 σχόλια:

  1. TRASH29 Μαΐου 2022 - 9:13 π.μ. TRASH29 Μαΐου 2022 - 8:38 π.μ. http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html Αυτά που υπογράφουν σε Ρωσία και Ουκρανία δεν είναι ...Κ.Κ και έχουν κάνει το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ κουρελόχαρτο έχοντας διαλέξει Ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο ΛΗΣΤΗ σφάζοντας τον Ουκρανικό λαό συνεργαζόμενα με εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις που υπάρχουν και στη Ρωσία. Οι Κομμουνιστές δεν διαλέγουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο ληστών. Ακολουθούμε το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που δεν πάγωσε στο χρόνο με τον καπιταλισμό να είναι στο ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και διαφορετική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. ΛΕΝΙΝ που σε άρθρο του αρχές του 1917 εξηγεί στο Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ...https://laikhexousia.blogspot.com/2015/10/blog-post_2.html Ολη αυτή η ιδεολογική σύγχυση γύρω απο τη ...Χούφτα 100 χρόνια μετά δείχνει τη ζημιά που έχει κάνει ο οπορτουνισμός και ταυτόχρονα φωτίζει με προβολείς την εκπληκτική πορεία αποκατάστασης των επαναστατικών χαρακτηριστικών του κόμματος τα τελευταία 31 χρόνια. Οι Κομμουνιστές είμαστε εδώ με υπομονή και επιμονή να βοηθήσουμε τον καθένα να διαβάσει το έργο του ΛΕΝΙΝ και να λύσει όλες του τις συγχύσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω για να φουντώσει ο οπορτουνισμός μέσα στο κόμμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH29 Μαΐου 2022 - 8:38 π.μ.

    Υ.Γ.3 Δεν διάβασα παρότι τα παρακολουθώ (στο μέτρο του δυνατού πλέον, καθώς και είναι απαγορευμένα στο δημοκρατικό μας καθεστώς) την είδηση για τον Ρώσσο ντιλιβερά σε κάποιο ρώσσικο μέσο. Δεν την αμφισβητώ οστώσο. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω την αναφορά σε αυτήν. Στην Ουκρανία π.χ. τους συνδικαλιστές τους καίνε μαζικά ζωντανούς, μαζί και με τις οικογένειες τους. http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html. Οι Κομμουνιστές δεν ψάχνουμε να βρούμε τον ...καλό... Ιμπεριαλιστή γιατί δεν υπάρχει. Ολοι μαζί κατέστρεψαν τον Σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ την περίοδο 1953 1991 τη στιγμή που η ΕΣΣΔ είχε νικήσει το Φασισμό το 1945. Καταστράφηκε απο τους Σοσιαλφασίστες. Τα συμπεράσματα πολύτιμα και ευτυχώς το ΚΚΕ τα έχει βγάλει και με αυτά προχωράμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html.......30/05/1948

    Δημοσιεύεται δήλωση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης (Κυβέρνηση του Βουνού), στην οποία τονίζεται ότι είναι έτοιμη να δεχτεί και ενθαρρύνει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την ειρηνική εξομάλυνση της κατάστασης και την αποκατάσταση της δημοκρατικής ζωής στην Ελλάδα...... Αυτά είναι τα εγκλήματα της ... χούφτας που κατέστρεψαν τα πάντα εδώ και παγκόσμια και όχι να ψάχνει κανείς ψήλους στα άχυρα για να βρει δικαιολογίες σερβίροντας ξανά αυτή τη καταστροφή. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30 Μαΐου 2022 - 11:04 π.μ.

    Τα Κόμματα που υπογράφουν την Κοινή Ανακοίνωση

    ΚΚ Αζερμπαϊτζάν
    Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
    ΚΚ Βελγίου
    Κίνημα «Τσε Γκεβάρα» (Ενωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία)
    Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας (PCRF)
    ΚΚ Ελλάδας
    ΚΚ Ελ Σαλβαδόρ
    ΚΚ Κουρδιστάν - Ιράκ
    Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
    ΚΚ των Εργατών της Ισπανίας
    Μέτωπο Κομμουνιστών (Ιταλία)
    Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν
    Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
    ΚΚ Μεξικού
    ΚΚ Μπαγκλαντές
    Νέο ΚΚ Ολλανδίας
    Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας
    ΚΚ Πακιστάν
    Περουάνικο ΚΚ
    Ρουμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα
    ΚΚ Σουαζιλάνδης
    Σουδανέζικο ΚΚ
    ΚΚ Σουηδίας
    ΚΚ Τουρκίας
    Φιλιππινέζικο ΚΚ [PKP 1930]
    ΚΚ Φινλανδίαςhttps://www.rizospastis.gr/story.do?id=11597786 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    TRASH30 Μαΐου 2022 - 10:54 μ.μ.

    Όλα αυτά τα κόμματα υπέγραψαν και πως το το ναζιστικό κατακάθι που προσπαθούσε να εξευτελίσει μια δύστυχη γιαγιάκα για ένα κομμάτι ψωμί, είναι το "παρασυρμένο", και μάλιστα το ίδιο "παρασυρμένο" (ίσες αποστάσεις κ καλά) με την γιαγιάκα, όπως μας πληροφόρησε πρόσφατα ο "σύντροφος" Βαγενάς; Από περιέργεια ρωτάω, εσύ θα ξέρεις καλύτερα.....
    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/294678/apagoreysi-i-parapoiisi-kai-dysfimisi
    Στην τελευταία παράγραφο είναι το ξέπλυμα των ναζιστικών κατακαθιών....
    Υ.Γ. Μην με προκαλείτε, κρατιέμαι να μην μιλήσω για να μην κάνω ζημιά....
    TRASH30 Μαΐου 2022 - 11:28 μ.μ.

    Επίσης είναι κάπως γουστόζικο όλα αυτά τα "ΚΚ" των χωρών του ευρωατλαντισμού να υπογράφουν ανακοινώσεις καταδίκης των ,,,,αντιπάλων του! Αυτός και ήταν και ο λόγος διάλυσης της Β' Διεθνούς εξάλλου, μην αναφέρω εδώ τα λόγια του Λένιν σε σχέση με αυτό, γιατί εκφράζονταν κ λίγο άπρεπα σε τέτοιες καταστάσεις ο συγκεκριμένος.
    Η μόνη μου απορία είναι, αυτή την "ένωση κομμουνιστών Ουκρανίας", που είναι υπέρ των νεοναζί, πόσο ψάξατε για να την βρείτε, κ πόσους ανθρώπους εκπροσωπεί; http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
    Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

    Απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό!Μετά από πρωτοβουλία του ΚΚ Ελλάδας, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από μια σειρά χωρών εξέδωσαν Κοινή Ανακοίνωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αναλυτικά, το κείμενο της Ανακοίνωσης έχει ως εξής:

    «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

    Απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό!

    1. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση τασσόμαστε ενάντια στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που αποτελεί μια από τις συνέπειες της τραγικής κατάστασης που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Είναι έκθετες τόσο οι αστικές όσο και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις, που για χρόνια πολεμούσαν την ΕΣΣΔ και πρόσφατα γιόρτασαν και τα 30 χρόνια από τη διάλυσή της, αποσιωπώντας το γεγονός πως η παλινόρθωση του καπιταλισμού σήμανε τη διάλυση ιστορικών εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και επανέφερε τους λαούς της ΕΣΣΔ στην εποχή της ταξικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων........ Τους φασίστες τους ξεπλένει το ...Κ.Κ ουκρανίας που τους άνοιξε το δρόμο το ....ΚΕΚΡ και το ΚΚΡΟ που συνεργάζονται με εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις ξεπλένοντας τα εγκλήματα του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού. Οποιος βαδίζει σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ δεν φτάνει σε αυτό το κατάντημα όπως αυτοί. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TRASH31 Μαΐου 2022 - 12:37 π.μ. Το ΚΚΕ βαδίζει σύμφωνα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που δεν πάγωσε στο χρόνο με τον Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα με τον ΛΕΝΙΝ σε άρθρο του αρχές του 1917 να εξηγεί στο Γκρόιλιχ γατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ....https://laikhexousia.blogspot.com/2015/10/blog-post_2.html Συνέχισε τον Αντικομουνισμό και το παιχνίδι με την ...χούφτα έχει πολύ γέλιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html....... Λογοκρίνει την διακήρυξη των Κ.Κ που υπογράφουν την καταδίκη του Ιμπεριαλιστικού πολέμου και μας κατηγορεί πως είμαστε με το ΝΑΤΟ... Αντίθετα όλος ο οπορτουνιστικός συρφετός μαζί και ο ίδιος παλεύοντας με την ...χούφτα τους βρίσκονται κάτω απο τη σημαία του Ρώσικου ιμπεριαλισμού τον ξεπλένουν μαζί με εθνικιστές και φασίστες ταυτόχρονα κατηγορούν τον ΛΕΝΙΝ για ....πράκτορα..... των Γερμανών και το παίζουν ...λενινιστές.... για να κρύψουν τον Σοσιαλφασισμό τους. Μιλάμε για νούμερα... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TRASH30 Μαΐου 2022 - 11:28 μ.μ.

    Επίσης είναι κάπως γουστόζικο όλα αυτά τα "ΚΚ" των χωρών του ευρωατλαντισμού να υπογράφουν ανακοινώσεις καταδίκης των ,,,,αντιπάλων του! Αυτός και ήταν και ο λόγος διάλυσης της Β' Διεθνούς εξάλλου, μην αναφέρω εδώ τα λόγια του Λένιν σε σχέση με αυτό, γιατί εκφράζονταν κ λίγο άπρεπα σε τέτοιες καταστάσεις ο συγκεκριμένος.
    Η μόνη μου απορία είναι, αυτή την "ένωση κομμουνιστών Ουκρανίας", που είναι υπέρ των νεοναζί, πόσο ψάξατε για να την βρείτε, κ πόσους ανθρώπους εκπροσωπεί;http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html....... Τα Κ.Κ καταγγέλουν τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία τι σχέση μπορεί να έχουν με την προδοτική 2η διεθνή μόνο το δικό σου μυαλό το ξέρει λόγω Αντικομουνιστικής σύγχυσης. Τα λόγια του ΛΕΝΙΝ να τα αναφέρες κοιτώντας στο καθρέφτη σου για εσένα τα λέει. Οσο για την ένωση κομμουνιστών Ουκρανίας που υπογράφει μαζί μας δεν ξεπλένει το Ρώσικο Ιμπεριαλισμό και τους φασίστες όπως εσύ. Συνέχισε δικαιώνεις απόλυτα το ΚΚΕ μέσα στον αντικομουνισμό σου. Μιλάμε για γλέντι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://cubaniagriega.blogspot.com/2022/05/blog-post_31.html Αντικομουνιστικό λιβελογράφημα απο τους Σοσιαλφασίστες του ...ΚΕΚΡ που παλεύουν με τη ....χούφτα τους ξεπλένοντας τα εγκλήματα του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού στη σφαγή του Ουκρανικού λαού στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Συνεργάζονται με τους φασίστες του ...Βλασώφ και του Ιβάν Ιλιν όπως και με τους δολοφόνους της Βάγκνερ. Μία καταστροφική πορεία που είναι λογικό να συμβεί όταν δεν έχεις βγάλει συμπεράσματα για την καταστροφή της Κ.Δ μετά το 1935 και της ΕΣΣΔ μετά το 1953. Και πως να το κάνεις άλλωστε όταν δεν έχεις ξεκαθαρίσει με τον Κεντρίστικο οπορτουνισμό του Κάουτσκι όπως το ΚΚΕ μετά το 1991. Ευτυχώς ήδη κομμουνιστές που βλέπουν την Σοσιαλσωβινιστική κατρακύλα εγκαταλείπουν αυτό το οπορτουνιστικό μπάχαλο και είναι σε συντονισμό με το ΚΚΕ και τα άλλα Κ.Κ που υπογράφουμε την καταδίκη του Ιμπεριαλιστικού πολέμου. Οσο για τον ΛΕΝΙΝ και τους Μπολσεβίκους τους φτύνουν στο πρόσωπο μέσα απο τον τάφο. Οσο για την σ.Γιάμπροβα που έφυγε απο την ζωή ήταν Ουκρανή Κομμουνίστρια που ίδρυσε την Ενωση Κομμουνιστών και σε καμία περίπτωση δεν ήταν σαν τα μούτρα τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_30.html Εχει δήθεν πρόβλημα με τους Ουκρανούς φασίστες του Μπαντέρα ενώ καταπίνει αμάσητους και τους στηρίζει τους Ρώσους φασίστες του ...Βλασώφ του Ιβάν Ιλιν και τις συμμορίες της Βάγκνερ. Αυτά έχει ο οπορτουνισμός σε κάνει πλυντήριο του καπιταλισμού διαλέγοντας στρατόπεδο ιμπεριαλιστή ΛΗΣΤΗ. ...ΕΥΓΕ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://www.kordatos.org/kekr-gia-tin-taksiki-antilipsi-tou-agona-kata-tou-fasismou/ Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι μαζι με όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό στο ξέπλυμα των εγκλημάτων του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού στη σφαγή του Ουκρανικού λαού. Απο αυτά τα Σκουπίδια γλίτωσε το ΚΚΕ στην πορεία αποκατάστασης των Μπολσεβίκικων χαρακτηριστικών του τα τελευταία 31 χρόνια. Ξεβρόμισε ο τόπος. Οποιος νομίζει οτί θα κάνουμε βήμα πίσω θα σπάσει τα μούτρα του για αλλη μία φορά. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. TRASH30 Μαΐου 2022 - 10:31 μ.μ.Όσο για το αν είναι φιλονατοϊκή η πλευρά που τα τελευταία 8 περίπου χρόνια θέτει ως πρώτο της στόχο την δαιμονοποίηση και την αποδόμηση των αντιπάλων του ΝΑΤΟ, εντός μιας χώρας του ΝΑΤΟ, έξυπνος άνθρωπος είσαι -το καταλαβαίνεις, τι σηματοδοτεί.http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html ...... Ασφαλώς και είμαστε έξυπνοι άνθρωποι δεν τρώμε το οπορτουνιστικό σου σανό και βλέπουμε το βρώμικο παιχνίδι σου. Το ΚΚΕ κάνει αγώνα Αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό με τέτοιο τρόπο που χτυπάει ταυτόχρονα δυτικό και Ρώσικο Ιμπεριαλισμό και όσους τους στηρίζουν οπορτουνιστές εθνικιστές και φασίστες. Πίσω απο αταξικό μουσαντένιο ...αντιφασιστικό και ....αντιιμπεριαλιστικό αγώνα δεν θα παρασύρεται τους Κομμουνιστές. Αυτα πληρώθηκαν με πολύ αίμα παγκόσμια και εδώ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944 και μας τελείωσαν τα τελευταία 31 χρόνια. Συνέχισε να Σκούζεις... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή