Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

KKE & KKT

 


Απέναντι στον Ιμπεριαλισμό κάθε απόχρωσης ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, μια είναι η απάντηση : Προλεταριακός Διεθνισμός .
Κοινή ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ένταξη Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκιας .
«Πριν από 7 δεκαετίες η Ελλάδα και η Τουρκία εντάχθηκαν από κοινού στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, που είχαν συγκροτήσει οι ΗΠΑ και οι Δυτικοευρωπαίοι σύμμαχοί τους.
Το ΝΑΤΟ, ως πολιτικοστρατιωτικός βραχίονας του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, είχε ως στόχο του τη Σοβιετική Ενωση, τις άλλες χώρες, που επιχειρούσαν την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Ευρώπη, καθώς και την ενίσχυση και θωράκιση της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα - μέλος του.
Με την ένταξη της Τουρκίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ διαμορφώθηκε η λεγόμενη «νοτιοανατολική πτέρυγά» του, για την αντιπαράθεση με την ΕΣΣΔ και στη συνέχεια με το αμυντικό Σύμφωνο της Βαρσοβίας που αντιτάχθηκε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Επιδιώχθηκε η αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέση των δύο κρατών και των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων σε μια ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Καύκασος). Στην κατεύθυνση αυτή, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «έσπειραν» με στρατιωτικές βάσεις τις δύο χώρες, στο όνομα της «προστασίας του δημοκρατικού κόσμου από τον κομμουνισμό». Στήριξαν με κάθε μέσο την επίθεση των αστικών τάξεων κατά των δύο λαών, την καταστολή κάθε δημοκρατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος από αστικά στρατιωτικά καθεστώτα, που επιβλήθηκαν σε Τουρκία και Ελλάδα. Επιπλέον, Τούρκοι και Ελληνες στρατιώτες κλήθηκαν να χύσουν το αίμα τους για συμφέροντα ξένα προς τους λαούς, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ, όπως ήταν ο πόλεμος στην Κορέα και πιο πρόσφατα στο Αφγανιστάν.
Η κοινή ένταξη των δύο χωρών παρουσιάστηκε ως «διέξοδος» σε ένα κοινό ειρηνικό μέλλον των δύο λαών. Οι εξελίξεις μέχρι σήμερα έχουν καταρρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς. Το ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα, όχι μόνον δεν επέλυσε διμερή ζητήματα, αλλά τα περιέπλεξε και έδρασε ενισχυτικά στο «κυνηγητό των εξοπλισμών», στις πολεμικές αναμετρήσεις, στον εθνικισμό, σε όλα αυτά που καλλιεργούν οι αστικές τάξεις, διαιρώντας τους λαούς.
Σήμερα, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να υπάρχει, παρά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, του Συμφώνου της Βαρσοβίας, έχοντας αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιθέσεις, που εκδηλώνονται στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού συστήματος ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού και στις νέες ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως είναι η Κίνα και η Ρωσία.
Τουρκία και Ελλάδα, παρά τις διακηρύξεις περί «ανεξάρτητης» και «πολυδιάστατης» πολιτικής, εξακολουθούν να εμπλέκονται στους σχεδιασμούς του ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ. Συμμετέχουν ενεργά στις στρατιωτικές ασκήσεις για την περικύκλωση της Ρωσίας, γίνονται ορμητήρια του ΝΑΤΟ σε βάρος άλλων λαών και, από την άλλη, στόχος αντιποίνων των ανταγωνιστών του. Στο πλαίσιο αυτού του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού εκδηλώθηκε η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που «ρίχνει λάδι στη φωτιά» των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Σε αυτές τις συνθήκες τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ελλάδας και της Τουρκίας:
Απαιτούμε να σταματήσει η συμμετοχή των χωρών μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, όπως είναι η περικύκλωση της Ρωσίας.
Απαιτούμε να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Τουρκία και Ελλάδα.
Παλεύουμε για την αποδέσμευση των δύο χωρών από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, με τους λαούς κυρίαρχους στον τόπο τους.
Παλεύουμε ενάντια σε κάθε πολεμική αντιπαράθεση για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών!
Παλεύουμε ενάντια στις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες των δύο χωρών, που δημιουργούν υπόβαθρο πολεμικής αναμέτρησης, όπως και ενάντια σε θερμό επεισόδιο και πολεμική εμπλοκή ανάμεσα στις δύο χώρες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις παραβιάσεις των συνόρων και στην αμφισβήτηση των διεθνών Συνθηκών που έχουν καθορίσει τα σύνορα στην περιοχή. Για τη μη αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
Τα ΚΚ της Ελλάδας και της Τουρκίας, κάτω από την κοινή σημαία μας, τον Προλεταριακό Διεθνισμό, καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο ΝΑΤΟ, γενικότερα στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, για να δυναμώσει το μήνυμα πως οι δύο γειτονικοί λαοί μπορούν και πρέπει να ζήσουν ειρηνικά!
Η σύγχρονη πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, σε κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, είναι πάλη για την ειρήνη, τη φιλία των λαών, ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τη νέα σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία»

KKE & KKT




8 σχόλια:

  1. https://iskra.gr/%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%ae-%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81-%cf%84/ Αναβρασμός στον οπορτουνιστικό στάβλο. Το φερέφωνο του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού προσπαθεί να πετάξει λάσπη στο ΚΚΕ τσουβαλιάζοντας με τον υπόλοιπο στάβλο που είναι με τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό. Το ΚΚΕ έχοντας τσακίσει τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων βαδίζουμε τον δρόμο των Μπολσεβίκων του ΛΕΝΙΝ και του ΣΤΑΛΙΝ ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν διαλέγουμε Ιμπεριαλιστή με γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός για την ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. 31 χρόνια χρυσάφι σε πλήρη σύγκρουση με την οπορτουνιστική 5η φάλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.kordatos.org/shmaia-eirinis-kai-aneksartisias/ Με τη σημαία του πασιφισμού πάει με το Ρώσικο Ιμπεριαλισμό. ...ΑΞΙΟΣ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_326.html Πιό οπορτουνιστής πεθαίνεις.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ergatika/2883-maziki-kai-maxitiki-i-kinitopoiisi-tou-savvatou-sto-syntagma Τα Κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού προσπαθώντας να εγκλωβίσουν τον λαό μακριά απο την συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία. Δεν θα τους περάσει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαιτείται όμως και μια συνολική στρατηγική απάντηση, που θα ανοίγει πανιά στο αντιπολεμικό κίνημα. Η ολομέτωπη επίθεση του Πούτιν στον Λένιν και στους μπολσεβίκους είναι πολλαπλά αποκαλυπτική. Πέρα από την εξυπηρέτηση της μεγαλορώσικης εθνικιστικής αφήγησης, υπογραμμίζει πως εμπόδιο στην προέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας αποτελεί ό,τι εξέφρασε ο Οκτώβρης του ’17 και το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος σταμάτησε από τη ρωσική και τη γερμανική επανάσταση. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος μετατράπηκε σε τεράστια αντιφασιστική πάλη και νίκη με την κινητοποίηση εκατομμυρίων και την πρωτοπόρα συμβολή των κομμουνιστών. Η νέα πολεμική απειλή μπορεί να ανατραπεί από την κινητοποίηση των εκατομμυρίων, όπως το αντιπολεμικό κίνημα σε προηγούμενες φάσεις (π.χ. Βιετνάμ, Ιράκ) έπληξε μακροπρόθεσμα τη δυνατότητα μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης σε χώρες της Δύσης. πρωταρχικό όμως γίνεται ξανά αυτό που μας θύμισε ένας Βλαντιμίρ ο… Πούτιν. Για να νικήσουν οι λαοί στον αγώνα κατά του καπιταλισμού και των πολέμων του, απαιτούνται οι «Λένιν» και οι «μπολσεβίκοι» της νέας εποχής, ένα σύγχρονο κομμουνιστικό κίνημα.https://prin.gr/2022/02/antipolemiko/.. Οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ στο πλευρό του ΠΟΥΤΙΝ στον Αντικομουνισμό ενάντια στους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ. Στον 1ο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο η επανάσταση το 1917 νίκησε με γραμμή Κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός που ανέτρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Αντίθετα η Γερμανική επανάσταση πνίγηκε στο αίμα απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που έφτιαξε τα φασιστικά τάγματα εφόδου. Στον 20 παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο ο οπορτουνισμός επικράτησε στην Κ.Δ ΤΟ 1935 και κατέστρεψε τα πάντα με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια. Επίσης ο οπορτουνισμός επικράτησε ΕΠΙΣΗΜΑ στην ΕΣΣΔ την 5η Μάρτη του 1953 με τον ...θάνατο... του ΣΤΑΛΙΝ και κατέστρεψε τα πάντα. Αρα ο Σοσιαλισμός θα νικήσει ξανά μόνο με την γραμμή Κοινωνική συμμαχία ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ τσακίζοντας τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ και όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....Η πολιτική των ίσων αποστάσεων που ακολουθεί το ΚΚΕ αποδυναμώνει και συσκοτίζει το φιλειρηνικό και αντιιμπεριστικό κίνημα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κινητοποίηση έξω από την Ρωσική πρεσβεία.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2884-epistoli-tis-kk-ergatikos-agonas...... Η Γραμμή του ΚΚΕ δεν διαλέγει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο όπως τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι με τον Ρώσικο Ιμπεριαλισμό. Προσανατολίζει δυναμώνει και φωτίζει σωστά τον αγώνα του λαού σε ταξική βάση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και δεν τον εγκλωβίζει το λαό στον καπιταλισμό και αυτός είναι ο στόχος των Μανιαδάκηδων ώστε σε περίπτωση που παρουσιαστεί επαναστατική κατάσταση να μη διεκδικήσουμε την εξουσία όπως ακριβώς έγινε με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 εγκλωβισμένοι στο καπιταλισμό. Ας αλλάξουν πλευρό και ...χέρι γιατί πιάστηκαν. Ξυδάκι... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από την ιστορική πείρα του ΕΛΑΣ και συνολικότερα της δεκαετίας 1940-1950, επιβεβαιώθηκε κυρίως ότι δεν υπάρχει ενδιάμεση πολιτική εξουσία ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό, ούτε κάποιο «ειρηνικό πέρασμα» από τον ένα στον άλλο ή φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού.

    Η πάλη των τάξεων είναι αντικειμενική και αυτή είναι που σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης θα οδηγήσει σε εξέγερση για τη σοσιαλιστική εξουσία, με τη συνειδητή δράση της ιδεολογικής – πολιτικής εργατικής πρωτοπορίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Η άποψη ότι η συμμετοχή ενός Κομμουνιστικού Κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας αποτελεί σκαλοπάτι δήθεν για να προχωρήσει το κίνημα σε πιο προωθημένους στόχους, καταρρίφθηκε από την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» του 1944, από την προσπάθειά της να αφοπλίσει τον ΕΛΑΣ, από τις σκληρές μάχες του Δεκέμβρη του 1944 και από το όργιο της αστικής τρομοκρατίας και καταστολής που ακολούθησε.https://www.imerodromos.gr/kke-80-chronia-apo-tin-idrysi-toy-elas-otan-o-laos-apofasisei-mporei-na-nikisei2/ Αφιερωμένα στους οπορτουνιστές του ημερόδρομου με τις οπορτουνιστικές μπούρδες και παπάτζες τους. Αυτές είναι οι θέσεις των Κομμουνιστών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. john
    22 Φεβρουαρίου 2022 - 3:02 μ.μ.

    Φασισμος(δυτικου καπιταληστρικου τυπου) εναντιον Φασισμος(ανατολικου μαφιοζικου τυπου. Θα γουσταρα να αλληλοφαγωθουν μεχρι τελευταιας σταγονας αιματος αλλά, δυστυχως, θα υπηρχαν σοβαροτατες συνεπειες για τους αθωους λαους και τις επομενες γενιες. Παρατηρηση: εκει στον Περισσο μαλλον εχουν ετοιμες κανα 2000...προτασουλες με χαρακτηριστικες λεξεις και οταν ειναι να βγαλουν ΑΝΑκοινωση διαλεγουν κατα το δοκουν ενα πληθος απο αυτες και ετοιμο το κειμενακι!!! Τετοια ξεραιλα παραγωγης και ελλειψη πρωτοτυπιας που ειναι γνωστη ως "Ξυλινη Γλωσσα" παρατηρειται ολο και πιο συχνα. Φτώχεια σε ολα τα επιπεδα...Υγ. Τελικα αυτος ο υπεροχος "Υπαρκτος Σοσιαλισμος" αφησε πισω του χαλασματα. Λαους εξαθλιωμενους, ετοιμους να προσκυνησουν παπαδαριο και να αφησουν την τυχη τους ατα νυχια της δυτικης "κουλτουρας". Ανθρωπους γεματους μισος για την κοινωνια που μεταφραζεται σε φασιστικες κυβερνησεις. Μια Ρωσια της μαφιας, επανεκδοση της τσαρικης καρικατουρας με αρχιμαφιοζο εναν πρωην πρακτορακο της "Υπηρεσιας" και την περιουσια του λαου της στα χερια ολιγων μαφιοζων που την διαχεουν στο εξωτερικο με τις γνωστες μεθοδους ξεπλυματος χρηματος. Δηλαδη το καθεστως ηταν μεγαλη σχολη για ολους, εντος ισως του απλου λαουτζικου που υπεφερε και θα συνεχισει να υποφερει. Μεγαλη η επιτυχια και σπουδαια η συνεισφορα του στον παγκοσμιο πολιτισμο. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_9477.html............ Ο Αντικομουνισμός και η συκοφάντηση του Σοσιαλισμού που οικοδόμησαν οι Μπολσεβίκοι με ΛΕΝΙΝ και ΣΤΑΛΙΝ δεν περνάει όσο και να ΣΚΟΥΖΟΥΝ οι Ιδεολογικοί απόγονοι της καταστροφής που είναι η οπορτουνιστική 5η φάλαγγα που επικράτησε στο 20ο συνέδριο του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων το 1956 και με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού σε μία πορεία κατέστρεψαν τα πάντα. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή