Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ξανά ΟΙ ΛΑΟΙ και η ΑΛΗΘΕΙΑ

 


στη φωτο Ο "αντιναζιστής"  Πούτιν με ομάδα Ρώσων μηχανόβιων  .Ακροδεξιοί και Εθνικιστές 

Ο πρώτος πόλεμος στο Ιράκ, ήταν γεμάτος ψεμματα και θα μείνει στην ιστορία ως ο πόλεμος του CNN, χάρη στο οποίο ειχαμε την εντύπωση ότι βλέπουμε ένα video game όπου οι καλοί εξολοθρεύουν τους κακους. Στον πρώτο αυτό πόλεμο στο Ιράκ έπεσαν 350 τόνοι απεμπλουτισμένου ουρανίου και με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς αυτό στοίχισε τη ζωή σε 500,000 παιδιά. Καρκίνοι που προστέθηκαν σε εκείνους που είχε σπείρει ο Σαντάμ με τα χημικά όπλα που έριχνε στο Ιράν. Ο πρώτος πόλεμος στο Ιράκ είχε τόσα ψεμματα και τόση προπαγάνδα που θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές των διεθνών σχέσεων.

Ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας είχε μια από τα ίδια. Ειχε 11 τονους απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κοσσυφοπέδιο και 3 τόνους στην Βοσνία, σφαγες αμάχων, πρόσφυγες και νατοϊκους βομβαρδισμούς χωρίς καν την τυπική έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ. Και είχε και πολλά ψεμματα. Ο δεύτερος πόλεμος και η κατοχή του Ιράκ έγινε κατά παραβίαση κάθε νομιμότητας. Τα όπλα μαζικης καταστροφής υπήρξαν μόνο στα πρωτοσέλιδα των NYT, της Washington Post και όλου σχεδόν του δυτικού τύπου, έγκριση από το ΣΑ του ΟΗΕ δεν δόθηκε ποτέ και τα κλαψουρισματα του Κόφι Ανάν ότι καμία χώρα δεν μπορεί να εισβάλει σε άλλη χωρίς έγκριση του ΟΗΕ, ούτε καν γαργαλισαν τα αυτιά των Αμερικανών και των συμμάχων. Στο Ιράκ έχασαν τη ζωή τους πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Συνέβη όμως και κάτι άλλο.

Το 2004 η εξέγερση των Σουνιτών εναντίον των ξενων δυνάμεων κερδίζει απειλητικά έδαφος στην Φαλούτζα και στη Μοσούλη και οι απώλειες των αμερικανων ξεπερνούσαν τους 50 στρατιώτες το μήνα. Και τότε ανέλαβε δράση ο James Steele, ο αρχιτέκτονας των πολέμων της CIA στην Λατινική Αμερική, και των περίφημων Ταγμάτων Θανάτου στο Ελ Σαλβαδορ. Ο Steele μαζί με το στρατηγό Petraeus θα αναλάβει τη δημιουργία πολιτοφυλακής που θα ανακοψει την εξέγερση των Σουνιτών. Θα στρατολογήσει τους πιο βίαιους σιίτες μαχητές, μέλη της Badr Brigade και του στρατόυ του Mahdi, ενώ παράλληλα η CIA θα τους εκπαιδεύσει σε "εξελιγμένες μεθόδους" ανάκρισης και βασανιστηρίων. Για τα επόμενα δύο χρόνια το Ιρακ θα μετατραπεί σε σφαγειο. Μέχρι το 2006 περισσότερα απο 3000 πτώματα το μήνα ξέβραζαν οι ποταμοί των πόλεων ενώ τουλάχιστον 14 μυστικές φυλακές βασανιστηρίων λειτουργούσαν στη Βαγδάτη.

Σε αυτές τις φυλακές θα αναγεννηθεί το Ισλαμικό κράτος και τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι σήμερα. Λίγα χρόνια αργότερα οι ΗΠΑ θα στηριξουν τη Γαλλία στα σχέδια εξόντωσης του Καντάφι και θα μετατρέψουν τη Λιβύη σε ένα κράτος πολέμαρχων που θα συνεχίζουν τους βρώμικους πολέμους των συμμάχων. Η ανατίναξη του αμερικανικού προξενείου στην Μπεγκαζη και ο θάνατος του Αμερικανού πρέσβη θα αποκαλύψει μια μυστική βάση της CIA που δρούσε υπό το προξενείο και που με την βοήθεια της Τουρκίας και του Κατάρ και ως καλυψη μια αυστραλιανή εταιρία, οργάνωνε τη μεταφορά του εξοπλισμού του Καντάφι στον περίφημο Ελεύθερο Συριακό Στρατό που τα μέλη του δεν ήταν άλλοι από τους τζιχαντιστές του μετώπου Al Nusrah.

Λιγα χρόνια μετά η δυση θα παραδεχτεί ότι εξοπλιζε τζιχαντιστές αλλά θα πει ότι έγινε για την απελευθέρωση της Συρίας από τον Άσαντ. Εάν αναρωτιέστε τι έγιναν τα όπλα του Καντάφι, διοχετεύτηκαν στο Σαχέλ μέσω τρομοκρατικών ομάδων που δρούσαν ανεξέλεγκτες και σήμερα το Μάλι, ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα βρίσκονται στο έλεος όλων με περιοχές να ελέγχονται αποκλειστικά από τρομοκράτες.

Αυτή είναι η δύση του ΝΑΤΟ που κάποιοι μας καλούν να στηρίξουμε απέναντι σε έναν ακόμα μεγαλομανή ιμπεριαλιστη που ακόμα κ αν μπορούμε να κατανοήσουμε με όρους γεωπολιτικής τους φόβους της Ρωσίας για την επέκταση του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε ποτέ να κατανοήσουμε την τραγωδία που προκαλεί αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Το δόγμα του Μπους οποίος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, ακούγεται πάλι παντού. Όμως όχι, δεν είμαστε ούτε με τον Πούτιν ούτε με το ΝΑΤΟ. Δεν είμαστε με τις σφαγές τους. Όπως δεν είμαστε μαζί τους στην υποκρισία τους. Στην εμετική τους ρητορική περί δημοκρατίας και δικαίου. Οπως ο Μπους και η ΕΕ κ το ΝΑΤΟ σκότωνε για να "εκδημοκρατισει" έτσι και ο Πούτιν σκοτώνει για να "αποναζιστοποιησει".




Και η ιστορία συνεχίζεται. Ο κόσμος δεν άλλαξε με την εισβολή στην Ουκρανία, ο κόσμος έχει αλλάξει εδώ και 30 χρόνια, ήδη απο τους πολέμους της δεκαετίας του 90 και αυτό που ακολούθησε δεν ήταν παρά δεκαετίες βίας που ξεσπούσαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη, άλλοτε κοντά κ άλλοτε πιο μακριά. Τα θύματα πάντα ίδια. Εμείς και η αλήθεια.

Φραγκίσκα Μεγαλούδη 






11 σχόλια:

  1. Μπράβο Φραγκίσκα!
    Και κάτι πρέπει να κάνουμε και με τα εγχώρια "δημοκρατικά" μας φασιστικά καθάρματα, που στέλνοντας τον ...Δένδια(!) και τα καλάσνικοωφ στους ουκρανούς ναζήδες κατέβασαν μόνοι τους τη μάσκα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα και τις μικρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το καθεστώς της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης και της υποταγής της χώρας θα περάσει σε νέο επίπεδο και θα αποβεί σε βάρος του ελληνικού λαού. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2885-gia-tin-epikindyni-emploki-tis-elladas-me-tin-apostoli-polemikoy-ylikoy-stin-oukrania......... Οπορτουνιστικές παπάτζες απο τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες. Εχουμε καπιταλισμό απο το 1830 που πέρασε στο ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882 στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.Η αστική τάξη συμμετέχει συνειδητά στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της για την αναβάθμιση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Αυτή την ξινισμένη σούπα των ...σταδίων.... οι λαοί την πλήρωσαν με το αίματος με τον καπιταλισμό να σώζεται... π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λαοκρατία ευρωκομουνισμός ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. https://www.kordatos.org/dhlosi-tou-kk-rwsias/ Ο Οπορτουνισμός πάντα κάτω απο την σημαία του Ιμπεριαλισμού ενώ στην συνέχεια διαστρεβλώνει το τι σημαίνει ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Ο Σοσιαλσωβινισμός σε όλο του το μεγαλείο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Δεν αρκεί, λοιπόν, να φωνάζουμε το “ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες πολέμοι” αλλά και να το υπερασπιζόμαστε στην πράξη. Γιατί ούτε η επέκταση του ΝΑΤΟ, ούτε η αποδέσμευση απ’ αυτό, ούτε η διάλυση και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθούν με ροδοπέταλα και λουλούδια ούτε φωνάζοντας απλώς το εύηχο σύνθημα σε διαδηλώσεις ”περιπάτους” και όταν έρχεται η ώρα να το υπερασπίσουμε στην πράξη απέναντι στον αμερικανο-δυτικό-Νατοϊκό οδοστρωτήρα, τότε να κάνουμε τους “επιτήδειους ουδέτερους” και να πατάμε σε δύο βάρκες. https://iskra.gr/%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%ae%ce%bd%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b7-%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%bf%cf%8d/........ Περσινά ξινά σταφύλια που σάπισαν και βρωμάνε απο το Λαφαζανάικο που βρίσκεται μέχρι τα μπούνια κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού που είναι ακριβώς το ίδιο με ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε. Η Ανοιχτή Στρατιωτική δικτατορία στις 21 Απρίλη του 1967 ήταν συνειδητή επιλογή τμημάτων της αστικής τάξης για να λύσουν τις διαφορές τους με άλλα τμήματα της ΠΑΛΑΤΙ.. που είχανε ενωθεί ενάντια στον λαό στο ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ του 1943 1949 δυστυχώς μέχρι το 1947 μονόπλευρος. Είναι μία άλλη μορφή αστικής διακυβέρνησης. Δυστυχώς για τον Λαφαζάνη όλα αυτά τελείωσαν το 1991...ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Τώρα, όμως, οι μάσκες έχουν πέσει. Η απόφαση της ΕΕ στις 27 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει τις παραδόσεις φονικών όπλων στον ουκρανικό στρατό είναι αποκαλυπτική και αυτό θα το εμποδίσουμε γιατί σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως “ειρηνιστικού” εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο. https://iskra.gr/%ce%bb%ce%b1%ce%b2%cf%81%cf%8c%cf%86-%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b2%cf%8c%cf%8a-%ce%b5%ce%bb/.......Εξαιρετικός ο ΥΠΕΞ του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού αποκαλύπτει το Αντικομουνιστικό έργο που παίχτηκε μετά το 1945 σε βάρος της ΕΣΣΔ των Μπολσεβίκων ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ απο τους δυτικούς καπιταλιστές με την ΕΟΚ σε συνεργασία με όλους αυτούς που είναι μετά το 1991 στην ηγεσία της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας και απο το 1956 μέχρι το 1991 φορώντας οπορτουνιστική προβιά κατέστρεφαν το ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων και την ΕΣΣΔ απο μέσα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν τω μεταξύ, τα Παϊτ-όφωνα, (νομίζουν ότι) μας δουλεύουν ψιλό γαζί:
    Το ρωσικό στρατιωτικό κονβόι κοντά στο Κίεβο εκτείνεται σε μήκος 67 χιλιομέτρων
    Από εκεί, που θριαμβολογούσαν για την ..."ηρωϊκή αντίσταση"(;!) των ...ναζί του Ζελένσκι, που "έχει οδηγήσει σε ναυάγιο τα σχέδια του Πούτιν", τώρα μας λένε, πως οι ρώσοι ιμπεριαλιστές ...παρελαύνουν ανενόχλητοι με αυτοκινητοπομπές μήκους 67 χιλιομέτρων, ....μποτιλιαρισμένοι σε κανονικούς δρόμους! Oι ....μολότωφ τι γίνανε;!
    Α, ξέχασα, δε φτάκανε ακόμη τα ...καλάσνικωφ του Κούλη, που θα ανατρέψουν τους συσχετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε, ...κι εγώ, που ονειρευόμουνα την ...επέλαση των Τ34 στις πεδιάδες της Ουκρανίας!!!! Αλα Β'ΠΠ!
    Τι μαϊμουδοεποχή κι αυτή;
    Τίποτε το ηρωϊκό δεν έχει πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://prin.gr/2022/03/protovoulia/ Κουραφέξαλα απο τους οπορτουνιστές. Χρειάζεται ενίσχυση της Κοινωνικής συμμαχίας σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία και μέσα απο την ιδεολογική πάλη και ζύμωση να μπει στην προμετωπίδα του αγώνα η πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Ολα τα άλλα είναι για να έχουμε καπιταλισμό για πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.kordatos.org/mpoyiopoulos-gia-polemo-oukrania/ Πως ανατράπηκε ο Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ το 1991... Γιατί διαλύθηκε η Κ.Δ το 1943... Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε το λαό δεμένο χειροπόδαρα στη σφαγή Κύριε Μπογιόπουλε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/64-tis-sindaxis-2/2886-oloi-kai-oles-stin-antipolemiki-antiimperialistiki-diadilosi-tin-triti-1-3-stis-19-00-me-sygkentrosi-sta-propylaia-kai-poreia-pros-tin-vouli Συντονισμός δράσης οπορτουνιστικών δυνάμεων κάτω απο τη σημαία του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού που σφάζει το λαό στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τους δυτικούς ιμπεριαλιστές για την μοιρασιά της λείας. ...ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ....Η ΕΣΣΔ ήταν μια χώρα χωρίς κανένα εθνικό στοιχείο στο όνομά της, με «εθνικό» ύμνο τη «Διεθνή» μέχρι το 1944, «εθνική» σημαία την κόκκινη με το σφυροδρέπανο και εθνικό στρατό τον Κόκκινο Στρατό. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι «ο Στάλιν, στην πραγματικότητα, εφάρμοσε πλήρως στην πράξη όχι τις ιδέες του Λένιν, αλλά τις δικές του ιδέες για τη δομή του κράτους», σημειώνοντας με τον τρόπο του την αντιστροφή του εργατικού διεθνισμού των πρώτων χρόνων. Αν ο Λένιν υπέτασσε τη Σοβιετική Ένωση στον σκοπό της παγκόσμιας επανάστασης, στη συνέχεια επικράτησε η λογική της υποταγής της γραμμής των ΚΚ στα κρατικά συμφέροντα της Σοβιετικής Ένωσης.https://prin.gr/2022/02/putin-antilenin/....... Οι Τροτσκιστές Αντικομουνιστές του ΝΑΡ προσπαθούν να διαχωρίσουν τους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ σαν δήθεν διαφορετικούς. Αυτός είναι πάντα ο ρόλος της οπορτουνιστικής5ης φάλαγγας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή