Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗΣ

 



Το ιδεολογικό τέκνο της αντεπανάστασης, ο καιροσκόπος της πολιτικής που εξελίχθηκε σε εντολοδόχο των ρώσων καπιταλιστών έχει το θράσος να κάνει κριτική στο ηρωικό κόμμα των μπολσεβίκων παραποιώντας την ιστορία της ΕΣΣΔ. Νομίζει ότι μπορεί να χύνει το αντικομουνιστικό του δηλητήριο ανεξέλεγκτα για να κρύψει την προδοτική του στάση απέναντι στα συμφέροντα των εργαζόμενων λαών στις πρώην Σοβιετικές Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες.
Αυτός μαζί με την αντεπαναστατική κλίκα του μέσα στο ΚΚΣΕ ευθύνονται για την καπιταλιστική παλινόρθωση στη χώρα του Λένιν. Οι ιδεολογικοί του πρόγονοι ευθύνονται για τις λαθεμένες επιλογές που εξελίχθηκαν σε παρεκτροπές στον τομέα της οικονομίας, φέρνοντας την αμφισβήτηση του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, επιβάλλοντας την αναρχία της αγοράς και τελικά την κατάργηση της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.
Αυτός ο ίδιος πήρε νομιμοφανώς το χρίσμα από τους εκπροσώπους της αστικής τάξης για τη θέση του πρωθυπουργού και στη συνέχεια το χρίσμα για τη σημερινή θέση του προέδρου. Από τις θέσεις εξουσίας που υφάρπαξε από τον ρώσικο λαό προχώρησε στην κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, λεηλάτησε και παρέδωσε τη λαϊκή περιουσία (εργοστάσια, ορυκτό πλούτο, υποδομές) στους ρώσους καπιταλιστές, φτωχοποίησε εκατομμύρια εργαζόμενους, άφησε ανεξέλεγκτη τη ρώσικη μαφία για να διευκολύνει την καπιταλιστική παλινόρθωση και νομιμοποίησε επισήμως την ληστεία από τους ρώσους καπιταλιστές με συνταγματικές και νομοθετικές παρεμβάσεις.
Αυτός με την κλίκα του ευθύνονται για την ανάπτυξη του εθνικισμού. Ο ίδιος όντας καπιταλιστής και τα αφεντικά του, οι ρώσοι καπιταλιστές, (όπως όλοι οι καπιταλιστές παγκοσμίως) επιδιώκουν πάντα με την προπαγάνδα τους να ρίχνουν την ευθύνη για τα βάσανα και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στην εθνοτική διαφορετικότητα, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν να λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές άλλων περιοχών και εκτός συνόρων. Είναι γνωστές εξάλλου οι πολεμικές συγκρούσεις κατά την διάρκεια της θητείας του στην Τσετσενία, στην Γεωργία και τώρα στην Ουκρανία. Όλες αυτές οι πολεμικές αναφλέξεις συνέβησαν και συμβαίνουν μετά την ανατροπή της λαϊκής εξουσίας στην ΕΣΣΔ, όταν το κουμάντο το πήραν οι καπιταλιστές στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Οι ρώσοι καπιταλιστές άλλοτε με το πρόσχημα κατά της τρομοκρατίας και άλλοτε με το πρόσχημα υπέρ της αυτονομίας πάντοτε είχαν και έχουν στόχο την προσάρτηση εδαφών με πλουτοπαραγωγικές πηγές που εποφθαλμιούν (βλέπε περιοχές Γεωργίας και Ουκρανίας στην Μαύρη θάλασσα). Γι αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές διαφορές για να δικαιολογούν τις πολεμικές συγκρούσεις και να κρύβουν τις ληστρικές τους επιδιώξεις σε βάρος των λαών.
Ο φιλειρηνικός ρώσικος λαός και οι άλλοι λαοί της πρώην ΕΣΣΔ πληρώνουν με αίμα την δίψα για κέρδος των καπιταλιστών τους και στην περίοδο της ειρήνης, αλλά πολύ περισσότερο στην περίοδο των πολεμικών συγκρούσεων.
Οι λαοί είχαν την ιδιοκτησία των πλουτοπαραγωγικών πηγών και μπορούσαν να τις διαχειρίζονται για όφελος τους σε καθεστώς πλήρους ισοτιμίας και σεβασμού των λαϊκών δικαιωμάτων, όταν είχαν την εξουσία στις πρώην Σοβιετικές Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες. Σήμερα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και Ρωσία από την άλλη στο πλαίσιο των ανταγωνισμών τους δεν διστάζουν πότε ο ένας και πότε ο άλλος να κουρελιάζουν το διεθνές δίκαιο και να το επικαλούνται επιλεκτικά ανάλογα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των καπιταλιστών τους κάθε φορά.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ουκρανία. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ θυμήθηκαν υποκριτικά την καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας και τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Οι αμερικανοευρωπαϊκες κυβερνήσεις προστρέχουν για να διαφυλάξουν στην πραγματικότητα την εξουσία των ουκρανών καπιταλιστών και τα συμφέροντα των δικών τους καπιταλιστών στην Ουκρανία. Από την πλευρά της η ρώσικη κυβέρνηση ξέχασε το διεθνές δίκαιο και την εθνική κυριαρχία της γειτονικής χώρας και χρησιμοποιεί το κόλπο της αυτονομίας για να προωθήσει τα συμφέροντα των ρώσων καπιταλιστών στην πλουτοπαραγωγική περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.
Η ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές θα οξύνεται παγκοσμίως. Οι λαοί θα συνεχίσουν να το πληρώνουν με το αίμα τους, όσο δεν συνειδητοποιούν ότι τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των συμμάχων τους και όσο δεν αποφασίζουν να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία στα χέρια τους.
Στη φωτογραφία φαίνονται τέσσερα στιγμιότυπα της καιροσκοπικής αντεπαναστατικής πορείας του Πούτιν : το 1980 πράκτορας της διαβρωμένης KGB, το 1987 πιστός ακόλουθος του Γκορμπατσώφ, το 1996 υποτακτικός του Γιέλτσιν, το 1999 εντολοδόχος της ρώσικης αστικής τάξης στη θέση του πρωθυπουργού και μετέπειτα προέδρου της Ρωσίας από το 2012. Κατόρθωσε να διαμορφώσει από τα μετόπισθεν το κατάλληλο προφίλ παραπλάνησης της κοινής γνώμης, αξιοποιώντας τις ικανότητες του πράκτορα μέσα στους μηχανισμούς διαφθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ρώσων καπιταλιστών σε βάρος του ρώσικου λαού.



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΕΖΗΣ 




10 σχόλια:

  1. https://iskra.gr/%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bf-%ce%b7-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf/ Ο Σοσιαλφασίστας Μαδούρο κάτω απο τη σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού. Αυτός που κατηγόρησε τους Κομμουνιστές για ...πρακτορες.. των ΗΠΑ. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα εφόσον λοιπόν είστε τόσο πολύ εναντίον του ρωσικού ιμπεριαλισμού πληροφορείστε μας πότε είναι η επόμενη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση έξω από την Ρωσική πρεσβεία. Α μισό λεπτό ποια επόμενη υπήρχε και προηγούμενη; Ναι το ξέχασα ζητώ συγγνώμη. Εδώ λοιπόν αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις του κόμματος ενάντια στην ΚΑΤΟΧΗ της Κριμαίας το 2014:



    Μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στην σφαγή του συριακού λαού από τον Πούτιν:



    Μαζική η συμμετοχή του λαού για να καταδικαστούν τα εγκλήματα των Κινέζων σοσιαλναζήδων ενάντια στον λαό του Χονγκ-Κονγκ:



    Ναι έχετε δίκιο το παίρνω πίσω πλούσια η δράση σας εναντίον του ρωσοκινέζικου ιμπεριαλισμού....

    Electro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεχτάρ ο Τρομερός21 Φεβρουαρίου 2022 - 10:55 μ.μ.

      Οφφ-τόπικ, αλλά τρομερά επείγον.
      Απόψε ο Πούτ(αν)ιν διακήρυξε τα "δικαιώματα" των (Νεο)ρώσων ιμπεριαληστών επάνω στους λαούς της Ουκρανίας, που τους άρπαξαν οι δυτικοί ιμπεριαληστές!
      Και βέβαια, τα δικαιώματα τα θεμελίωσε πάνω στον αντικομμουνισμό.
      "Εδώ ο γνήσιος αντικομμουνισμός"!
      Kαι τώρα;
      Πόλεμος;
      "Κι εμείς, με ποιόν θα πάμε;", αναρωτιούνται τα όπου γης οπορτούνια.
      Διότι, βεβαίως, οι κομμουνιστές, ούτε ισαποστάκηδες, ούτε πουθενάδες είναι.
      Ας τα πάρουμε από την αρχή.
      Θα γίνει πόλεμος; Είναι πράγματι υπαρκτός ο κίνδυνος, η πρόκειται για τους γνωστούς αστικούς θεατρινισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια για διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών σε ένα κλασσικό ιμπεριαλιστικό σκυλοφάγωμα; Για να απαντήσει κανείς πρέπει να ανατρέξει στα ιστορικά δεδομένα/εμπειρίες των δύο προηγουμένων παγκοσμίων ιμπεριαλιστικών συρράξεων. Τότε είχαν διαμορφωθεί συνθήκες οικονομικής κρίσης τέτοιας έκτασης και βάθους, μαζί με τα παράγωγα κοινωνικοπολιτικά και "γεωπολιτικά" ροβλήματα, που μόνο με μια τεράστια καταστροφή κεφαλαίων μπορούσε να αναγεννηθεί το σύστημα. Οι δυό πόλεμοι, στην πραγματικότητα ήταν ένας σε δυό φάσεις, που απείχαν είκοσι χρόνια. Ο Β'ΠΠ έλυσε τις εκκρεμότητες μεταξύ των ιμπεριαλιστών, που άφησε ο πρώτος, αλλά με ένα τρομερό τίμημα: Την ιστορική εμφάνιση του Σοσιαλιστικού Στρατοπέδου σαν σοβαρής πλέον απειλής, που κατέβασε το "Φάντασμα" από τον ουρανό στη γή. Ο Καπιταλισμός υποχρεώθηκε σε ιστορική στρατιωτική αναδίπλωση και οικονομικό εκσυγχρονισμό, για να αντιμετωπίσει τον θανάσιμο κίνδυνο. Παρατηρούμε, πως περάσαν πενήντα χρόνια, μέχρι να κατανικηθεί το "τέρας" και σήμερα είμαστε στα εβδομήντα, χωρίς πόλεμο τέτοιας έκτασης, σαν αυτόν, που ζήσαν οι πατεράδες/παππούδες μας. Ο Καπιταλισμός, υπό την πίεση των αναγκών, βρήκε νέους τρόπους να καταστρέφει κεφάλαια και να αναγεννάται, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του. Γι αυτό και νίκησε προσωρινά το εργατικό κίνημα.
      Θα πεί κανείς, πως, ναι, αλλά πια τώρα δεν υπάρχει το "τέρας" και άρα μπορούμε να επανέλθουμε στα παλιά-καλά μας συστήματα αφού τα κίνητρα, η αναδιανομή των αγορών και οι αλλαγές των ενδοϊμπεριαλιστικών συσχετισμών έμειναν αναλλοίωτα, όπως ήταν επόμενο άλλωστε.
      (1/1) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σεχτάρ ο Τρομερός21 Φεβρουαρίου 2022 - 10:55 μ.μ.

      (2/2)
      Θάλεγα, πως αυτός ακριβώς ο συλλογισμός μας δίνει και την απάντηση στο αρχικό ερώτημα. Τι είναι εκείνο, που άλλαξε τα δεδομένα: Το "τέρας", η "Η Αυτοκρατορία του Κακού" δηλαδή η οργανωμένη παρέμβαση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.
      Και σήμερα, μόνο αυτό μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα για την Ανθρωπότητα. Αλλιώς, να ποντάρει κανείς σε ιμπεριαλιστικό "ορθολογισμό" είναι τόσο μάταιο, όσο και η προσμονή του καουτσκικού "Υπεριμπεριαλισμού". Ολα μπορούν να συμβούν, αν βγάλει κανείς από την εξίσωση το "Φάντασμα", που σήμερα, ακριβώς χάρη σε ότι προηγήθηκε, δεν μπορεί πια κανείς ιμπεριαλιστής να το υποτιμήσει. Και το βλέπουμε καθημερινά από την ένταση της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας των ΜΜ"Ε" μέχρι τις υστερίες του κάθε "Αδωνι".
      Συνεπώς, μόνο η αυτόνομη εμφάνιση και πορεία του εργατικού κινήματος, όσα χάλια και να έχει προσωρινά, μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα, όπως μια μαζική καταστροφή παγκόσμιας έκτασης. Οσο το εργατικό/κομμουνιστικό κίνημα προτάσσει την συνεκτικότητά και την ετοιμότητα-αποφασιστικότητά του να επωφεληθεί από μια παγκόσμια ιμπεριαλιστική σύρραξη, όπως ακριβώς έγινε και στο παρελθόν, θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τον Ιμπεριαλισμό και θα βαθαίνει τις εσωτερικές αντιφάσεις του. Από την άλλη, ακόμη και αν πράγματι οι ιμπεριαλιστές τρελλαθήκανε και έχουν χάσει και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ακόμη και τότε, είναι ένας λόγος παραπάνω οι εργάτες και οι Λαοί να ετοιμάζονται για την επομένη μέρα, όποια κι αν είναι αυτή.
      Αντί να προβληματίζονται "με ποιόν θα πάμε" η δήθεν "ποιόν θα υποστηρίξουμε για να φαγωθούν καλύτερα" (η ..."αριστερή", "προχώ" εκδοχή!), oι εργάτες/κομμουνιστές πρωταρχικό χρέος έχουν να αναζητούν τη δική τους, αυτόνομη και ανεξάρτητη από τις ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες, στάση και προοπτική. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ιδεολογικου ντουβρουτζα το αναγνωσμα .
      Απο ποτε η Σουδα ,το Ακτιο ,ο Αραξος ,η Αλεξανδρουπολη εγιναν ΡΩΣΙΚΕΣ βασεις ή Κινεζικες στο μυαλο σου?
      Που θες και παλλαικες συγκεντρωσεις
      ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΙΠΑ ....ΟΑΚΚΕ

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Πάρε το κουβαδάκι σου και πήγαινε σε άλλη παραλία να ...παίξεις. Εδω θαπάθεις το ξεβράκωμα του αιώνα. ...ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ο Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ ανατράπηκε απο μέσα και επάνω με την μετατροπή του ...ΚΚΣΕ πρώην Μπολσεβίκων σε όχημα της οπορτουνιστικής αντεπανάστασης με αφετηρία το 20ο συνέδριο του 1956 και την συνειδητή σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού. Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε το 1991. Ολοι αυτοί λοιπόν που βρίσκονται σήμερα στην ηγεσία της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας ήταν μέσα στο ...ΚΚΣΕ... μέλη και στελέχη την περίοδο 1956 1991. Τα ίδια ισχύουν με την επικράτηση της οπορτουνιστικής αντεπανάστασης στην Κ.Δ το 1935 και την ολοκλήρωση της καταστροφής το 1943. Η Επανάσταση του 1821 ήταν εθνικοαπελευθερωτική και αστικοδημοκρατική που ανέτρεψε την Φεουδαρχία το 1830 φέρνοντας Καπιταλισμό το 1830 που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882 με την αστική τάξη να συμμετέχει συνειδητά στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της για την αναβάθμιση της θέσης της στην ιμπεριαλιστικής πυραμίδαςhttps://gkagkarin.blogspot.com/2022/02/blog-post_66.html?showComment=1645124669917#c8018973197542419639https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ Αυτές είναι οι θέσεις του ΛΕΝΙΝ και του ΚΚΕ μετά το 1991. Είναι λυμένα για τους κομμουνιστές. Καλή χώνεψη Κύριε Μπογιόπουλε. https://gkagkarin.blogspot.com/2022/02/blog-post_101.html?showComment=1645642192080#c8367525789415022744 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέρνοντας καπιταλισμό το 1882 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2880-gia-tin-anagnorisi-ton-laikon-dimokration-tou-donmpas-apo-ti-rosia Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε που σφάζουν τους λαούς. Είναι η φυσιολογική κατάληξη όλων των φορέων των οπορτουνιστικών απόψεων που υπηρετούν την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με λύσσα φορώντας οπορτουνιστική προβιά για να παίξουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας. Το ίδιο έκαναν άλλωστε ο ΠΟΥΤΙΝ και όλη η ηγεσία της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας την περίοδο 1956 1991 σαν μέλη και στελέχη του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων. Για το ξεκάρφωμα η Μανιαδάκηδες τάχα υποστηρίζουν τους Μπολσεβίκους με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ απο τον Αντικομουνισμό του ΠΟΥΤΙΝ την στιγμή που είναι και οι ίδιοι Αντικομουνιστές οπαδοί του Κάουτσκι. Και ενώ σήμερα αποκαλούν τους δυτικούς Ιμπεριαλιστές κακούς για την δεκαετία του 40 τους θεωρούν ...καλούς.... και συμφωνούν που το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ εγκλώβισε τον λαό κάτω απο την σημαία τους με αποτέλεσμα να μη διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και να έρθει η σφαγή. Ευτυχώς για τον λαό στα 31 χρόνια που πέρασαν απο το 1991 το ΚΚΕ αποκατάστησε πλήρως τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά του πετώντας έξω για πρώτη φορά στην ιστορία όλα αυτά τα σκουπίδια ξεβρομίζοντας ο τόπος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2880-gia-tin-anagnorisi-ton-laikon-dimokration-tou-donmpas-apo-ti-rosia Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε που σφάζουν τους λαούς. Είναι η φυσιολογική κατάληξη όλων των φορέων των οπορτουνιστικών απόψεων που υπηρετούν την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με λύσσα φορώντας οπορτουνιστική προβιά για να παίξουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας. Το ίδιο έκαναν άλλωστε ο ΠΟΥΤΙΝ και όλη η ηγεσία της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας την περίοδο 1956 1991 σαν μέλη και στελέχη του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων. Για το ξεκάρφωμα η Μανιαδάκηδες τάχα υποστηρίζουν τους Μπολσεβίκους με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ απο τον Αντικομουνισμό του ΠΟΥΤΙΝ την στιγμή που είναι και οι ίδιοι Αντικομουνιστές οπαδοί του Κάουτσκι. Και ενώ σήμερα αποκαλούν τους δυτικούς Ιμπεριαλιστές κακούς για την δεκαετία του 40 τους θεωρούν ...καλούς.... και συμφωνούν που το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ εγκλώβισε τον λαό κάτω απο την σημαία τους με αποτέλεσμα να μη διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και να έρθει η σφαγή. Ευτυχώς για τον λαό στα 31 χρόνια που πέρασαν απο το 1991 το ΚΚΕ αποκατάστησε πλήρως τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά του πετώντας έξω για πρώτη φορά στην ιστορία όλα αυτά τα σκουπίδια ξεβρομίζοντας ο τόπος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή